Już we wcześniejszych wątkach nawoływałem do utworzenia się grupy hardwareowej.
Projekt Hardwareowy jest w toku - nie ma po co wylewać dziecka z kąpielą albo ogłaszać vapoware - w każdym razie jak będzie to na pewno nie będzie cenzurowany, żeby nie pojawił się na allegro i podwójnie serce mi nie pęknie, że ktoś na nim zarobi i że ktoś go sobie poużywa...
Przy okazji jakoś nie widzę na allegro zalewu aukcji Nicolasa a szkoda zresztą bo chętnie bym kupił niektóre rzeczy.
Bardziej interesuje mnie stworzenie mechanizmu, żeby projekt się rozwijał a nie zakończył na 3 lichych projekcikach.
Gornipio jesteś młody i nierozumiesz ale zadajesz pytania przynajmniej takie o których wszyscy wiedzą a nie chcą się swarzyć.
Projekt elektroniczny to kilka etapów - przede wszystkim dobra myśl techniczna, potem projekt, którego oprócz schematu częścią jest PCB. Można utrudnić jego wykonanie nie podając wszystkiego.
Projekt klona możnaby odtworzyć (zrobić PCB) i nawet sprzedawać na allegro - tylko po co? - jeżeli nie chce to nie, to że ma być niekomercyjny uszanuję, ale chciałem niekomercyjnie go mieć zrobionego - też się nie da...