Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Odbanować RS232 !!!  (Przeczytany 5755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
Odbanować RS232 !!!
« dnia: 25 Stycznia 2018, 23:53 »
Głosujcie kto za odbanowaniem RS232 kto za banem !

Ja jestem za odbanowaniem.

Wszystko co od niego kupiłem to jest EF3 i SD2IEC wykonane jest idealnie, płytki perfekcyjne, chyba ze 6 milsów, cena co najmniej przystępna.
Mało tego, jak robiłem 16 x kernal do C64 człowiek przysłał mi bezinteresownie prototypy płytek - co mogę mieć przeciwko niemu ?

W przeciwieństwie do Rafa, któremu za wykonanie projektu PCB AR wysłałem dużą płytkę stykową, za którą wówczas - kilka lat temu zapłaciłem z 90 zł, Raf spierdzielił projekt i wykonał go na lewej stronie... To że się pomylił, to każdy może, ale wypadałoby przez te kilka lat dokończyć projekt i zobowiązanie - dane słowo - ale Raf oczywiście ma to gdzieś...

Dla jasności @Raf - nadal czekam aż wywiążesz się ze zobowiązania zamiast głupawo "przyjmować zarzut na klatę".

To forum działało znakomicie jak Flooder nim zawiadywał, nie było żadnej moderacji i jakoś się kulało... Aż pojawił się Raf ze swoimi pomysłami. Może i nowy silnik jest lepszy, może bardziej fikuśny - nie można powiedzieć, że źle to zrobiłeś, czy wytaczać jakieś dział.

Natomiast co zauważyłem - często wykorzystujkesz administrowanie tym forum do prowadzenia prywatnych krucjat.

Kiedyś był olo11111, na którym uwielbiałeś wieszać psy, nawet jak go zbanowałeś, co kilka miesięcy musiałeś sobie założyć jakiś wątek żeby sobie na niego popluć. Kiedy wygasł temat olo znalazłeś sobie nowego wroga "toć to jest nie po bożemu", którym stał się RS232, gość który zrobi ludziom jakiś klon starego sprzętu nie wiedzieć czemu tak Ci to przeszkadza skoro sam nie zrobiłeś nic nowego w sensie, że potrafiłeś tylko robić kopie XU czy jakiegoś zasilacza z gotowca Lacie. Tak przy okazji @Raf widzę, że skasowałeś na końcówce przewodu taki ogromny koral ferytowy - on nie jest tam dla ozdoby dobrze o tym wiesz.
Gdybyś nie zauważył, to olo do swojego mniej lub bardziej udanego SDboxa, napisał sysopa, który działa i nie masz nawet choćby takiego dokonania, jak więc możesz mu cokolwiek zarzucać, skoro sam zrobiłeś mniej od niego ?

Nie lubię włączać się w te ściekowe wątki w tylu kogo zbanować, kto jest zły, kto kogo opluł itd. Kiedy faktycznie zgłaszam do usunięcia spamu mitomańskie brednie o SP9 Twojego kolegi wniosek pozostaje bez odzewu, a kiedy Tobie się chce to dajesz jakiś wymyślony przez samego siebie warunek dla RS232, że ma zrobić fotki, a skoro nie ma fotek to zamykasz wątek ?
A niby gdzie jest w regulaminie, czy na jakiej podstawie banujesz RS232, że MUSI załączyć zdjęcia wykonanego przez siebie klona co ???

Tak przy okazji @Raf - kiedyś solidarnie wpłacałem dychulca na domenę dopóki nie wpadłeś na pomysł wydania prereleasse Asteroidów, które sobie sprzedałeś na Allegro powyżej stówy, więc na 10 lat czuję się zwolniony moralnie od wpłacania na coroczną ściepę.  I oczywiście jak to cały Ty nie potrafiłeś pociągnąć projektu, pomóc Bago Zonde i wydać porządnej wersji, tylko byłeś zainteresowany jednorazowym błyskiem.

Nie chcę się więcej rozpisywać tylko ponawiam apel o głosowanie:

Kto za odbanowaniem RS232, kto przeciw.

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Re: Odbanować RS232 !!!
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Stycznia 2018, 00:14 »
Widzicie sami jak dziala efekt kisiela (tm) , wystarczy rzucic cos darmo to mozna trollowac do obucha.
Problem RS23222 rozumiem jako wycinanie konkurencji przez pomawianie, problem Raf'a jest podobnym.
Co do producenta SD2IEC aka Stary Marabut wpierdalanie sie w sprzedaz UK1541 byla czysto przypadkowa.
Jak rozumiem forum jest uslane od szlachetnych userow ktorzy nie chca sie taplac w tym bagnie (tm ikci ) ale chetnie przytula sprzet wynikajacy z walki kogutow.
Chlopy realnie, kupujac tanio od RS23222 nie zarobicie na tym bo to on ma montaz automatyczny i zepsuje rynek w kazdym momencie.

idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2018, 00:27 »
Tu nie ma rynku, jest tylko grupka osiołków lubujących się w starym sprzęcie ze swojego dzieciństwa. Akurat o UK1541 możesz być spokojny, bo to nie jest klon tylko nowa myśl techniczna, którą ziściłeś. To zupełnie inny poziom. Więc RS232 Tobie nie zagraża. Problemem jest bezzasadne atakowanie przez admina zwykłego usera. Prowadzenie prywatnych krucjat z wykorzystaniem administrowanego przez siebie samego forum.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2018, 00:28 »
Jestem za odbanowaniem, tak wogóle czytam nowe wątki na forum i nie widzę jakiegokolwiek powodu do bana dla niego.
To jest moje zdanie i proszę tego nie komentować.

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Stycznia 2018, 00:47 »
Cale to glosowanie nie ma sensu. To tak jakby wpadla ci grupa znajomych do domu i zrobili glosowanie, czy beda sciagac buty czy nie. Chyba sie znowu zapomina ze kazdy, oprocz wlasciciela(i) i moderatorow jest tu gosciem. Albo mamy regulamin albo demokracje, wybory i glosowania....

Ech...im dluzej nikt z tym nic nie robi tym bardziej trace nadzieje...

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Stycznia 2018, 00:49 »
ja widze tylko jeden klopot, RS23222 w zwalczaniu konkurencji posluzyl sie stwierdzeniem "zadnym" "zadnych"
Ciezko to obronic jak chociaz masz jakies doswiadczenie w ukladach zasilajacych. Kto produkuje uklady bez zabezpieczen zadnych ?
11111olo ?
Pytanie retoryczne ;P
@RS23222 prosze nie odbieraj tego osobiscie, dales dupy.. cytujac FG,,, ten glupi co glupio robi...

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Stycznia 2018, 00:59 »
Cale to glosowanie nie ma sensu. To tak jakby wpadla ci grupa znajomych do domu i zrobili glosowanie, czy beda sciagac buty czy nie. Chyba sie znowu zapomina ze kazdy, oprocz wlasciciela(i) i moderatorow jest tu gosciem. Albo mamy regulamin albo demokracje, wybory i glosowania....

Ech...im dluzej nikt z tym nic nie robi tym bardziej trace nadzieje...

Cały "senk" jest w tym, że zbanowanie RSa nie jest zgodne ani z regulaminem, ani z demokracją tylko z rafową autokracją. Dzisiaj Raf Ciebie lubi, jutro nie. Dziś zgłosiłeś się wykonać robotę za Raf'a 20 cartów (jak najbardziej popieram - tępić cwaniaczków co wykopali spod węgla stary hardware i chcą z tego zrobić interes życia !) a jutro zrobisz sobie sam carta, który się może nie spodobać.

Dając sygnał tutaj, dajesz jasno do zrozumienia, że nie jesteś owieczką którą pasterz prowadzi, tylko że pojmujesz rafowy sovoir-vivre.

edit:

Jakby co odbanować RS232  2:0

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Stycznia 2018, 01:12 »
... To tak jakby wpadla ci grupa znajomych do domu i zrobili glosowanie, czy beda sciagac buty czy nie. Chyba sie znowu zapomina ze kazdy, oprocz wlasciciela(i) i moderatorow jest tu gosciem.

To dokladnie oddaje atmosfere pewnej akcji scenowej , przychodza goscie do gospodarzy i mowia Twoja zona sie nie podoba bo malo dupy daje, krnabrna jakas i przeklina. Na nastepnej imprezie musi byc taka co robi loda.... no i nic ponad to :P 

Co do glosowania nad RS23222 to Wegi, temat juz byl wielokrotnie przerabiany, wiekszosc ma to w dupie. Mozesz miec nawet w porywach 50:0 ale przy frekwencji 0.1% to komisja wyborcza mowi rechot rechot slysze tylko rechot...

Offline sajmosia

• Level 3
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Stycznia 2018, 01:14 »
Niby tak, ale gdyby zrobic krok w tyl i potraktowac to forum jak jedno z wielu, (bo sa inne ) w analogii do np knajpek, to zapytam tak. Wybrawszy sie na piwko do knajpy gdy okazuje sie, ze w knajpie jest tylko 11 stopni, to czy probowalbys robic glosowanie na temat termostatu, czy moze jest jakas alternatywa?

Dziś zgłosiłeś się wykonać robotę za Raf'a

Za nikogo nic nie robie, pokazuje tylko co juz zrobilem.
Raf wciaz przejawia chec zrobienia tego, ck jest w temacie, po swojemu i we wlasnym zakresie. 
Na to czy Ci sie to podoba czy nie, nikt nie ma zadnego wplywu. Zawsze sie znajdzie krytyk, to normalne, jedyne czego nie rozumiem to tolerancja arogancji. To mnie przerasta...

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Stycznia 2018, 01:23 »
No fakt argoanckie zachowanie RS23222 skonczylo sie banem.
Widze Wegi ze 2:1.

@RS2322, taki maly hint, nie musisz udowadniac niczego na tym forum naprawde nie warto. Powtorze to co uslyszalem od Zaxona, to ze sprzedajesz tanio na forum za to nikt nie bedzie Ciebie kochal. Sprzedaj na Allegro i daj linka w ciekawostkach.. naprawde wystarczy.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 01:26 wysłana przez Kisiel »

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Stycznia 2018, 02:07 »
Nie wiem, czy pamiętacie moment w którym RS2322 pojawił się na tym forum. Ja dobrze pamiętam :)
Była w owym czasie kolejna akcja zbierania chętnych na sd2iec. RS w typowy dla siebie sposób wparował "na pełnej komodzie" z tekstem, że zrobi ten interfejs taniej. Trochę mnie tym zaskoczył, myślałem ze cena około 100zl za gotowy do użycia interfejs, w obudowie, będzie bardzo atrakcyjna. Później dowiedziałem się, że RS zrobi interfejs w nieco odmienny sposób.
I nawet się ucieszyłem, bo teraz ludziki z forum będą mogli wybrać, które rozwiązanie bardziej im odpowiada.
Teraz jakby historia sie powtarza.
Ja jestem za róznorodnością sprzętów podłączanych do naszych komodorków i odbanowaniem RS_a. Kneblowanie tego kanału uważam za szkodliwe dla userOw forum C64Power.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Stycznia 2018, 02:17 »
Jak widac strata byla zbyt niewielka abys zatrolowal w watku sprzedazowym RS2322 np z gwarancja.
Jak widac przeszkadzalo w przypadku UK1541 gdzie troling bo "poczucie straty" nie dawalo spac :)
Najwazniejsze ze forum mnie nie sluzy do sprzedazy wiec moge jako osoba bezstronna, jak moderator Vato, kontestowac obu producentow SD2IEC :)
Zwalaczanie konkurencji na tym forum osiagnelo juz dawno absurd i ktos powinien  powidziec pass...mam nadzieje ze inteligentem bedzie tym razem RS2322.

Wegi mamy juz 3:1 ... co stanowi 0.16% uprawnionych do glosowania.

PS. to tak jak zbiorka Owsiaka 0.2% budzetu na zdrowie odmienia serca Polek i Polakom ;P
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2018, 02:21 wysłana przez Kisiel »

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Stycznia 2018, 06:01 »
1. O ile się nie mylę, RS pierwszy wyskoczył na Rafa, gdy ten pokazał swoje ustrojstwo, w dalszej dyskusji jeszcze pochwalił się "gnojeniem kułaka" (wątek o sterowniku do autogazu). To oczywiście była zawoalowana groźba: "wchodzisz mi w drogę, to po bolszewicku cię zakapuję tak, że się nie wygrzebiesz". "Dziadzia nie lubi pis" a tu mamy destylat pisu w stuprocentowym stężeniu.

Kisiel, jaką masz gwarancję, że na Ciebie nie doniesie jak przypadkiem się okaże, że robicie podobną rzecz ? Oczywiście donos w ramach dziadzinej nienawiści do pis ;)
2. Aczkolwiek banowanie go przez Rafa, żeby utrudnić mu kontakt z potencjalnymi chętnymi na DCN-a... kolejny "dziadzia co nienawidzi pis".
3. Kolejny "Dziadzia nienawidzący pis", Kisiel, gdzie tylko się da dyskredytuje SM, za to że śmiał spytać o UK.

Jak dla mnie: jak już ban dla RS, to dla Kisiela i Rafa po równo.

Szczerze powiedziawszy, zaczyna mi to powiewać. Nigdy nie miałem zamiaru kupować niczego od Kisiela (nie ma nic co by mi się do czegokolwiek przydało), od RAFa też nie, od SM też nie (ostatni dwaj - bo kabelki, zasilacze itp sam sobie ogarniam).
Brałem od RSa, ale to już historia. Nie będę sponsorował pis. Ups, "dziadziów ich nienawidzacych", ale to przecież to samo ;)

A tak w ogóle, poza Kisielem, który teraz deklaruje EU VAT (po kij, potem uzasadnij co to jest, mi już wystarczy kontaktów z US)....
 Ktoś dostał paragon od tutejszych producentów zabawek ? Może po pisobolszewicku (jak te "dziadzie") opcję nuklearną odpalić, zakapować wszystkich. I nie będzie niczego, jak mawiał Wódz Kononowicz.

Podsumowując: odbanować. Inni nie dostali banów adekwatnych.
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Stycznia 2018, 06:13 »
Poza Lotharkiem i mną to chyba nikt nie wystawia Faktur. Firmę prowadzę od 2015, jak ktoś chciał to mogłem mu wystawić rachunek, teraz faktury to już mus bo mam level 19% + VAT.
Pewnie to znowu będzie rebus dla Rafa ale dzieki C64 mogę zarabiać w dzień więcej niż ludzie mają w miesiąc i to literalnie dzięki c64+Uk1541.
W przeciwieństwie do 11111olo mnie możesz kapować do skarbówki :P  mam księgowego itd.

VAT-EU wynika z tego że moja firma wystawia faktury VAT europejskie, maliniak potwierdzi. Co przynosi wymierny zysk:
- kupuje drukarki 3D, części itd zagramanicą bez VAT'u
- robiąc usługi zagranicą pracodawca płaci VAT zamiast mnie.

Nie pij rano bo bełkoczesz.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Stycznia 2018, 07:30 »
A tak przy okazji to akcja jest jak odbanować USB, VGA itd.

Wujek google mówi RS232 ....sorry, no matches were found..

Ja bym złożył kolejną petycje jak ci od wyskrob sie kobieto.