Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Reaktywacja Secret Service  (Przeczytany 8329 razy)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Reaktywacja Secret Service
« Odpowiedź #90 dnia: 10 Października 2014, 23:27 »
a robiłbyś cały rok za free ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #91 dnia: 11 Października 2014, 08:39 »
Kto pracowal odrobine wydawniczo, wie, ze uruchomienie pisma, skladu, szczotek, umowy dystrybucyjne etc. to nie naklady rzedu 90 tysi. Takze, za te 300 tysi "za free" + wplywy ze sprzedazy niejedno pismo chetnie by robilo. Merchandise'u nawet nie licze.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #92 dnia: 11 Października 2014, 09:03 »
Ok, widzę, że chcesz być w tym temacie znafcą.

Przedstaw biznesplan, co komu gdzie i za ile. Ja się na tym nie znam mówię z góry.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #93 dnia: 11 Października 2014, 10:22 »
Nie chodzi nawet o kulisy wydawnicze, czy plan finansowy, tylko o prozaiczny fakt, ze nazywanie tak grubego strzalu gotowki na start "robieniem za free" jest po prostu pomylka. Inne pisma musialy sie obyc, albo przy dobrych wiatrach ratowac wieloletnim cyrografem na spam reklamowy. To jest ciulanie, a nie komercyjny zjazd z gorki, jak Secret Service. Puenta utworu: oby tego nie spalili.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #94 dnia: 11 Października 2014, 11:00 »
Szczerze czytałem dwa razy, nie rozumiem.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #95 dnia: 11 Października 2014, 15:04 »
To inaczej,

Jak sprzedam 10 sztuk UK1541, to będziecie narzekać że mało i zrobiłem Was w chuja, jak sprzedam 100 sztuk to będe "żerował na sentymencie"

I bądź tu mądry.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #96 dnia: 11 Października 2014, 16:07 »
Obviously missed the point. Jezeli zbierasz czterokrotnosc zawyzonej kwoty potrzebnej na startup, a pozniej kasujesz swoich ofiarodawcow na kolejna dwu-/trzykrotnosc ceny produktu watpliwie zblizonego jakoscia do produktow konkurencyjnych, to nie robisz "za free".

W przypadku nowego czasopisma tak skrajnie komercyjna akcja nigdy by nie przeszla i moze sie o tym przekonac kazda osoba, ktora na zasadzie crowdfundingowej sprobuje uruchomic wlasne. A ze w przypadku Secret Service sentyment do "starego niegdysiejszego" byl triggerem, nie ulega watpliwosci - tak sprzedaje sie odgrzewane wspomnienia, nowy produkt jest tylko skutkiem ubocznym.

W przypadku UK1541, byloby chyba dokladnie na odwrot, o ile w ogole o jakichs sentymentach mozna mowic. I wlasnie dlatego Secret Service zrobilo juz prawie 400 tysi, a UK ciagle sie jeszcze gotuje.

\"\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #97 dnia: 11 Października 2014, 16:31 »
Szczerze mówiąc nie rozumiem tej pesymistycznej diagnozy?
Numer się może podobać lub nie, a jesteśmy coraz starsi i niejedno już widzieliśmy więc nasze wymagania "zachwytu" są coraz ciężej osiągalne.

Ale rozwodzić się nad tym jak to robią nas w wuja, już na początku, to gruba przesada. Ja już mam więcej niż się spodziewałem, leży przede mną gruby numer, dobrej jakości i jest co czytać. Sporo historii gier i wywiadów, czyta się przynajmniej jak "cyfrowe marzenia" + więcej. To świadczy, że ten projekt działa i już "warto było". A to ile zarobili... im więcej tym większa szansa że będą to robić dalej - bo łączą przyjemne z pożytecznym. To nie jest zin o scenie w charakterze wolontariatu.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #98 dnia: 11 Października 2014, 16:59 »
Jednego interesuje, ze ma kasze na obiad, a innego czym kasza byla nawozona. \"\"

Esio

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 11 Października 2014, 17:48 »
Panowie pogadamy za rok albo i wcześniej jeśli pismo upadnie o tym jak nazwać powrót w takim stylu SS. Osobiście nie kupowałem go kiedyś, powyciagałęm stare numery od kolegów którzy mieli wyrzucić. Jedno mogę powiedzieć, że wtedy była to gazeta baaardzo wyjątkowa. Teraz też nią jest, ale może już nie baaardzo. Dorzuciłem i ja parę groszy od siebie aby gazeta powróciła. Może nie jestem extra zachwycony, ale na pewno nie zawiedziony. Życzę im żeby było tylko lepiej, a już na pewno powrotu do starej szaty graficznej. Wtedy nie będziemy żałować ani złotówki wydanej na ten projekt. Nikt nikogo do tego nie zmuszał żeby z góry płacił \"\"

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #100 dnia: 11 Października 2014, 19:39 »
F7sus4:
Obviously missed the point. Jezeli zbierasz czterokrotnosc zawyzonej kwoty potrzebnej na startup, a pozniej kasujesz swoich ofiarodawcow na kolejna dwu-/trzykrotnosc ceny produktu watpliwie zblizonego jakoscia do produktow konkurencyjnych, to nie robisz "za free".

Trochę za dużo liczysz, bo jest jeszcze opłata dla serwisu crowdfundingowego, wysyłki a i te dodatkowe gadżety typu koszulki, plakaty itp. same się darmo nie zrobią i nie roześlą. Za teksty tez autorom płacą. Ale rzeczywiście zebrali więcej niż się spodziewali i potrzebowali, w sumie więcej niż się ktokolwiek spodziewał, ale to trochę nie bardzo ich wina już. Jak z czyms startujesz masz koszty stałe i jakieś zależne od nakładu, szacujesz jakoś ilość chętnych i tak dobierasz kwotę, żeby się te stałe rozłożyły. Jak chętnych będzie więcej to będziesz do przodu i tyle.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #101 dnia: 11 Października 2014, 20:48 »
F7sus4:
a UK ciagle sie jeszcze gotuje.

myślę, że UK1541 to jest taki projekt jak Ultimate i proces gotowania jest do momentu śmierci userów.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #102 dnia: 08 Listopada 2014, 10:29 »
Tak czytając ostatnio FB, można odnieść wrażenie że "źle się dzieje w państwie duńskim". Z jednej strony rekordowa zbiórka i inne takie, a z drugiej co? Podrażnione ambicje? Kasa się nie zgadza? Czy - mimo wszystko - za mały oddźwięk czytelniczy? Szkoda.
Czyżby SS miał nie dobić do 100? Sam jestem ciekawy jak to się dalej rozwinie.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #103 dnia: 08 Listopada 2014, 12:24 »
doman:
Trochę za dużo liczysz, bo jest jeszcze opłata (...)

Thank you for stating the obvious, captain.

kenji:
Czyżby SS miał nie dobić do 100? Sam jestem ciekawy jak to się dalej rozwinie.

J/w; brzuchy rozpasione startupem to teraz za wplywy z numerow juz sie nie chce robic.

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #104 dnia: 08 Listopada 2014, 20:41 »
A co tam na fb wypisuja? Bo ja nie mam. A cos pisalem na poczatku ze moze po kasie z kicka, pierwzzego numeru i kasie z reklam moga sobie odpuscic ;)