Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Odbanować RS232 !!!  (Przeczytany 19682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Re: Odbanować RS232 !!!
« Odpowiedź #60 dnia: 26 Stycznia 2018, 20:14 »
Czytajac te posty i probe zakrzywiania rzeczywistosci

w sumie prawda. twojej.

żegnam razem z carrionem forum zasilaczy, w końcu power.
bedzie w mojej pamięci za straszenie śmiercią, dorabianie januszowych teorii do lutownicy i pijanego kisiela.

Vato, jak usunąć konto?

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #61 dnia: 26 Stycznia 2018, 20:21 »
Uwaga zasilacz Raf'a i jego 4 historie brzmiące jak paranoja:

http://allegro.pl/nowy-zasilacz-lacie-wtyk-4pin-12v-3a-5v-4-2a-fv-i5748932287.html?snapshot=MjAxOC0wMS0yM1QxNjo1NDo1NS4yNjlaO2J1eWVyOzU2OWUwMGEwOGRhNDgxODE5Njk5ZjVkM2ZhODk4MjIwZmYyZDcyNmZjNGIxMDBiZTNkZjcyMzk3ZWI3YTgzMDg%3D

Wszystko co zrobiłeś to klony XU i zmieniłeś wtyczkę w zasilaczu ucinając ferrytowy koral. Podpowiem Ci, że to nie jest jakiś spisek że producent cichaczem pozbywa się radioaktywnych materiałów, ten filtr kosztuje i producenci go zakładają, w dobie gdzie zaczynają się zastanawiać nad ilością koniecznych rezystorów czy kondensatorów. Mogę potwierdzić, że Wellon USB programmer nie działał na zwykłych przewodach do USB tylko na fabrycznych, ekranowanych i z ferrytami - to tak na marginesie. A faktycznie to zrobiłeś o wiele mniej od ola i odbiegasz od niego daleko w dół, chociaż tak ochoczo popluwałeś na niego, chociaż był zbanowany i tak nie potrafiłeś sobie odmówić i zakładałeś wątki żeby wieszać na nim psy. Więc mamy pierwszą paranoję Rafa co niewiele zrobił opluwającego ola który napisał system do swojego carta.

Druga paranoja - oto Raf zapomniał poprawić projekt AR. Gdy przypomniałem mu o tym po kilku latach Raf wymijająco stwierdził że bierze zarzut na klatę - dziwnym trafem Raf wypatrujący wszędzie spiski nie wpadł na pomysł że wypadałoby po kilku latach po prostu dokończyć dzieła. Gdy znów się teraz przypomniałem Raf znów nie wykazuje właściwego toku myślenia, żeby dokończyć projekt, tylko wyraża obruszenie że jak to tak to ja tu robię wyrzuty to mam dać nr paczkomatu oh... Zamiast zwyczajnie wyrysować PCB do AR do czego się zobowiązał lata temu Raf nadal nie pojmuje problemu - dziwne. A normalnie ma tak przebiegły tok myślenia, wynajduje i demaskuje oszustów... A tu klapa - zero prawidłowego toku postępowania.

Trzecia paranoja - Raf sprzedał/niesprzedał Asteroidy żeby mnie strollować to tłumaczenie jest tak wspaniałe, że naprawdę absolutnie nie chcąc Rafa obrażać - jeżeli to nie jest tylko głupie tłumaczenie to powinieneś odpocząć - naprawdę nie chcę używać tu bardziej dosadnych stwierdzeń i naprawdę lepiej żeby to był smutny bajer, bo chłopie z Tobą jest źle. I co takiego detektywie ustaliłeś tym trollingiem, czego się spodziewałeś ? Raf nie pojmuję i nie wiem kto pojmuje...

No i sztandarowa czwarta paranoja - Raf przejął upadające forum i gdyby nie on to ono by już dawno zdechło, chociaż samopas dziwne jakoś działało. Tak więc po raz czwarty Raf chciał naprawić świat i wszystko się spieprzyło. Lepiej żeby to forum zmarło wówczas śmiercią naturalną niż doszło do jego ubogacenia Rafowymi metodami i jego pokrętną logiką.

Do Vato nie mam pretensji, raczej tylko żał że on się tutaj pojawił zbyt późno...

Do Rafa - zbanuj wszystkich, zgaś światło, tylko tyle Ci pozostało.

PS Polecam C64scene (oczywiście jestem człowiekiem od Nitro i to on mi płaci za rozwałkę C64Power).
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #62 dnia: 26 Stycznia 2018, 21:36 »
SEEMS LEGIT

No przecież kupił UK numer ileś tam i nawet recenzję chce pisać, definitely legit.
-profil nieaktywny-

Offline REUfan

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 27 Stycznia 2018, 00:27 »
Do Rafa - zbanuj wszystkich, zgaś światło, tylko tyle Ci pozostało.
Smutna prawda - lepiej nie da się tego ująć niestety. Otworzyć forum może dzisiaj każdy, ale prowadzić niestety już nie. Skoro wegi jest "watched" a Ty Raf najlepiej umiesz obrażać całą społeczność, to pójdź za radą ludzi - którzy wbrew temu co myślisz - dobrze Ci i życzą i radzą. Twarz i nazwisko ma się na całe życie jedno. Ocal to co jeszcze możesz, żeby ludzie nie zapamiętali Cię jak Kisiela czy Buddę. Naprawdę miałeś tutaj userów, którzy nie chcieli nigdy kupić Twojego zasilacza i nic na to nie poradzisz tak samo jak na to, że nie wszyscy kupią 1541Ultimate, EasyFlash3 czy inną fajną zabawkę do swojego C64. Niezależnie od tego co ktoś pisał ja bym tego zasilacza nie kupił. Teraz za to wiem, że od Ciebie nie warto kupować, więc z pewnością nie kupię nigdy nic. Nawet mikro biznes w tak małej niszy jak nasza należy prowadzić etycznie i bez wyzwisk. Ludzie nie są głupi i jak ktoś jest złodziej itp. to i tak za chwilę wszyscy ze środowiska wiedzą bez Twojego wkładu w ten proces. Jak kiedyś napiszesz coś tak fajnego jak wegi dla stacji to daj znać - ludzie będą chwalić Twój kod. Chcesz fajny projekt, to odtwórz któreś sprzętowe turbo dla stacji 1541, którego jeszcze nikt nie zrobił.

Na marginesie klona stacji od RS też nie zamierzam kupować, mam wystarczająco dużo oryginałów. Po prostu ani zasilacz ani klon stacji nie są czymś czego potrzebuję.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Stycznia 2018, 07:52 »
Wegi, dzięki że tak wybiórczo odniosłeś się do tego, co napisałem, jesteś gość :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #65 dnia: 27 Stycznia 2018, 08:28 »
Ty Raf najlepiej umiesz obrażać całą społeczność, to pójdź za radą ludzi - którzy wbrew temu co myślisz - dobrze Ci i życzą i radzą
Najlepiej umie Kisiel. Jesli ktos sie poczul urazony tym co napisalem, to szkoda ze tak wrazliwy jest (moze prawda niektorych boli najbardziej? bo tu na pewno sa ludzie, ktorzy nie naleza do grup, ktore przytoczylem i im raczej smutno sie nie zrobilo?) a zarazem gluchy na argumenty i fakty, ktore podalem :)  Warny i tasowania watkami moze robil tez Vato a nie tylko ja, ale spoko, mozecie generalizowac i wrzucac wszystko na mnie, naprawde piszac te bzdury tutaj tylko dlatego, ze macie prywatny interes w zabawkach od rs2232 a macie wywalone na to, ze pogrywal z administracja nie przekonacie mnie, zebym go odbanowal, chocby dlatego, ze nie moge pokazac ludziom bez zasad, ze mozna sobie mnie rozstawiac, tak jak probowal to robic rs2232 :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #66 dnia: 27 Stycznia 2018, 10:43 »
Ty Raf najlepiej umiesz obrażać całą społeczność, to pójdź za radą ludzi - którzy wbrew temu co myślisz - dobrze Ci i życzą i radzą
Najlepiej umie Kisiel.

Raf przyjmij coś na klatę jak mężczyzna. Skoro tyle osób Ci pisze, że jest coś na rzeczy, widocznie tak jest. Nie szukaj gorszego od siebie, nie przerzucaj problemu gdzie indziej, na kogoś innego, byle by Ciebie nei dotyczył. Piszemy do Ciebie wskazując Twoje błędy, nie kogoś innego i dobrze by było gdybyś nie odbijał piłeczki typu: "...ktoś tam...., coś tam...., a tamten...., a ty to...", zacznij odpowiadać na zarzuty jakie ktoś pisze.

Jesli ktos sie poczul urazony tym co napisalem, to szkoda ze tak wrazliwy jest (moze prawda niektorych boli najbardziej? bo tu na pewno sa ludzie, ktorzy nie naleza do grup, ktore przytoczylem i im raczej smutno sie nie zrobilo?) a zarazem gluchy na argumenty i fakty, ktore podalem :)

Zabrakło przepraszam w zdaniu, które napisałeś jakbyś nie zauważył. Nawet pisząc o tym, że ktoś może się czuć urażony nie stać Cię na przeprosiny, a przecież piszesz o nas:

robaczki polaczki :D

durne Polaczki chcą tego co wyprodukuje rs.

Nie odpowiadasz na pytania wprost, lawirujesz z odpowiedziami, choćby postu który sam stworzyłeś odnośnie carta za 1/4 ceny, stworzony tylko na złość i nadal nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Nadal jesteśmy ciekawi dlaczego powstał i jaki miał być cel tego postu?
Bardzo proszę byś odpowiedział wprost, jak mieliśmy odebrać owy post, który był i jest w dziale HARDWARE a nie ŚMIETNIK, a co za tym idzie jest w odpowiednim dziale i każdy go traktuje poważnie patrząc na początkowe wypowiedzi w poście (nawet Twoje zaangażowanie).

Bo ten wątek założyłem w odpowiedzi na dzialania rs2232 (gówniany cart za 190 na który oszukuje obcokrajowców i zadyma z klonem 1581, którego pewnie do teraz nie ma uruchomionego a zofftopowal temat techniczny o stacji w kierunku sprzedaży + lista zakupowa) a do tego w treści napisałem dokładnie o co chodzi, myślałem, że to oczywiste? Jednak nie :(
Ale co oczywiste? Że specjalnie dla jaj? Czy jak?
To chyba jesteś jedyny, który tak na to patrzy. Zamawiający carta jak mieli na to się zapatrywać? Temat się rozwinął do rangi zamówień w ilości 20 sztuk, to czego ja nie rozumiem?
A może wszyscy co zamawiali to , jak to piszesz?

durne Polaczki

Musisz obrać któryś kierunek.
Chyba jednak zaskoczyło Cie zainteresowanie i postanowiłeś brnąć w temat, który się tak mocno rozwinął?
Przydało by się to też wyjaśnić, gdyż piszesz, że myśmy tego nei zrozumieli (widać masz nas za głupich Polaczków).
Zachowujesz się tak jak rozkapryszona dziewczyna, u której trzeba się domyśleć czego chce, a "tak" często oznacza "nie".

Odnośnie zabezpieczeń zasilacza...

tutaj macie info o module, podobnym do tego, ktory uzywam: http://www.volgen.com/item/32/KTPS10_10_Watt.html jakby ktos nie kumal co tam jest napisane, to kolega RS zawsze moze wytlumaczyc ze nie ma tam zabezpieczen, ktore sa wymienione:

Short Circuit Protection
Over Voltage Protection
Over Current Protection

Raf odpowiem tym samym (mam na myśli tą wypowiedź: tutaj macie info o module, podobnym do tego, ktory uzywam) - Mercedes A180 jest podobny do Volkswagena Golfa TDI. Oba jeżdżą, dojeżdżają do celu, rozwijają taką samą prędkość, mają cztery koła, kierownicę itd. Niemniej jednak z jednym jest coś nie tak - Mercedes nie oszukuje na zaniżaniu wartości zanieczyszczeń.
Niby podobne a jednak inne.
Przedstaw dokumentację Twojego zasilacza, nie "podobnego", "takiego jak Twój", "identycznego", a Tego który Ty sprzedajesz, bo nadal nie ma nic o zabezpieczeniach, o których piszesz.

Czy dostanę bana za to, że jestem dociekliwy i pytam o zasilacz?
Dostanę bana, że tutaj piszę i drążę temat?

Zawsze Ciebie szanowałem i szanuję, gdyby tak nie było już dawno bym olał temat i się wyniósł.
Staram się Ciebie zrozumieć cały czas, super się z Tobą rozmawia face to face, ale tutaj jakoś jest to ciężkie i argumenty wielu ludzi do Ciebie nie trafiają.
Proszę przemyśl całą sprawę, to czy ban dla RS był adekwatny do tego co zrobił?
Szanujmy siebie nawzajem, bez wyzwisk. Sorka, lecz jakbym był moderatorem to za Twoją wypowiedź na nasz temat "durne Polaczki" miałbyś tydzień odpoczynku, gdyż szacunek należy się każdemu, a człowiek ma wolną wolę, ma swoje prawa i nie Tobie decydować gdzie i u kogo należy robić zakupy.

« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2018, 10:50 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline 64er

• Level 3
« Odpowiedź #67 dnia: 27 Stycznia 2018, 10:53 »
Temat Cart umarł, bo znalazł się gość który zrobi to za 30zł, bez fochów. Ciężko to przebić lub nawet zejść do tego poziomu. Taka prawda.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #68 dnia: 27 Stycznia 2018, 12:44 »
Proszę przemyśl całą sprawę, to czy ban dla RS był adekwatny do tego co zrobił?
Trudno mi polemizowac na ten temat z ludzmi, ktorzy caly czas mi udowadniaja, ze nie rozumieja, gdzie jest problem (albo udaja, bo maja w tym cel), a to ze raptem kilka innych osob rowniez wtoruje nie znaczy, ze ja sie myle, demokracja jest systemem ilosciowym a nie jakosciowym.

PS. czego nie rozumiesz w opisie tego zasilacza, ktory wyslalem, bo rozni sie on tylko max load, specjalnie wyslalem inny zeby zobaczyc czy skupisz sie na problemie tam gdzie on jest czy bedziesz glupio insynuowac a zakladam ze nie masz pojecia co drazysz? Natomiast odnosze wrazenie, ze techniki manipulacji i wywierana wplywu masz przecwiczone perfekcyjnie.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #69 dnia: 27 Stycznia 2018, 12:45 »
[...]
 naprawde piszac te bzdury tutaj tylko dlatego, ze macie prywatny interes w zabawkach od rs2232 a macie wywalone na to, ze pogrywal z administracja nie przekonacie mnie, zebym go odbanowal, chocby dlatego, ze nie moge pokazac ludziom bez zasad, ze mozna sobie mnie rozstawiac, tak jak probowal to robic rs2232 :)

Ja nie mam interesu i nie chcę kupić klona od RSa, tylko widzę Twoje pogrywanie i wykorzystywanie funkcji admina do walki z userami których nie lubisz. Płytę kupiłem od przyjaciela i nie potrzebuję innej. Gdyby RS zrobił ją w FPGA to jak najbardziej bym chciał.

Nie mam nic przeciwko RS, który grzecznościowo dla nas robi swoje produkty taniej, nie musiałby.

Podsumowując Raf jesteś odwrotnością króla Midasa czego się nie złapiesz obraca się w... błoto.

Były klony 1581, temat zamknięty, RS na banie.
Carty miały być, ale sajmosia uciekł jak zobaczył co wyczynia Raf.
@sajmosia idę na speccy się zapisać

Raf człowiek demolka złapał się za forum i rozwalił je do końca.
Cytując klasyka działania Rafa prowadzą do tego - NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO

I skoro Raf nadal nie rozumiesz to ponownie Ci wyjaśniam - nie interesuje mnie po kilkuletnim oczekiwaniu zwrot płytki tylko masz wykonać zobowiązanie jakiego się podjąłeś - wyrysować PCB do AR z podmianką na jakiś flasz czy eprom zamiast jego PLA.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #70 dnia: 27 Stycznia 2018, 13:02 »
Dzieki Wegi, juz w poprzednich postach zrozumialem ze dyskusja z Toba nie ma sensu, nie musisz dalej sie produkowac.

Klonow 1581 nie ma, widziales PCB? widziales uruchomiony projekt? Nie ma projektu, bo RS2232 napisal to, zeby ludzie nie czytali, ze napisalem, ze oszukuje obcokrajowcow i ma lewe tozsamosci w necie, do tego prywatnie rzucal sie do Vato, ze watek w ktorym zaczal dymic zostal splitowany, bo wtedy latwiej mozna bylo przeczytac w czym problem, ale dzieki temu po prostu teraz samodzielnie myslacy ludzie na tym forum widza, kto zakrzywia rzeczywistosc :) szanujmy sie bardziej, z tym sie zgodze, wiec zaprzestane pisac od teraz "kretyn", "polaczek" ale wprawny czytelnik zorientuje sie o co i kogo chodzi :) Niemniej jednak mimo ze RS nie pokazal tego co rzekomo uruchomil, prominentni uzyszkodnicy tego forum zarzucaja mi za rs2232, ze klamie, ze moj zasilacz ma zabezpieczenia, mimo iz je ma :) ale nikt nie mowi ze nie ma klona, mimo iz nie zostal pokazany, mysle, ze takie osoby moglby by sobie odpuscic w ogole pisanie w internecie bo marnuja swoj i innych czas.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #71 dnia: 27 Stycznia 2018, 13:03 »
Natomiast odnosze wrazenie, ze techniki manipulacji i wywierana wplywu masz przecwiczone perfekcyjnie.
Nadal nie odpowiadasz na pytania, brniesz nadal w swoim przekonaniu i pisząc w taki sposób udowadniasz tylko jedno: Ty zaczepiasz i szukasz zaczepki. Po czym zamykasz się w swojej skorupie wszystkim tłumacząc, że ktoś inny jest ten zły a nie Ty.
Nie będę brnął w Twoje zaczepki, skoro nie potrafisz racjonalnie i na temat odpowiadać.
Ja swoje zdanie na całokształt  już mam (zapewne inni już też).
Powodzenia Ci życzyłem i nadal życzę Raf
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2018, 13:08 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #72 dnia: 27 Stycznia 2018, 13:13 »
Przeciez do moich postow odnosisz sie wybiorczo, szukajac dziury w calym - wystarczy przesledzic watek, wiec jakim prawem wymagasz ode mnie spowiedzi co do pytan o rzeczy wyrwane z kontekstu?
Mnie bylo stac pol godziny redagowac post dla wegiego a w odpowiedzi dostalem smitnik - wybiorcza odpowiedz na to co bylo wygodne, nie mam czasu na dyskutowanie w taki sposob.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #73 dnia: 27 Stycznia 2018, 13:14 »
Dzieki Wegi, juz w poprzednich postach zrozumialem ze dyskusja z Toba nie ma sensu, nie musisz dalej sie produkowac.

vice versa

Klonow 1581 nie ma, widziales PCB? widziales uruchomiony projekt?

Pisze to gość który robi golden carty za 1/4 ceny których nikt nie widział, a jedyny chętny do pracy uciekł na speccy

Znaczy się Raf może pisać patykiem na wodzie a nikt inny nie może zważywszy że PCB do AR robi 4-5 lat wszystko jest OK.

Masz jakąś paranoję z wykrywaniem lewych tożsamości RSa ?

Jestem pewien że RS zrobi to szybciej niż ty tą nieszczęsną płytkę do AR

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Stycznia 2018, 13:16 »
Tak, pisze to gosc, ktory W ODPOWIEDZI NA WATEK O KLONIE 1581, zalozyl podobny o cartridge.