Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Reaktywacja Secret Service  (Przeczytany 8330 razy)

Offline wackee

• Level 6
Reaktywacja Secret Service
« Odpowiedź #75 dnia: 06 Października 2014, 11:07 »
Boże broń, mylę się cały czas. I pierwszy się przyznam, jak się pomylę. Ale wybacz, nie nazwałbym SR amigowskim demem, bo na amigowej scenie nie byłem, za to na komodorowskiej i pecetowej - tak.

Ja dla zasady nie edytuję swoich postów. Jak się pomylę to korekty piszę w kolejnych. Ty edytujesz swoje posty ciągle, co bardzo utrudnia dyskutowanie z Tobą, i już paru użytkowników tu to komentowało.
Jeżeli chcesz być wiarygodny i budzić zaufanie w dyskusji, po prostu przestań edytować posty. To chyba nie jest dla Ciebie jakiś duży problem?

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #76 dnia: 06 Października 2014, 11:19 »
Ostatecznie, sam sobie wytracasz bron z reki - nie bedziesz mogl juz napisac, ze bylo tam cos, czego nie bylo. Ale racja, nastepnym razem bedzie double post i argumentu z edycja leci do kosza. Bedzie bardziej elegancko i bardziej Secret Service.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #77 dnia: 06 Października 2014, 12:51 »
wackee:
No comment.

no comment too

bo Wacek nie używa magicznego "Quote" i oszczerczo oczernia ludzi :P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #78 dnia: 06 Października 2014, 12:53 »
No comment.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #79 dnia: 07 Października 2014, 19:41 »
F7sus4:
ewentualnie z mordami konczacymi z glowa w kiblu na party przed demo compo

ciekawe czy masz na myśli lenina & up czy może piątą kolumnę.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #80 dnia: 07 Października 2014, 22:28 »
Jestem po wstepnej lekturze nowego secreta i naprawdę fajnie było poczytać o Klosie i historii powstawania tej gry na 8 bit a że czar wspomnień gry powrócił to nawet se swego oryginalnego kasetowego klosa zapodalem\"\" taki mały wątek a ucieszył mnie bardzo\"\"
Myślę, że warto było wydać te 14 zł.
Pozdrawiam

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #81 dnia: 08 Października 2014, 10:09 »
Kupiłem gazetę i cóż... Layout zupełnie mi nie przypadł do gustu. Swoją przygodę z SS skończyłem na czarnym numerze i nie wiem jak to później bywało, ale ja bym widział bardziej nawiązanie do stylu z początków pisma. Co do tekstów, to na razie przerobiłem ten o UFO i J23 i tak czuję jakiś niedosyt. Czegoś mi brakuję. Czuję się tak, jakbym czytał jakąś stronę www a nie gazetę.
Czekając za kolejnym numerem, będę czytał dalej. Fajnie że gazeta powstała, teraz niech tylko "chłopaki" odnajdą swój styl i będzie dobrze.

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #82 dnia: 08 Października 2014, 23:28 »
Fajnie by było jakby w kolejnym wydaniu walneli jakiś test rozszerzeń do retro np
: aca500 albo jeszcze lepiej wywiad oraz test z uk1541 czy ultimate........ wiecie ile by przybyło nowych retro-sympatyków\"\" bo kto z byłych posiadaczy C64 czy amigi wie, że ciągle się coś w tym temacie dzieje....... a tak na markę secret serwis wielu się pewnie skusiło i w ten sposób można by nieźle rozruszać 30 i 40 to latków do powrotu do korzeni\"\"
Pozdr.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #83 dnia: 09 Października 2014, 08:32 »
Przeczytałem praktycznie całość. Kurde, nie jestem zachwycony. Czuję się, jakbym czytał pierwsze numery C&A. Brakuje im jeszcze stylu i wyraźnego podziału pisma. Na razie jest to bardziej zlepek artykułów, niż przemyślana gazeta. Zobaczymy co kolejne numery przyniosą.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #84 dnia: 09 Października 2014, 12:14 »
heniek29cr:
aca500 albo jeszcze lepiej wywiad oraz test z uk1541 czy ultimate........ wiecie ile by przybyło nowych retro-sympatyków

Nie sadze. Jezeli ktos nie ma za soba "tych czasow" to po prostu tego nigdy nie poczuje, bo nie wiaze sie z tym zaden sentyment. Ewentualnie hipsterzy z Gameboyami i gadzetami Apple, ale to jakies neoretro bedzie raczej.

kenji:
Layout zupełnie mi nie przypadł do gustu

Zachowanie poprzedniego, kompletnie niewspolczesnego, layoutu bylby uklonem w strone starych czytelnikow, zwlaszcza okladka. Pojscie w strone nowoczesnosci przynajmniej pokazuje do jakiego odbiorcy (wbrew licznym nadziejom) targetowane jest pismo.

kenji:
Czuję się, jakbym czytał pierwsze numery C&A. Brakuje im jeszcze stylu i wyraźnego podziału pisma.

Bo jest to wersja "beta". Concept powstanie dopiero na bazie feedbacku, z maksymalnym dostosowaniem do oczekiwan rynku, marketingowcy nazywaja to optymalizacja sprzedazy, a na prognozy potrzeba czasu. Pora odrzec sie ze zludzen, ze caly projekt reaktywacji ma inny cel, niz scisle komercyjny.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #85 dnia: 09 Października 2014, 13:26 »
A ja np. popłakałem się ze śmiechu jak przeczytałem wypowiedź "łamacza" C&A Fan na temat... chujowego layoutu itp. Naprawdę rolnik czuje bluesa
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #86 dnia: 09 Października 2014, 21:18 »
Ależ oczywiście, że projekt ma cel ściśle komercyjny. Sorry, ale Ci ludzie żyją z pisania. Będę im kibicował. Cieszę, że wydawcą jest Lapusz, a nie np. Polskapresse czy Ci magicy od Komputer Świat.

edit: ze starego layoutu poza okładką, dałbym jeszcze screeny pod tekstem; fajnie te rozciągnięte piksele wyglądały np. z recenzji The Settlers \"\"

SPC

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 10 Października 2014, 10:31 »
Przeczytałem gdzieś 80% i jest nieźle. Trochę chaotycznie miejscami ale myślę że się dotrze. Kupie następny o ile nie skończą jak reaktywacja TS.

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #88 dnia: 10 Października 2014, 10:52 »
Przeczytałem cały (no prawie). Zgadam się z SPC, że jest trochę chaotyczny, ale to pierwszy numer po latach. Ogólnie dobrze się czyta. Jak nie stracą zapału i trochę się poprawią to będzie dobrze. Na pewno kupię drugi numer \"\".

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #89 dnia: 10 Października 2014, 23:09 »
Za te 300 tysi suchym pyskiem na wejscie, roczna prenumerata dla wspierajacych powinna byc za free. \"\"

\"Polska