Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [S] Czasopisma C&A, Bajtek, 64+4&Amiga, Top Secret, Secret Service  (Przeczytany 4648 razy)

Offline F7sus4

• Level 6
[S] Czasopisma C&A, Bajtek, 64+4&Amiga, Top Secret, Secret Service
« Odpowiedź #45 dnia: 20 Września 2014, 10:57 »
heniek29cr:
Tutaj nie chodzi o ten magnet

Acha, czyli ten caly wywod to tylko intro do czegos zupelnie innego? Uhuu, whatever. Z kobieta w srodkowym PMS latwiej sie czasem porozumiec. \"\"

heniek29cr:
tylko o to gość jak i gdzie się tylko dało to smrodził mi w wątkach (nawet na PPA)

Tak, i w Urzedzie Skarbowym. Co prawda mam w zwyczaju skomentowac skrajnie wyrozniajaca sie, a pejoratywnie rozumiana blyskotliwosc przypadkow ludzkiej inteligencji, natomiast nie pochlebiaj sobie, nie jestes jedyny. Nie wiem, jak wiazesz to z magnetofonem, natomiast od pierdow pod kreska jest moderator i flaga offtopic. Dla przykladu, teraz wypowiadasz sie w watku o sprzedazy gazet, nie wiem, czy zauwazyles.

\"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #46 dnia: 20 Września 2014, 11:00 »
Skull:
Ile było wylicytowane, za ten "kontrowersyjny magnet", może warto odkupić.

11,50zl. Mysle, ze problem lezy zupelnie gdzies indziej.

Majac przed soba 3 strony wywodu zaledwie na temat odcienia obudowy, a wczesniej otrzymawszy ok. 20 maili (sic!) z powodu kilkudniowego opoznienia, nie uwierze, ze taki rodzaj nabywcy odpuscilby, gdyby cos ze sprzetem bylo nie w porzadku podczas odbioru. Nie uwierze.

Byloby kolejne 50 maili, spor Allegro, straszenie policja (already done), trybunalem sprawiedliwosci, ostrzalem snajpera i najazdem muzulmanow. A nie bylo nic.

Moim zdaniem kupil, kaseciak pracowal jak nalezy, ale po pewnym czasie strzelil mu mechanizm, wyrobil mu sie pasek, czy odbarwil od slonca i teraz jest akcja pt. szukanie winnego.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #47 dnia: 20 Września 2014, 12:35 »
Moim zdaniem było tak:
Chciał sprzedać fajny sprawny magnet ale licytacja skończyła się na marnych 11,50 i zaczął kombinować to z wysyłką to z wyjazdem itp ale w końcu wpadł na pomysł, że zamieni sprawny środek na trupa albo wyśle innego padnietego kaseciaka a, że kwota niska to pewnie nie będzie się ciskał....i tak było bo za wysyłkę powrotną bym pewnie tyle zapłacił co kupił\"\"
Ale pech bo heniek sie do forum zalogował i przypadkiem odkrył kto kryje się pod ksywą F7sus4. I tak "malenkie przeklamanie" wyszło.
Z początku z tego lałem ale to wieczne madrkowanie i atakowanie jednak skłoniło mnie do tego aby coś w temacie uczciwości kolegi napisać
Pozdr.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #48 dnia: 20 Września 2014, 12:52 »
Dwukrotnie deklarowales juz, ze skonczyles. \"\"

Anyway, rozmowa nie ma sensu. Krecimy sie w kolko. Tlumaczylem Ci, ze jezeli kupujacy posiada zastrzezenia co do sprzetu, omawia je ze sprzedajacym. Niezwlocznie. Nie po poltora roku.

Wystarczylo napisac: "Nie odpowiada mi sprzet, bo X, a liczylem na Y. Czy przyjalbys go z powrotem?". I po sprawie. Przyjmowalem inne, przyjalbym i ten. Nie zrobiles nic w tym celu, wiec nie wypowiadaj sie nt. mojej uczciwosci.

Ciekawe tez, ze z taka zacietoscia bronisz teraz swoich "racji", a wtedy nie zglaszales zadnych zastrzezen. Nie trzyma sie to kompletnie kupy. Z komentarzem, tez przezornie zwlekales miesiac. Jest prawie pewne, ze usterki powstaly w wyniku dalszej eksploatacji.

Dziwnym zbiegiem okolicznosci pierwszy raz o "problemie" z licznikiem wspominasz dopiero teraz. I jednoczesnie 2 tygodnie po watku na forum o paskach magnetofonu i prawidlowej sile naciagu. Pewnie przypadek.

heniek29cr:
w końcu wpadł na pomysł, że zamieni sprawny środek na trupa albo wyśle innego padnietego kaseciaka

Coz, kazdy sadzi wedlug siebie. \"\"

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #49 dnia: 20 Września 2014, 13:38 »
F7sus4
Cyt:
"Moim zdaniem kupil, kaseciak pracowal jak nalezy, ale po pewnym czasie strzelil mu mechanizm, wyrobil mu sie pasek, czy odbarwil od slonca i teraz jest akcja pt. szukanie winnego."

I tutaj prawie udało Ci się choć raz napisać prawdę a dlaczego prawie.....bo miało być

" Moim zdaniem kupil, kaseciak pracowal jak nalezy, ale po pewnym czasie strzelil mu mechanizm, wyrobil mu sie pasek, czy odbarwil od slonca i teraz jest AUKCJA NA ALLEGRO"
Sprzedający fskutala
\"\" \"\" \"\"
I tym optymistycznych akcentem kończę bo szkoda pięknego weekendu.
Pozdr

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Września 2014, 14:07 »
10 print "W dziwny sposob unikasz odpowiadania na argumenty."
20 goto 49
run:

Caly czas czekam na cytat z maila po Allegro, w ktorym zglosiles jakiekolwiek zastrzezenie do sprzetu. Jezeli tego nie zrobiles, pretensje mozesz miec wylacznie do siebie.

Offline Amun-Ra

• Level 3
  • Gdyby mi się chciało…
« Odpowiedź #51 dnia: 26 Września 2014, 07:38 »
F7ssu4, ja interesujące mnie przedmioty kategoryzuję: te interesujące bardziej licytuję (z kwotą aktualną), te mniej - dodaję do obserwowanych. W międzyczasie przebijam, lub też częściej z braku czasu - nie. Przez końcem aukcji patrzę do jakiej przedmiot dobił ceny i jeśli nadal chcę kupić - 10 przebijam 20 goto 10. W tej sytuacji u Ciebie też będę "złotówkowiczem". Nie chcesz sprzedać za 1 zł, wystawiaj od 10 zł itd. Co do komentarzy - jeśli coś jest sprawne w opisie, a nie mam czasu na przetestowanie, wystawiam komentarz z dużym opóźnieniem albo nawet wcale (co nie jest mile widziane przez zbieraczy gwiazdek na Allegro;).
And the Lord said unto John, come forth and thou shall receive eternal life. But John came fifth and won a toaster.
https://retro.rocks/cc/

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #52 dnia: 26 Września 2014, 12:29 »
Amun-Ra: Jezeli wrzucasz 1zl do licytacji, a zapominasz, pojawia sie pytanie, czy w ogole byles zainteresowany. Od obserwowania jest opcja, jak nazwa wskazuje, obserwuj. Klikania mniej, niz przy skladaniu oferty. Zalozmy mimo wszystko, ze tak Ci wygodniej - co innego, gdy robisz to dla wybranych ofert, a co innego, gdy wbijasz 1zl (w porywach 1,75zl po wyplacie) w 95% wszystkich aukcji retro-komp na Allegro i pozniej twierdzisz, ze "tak sobie tylko obserwujesz".

\"\"

Offline F7sus4

• Level 6

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #54 dnia: 26 Września 2014, 12:39 »
F7sus4:
Jezeli wrzucasz 1zl do licytacji

A co wtedy gdy pierwszy zalicytuję np za 50 dych, w aukcji jest 1 zeta i nikt mnie nie przelicytuje. Aukcja kończy się na 1 zł. To co jestem zły złotówkowicz? Czy powinienem się sam przelicytować, żeby być "ok"?

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #55 dnia: 26 Września 2014, 13:06 »
hsimpson:
A co wtedy gdy pierwszy zalicytuję np za 50 dych, w aukcji jest 1 zeta i nikt mnie nie przelicytuje

To masz szczescie - zdarzy sie cale 1-2 razy w roku. Co innego skladac 1,00zl przynajmniej 50 razy w tygodniu i udawac powaznego kupujacego. A o tych drugich mowa.

Offline Amun-Ra

• Level 3
  • Gdyby mi się chciało…
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Września 2014, 13:12 »
F7sus4:
Amun-Ra: Jezeli wrzucasz 1zl do licytacji, a zapominasz, pojawia sie pytanie, czy w ogole byles zainteresowany. Od obserwowania jest opcja, jak nazwa wskazuje, obserwuj. Klikania mniej, niz przy skladaniu oferty. Zalozmy mimo wszystko, ze tak Ci wygodniej - co innego, gdy robisz to dla wybranych ofert, a co innego, gdy wbijasz 1zl (w porywach 1,75zl po wyplacie) w 95% wszystkich aukcji retro-komp na Allegro i pozniej twierdzisz, ze "tak sobie tylko obserwujesz".

Jak pisałem - mam dwie kategorie rzeczy które chcę - bardzo (te wrzucam sobie do Licytowane) i te opcjonalnie (Obserwowane). Jeśli stwierdzę, że nie chcę czegoś kupić (lub też zużyję przyznany sobie w danym miesiącu budżet, jak to ostatnio było po zakupie A1000) to odpuszczam, chyba, że rzeczywiście go kupię za tyle ile akurat było wylicytowane. Z resztą to dyskusja akademicka - w większości aukcji zalicytuję kwotę, która jest niższa od osoby, która już licytuje lub też po niedługim czasie zostanę przebity. Chodziło mi tylko o ten moment, w którym będę jedynym oferentem przedmiotu wystawionego za tę nieszczęsną złotówkę - wtedy mam szansę załapać się do czarnej listy, mimo, że mógłbym go kupić. To trochę podcinanie gałęzi na której się siedzi. Btw, w ten sposób nie dopuszczasz do sprzedaży przedmiotu za cenę startową. ;>
And the Lord said unto John, come forth and thou shall receive eternal life. But John came fifth and won a toaster.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Września 2014, 13:17 »
Amun-Ra:
Chodziło mi tylko o ten moment, w którym będę jedynym oferentem przedmiotu wystawionego za tę nieszczęsną złotówkę - wtedy mam szansę załapać się do czarnej listy, mimo, że mógłbym go kupić.

No wlasnie nie - odpowiedz powyzej.

Offline Amun-Ra

• Level 3
  • Gdyby mi się chciało…
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Września 2014, 12:09 »
F7sus4:
No wlasnie nie - odpowiedz powyzej.

Tego nie zauważyłem. Nie sprzedaję w zasadzie niczego na A i takie obserwacje są mi obce.

Offline Adix1975

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 27 Września 2014, 16:08 »
Myślę, że najwyższy czas zakończyć dyskusję, która i tak jest bez sensu i szkoda czasu na drążenie tematu w nieskończoność. Sprzedający ma swoje zdanie na temat licytujących (tzw. złotówkowiczów"). Jeśli by tak było jak piszesz to nie wygrałbym prawdopodobnie ani jednej aukcji bo zawsze bym został przebity. Można sprawdzić w historii czy te wszystkie aukcje, które wygrałem były za 1 zł. Jak mi bardzo na czymś zależy i bardzo chcę to mieć to czasami płacę dużo więcej iż jest faktyczna wartość przedmiotu. A czy konto "nie mam pieniędzy" też było Twoje bo też byłem dodany do czarnej listy. Czy wystawianie od 1 zł ma na celu wyłapanie z Allegro "złotówkowiczów"? Chyba tak. Wystawiłbyś od 10 zł to zalicytowałbym za 10 jako pierwszy licytujący.

Zamykamy temat!