Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Odbanować RS232 !!!  (Przeczytany 5757 razy)

Offline Vato74

• Level 3
Re: Odbanować RS232 !!!
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:47 »
OK to się cieszę, że nie atakujesz :)
...a sytuacja pasuje czy nie... co za różnica? Admin uznał tyle bana i już.
Może zmienić na perma jak uzna albo może zdjąć jak uzna.
Ale to jego i RSa sprawa a nie moja czy Twoja.
Jak to już było mówione: są inne kanały komunikacji z kolegą RS.
Żyje i ma się dobrze, i każdy zainteresowany na pewno znajdzie możliwość kontaktu.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:54 »
kurwa jak, płaczę  ;D

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Stycznia 2018, 10:57 »
...a sytuacja pasuje czy nie... co za różnica? Admin uznał tyle bana i już.
Może zmienić na perma jak uzna albo może zdjąć jak uzna.
Ale to jego i RSa sprawa a nie moja czy Twoja.

To jest nasza sprawa. Forum jest dla społeczności i ona je tworzy więc społeczność oczekuje traktowania zgodnego z zasadami, a nie rafowym widzi-mi-się.
Lenin też był dobry bo jak się rano golił przychodziły dzieci i mówiły "Dzień dobry kochany Leninie" a on odpowiadał "Dzień dobry kochane dzieci" - a mógł przecież ciach ciach brzytewką po gardełkach.

Ten ban w niczym RS232 nie zaszkodzi. Ludzie mają do niego kontakt, e-mail, telefon i kto chce się z nim skontaktuje. Mało tego - na wykonanie klona potrzeba czasu i to pewnie wiele dłuższego jak miesiąc tak więc czaszka spoko.

Można założyć nowy wątek i zatytułować "Niehonorowe postępowanie..." czy jakoś tak i dalej wałkować temat. Można by wspominać jak to ktoś pisze sobie kilka lat grę i inny sobie ją wydaje. Nawet nie miałem o to pretensji w sensie że została wydana bez mojej wiedzy, tylko o to, że Bago miał porobione zdesignowane pudełka, i można było mu pomóc wydać to w ilości ze 30 lub więcej sztuk i wydać to porządnie - tylko tyle, nawet nie zależało mi na jakiejkolwiek kasie od tego.

Można powrócić do wątków, gdzie z dawien dawna zbanowany olo11111 otrzymywał "kulturalne" inwektywy od admina gdzie "debil", "złodziej", "głupi jak but" było na porządku dziennym. (nawet nie mógł się bronić a admin co kilka miesięcy odgrzewał temat).

Tu chodzi o zasadę i wytknięcie Rafowi że prowadzi prywatne krucjaty przeciwko nielubianym przez siebie userom, sam przy tym nie będąc świętym. RS nikogo nie obrażał, nie oszukiwał i nie zrobił nic kwalifikującego się na bana. Pseudo argument w stylu "zamykam wątek bo RS nie pokazał fotek" wzbudza  politowanie.

Nie do zaakceptowania jest autokracja, którą nazwę i co każdy z tego forum zrozumie RAFOKRACJA.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:03 »
Jeśli nie rozumiecie tematu z zasilaczami to po co się na to powoływać :) zarówno od strony technicznej jak i nie technicznej, pełnej manipulacji, wywierania wpływu i zasłony dymnej  :) wy nie jesteście zainteresowani zasadami, prawda, adminem, ważniejszy jest gość, który zrobił sobie tutaj jarmark i myśli że będzie innych rozstawiać po kątach :) ale przynajmniej od razu widać, że są ludzie, którzy myślą, tacy jak kb777 i tacy, którzy sprzedadzą admina za zabawki od rs2232.

Jest dział bazar, i dział usługi c64power z którego często korzystasz i nikt nie ma tego za złe ani tobie ani jemu.

Sprzedadzą admina ? Takiego jak najbardziej - jak na razie to sobie sprzedałeś moją grę i nie skończyłeś od kilku lat klona AR a tutaj prowadzisz prywatne krucjaty.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:05 »

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:11 »

ale jakie zmiany, typo dostał obecnie bana bo wjechal na ambicje producentowi zasilaczy z czeladzi.
czy cos mnie ominelo.

I tu jest sedno.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:22 »
gość, który zrobił sobie tutaj jarmark
Sprzedaje swoje produkcje tak jak każdy inny. Raf Twojej sprzedaży w bazarze jest najwięcej, dodatkowo link do allegro z aukcjami:

Dodatkowo, możemy przeczytać w wypowiedzi:

Ja osobiście odbieram to tak, że znalazł się ktoś kto ma łeb na karku, jest w stanie coś ciekawego wyprodukować, sam chce sprzedawać to należy go usunąć.
Hipokryzja z Twojej strony Raf i każdy widzi, że robisz sobie prywatną wojenkę, tylko dlatego że masz "władzę".
Pamiętaj jednak, ze forum tworzy grono ludzi, nie jednostka, a smród roznosi się szybko.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 11:25 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #37 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:34 »
Canga właśnie porównał produkcję RSa do wyprzedaży gratów wygrzebanych ostatnio przez Rafa podczas jego przeprowadzki?

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #38 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:41 »
Nie, sprzed:

December 03, 2017, 07:55:41 pm
December 25, 2017, 01:04:18 pm

January 14, 2018, 10:36:21 am oraz treść: gdy przyjda zza oceanu, z duzym prawdopodobienstwem bede mial jakas pule na handel
October 13, 2017, 10:10:54 am
April 14, 2017, 09:38:17 pm

Proszę Cię Vato, sprawdź zanim coś zarzucisz.
Robi się oftop, daruję już pisanie i tłumaczenie bo to nic nie da.
Smród wychodzi na zewnątrz, inni czytają i sami zdecydują gdzie jest prawda.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:46 »
Prawda jest tam gdzie jest prawdą a jak ktoś nie rozumie tła tego co robil rs to co mnie obchodzi kto co tam sobie zdecyduje, gdzie jest prawdą? Mówimy faktami a nie opiniami :) kolejny raz w ciągu kilku miesięcy usiłuje się mnie oczerniac, dam sobie z tym radę po kuble kloaki, która zebrałem po sp8 :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:54 »
Nie, sprzed:

December 03, 2017, 07:55:41 pm
December 25, 2017, 01:04:18 pm

January 14, 2018, 10:36:21 am oraz treść: gdy przyjda zza oceanu, z duzym prawdopodobienstwem bede mial jakas pule na handel
October 13, 2017, 10:10:54 am
April 14, 2017, 09:38:17 pm

Proszę Cię Vato, sprawdź zanim coś zarzucisz.
Robi się oftop, daruję już pisanie i tłumaczenie bo to nic nie da.
Smród wychodzi na zewnątrz, inni czytają i sami zdecydują gdzie jest prawda.

To nie wiesz, że planował ją już w grudniu? Mogłeś w sumie nie wiedzieć.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 11:55 wysłana przez Vato74 »

Offline REUfan

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Stycznia 2018, 11:59 »
Proponuję następujące rozwiązanie: przenieśmy się na inne forum (opcja najlepsza IMHO, bo otwarcie kolejnego forum sensu nie ma - społeczność jest za mała), ewidentnie Raf i Vato nie chcą tutaj społeczności wykraczającej poza kolegów Kisiela i czasami Buddę. W drugim etapie Raf zamknie forum, tak aby tylko zarejestrowani użytkownicy mieli dostęp. Wtedy: Kisiel będzie mógł bezkarnie wszystkich obrażać i nikomu to przeszkadzać nie będzie, aż w końcu odpowiednio zwyzywa Rafa. Raf będzie mógł bezpiecznie przejść przez stresujący etap swojego życia, bo go użytkownicy forum nie będą zmuszać do podejmowania decyzji, które są potem krytykowane. A Vato nie będzie musiał edytować swoich postów. Same sukcesy i wszyscy są zadowoleni.

Dawno bym usunął swoje konto tutaj, tylko nie wiem gdzie jest przycisk delete. Może admini pomogą? Po co mam zawyżać statystyki.

@wegi: szkoda Twojego czasu, betonu nie zamienisz w piękną łąkę, ale w 100% popieram to co robisz: odblokować RS! 

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #42 dnia: 26 Stycznia 2018, 12:09 »
Nie rozumiem dlaczego myślisz że chcę tu Kisiela i jego kolegów.
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale on teraz nic nie pisze.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Stycznia 2018, 12:11 »
Bo dostał bana na kilka dni ?

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #44 dnia: 26 Stycznia 2018, 12:17 »
A na ile chcecie? :D

Ja osobiście jestem za permem dla niego (i to już od dawna) ale nie mogę tak komuś dać bo mam widzimisię.
Jako moderator reaguję na posty raportowane, których btw jest dosyć mało w stosunku do tego co czasem widzę w wątkach.

Poproszę jeszcze Rafa o większy zakres na dobę per user bo czasem nie mam opcji nadania adekwatnej kary.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 12:39 wysłana przez Vato74 »