Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: PCB CARTRIDGE SZUKAM  (Przeczytany 1838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Sierpnia 2009, 20:11 »
 C64+  też  nie  daje  pcb  i  core  więc  nie  kumam.  To  kolejny  openowy  projekt?  Nie  będę  robił  czegoś  bo  Ty  sobie  czegoś  życzysz.  
  Nie  komercyjny  =  nie  chcę  na  nim  zarobić.  
  Openowy  to  nawet  nie  jest  xu1541  bo  ten  robiony  jest  pod  zamówienie,  skończy  się  że  dostanie  go  ta  osoba  która  będzie  to  robić  a  nie  wszyscy  na  planecie  ziemia.  
  Robienie  z  tego  problemu  że  pokazałem  a  nie  dałem..  no  cóż  śmieszny  jesteś.  
  Nie  wszyscy  mają  źródła  grahama  czy  fenka.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

chateau

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Sierpnia 2009, 20:20 »
 porownanie  do  software`u  z  c64  jest  w  tym  przypadku  troche  nieadekwatne  bo  na  dobra  sprawe  kazdy  moze  otworzyc  dowolne  demo  w  emulatorze  i  zobaczyc  instrukcja  po  instrukcji(wkrotce  nawet  cykl  po  cyklu)  jak  dany  efekt  jest  skodowany.  a  wiec  w  zasadzie  wszystkie  produkcje  na  C64  sa  open  source  \'\'  

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Sierpnia 2009, 20:33 »
 tak  samo  z  hardware  możesz  sobie  kupić/pożyczyć  sprzęt,  otworzyć  zrobić  schemat  i  finito  :)  Kwestia  umiejętności.  
  Dla  kogoś  programującego  w  basicu  danie  kodu  w  maszynówce  nic  nie  mówi.  
  Analogia  moim  zdaniem  jak  najbardziej  trafna  bo  scalaki  się  teraz  programuje.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #33 dnia: 28 Sierpnia 2009, 20:47 »
 Dobra,  dobra  -  co  innego  dostać  program  i  sobie  go  zdeassemblować  a  co  innego  dostać  układ,  który  HGW  co  ma  w  środku  zrobione  ;)  Nawet  jak  będziesz  miał  bitstream  od  FPGA  to  dużo  to  nie  da  -  szybciej  już  pójdzie  łamanie  softu.  

A  w  ogóle  -  wyluzujcie  Panowie  :P
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #34 dnia: 28 Sierpnia 2009, 20:59 »
 Wiesz  co  Kisiel  -  chyba  karmię  trola.  

Prawda  jest  taka,  że  niewiele  zrobiłeś  dla  ludu  poza  pokazywaniem  co  to  nie  umiesz  i  tym  co  działa  pewnie  tylko  u  Ciebie.  Umiesz  się  popisywać  i  błyskać  a  ja  ci  powiem  tak:  

Lepszy  wróbel  w  garści  niż  gołąb  na  dachu  innymi  słowy  

WOLE  PCB  BLACK  BOXA  ALE  MIEĆ  NIŻ  ZATAJONE  KISIELOWARE.  

aha  poza  chwaleniem  się  i  budowaniem  swego  ego  jeszcze  steki  kpin.  

Przecież  G.  udostępnił  coma  light  w  execu  -  mozna  sobie  zdeassemblować  idąc  Twoim  tokiem  rozumowania  hehehe
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #35 dnia: 28 Sierpnia 2009, 21:06 »
 Pewnie,  że  nie  będziesz  robił  tego  co  ja  sobie  życzę,  tylko  jak  Twoja  gwiazda  zacznie  przygasać  to  zrobisz  PDF  z  XU  np.  coby  pokazać  jaki  Kisiel  zdolny  -  szkoda  tylko,  że  tak  późnio  i  że  nie  do  użytku.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #36 dnia: 28 Sierpnia 2009, 21:17 »
 hmm  dziwny  jesteś,  taki  jakiś  zamknięty  zadufany,  obrażony.  Owoce  mojej  pracy  są  dostępne  dla  innych.  Po  prostu  źle  zacząłeś  gadkę,  albo  ja  za  późno  się  na  tobie  poznałem.  
  Proszę  Ciebie  o  skasowanie  mojego  projektu  z  dysku  oraz  o  nie  udostępnianie  go  osobom  trzecim.

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Sierpnia 2009, 00:19 »
 To  co  poruszasz  to  problem  skali.  
  Soft  na  C64  jest  na  tyle  prosty  że  można  go  z  dissasemblować  i  wiadomo  jak  działa  =  TTL  
  Weźmy  taki  plik  word.exe  i  spróbujmy  jego  zdisassemblować  =  FPGA  
  Po  zachowaniu  scalaka  możesz  dość  co  jest  w  środku  tak  jak  po  zachowaniu  programu.  To  że  nie  potrafisz  odtworzyć  dokładnie  zachowania  jest  problemem  zarówno  w  sofcie  pisanym  na  FPGA  jak  i  PC.  
  Wine  też  się  tworzy  latami.  Takiego  klona  się  robi  kilka  miesięcy.

Offline wegi

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Sierpnia 2009, 09:20 »
 Twoja  łaska  jest  dla  mnie  bezwartościowa...  

Twoje  kpiny  są  dla  mnie  bezwartościowe...  

Twoje  przechwałki  są  dla  mnie  bezwartościowe...  

Twoje  dobre  posty  są  dla  mnie  wartościowe.  

Zrób  coś  dla  ludzi  to  będzie  dla  mnie  też  wartościowe.  

Owoce  mojej  dwu  miesięcznej  pracy  są  dostępne  na  csdb  w  postaci  full  source  code  ponad  5000  linii  -  taki  to  jestem  zamknięty.  

PCB  wogóle  nie  miałeś  zamiaru  udostępniać  dobry  wujku  tylko  pokazać  projekt  klona  z  którego  dowiem  się,  że  Kisiel  to  świetny  sprzętowiec  a  reszta  jest  dla  mnie  bezwartościowa  (KISIELOWARE).  

Gideon  też  by  mógł  zrobić  1541U  co  działa  tylko  u  niego  i  byłoby  wtedy  ono  dla  mnie  też  bezwartościowe.  

Wolę  kupić  i  mieć  niż  podziwiać  wirtualnie  cuda  i  ich  Twórcę.  

Zachowaj  dla  siebie  swoje  PCB  i  swoje  cuda  na  szczęście  są  inni  życzliwi  i  kontaktowi  ludzie,  którzy  na  każdym  kroku  nie  podkreślają  jacy  są  wspaniali  i  jaka  reszta  głupia,  nie  wyświadczają  wielkiej  łaski  jak  coś  zrobią  czy  podpowiedzą.  

Można  sobie  jasno  wyobrazić  co  by  było,  jakby  był  tylko  windows  bez  linuxów  tak  samo  jakby  jedynym  guru  hardware  był  tylko  Kisiel.  

Koniec  igrzysk...

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Sierpnia 2009, 10:44 »
 napisz  coś  jeszcze  :)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #40 dnia: 29 Sierpnia 2009, 14:33 »
 No  nic,  pozostaje  nam  tylko  czekać  na  pojawienie  się  na  polskiej  scenie  \'Federation  Against  Kisiel\'  i  z  drugiej  strony  \'Anti  Wegi  Front\'.  Jednym  słowem,  \'back  to  eighties\'...
-profil nieaktywny-

gornipio

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #41 dnia: 29 Sierpnia 2009, 14:50 »
 eh  ten  pcb  chyba  nie  jest  do  pisania  postow  na  twitterze  tylko  to  jest  rozszerzenie  basica,  tak?  czemu  kisiel  tego  karta  nie  zrobisz  i  sprzedasz  na  allegro  a  jak  zarobisz  zadowalajaca  cie  ilosc  forsy  udostepnisz  projekt?  zreszta  projekt  xu1541  jest  od  dawna  w  necie  chyba  a  jedyna  osoba  ktora  go  wykorzystala  to  raf,  ktory  ciagnie  za  to  troche  profitu.

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #42 dnia: 29 Sierpnia 2009, 16:08 »
 przepraszam  ale  gadasz  jak  potłuczony.  Dlaczego  go  nie  sprzedaje  na  allegro?  Bo  nie  widzę  sensu  zarabiania  w  ten  sposób  pieniędzy.  Jeżeli  bym  go  udostępnił  to  pojawiłby  się  w  takiej  formie  na  allegro  jak  pojawił  się  xu1541.

gornipio

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #43 dnia: 29 Sierpnia 2009, 18:01 »
 kisiel  wiekszosc  moich  wypowiedzi  z  komorki  jest  pisana  w  pospiechu,  dlatego  takie  nieskladne  i  wygladaja,  jakbym  byl  potluczony.  podasz  mi  prawdziwe  zastosowanie  pcb?  yhm  czyli  chcesz  zachowac  pcb  cokolwiek  to  jest  dla  siebie  i  chwalic  sie,  ze  to  zrobiles?  myslalem,  ze  jezeli  to  jakis  bardzo  ciekawy  kart,  udostepnisz  go  tym,  co  nie  umieliby  go  zrobic  sprzedajac  go  na  allegro...  tylko  sie  na  mnie  nie  obraz  kisiel  a  z  wegim  sie  pogodzcie...  nie  ma  o  co  sie  klocic.

zyga

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #44 dnia: 29 Sierpnia 2009, 19:10 »