F7sus4:
A gdzie tam jest cokolwiek o retro, oprocz zwapnialego tytulu?
Przecież napisałem tam również, że "okołogrowego". Mnie interesuje wszystko co z grami i ich historią ma cokolwiek wspólnego.
Retro też tam jest - kilka ostatnich stroniczek, które mnie zaciekawiły (np. informacja o tym jak był robiony Knight Lore i jak pracował silnik Filmation - efekt, który na ZX nie był łatwy do osiągnięcia!)
To, że ten kontent można czytać na IGN mnie średnio zachęca - ja po prostu obrzydliwie nienawidzę czytać artykułów i newsów i czegokolwiek na laptopie/tablecie. Z racji swojego zajęcia pracuję przy kompie po 10-12 albo i więcej godzin dziennie i ostatnim czego mi trzeba to lampienie się w ekran i czytanie prasy
Lubię do poduchy albo z rana trzymać w ręce gazetkę i ją poczytać.
Nie czarujmy się - RetroGamer to nie jest, ale powtarzam - moje tylko zdanie, możesz się z nim nie zgodzić - że takiego contentu szukałem w czasopismach i nigdzie go nie znalazłem - żadna z obecnych na rynku gazet mi tego nie dała, a wypróbowałem ich kilka. Gdyby SS miał na tym numerze skończyć (tak jak pisałem wyżej), albo braknie im takich treści na kolejne numery - to będzie mi tego żal i będę musiał dalej sprowadzać RetroGamera z UK (który właśnie taki content oferuje, tylko duuuuużo smaczniejszy). Ale tu i cena i dostępność i fakt, że jest w języku Szekspira (choć kompletnie z nim nie mam problemu - ale tu również z racji mojego zajęcia mam obrzydzenie do czytania po angielsku i wolę treści w naszym narzeczu) trochę stawiają to na second position a SS ma pole position o pół kartki.
Zatem ja czytam, a jak ktoś nie chce niech nie czyta - ale warto zdanie podeprzeć jakimś konkretem po przeczytaniu choćby kilku stron a nie jedynie podchwytując cudze opinie (mniemam jednak, że skoro tak się wypowiadasz to przejrzałeś numer?).