Głosujcie kto za odbanowaniem RS232 kto za banem !
Ja jestem za odbanowaniem.
Wszystko co od niego kupiłem to jest EF3 i SD2IEC wykonane jest idealnie, płytki perfekcyjne, chyba ze 6 milsów, cena co najmniej przystępna.
Mało tego, jak robiłem 16 x kernal do C64 człowiek przysłał mi bezinteresownie prototypy płytek - co mogę mieć przeciwko niemu ?
To kup tez od niego cartridge z grami za 190, z opisem godnym Twojego guru 1111olo

Nie wiem co mozesz miec do niego, ale nie pierwszy raz napastliwie atakuje inne osoby oferujace tutaj elektronike na sprzedaz, sam zajmujac sie sprzedawaniem glownie cudzych projektow.
Mnie rozniez RS kilka razy pomogl i co z tego? Powoduje to, ze ataki i KŁAMSTWA nie maja znaczenia?
W przeciwieństwie do Rafa, któremu za wykonanie projektu PCB AR wysłałem dużą płytkę stykową, za którą wówczas - kilka lat temu zapłaciłem z 90 zł, Raf spierdzielił projekt i wykonał go na lewej stronie... To że się pomylił, to każdy może, ale wypadałoby przez te kilka lat dokończyć projekt i zobowiązanie - dane słowo - ale Raf oczywiście ma to gdzieś...
To, ze nigdy nie porozmawiales ze mna o tym w cztery oczy a teraz to wywlekasz... mimo, ze okazji bylo ku temu wiele swiadczy tylko o Tobie

podaj mi w wiadomosci prywatnej dane do paczkomatu, wysle w weekend ta plytke stykowa, bo akurat bede ja mial w rekach. Niestety mam taka podla ceche charakteru, ze czesto nie dokanczam tego co zaczalem, ale projekt tutaj udostepnilem mozna bylo kolektywnie cos z tym zdzialac ale na gotowca chetni sie zawsze znajda a pomoc cokolwiek.... jestem adminem to wiem, Ty mozesz mi nie wierzyc

Dla jasności @Raf - nadal czekam aż wywiążesz się ze zobowiązania zamiast głupawo "przyjmować zarzut na klatę".
To forum działało znakomicie jak Flooder nim zawiadywał, nie było żadnej moderacji i jakoś się kulało... Aż pojawił się Raf ze swoimi pomysłami. Może i nowy silnik jest lepszy, może bardziej fikuśny - nie można powiedzieć, że źle to zrobiłeś, czy wytaczać jakieś dział.
Flooder od wielu lat tylko oplaca hosting i domene

Gdyby nie ja, to forum by zniknelo kilka lat temu a ja mialbym wiecej czasu dla siebie

Natomiast co zauważyłem - często wykorzystujkesz administrowanie tym forum do prowadzenia prywatnych krucjat.
Kiedyś był olo11111, na którym uwielbiałeś wieszać psy, nawet jak go zbanowałeś, co kilka miesięcy musiałeś sobie założyć jakiś wątek żeby sobie na niego popluć. Kiedy wygasł temat olo znalazłeś sobie nowego wroga "toć to jest nie po bożemu", którym stał się RS232, gość który zrobi ludziom jakiś klon starego sprzętu nie wiedzieć czemu tak Ci to przeszkadza skoro sam nie zrobiłeś nic nowego w sensie, że potrafiłeś tylko robić kopie XU czy jakiegoś zasilacza z gotowca Lacie. Tak przy okazji @Raf widzę, że skasowałeś na końcówce przewodu taki ogromny koral ferytowy - on nie jest tam dla ozdoby dobrze o tym wiesz.
Gdybyś nie zauważył, to olo do swojego mniej lub bardziej udanego SDboxa, napisał sysopa, który działa i nie masz nawet choćby takiego dokonania, jak więc możesz mu cokolwiek zarzucać, skoro sam zrobiłeś mniej od niego ?
Twoj ulubieniec olo, to gosc, ktory jest prostym, prymitywnym cwaniaczkiem, w porywach kopiujacych cudze rzeczy i tyle. Ma jednak ceche, ktorej ja nie mam tak dobrze wyksztalconej - upor w dazeniu do celu

Stad wlasnie sdbox czyli kolejne wcielenie niejego przeciez sd2iec. Cos tam fucktycznie jest zakodowane ale i tak ciezko mi w to uwierzyc, ze gosc, ktory ucieka od jakiejkolwiek pracy tworczej, nagle cos zaprogrwamoal w asemblerze.
Niemniej jednak nie rozumiem zachwytu nad jego osoba ale podejrzewam, ze to iz robil tu syf na forum swego czasu nie jest dla Ciebie istotne, w koncu "tworzyl" cartridge, tak jak RS sprzedaje cudze projekty, to musi byc rowny gosc

Co do wartosciowania, ze ja zrobilem mniej od olka, jest to bardzo odwazne stwierdzenie nad ktorym sie pochylac nie bede

Koncowka przewodu jest skasowana, gdyz jak to nazwales fachowo koral, byl tak umieszczony, ze nie moglem zalozyc innego wtyku (a probowalem zaciekle), niemniej jednak nie jest to element kluczowy a wspomagajacy (ogranicza zaklocenia elektromagnetyczne) i wiele zasilaczy w przeszlosci bylo i obecnie jest oferowanych bez rdzenia ferrytowego na kablu. Sa kable USB nawet z tym i bez tego i te bez tego tez .. o niemozliwe.. DZIALAJA!

Nie lubię włączać się w te ściekowe wątki w tylu kogo zbanować, kto jest zły, kto kogo opluł itd. Kiedy faktycznie zgłaszam do usunięcia spamu mitomańskie brednie o SP9 Twojego kolegi wniosek pozostaje bez odzewu, a kiedy Tobie się chce to dajesz jakiś wymyślony przez samego siebie warunek dla RS232, że ma zrobić fotki, a skoro nie ma fotek to zamykasz wątek ?
A niby gdzie jest w regulaminie, czy na jakiej podstawie banujesz RS232, że MUSI załączyć zdjęcia wykonanego przez siebie klona co 
bo watek offtop rs'a w watku o klonie 1581 mial inny cel - zaslona dymna na to, ze napisalem ze rs ma lewe tozsamowsci w necie i oszukuje obcokrajowcow sprzedajac im rzekomo unikatowy cartridge warty max 40zl za 190. Ale wazniejsze jest przeciez to, ze rs napisal ze zrobil klona

zadne z was nie odnioslo sie do tego, bo przeciez was nie okradl, to jest spoko. przeraza mnie ten defekt mentalny wielu rodakow.
Tak przy okazji @Raf - kiedyś solidarnie wpłacałem dychulca na domenę dopóki nie wpadłeś na pomysł wydania prereleasse Asteroidów, które sobie sprzedałeś na Allegro powyżej stówy, więc na 10 lat czuję się zwolniony moralnie od wpłacania na coroczną ściepę. I oczywiście jak to cały Ty nie potrafiłeś pociągnąć projektu, pomóc Bago Zonde i wydać porządnej wersji, tylko byłeś zainteresowany jednorazowym błyskiem.
Ja tego carta nie sprzedalem. To byl fake, znaczy sie faktycznie wypalilem obraz do bb8 z Twoimi asteroidami ale nigdy tego nie sprzedalem, Ten cart zostal zostal u mnie. Gdy ostatnio robilem porzadki znalazlem nawet karteczke, tylko ja chyba wyrzucilem, bo ten cart nawet nie mial etykiety przyklejonej tylko to byla na szybko wydrukowana kartka obcieta nozyczkami i polozna na budzie carta zeby wygladalo ze jest naklejona. Zrobilem to specjlanie, zeby Cie strollowac i zobaczyc co zrobisz, szczegolnie w kontekcie tego, ze Twoj bohater 11111olo sprzedawal gre Twojego kolegi Skulla ale tutaj pewnie nie bedziesz zaprzeczac, ze taka sprzedaz przez ola, z rzekomym zakupem licencji downloadable zeby potem to sprzedac jako cartridge nie stanowi dla Ciebie problemu ani prawnego ani moralnego.
Nie chcę się więcej rozpisywać tylko ponawiam apel o głosowanie:
Kto za odbanowaniem RS232, kto przeciw.
Idz sobie na lepsze forum do ola.
Czytajac te posty i probe zakrzywiania rzeczywistosci naprawde zaluje, ze poswiecilem tyle czasu i energii na meczenie sie z ludzmi, ktorzy w sytuacji konfliktowej i tak pojda bezrefleksyjnie za gosciem, ktory obieca im zasilacz za pol ceny, mimo iz sami nie potrafia okreslic ile on powinien kosztowac, nawet po wypisaniu czesci skladowych i beda pisac o "zabezpieczeniach" bo master of zlecanie PCB powiedzial, ze zasilacz nie ma zabezpieczen

tutaj macie info o module, podobnym do tego, ktory uzywam:
http://www.volgen.com/item/32/KTPS10_10_Watt.html jakby ktos nie kumal co tam jest napisane, to kolega RS zawsze moze wytlumaczyc ze nie ma tam zabezpieczen, ktore sa wymienione:
Short Circuit Protection
Over Voltage Protection
Over Current Protection
Ale ja i tak wiem ze macie to gdzies, bo trzeba wyczekiwac na klon stacji od niego, robaczki polaczki

PS.
Niemniej jednak duzym bledem bylo przymykanie oka na Kisiela, jest on elementem calkowicie zbednym na tym forum, mysle ze Nie ma mowy aby zdjac bana z RSa ale to wlasnie Kisiel, tak jak pisal Ikci, powinien dostac perma bana.