Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Odbanować RS232 !!!  (Przeczytany 5758 razy)

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
Re: Odbanować RS232 !!!
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Stycznia 2018, 09:09 »
@ StaryMarabut - pamiętam tą akcję z sd2iec i też mnie to kompletnie zaskoczyło bo można robić coś konkurencyjnie ale nie wpierdzielić się komuś
i wyśmiewać jego produkt wraz z kupującymi, że jest za drogi, a pelikany frajerzy kupują. Twój produkt był droższy ale ładnie zrobiony, estetyczny,
działa u mnie do dziś. Czasem jest lepiej dać więcej kasy ale dostać coś ładniejszego.

To jego zachowanie było chamskie, nie koleżeńskie i wtedy RS2322 powinien był dostać bana na tydzień, żeby wskazać jemu i innym użytkownikom,
że takich zachowań się nie toleruje w tej społeczności. Niestety administracja / moderacja zamiast chronić użytkowników - miała ubaw bo coś się
działo na forum.
W tym momencie nagle Raf twierdzi, że się bierze do roboty na forum i banuje RS2322 nieadekwatnie do jego przewinień. Uważam, że zrobienie
tego właśnie teraz jest zagraniem czysto nie fair i Raf jeśli masz jaja i honor to zrób krok wstecz i odbanuj RS2322. Załatwcie sprawy między sobą
na PW a nie róbcie tutaj gnoju.
Popatrz Raf. Jeżeli rzeczywiście zdarzyły się opisywane tutaj sytuacje z Kisielem na SP8 to ten gość powinien zostać zbanowany forever w trybie
instant. Tymczasem piszesz tutaj jak było. Piszą też o tym inne osoby. Każdy kto ma rozum widzi, że forumowy troll  musiał zaistnieć również
mieszając na SP8 ale nie było z tego żadnych konsekwencji.  Przyczołgał się tutaj w święta nie będąc pewnym czy tym razem mu się uda wyjść cało,
ale dostał przyzwolenie i znowu zaczyna się tutaj robić gnój.
Raf, popatrz jak to wygląda ze strony użytkownika tego forum:
RS2322 nabruździł Ci w Twoim prywatnym interesie (wątek o zasilaczach) i dostał bana na miesiąc.
Kisiel od lat bruździ na tym forum, obraża i przegania użytkowników, śmieci,  trolluje i niszczy wizerunek tego miejsca, a Ty z uśmiechem klepiesz
go po plecach. Na SP8 doprowadził bezpośrednio lub pośrednio do sytuacji, która będzie się za C64P oraz Twoją osobą ciągnęła przez lata jak smród
po gaciach. Można było wykorzystać tą imprezę, żeby doprowadzić do pogodzenia zwaśnionych środowisk Kommodorowców, ale stało się inaczej.
Nie postąpiłeś tak jak powinieneś. Nick "Kisiel" powinien przepaść na zawsze po tym wszystkim co się zdarzyło.

Własnie swoim postępowaniem pokazałeś nam - zwykłym użytkownikom,  jakie masz priorytety. Wątek zasilaczy - Twój interes i banowanie, wątek SP8 oraz
kwestia wizerunku forum (i Twojego !) to już nie Twój prywatny interes ? 
Wybacz, bo osobiście lubię Cię i zawsze mi się micha cieszy kiedy Cię widzę. Ogromnie się ucieszyłem kiedy zobaczyłem Cię podjeżdżającego
na motorze pod Krakowskie Retrospekcje w listopadzie 2017. Nie mamy okazji usiąść, napić się i pogadać, ale darzę Cię szacunkiem.
Chciałbym zachować Twoją osobę w swoich wyobrażeniach jako sympatycznego, honorowego gościa. Proszę nie przeciwdziałaj temu !

Odbanuj RS2322. Proszę.   
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 09:15 wysłana przez ikci »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Stycznia 2018, 09:21 »
@Raf powiem krótko, zrób to co uważasz za stosowne.
Zastosowałeś bana na miesiąc co jest nieadekwatne do czynu (mam jakieś deja vu).
Przemyśl sprawę, gdyż ludzie patrzą czytali wypowiedzi człowieka, który się odgrażał czynami karalnymi w stosunku do innych i dostawał bana na tydzień. Tutaj mamy prywatną wypowiedź w Twoim kierunku, nie było zastosowanych żadnych gróźb i kolega dostaje bana na miesiąc.
Wiele razu ludzie skakali sobie do gardeł na tym forum i jakoś nie widziałem z tego powodu żadnego bana, wątki były wydzielane i kontynuowane w osobnym miejscu (zazwyczaj śmietnik).
W tym przypadku nagle ban za dociekliwość...ja to tak odbieram, nie wiem jak inni.
Przemyśl to, ja jestem za zniesieniem kary.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 09:26 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Stycznia 2018, 09:37 »
...
Zastosowałeś bana na miesiąc co jest nieadekwatne do czynu (mam jakieś deja vu).
...
Wiele razu ludzie skakali sobie do gardeł na tym forum...

Sami zupełnie niedawno wypowiadaliście się na temat porządków na forum i żeby karać banem na dłużej.
W wyniku dyskusji powstało nawet rozszerzenie regulaminu forum (zalecam się zapoznać), który właśnie łamiecie tym wątkiem.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 09:42 wysłana przez Vato74 »

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Stycznia 2018, 09:46 »
W zwiazku ze zmianami nadchodzacymi w moim zyciu nie bede mogl juz z dotychcasowym zaangazowaniem zajmowac sie C64Power.

...a skoro już się odwidziało to najwyższy czas zaprosić zainteresowanych na tzw. konkurencyjne forum.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Stycznia 2018, 09:51 »
Vato74 - prosze, daj spokój Przyjacielu.
Od stycznia 2018 można zbanować kogoś od tak, a inni użytkownicy nie mają prawa go bronić ?

Proszę, nie psuj teraz swojego, dobrego wizerunku. To, że forum idzie w dół w stronę dna jest faktem,
ale nie oznacza to, że wszyscy się na to godzimy bo forum to społeczność czyli MY wszyscy i mamy prawo się odezwać
jeśli widzimy niesprawiedliwość.
Posprzątajcie na forum to co zostało zaniedbane ale niekoniecznie musicie zakładać, że będą przypadkowe
ofiary tych działań, które oberwą rykoszetem.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Stycznia 2018, 09:56 »
@Vato

A za co został ukarany RS?
Za zadawanie niewygodnych pytań?
Atakował? ja widziałem dwie strony, które nawzajem obrzucały się pretensjami i jak na razie jedna ma bana.
Jak narazie czytam, że ban otrzymany za kłamstwa. Gdzie dowód na kłamstwa?

Co do regulaminu, to zacytuję:
on: June 03, 2002, 03:09:52 pm
1. BądĽ kulturalny. Jeśli administratorzy zauważą przekroczenie granicy dobrego smaku, mogą usunąć użytkownika z listy.

Widziałem wielokrotnie (jak i wielu innych) jak kulturalnie Budda odgrażał się i co najwyżej dostawał bana na tydzień, jak to się ma do regulaminu, który nikt z Was nie stosował, a regulamin był napisany w 2002 roku.
Dlaczego wówczas nie zareagowałeś Vato? Teraz piszemy o tym by odbanować RS i grozisz banem?
Może nie wygodne jest to, że jesteśmy i piszemy co nas boli?

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:09 »
IKCI i Canga

Administrator ma prawo banować bo administruje swoim forum.
Gdy zbanuje kogoś kogo nie znacie to wam to nie przeszkadza ale gdy zbanuje kogoś znajomego to przeszkadza.
(Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia)

Plan jest taki jak pisałem wcześniej i jest to wykonywane zgodne z prośbą użytkowników (dyskusja o moderacji forum)
Nawet poprosiłem o wskazanie odpowiedniej osoby do moderacji forum. Nie było chętnych, ale jak jest burza to do wrzeszczenia jest wielu LOL

Ocena sytuacji jest w tym wypadku tylko jedna (patrz punkt 6 i 7 regulaminu).
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 10:12 wysłana przez Vato74 »

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:15 »
Administrator ma prawo banować bo administruje.

ma prawo też nic nie robić jak to wielokrotnie było w przeszłości. wkleiłbym tu jakieś rzymskie przysłowie.

'wrzeszczenia'

to tłumaczenie jest niewyobrażalnie słabe.
zapominasz że tu próbuje się zebrać jakaś społeczność i dyskutować.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:17 »
Vato74, ale ja nie znam RS2322 i tylko dlatego się wstawiam za nim tutaj bo widzę, że się zaczęły złe praktyki.
Jeśli można dać bana byle komu od tak, bo śniadanie rano nie wlazło, to mamy wtedy do czynienia z tyranią.
Ja się na to nie godzę !

Nie widziałem, żeby tutaj wcześniej banowano bez powodu kogoś kogo nie znamy. Wręcz przeciwnie.
Osoby które zasługiwały na  perma-bana są do tej pory na tym forum świętymi krowami.

Swoją drogą szacun dla Ciebie, że pokazujesz, ze administracja trzyma się razem. To niecodzienność na tym forum.

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:21 »
1. przeszłość się nie podobała i dlatego są zmiany więc bardzo nietrafione
2. społeczność może się zbierać i dyskutować

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:22 »
IKCI i Canga

Administrator ma prawo banować bo administruje swoim forum.

Widziałem coś innego, coś co napisałeś na początku, coś co bardzo pasuje właśnie do tej sytuacji i zdążyłem zapisać:

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:26 »
1. przeszłość się nie podobała i dlatego są zmiany więc bardzo nietrafione

ale jakie zmiany, typo dostał obecnie bana bo wjechal na ambicje producentowi zasilaczy z czeladzi.
czy cos mnie ominelo.

2. społeczność może się zbierać i dyskutować

capsem i comic sans:
DZIĘKUJEMY

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:38 »
Widziałem coś innego, coś co napisałeś na początku, coś co bardzo pasuje właśnie do tej sytuacji i zdążyłem zapisać:

To super, że zdążyłeś bo masz haka na mnie że edytuję swoje posty LOL
Nie zmienia to faktu, że oba wpisy są prawdą.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:41 »
To super, że zdążyłeś bo masz haka na mnie że edytuję swoje posty LOL
Nie zmienia to faktu, że oba wpisy są prawdą.
Vato ja Ciebie nie atakuję, żaden hak.
Ta wypowiedź idealnie pasuje do sytuacji jaka zaistniała, dlatego pozwoliłem sobie wkleić Twoją wypowiedź.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:44 »
Jeśli nie rozumiecie tematu z zasilaczami to po co się na to powoływać :) zarówno od strony technicznej jak i nie technicznej, pełnej manipulacji, wywierania wpływu i zasłony dymnej  :) wy nie jesteście zainteresowani zasadami, prawda, adminem, ważniejszy jest gość, który zrobił sobie tutaj jarmark i myśli że będzie innych rozstawiać po kątach :) ale przynajmniej od razu widać, że są ludzie, którzy myślą, tacy jak kb777 i tacy, którzy sprzedadzą admina za zabawki od rs2232.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"