Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [S] Czasopisma C&A, Bajtek, 64+4&Amiga, Top Secret, Secret Service  (Przeczytany 4309 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skull

• Level 6
[S] Czasopisma C&A, Bajtek, 64+4&Amiga, Top Secret, Secret Service
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Września 2014, 11:40 »
F7sus4:
W zeszlym tygodniu kiedy przejechala mi po drzwiach na parkingu. Wina, jej zdaniem, byla moja, poniewaz samochod jest szary, sciana parkingu tez i powinienem zaparkowac na zewnatrz. Tlumaczenie nie pomoglo, "wiedziala" swoje. Dopiero policja pouczyla, do czego sluzy lusterko podczas cofania.

lol, teraz mamy takie społeczeństwo, że nie przyznaje się do błędu nawet w ewidentnych sytuacjach "gdy złapią cię za rękę, mów że to nie twoja ręka".
Zdaje się że policja też ma szare samochody.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Września 2014, 23:24 »
F7sus4
F7sus4:
W zeszlym tygodniu kobieta przejechala mi po drzwiach na parkingu. Wina, jej zdaniem, byla moja, poniewaz samochod jest szary, sciana parkingu tez i powinienem zaparkowac na zewnatrz. Tlumaczenie nie pomoglo, "wiedziala" swoje. Dopiero policja pouczyla, do czego sluzy lusterko podczas cofania.

Naprawdę przykro mi z powodu samochodu...
Ale tu nie ja ściemniam a Ty oto dowód:

Co do wysyłki........ cyt z maili fskutela czyli F7sus4, który  pisze:

" W temacie wysylki - wiele zalezy od tego, kiedy wroce z wyjazdu sluzbowego, a bedzie to na pewno w nadchodzacym tygodniu. W razie najgorszego, po prostu wysle panu kurierem na wlasny koszt."

Moja odpowiedz:

"Szkoda,że nie podał pan tego w aukcji........ Akurat zależy mi na czasie. Czekam......"

odp: fskutela czyli F7sus4 pisze:

"W Allegro urlopy trzeba wbijac z 7-dniowym wyprzedzeniem, natomiast w pracy o wyjezdzie dowiaduje sie z dnia na dzien - czynnik kompletnie ode mnie niezalezny.........."

a gdzieś już tu pisał, że niby zawarł to w aukcji he he\"\"

tymczasem mija tydzień i  pytam: "Witam niestety ciągle nie mam tej pana przesyłki, kiedy została nadana? I jaką paczką? Ma Pan może potwierdzenie?"

pytam miło i grzecznie i odpowiedz........

"Bez bicia i sciemniania na materiale - wysylka jutro, razem z moim powrotem do Poznania"

ale przesyłki jak nie ma tak nie ma czekam znowu parę dni na odzew ale oczywiście zero kontaktu więc piszę:

"No tak tylko to już nie jest zabawne mam nadzieję,że tym razem pisze Pan prawdę"..... "To może przytoczę Pana słowa ze środy z zeszłego tygodnia:" Bez bicia i sciemniania na materiale - wysylka jutro, razem z moim powrotem do Poznania."

"I do poniedziałku nic......ani słowa o opóźnieniu.. Do tego nie wiem z czego pan wziął kwotę 11.50 zł , jak jest czrno na białym 24zł z przesyłką a to już nawet fajma wódeczka w tej kwocie się zmieści"...........  "a wystarczyło napisać w aukcji o opóźnionej wysyłce zwyczajnym poleceniem "dodaj tekst" w opisie aukcji a nie mydlić komuś pięknymi słowami oczy........."
i dodaję

"Czekam do końca tego tygodnia na przesyłkę potem już niestety będzie negatyw i sprawa trafi do Allegro i policję. Mimo wszystko pozdrawiam"

Tak wyglądała nasza korespondencja mailowa odnośnie wysyłki.......wszytko ok? może jestem przewrażliwiony no ale bez przesady teraz uwaga towar dochodzi i magnet jest pożółknięty a tu cytat z aukcji:

"Sprzęt jest zadbany, nieodbarwiony - w jasno-kremowym kolorze."

i w sumie jak się jest daltonistą to może i kolega się obroni ale już to :

"100% sprawny, pochodzi z mojego prywatnego zestawu C64."

było zwykłym małym oszustwem\"\" :

1: Magnetofon miał przekłamujący licznik przy 100 bił źle już o 20
2: po wyświetleniu informacji o programie następował koniec wgrywania nawet gdy wcisnąłeś spacje trza go było zatrzymywać i odpalać na nowo.....

Oczywiście ciężko to teraz udowodnić bo obudowa była już raz wybielania (ale nawet na tym zamieszczony przez autora wątku zdjęciu widać, że jest żółty) a środek po prostu wyleciał na złom. To widać różnicę pomiędzy kremem a żółtym:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1671eda6f22f1b21.html

zdjęcie robione w nocy a przy oświetleniu dziennym jest jeszcze lepiej\"\"

Tyle zamykając już całkowicie temat moich wątpliwości co do uczciwości sprzedawcy i nie mam już zamiaru odpowiadać na zaczepki jego królewskiej mości Pana i władcy allegro jego Świętobliwości F7sus4 czyli usera fskutela.
 A co z wątkiem usera "niemempieniedzy" z tego materiału gdzie wackee elegancko Cie wypunktował co?

http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=7&topic=5676&page=95

HIPOKRYTA

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Września 2014, 23:48 »
kupiłem popcorn zaczyna się robić obrazkowo
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Września 2014, 00:04 »
Dajcie se siana \"\"
Ja czekam na aukcję z Bajtkami!

Offline mentos

• Level 5
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Września 2014, 00:21 »
ja też, ale koniecznie musi być znów ten fajny tekst o niedorozwiniętym pracowniku Alledrogo co to zatwierdził - za to +100PLN \"\"
polityczna poprawność, ta zaraza współczesnego demokratycznego świata musi SCZEZNĄĆ!

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Września 2014, 00:35 »
heniek29cr:
wszytko ok? może jestem przewrażliwiony no ale bez przesady

Nie jestes przewrazliwiony, tylko chyba po prostu tepy. Tekstem z policja z powodu kilkudniowego opoznienia wysylki przedmiotu za 10zl (przepraszam, 11,50zl) rozbawiles mnie do lez. Trzeba bylo isc, chlopakom na komendzie czesto brakuje rozrywki.

\"\"

Nawet w cytowanych mailach wytlumaczylem Ci, ze na Allegro mozesz dodac urlop 7 dni wczesniej, dlatego informacje o wyjezdzie uzupelnilem w opisie aukcji i osobno w korespondencji. I to bylo bardzo nieuczciwe.

Fotografia ktora zamiesciles, oddaje kolor magnetofonu zaoferowany na aukcji i jak sam potwierdziles - pokrywa sie z moim archiwalnym zdjeciem (bylo tu). Doskonale widziales wiec, w jakim jest kolorze, dlatego obecne pretensje o "zatajenie" tej informacji sa absurdalne.

heniek29cr:
po wyświetleniu informacji o programie następował koniec wgrywania nawet gdy wcisnąłeś spacje trza go było zatrzymywać i odpalać na nowo.....

Jezeli rzeczywiscie tak bylo, moze wklej fragment korespondencji, w ktorej zglosiles mi te usterke. O zlej woli moglibysmy dyskutowac, gdybym odmowil zwrotu przedmiotu uszkodzonego w transporcie. Nie sygnalizowales niczego. O ironio, w komentarzu wystawionym miesiac pozniej, czytamy o "bardzo dobrym zapakowaniu" (sic!) przedmiotu. Coz, na pewno picowalem go przez pol roku, zeby wysiadl dokladnie po 31 dniach uzytkowania.

Na przyszlosc, proponuje korzystac z konkurencyjnych ofert - do wyboru, do koloru (sa nawet unikalne brazowe): 1, 2, 3. Trzeba brac, poki sa.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Września 2014, 00:43 »
WojT_GL:
Ja czekam na aukcję z Bajtkami!

Bedzie niebawem, tylko uzupelnie je tymi, ktore kupilem za 1zl. Nie widze sensu wystawiania dwoch zbiorow osobno. \"\"

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Września 2014, 00:45 »
F7sus4:
Nawet w cytowanych mailach wytlumaczylem Ci, ze na Allegro mozesz dodac urlop 7 dni wczesniej, dlatego informacje o wyjezdzie uzupelnilem w opisie aukcji i osobno w korespondencji. I to bylo bardzo nieuczciwe.

Tak a to ciekawe bo tu masz cały opis aukcji o jaki dziś poprosiłem allegro z racji przejścia do archiwum:

Opis:

Stan:  Używany

Waga (z opakowaniem):  1.00 - 1.00

Do sprzedania:
Magnefoton 1530 do Commodore 64

100% sprawny, pochodzi z mojego prywatnego zestawu C64.

Sprzęt jest zadbany, nieodbarwiony - w jasno-kremowym kolorze.

Polecam! Podróże przy czarno-czerwonych turbo paskach czekają!

Pozdrawiam serdecznie,

i koniec nic o wyjeździe i tym podobnych bajkach......\"\"

No i ciekawe co teraz wymyślisz HIPOKRYTO co?

w razie Twoich edycji odpowiedzi tu masz kopie Swojej abyś zaś nie próbował się wymigać

:"heniek29cr:
wszytko ok? może jestem przewrażliwiony no ale bez przesady

Nie jestes przewrazliwiony, tylko chyba po prostu tepy. Tekstem z policja z powodu kilkudniowego opoznienia wysylki przedmiotu za 10zl (przepraszam, 11,50zl) rozbawiles mnie do lez. Trzeba bylo isc, chlopakom na komendzie czesto brakuje rozrywki.

Fotografia ktora zamiesciles, oddaje kolor magnetofonu zaoferowany na aukcji i jak sam potwierdziles - pokrywa sie z moim archiwalnym zdjeciem (bylo tu). Doskonale widziales wiec, w jakim jest kolorze, dlatego obecne pretensje o "zatajenie" tej informacji sa absurdalne.

heniek29cr:
po wyświetleniu informacji o programie następował koniec wgrywania nawet gdy wcisnąłeś spacje trza go było zatrzymywać i odpalać na nowo.....

Jezeli rzeczywiscie tak bylo, moze wklej fragment korespondencji, w ktorej zglosiles mi te usterke. O zlej woli moglibysmy dyskutowac, gdybym odmowil zwrotu przedmiotu uszkodzonego w transporcie. Nie sygnalizowales niczego. O ironio, w komentarzu wystawionym miesiac pozniej, czytamy o "bardzo dobrym zapakowaniu" (sic!) przedmiotu. Coz, na pewno picowalem go przez pol roku, zeby wysiadl dokladnie po 31 dniach uzytkowania.

Na przyszlosc, proponuje korzystac z konkurencyjnych ofert - do wyboru, do koloru (sa nawet unikalne brazowe): 1, 2, 3. Trzeba brac, poki sa.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Września 2014, 00:47 »
To popros jeszcze o opis z konca aukcji i najlepiej ze zdjeciem, zebys przez kolejne 30 postow mogl robic z siebie daltoniste. \"\"

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Września 2014, 00:51 »
F7sus4
I tym optymistycznym akcentem kończę i daję Ci spokój bom zmęczony po robocie i idę spać
Z serdecznymi pozdrowieniami

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Września 2014, 00:58 »

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Września 2014, 09:39 »
F7sus4:
To popros jeszcze o opis z konca aukcji i najlepiej ze zdjeciem, zebys przez kolejne 30 postow mogl robic z siebie daltoniste.

Nie muszę o to prosić bo sam  sobie zaprzeczasz a oto kolejny dowód: cytat z twoich maili jak zapytałem dlaczego nie było żadnej informacji o opóznieiu wysyłki:

"'Urlopy' mozna dodawac z 7-dnioym wyprzedzeniem na Allegro, a edytowac opis aukcji jedynie w trakcie jej trwania."

A zdjęcie, które zamieściłeś w poście nr.30 na pewno nie jest zdjęciem z aukcji ponieważ nie ma charakterystycznych przebarwień na klawiszach  stop i eject, które widać na tym zdjęciu:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7ada73cb66eed988.html

a i tutaj też ładnie widać jaki kolor ma ten twój kaseciak z aukcji (cyt " nieodbarwiony - w jasno-kremowym kolorze") DALTONISTO
No chyba, że jeszcze pokręciłeś coś przed samą aukcją lub po prostu zamieniłeś środek magnetofonu jak się okazało, że aukcja skończyła się na poziomie 11,50\"\"

Na zakończenie mogę jedynie przytoczyć Twoje wypociny z postu 26:

"A mnie meczy to Twoje babskie mialczenie......" "......wiec przestan pierdolic....."
".....to zwyczajnie brakuje Ci piatej klepki, a nie, kurwa, paska w magnetofonie...."
"Jak widze takie pierdolenie....."

i najlepsze teraz:

"bo tak wyglada zdolnosc rozumienia slowa pisanego. Przyjebow nie brakuje."

Przepraszam moderacje za takie chamstwo w moim poście ale proszę zrozumieć, że tylko cytuję "Pana" Anioła Stróża allegro jego magnificencje F7sus4 czyli fskutela.

Z mojej strony to już koniec\"\"
Z pozdrowieniami

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Września 2014, 09:40 »
ej, ja też kupiłem popcorn, nie przestawajcie \"\")

Ile było wylicytowane, za ten "kontrowersyjny magnet", może warto odkupić.

Ile to człowiek czasem trzyma w sobie, żeby w końcu wylać żale (w sumie za pierdołę):

\"chwile\"

Ja kupując na aukcji, mam świadomość, że to są wszystko stare używane sprzęty, wręcz upolować coś działającego (np. sid działa, cia nie uwalone) już daje satysfakcję. Jak coś jest w lepszym stanie niż  podziurawiona obudowa, porysowania, porty nie zaklejone jakimś syfem, pożółknięcia itd, to cieszę się z tego jakbym w totka wygrał.
Fakt że opakowanie zazwyczaj jest solidne i to mi się podoba, że jest takie podejście.

Oczywiście kwestia ceny - jak jest drogo, to wymagania od produktu są większe. A zdjęcia na aukcjach.. wiadomo każdy robi jak najkorzystniejsze.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Września 2014, 09:54 »
Skull
Tutaj nie chodzi o ten magnet  tylko o to gość jak i gdzie się tylko dało to smrodził mi w wątkach (nawet na PPA) już nie wspomnę jak to wszystkich wokoło ustawia na allegro i mało tego nawet wziął ode mnie sprzęt za free ale jak chciałem u niego zalicytować to się dowiedziałem, że jestem na czarnej liście a odpowiedź:

cyt" Wlasnie taki rodzaj kupujacego kwalifikuje sie na srodkowy pozegnalny; nic osobistego"

I co teraz widzicie jaki ze mnie rodzaj kupującego a jaki z niego rodzaj sprzedającego.....

Pozdr.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Września 2014, 10:55 »
No ale jaki rodzaj sprzedającego? nieuczciwy, bo w porę nie powiadomił o opóźnieniu? okradł ? Nie każdy musi być miły, ważne żeby potrafił się uczciwe zachować.
Rozumiem Twoje żale, ale raz że są "poniewczasie", a dwa trzeba mieć świadomość, że druga strona to nie komputer i nie zawsze wykonuje tak samo operację.
Jeśli coś było niezgodne z prawem to to zgłoś (chociaż ja nie zauważyłem), a jeżeli nie podoba Ci się "kultura" sprzedawcy to u niego nie kupuj i wystaw stosowny komentarz.

ps. na alledrogo najbardziej mnie denerwują ukryte koszty przesyłek, czasami człowiek kupuje jakąś bzdurę (nie mówię o retroklimatach) i wtedy ten koszt jest istotny bo czasem jest to więcej niż za przedmiot. Później się okazuje że sprzedawca "sugeruje" inną formę przesyłki (z dopłatą) bo tą najtańszą opcją może przedmiot nie dotrzeć. Wtedy zagłębiam się w komentarze i faktycznie, jakość dziwnym trafem poczta polska w tym wypadku (u tego sprzedawcy) nie donosi. Dziwne, bo większość transakcji preferuję pocztą i w zasadzie nie zdarzyło mi się żeby przesyłka od tak zaginęła, czas dostarczenia zazwyczaj to moje siedzenie w robocie i jak przychodzi kurier to próbuje zostawić u sąsiadów, a jak się trafi co nie ma punktu w moim mieście to gnam z roboty na złamanie karku żeby odebrać, więc awizo poczty to super rozwiązanie, mogę odebrać w stosownym czasie, (są teraz jeszcze paczkomaty). Drugi przypadek to przesyłka za zero. Biorę dwa przedmioty gdzie przysyłka w jednym i drugim zero, o dziwo 0+0 przeradza się w opcję kuriera, i nie pomaga tłumaczenie że jakbym brał oddzielnie to koszty powinny być po zero.