F7sus4F7sus4:
W zeszlym tygodniu kobieta przejechala mi po drzwiach na parkingu. Wina, jej zdaniem, byla moja, poniewaz samochod jest szary, sciana parkingu tez i powinienem zaparkowac na zewnatrz. Tlumaczenie nie pomoglo, "wiedziala" swoje. Dopiero policja pouczyla, do czego sluzy lusterko podczas cofania.
Naprawdę przykro mi z powodu samochodu...
Ale tu nie ja ściemniam a Ty oto dowód:
Co do wysyłki........ cyt z maili fskutela czyli F7sus4, który pisze:
" W temacie wysylki - wiele zalezy od tego, kiedy wroce z wyjazdu sluzbowego, a bedzie to na pewno w nadchodzacym tygodniu. W razie najgorszego, po prostu wysle panu kurierem na wlasny koszt."
Moja odpowiedz:
"Szkoda,że nie podał pan tego w aukcji........ Akurat zależy mi na czasie. Czekam......"
odp: fskutela czyli F7sus4 pisze:
"W Allegro urlopy trzeba wbijac z 7-dniowym wyprzedzeniem, natomiast w pracy o wyjezdzie dowiaduje sie z dnia na dzien - czynnik kompletnie ode mnie niezalezny.........."
a gdzieś już tu pisał, że niby zawarł to w aukcji he he

tymczasem mija tydzień i pytam: "Witam niestety ciągle nie mam tej pana przesyłki, kiedy została nadana? I jaką paczką? Ma Pan może potwierdzenie?"
pytam miło i grzecznie i odpowiedz........
"Bez bicia i sciemniania na materiale - wysylka jutro, razem z moim powrotem do Poznania"
ale przesyłki jak nie ma tak nie ma czekam znowu parę dni na odzew ale oczywiście zero kontaktu więc piszę:
"No tak tylko to już nie jest zabawne mam nadzieję,że tym razem pisze Pan prawdę"..... "To może przytoczę Pana słowa ze środy z zeszłego tygodnia:" Bez bicia i sciemniania na materiale - wysylka jutro, razem z moim powrotem do Poznania."
"I do poniedziałku nic......ani słowa o opóźnieniu.. Do tego nie wiem z czego pan wziął kwotę 11.50 zł , jak jest czrno na białym 24zł z przesyłką a to już nawet fajma wódeczka w tej kwocie się zmieści"........... "a wystarczyło napisać w aukcji o opóźnionej wysyłce zwyczajnym poleceniem "dodaj tekst" w opisie aukcji a nie mydlić komuś pięknymi słowami oczy........."
i dodaję
"Czekam do końca tego tygodnia na przesyłkę potem już niestety będzie negatyw i sprawa trafi do Allegro i policję. Mimo wszystko pozdrawiam"
Tak wyglądała nasza korespondencja mailowa odnośnie wysyłki.......wszytko ok? może jestem przewrażliwiony no ale bez przesady teraz uwaga towar dochodzi i magnet jest pożółknięty a tu cytat z aukcji:
"Sprzęt jest zadbany, nieodbarwiony - w jasno-kremowym kolorze."
i w sumie jak się jest daltonistą to może i kolega się obroni ale już to :
"100% sprawny, pochodzi z mojego prywatnego zestawu C64."
było zwykłym małym oszustwem

:
1: Magnetofon miał przekłamujący licznik przy 100 bił źle już o 20
2: po wyświetleniu informacji o programie następował koniec wgrywania nawet gdy wcisnąłeś spacje trza go było zatrzymywać i odpalać na nowo.....
Oczywiście ciężko to teraz udowodnić bo obudowa była już raz wybielania (ale nawet na tym zamieszczony przez autora wątku zdjęciu widać, że jest żółty) a środek po prostu wyleciał na złom. To widać różnicę pomiędzy kremem a żółtym:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1671eda6f22f1b21.htmlzdjęcie robione w nocy a przy oświetleniu dziennym jest jeszcze lepiej

Tyle zamykając już całkowicie temat moich wątpliwości co do uczciwości sprzedawcy i nie mam już zamiaru odpowiadać na zaczepki jego królewskiej mości Pana i władcy allegro jego Świętobliwości F7sus4 czyli usera fskutela.
A co z wątkiem usera "niemempieniedzy" z tego materiału gdzie wackee elegancko Cie wypunktował co?
http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=7&topic=5676&page=95HIPOKRYTA