Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: PCB CARTRIDGE SZUKAM  (Przeczytany 1809 razy)

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« dnia: 14 Lipca 2009, 17:18 »
 Czy  ktoś  ma  projekty  PCB  kardridży  do  c64?

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lipca 2009, 19:22 »
 no  ja  mam  w  formacie  protela
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2009, 21:10 »
 Jak  można  prosić,  wyślij  na  priv  -  dzięki
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

andrus64

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lipca 2009, 13:50 »
 Też  by  mi  się  przydały.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipca 2009, 12:03 »
 A  widzieliście  to:  
  http://c64fan.com/\' target=_blank>http://c64fan.com/

Stąd  można  ściągnąć  projekt  (w  Eagle`u)  karta  ethernetowego  do  C64.
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lipca 2009, 17:26 »
 jak  to  dobrze  że  nie  traciłem  czasu  na  cs`a  :)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Sierpnia 2009, 14:19 »
 KB777  BEST  REGARDS    \'\'  

gornipio

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Sierpnia 2009, 19:47 »
 Do  czego  ten  kartridz?

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Sierpnia 2009, 20:24 »
 No,  np  do  słania  postów  na  Twittera  z  C64.  Czy  jakoś  tak.
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Sierpnia 2009, 21:46 »
 a  nawet  jak  do  niczego,  a  robisz  swój  -  to  masz  rozrysowane  już  całe  złącze  krawędziowe  i  całą  magistralę!!!

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Sierpnia 2009, 23:56 »
 wegi  jak  masz  problem  z  rozrysowaniem  w  półgodziny  złącza  krawędziowego  w  protelu...  to  naprawdę  życzę  sukcesów  :)

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Sierpnia 2009, 10:05 »
 życzeń  sukcesów  ci  u  nas  dostatek  ale  i  te  przyjmuję...  \'\'  

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Sierpnia 2009, 15:47 »
 btw.  Kisiel  -  pamiętam  Ciebie  z  przed  kilkunastu  lat  jak  też  znałeś  się  na  elektronice  a  nie  umiałeś  kodować  i  patrzyłeś  z  podziwem  na  Victora  i  oczekiwałeś  na  jego  wsparcie  a  teraz  popatrz  fata32  rozkminiłeś  na  c64  -  nie  życzyłem  Ci  wówczas  z  przekąsem  powodzenia.  

Może  i  ja  za  ileś  lat  będę  lepszy  w  Twojej  dziedzinie  życie  bywa  zaskakujące  tak  jak  to,  że  nie  zakładałem  powrotu  do  C64.  

Inny  wtedy  byłeś...  

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Sierpnia 2009, 16:43 »
 tak  dokładnie  to  jak  victor  kodował    to  ja  robiłem  obsługę  dysku  IDE.  Nie  trudno  być  lepszym  koderem  ode  mnie  :)  Ja  staram  się  aby  sprzęt  wykonał  to  czego  nie  potrafię.  
  Co  do  projektów  PCB  w  protelu  to  naprawdę  tak  jest  że  da  się  takie  złącze  krawędziowe  z  C64  zrobić  w  kilkadziesiąt  minut  ale  nauczyć  się  tak  obsługi  programu  zajmie  ci  kilkadziesiąt  godzin,A  zrobienie  dobrego  projektu  kilka  miesięcy  pracy.  Nie  wiem  czy  warto  ale  pewnie  widzisz  w  tym  sens.  Na  polu  produkcji  sprzętu  do  comcia  jest  naprawdę  nie  wielka  rywalizacja,  są  pająkowe  mody  rafcia,  dipowe  mody  jada  no  i  moje  eksperymenty.  
  Lepiej  koduj  dalej  bo  nie  masz  się  z  kim  ścigać  :)

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Sierpnia 2009, 17:57 »
 Może  już  nie  zdajesz  sobie  nawet  sprawy,  że  w  wielu  Twoich  postach  jest  albo  jawna  kpina  albo  kierowana  podtekście.  Czegoś  takiego  nie  widzę  absolutnie  w  wypowiedziach  KB777  chociaż  jest  też  wielkim  guru  hardware.  

Kiedyś  po  prostu  miałeś  więcej  pokory.  

Idąc  dalej  -  ten  PDF  z  XU  jest  dla  mnie  o  tyle  przydatny,  że  Kisiel  pokazał  \'zrobiłem  -  patrzcie\'  czyli  na  nic.  Tak  samo  klon  actiona  do  którego  nie  ma  PCB  -  \'umiem  zrobić,  zrobiłem\'  i  nic  dla  kogoś  z  tego.  Jak  zresztą  i  tak  nie  ma  już  ATF`a.  

Owszem  znane  są  przypadki  celowego  wprowadzania  bugów  na  projekty  w  necie  -  człowiek  spalił  10  atarynek  zanim  zorientował  się,  że  nie  może  być  w  pewnym  miejscu  pewnej  części  -  chwała,  że  tak  nie  robisz  hehe.  

Ale  zauważ,  że  najpierw  nie  mając  racji  objechałeś  (wykpiłeś)  kolege  2sam`a,  a  potem  nawet  nie  potrafiłeś  go  przeprosić.  

Jeżeli  teraz  twierdzisz,  że  nie  mam  się  z  kim  ścigać  -  znaczy,  że  licho  jest  z  ludzkimi  mózgami  -  przykładowo  Fenek  i  nie  tylko  on  mógłby  poczuć  się  urażony...  

A  może  hehe  polubię  rywalizację  i  poharware`uje  sobie  chciażby  na  przekór  Tobie?  

Czasami  masz  bardzo  trzeźwe  spojrzenie  jak  w  przypadku  1541u  czy  ceny  Cyclone  II  FPGA  także  -  to  przyznaję,  ale  ogólnie  polemizować  z  Tobą  raczej  nie  warto.