Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Reaktywacja Secret Service  (Przeczytany 8316 razy)

Offline kenji

• Level 5
Reaktywacja Secret Service
« Odpowiedź #30 dnia: 25 Lipca 2014, 01:43 »
A ja poczekam. Kupię, poczytam i zdecyduję. Tak się okazuje, że Micz, Pegaz i s-ka są dla mnie jakimś tam synonimem jakości, jeśli chodzi o pisanie o grach. Owszem, to już nie jest moja bajka, ale i tak w duchu będę im kibicował.

Patrząc po tym co się dzieje z mediami, z tą zalewającą nas bezwartościową papką, bełkotem,  będę kibicował wszystkiemu, co jest na przekór.
Nie może być kurwa tak, że zamiast uczciwej recenzji mam artykuł sponsorowany. Zamiast opinii na forum, mam wpis specjalisty od PR. Nie wiem kto jest premierem Izraela, a wiem kogo aktualnie puka Radek Majdan. To jest chore!

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #31 dnia: 25 Lipca 2014, 08:45 »
kenji:
Nie może być kurwa tak, że zamiast uczciwej recenzji mam artykuł sponsorowany

Artykul sponsorowany w SS kosztuje jedyne 475zl.

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Lipca 2014, 09:02 »
F7sus4:
A chuje najadły się i teraz $150/rocznie na hosting nie chce im się wyłożyć (brzuchy syte, strona zdjęta).

To nie jakaś anonimowa grupa chujów tylko pomysł jednej osoby, Barry'ego Altmana, któremu się po prostu zmarło i nie miał kto dalej tego ciągnąć.

I tak, chodziło o sentyment, PC w klimatycznej obudowie, ale przecież ludzie wiedzieli co kupują.

Z resztą obecnie (2014 rok) nie posiadając worka golda na start nie ma szans na zrobienie czegokolwiek na architekturze innej niż Intel, ARM lub MIPS, a z OS-ów do wyboru zostaje Linux+przeróbki, Android lub któryś z Windowsów (oczywiście nie każdy OS na każdej architekturze pójdzie).

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Lipca 2014, 09:22 »
doman, powiedz to na ppa :]

kenji:
Nie może być kurwa tak, że zamiast uczciwej recenzji mam artykuł sponsorowany.

przeciez bardzo czesto tak dziala prasa... tam gdzie sa produkty zawsze jest smarowanko. nie wazne - gry, muzyka, garnki, auta etc.

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Lipca 2014, 10:14 »
comankh:
doman, powiedz to na ppa :]

No chodziło mi o coś nowoczesnego, przyszłościowego i z sensowną bazą aplikacji a nie skupowania starych kompów z PPC.

comankh:
przeciez bardzo czesto tak dziala prasa... tam gdzie sa produkty zawsze jest smarowanko. nie wazne - gry, muzyka, garnki, auta etc.

Z resztą to nie musi być bezpośrednio artykuł za kasę. Ot przychodzi szef działu reklamy do redaktora X i mówi "Wiesz, ta recenzja słabo wypadła a o ni u nas ostatnio dużą kampanie wykupili i odpowiadają za 20% przychodu z reklam. Może dało by się to jakoś stonować?"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Lipca 2014, 11:58 »
doman:
Z resztą obecnie (2014 rok) nie posiadając worka golda na start nie ma szans na zrobienie czegokolwiek na architekturze innej niż Intel, ARM lub MIPS, a z OS-ów do wyboru zostaje Linux+przeróbki, Android lub któryś z Windowsów (oczywiście nie każdy OS na każdej architekturze pójdzie).

Dlatego trzeba bylo skladac PC-ty, a nie udawac C64. Albo, albo. A C64 wybrali, bo doskonale wiedzieli, ze z logo Commodore mozna w porzadnej cenie sprzedac nawet szambiarke. Laury za spryt handlowy dla sprzedawcow swiadomych faktu, ze maja odbiorcow na skinienie palcem.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Lipca 2014, 17:51 »
doman:
Ot przychodzi szef działu reklamy

przetestowany sprzet zostaje u was etc.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Lipca 2014, 22:58 »
Ja wiem że tak to działa. Z racji swoich innych zainteresowań mocno siedziałem w temacie mediów. Toteż jak zobaczę, że nowy SS to kupa, to skończy się kupowanie po pierwszym numerze. Tyle \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #38 dnia: 01 Października 2014, 09:34 »
już jest w kioskach !
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #39 dnia: 01 Października 2014, 13:04 »
Już jest u mnie \"\"
Przeczytam i ocenię - czy rzeczywiście skończy tak jak mówi "kenji" - po pierwszym numerze, tego nie wiem.
Ale wiem jedno, że nawet jakby więcej ich nie wyszło - to autorzy pewnie zarobią.

Bo jak tak policzyć ile oni zebrali na portalu startupowym (pewnie im trochę zabrali) to ze 250k im wpadło (potrzebowali 90k).
Do tego prawie 750k za cały nakład (bo pewnie pójdzie - a 14,50 to chyba dość drogi tytuł)
To wychodzi, że 1melon się zbierze.
Nie liczę tutaj przychodów z reklam - bo reaktywacja takiego numeru musiała być głośna i zarówno reklamodawcy i jak i "przedmiotodawcy" się musieli skusić (więc nowe sprzęty i gry też się pojawiły u redaktorów)
Odliczmy połowę z tego na wyprodukowanie numeru (nie chodzi o przygotowanie materiału ale o wydruk, kolportaż i te sprawy) to zostaje pół bańki - minus VAT - 400 tys.

Może na rok wystarczy (do podziału) dla głównych zgredów i nie trzeba będzie puszczać kolejnego numeru \"\"
Obym się mylił, i nawet jeśli mi nie przypadnie do gustu (bo będzie za mało retro) to inni niech się naczytają. Ale było już nowe czasopismo (Gramy!) i po kilku numerach chyba zdechło - nawet ich domena (egramy.pl) jest do wzięcia \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #40 dnia: 01 Października 2014, 14:43 »
WojT_GL:
Bo jak tak policzyć ile oni zebrali na portalu startupowym (pewnie im trochę zabrali) to ze 250k im wpadło (potrzebowali 90k).

Jedyne, co jest pocieszajace, to ze nie uzyskali progu 400k. Nie widze obecnie SS jako miesiecznika przy zachowaniu jakosci contentu.

WojT_GL:
Nie liczę tutaj przychodów z reklam - bo reaktywacja takiego numeru musiała być głośna i zarówno reklamodawcy i jak i "przedmiotodawcy" się musieli skusić (więc nowe sprzęty i gry też się pojawiły u redaktorów)

Jak mowilem od poczatku - doskonale wiedzieli, ze wystaczy pojechac na sentymencie (obecnie) starych prykow i kasza manna splynie z nieba. Generic content typowego pisma wystarczy, liczy sie napis "Secret Service" na okladce i nazwiska redakcji. A to, ze zyjemy w swiecie, gdzie pisma komputerowe nie stanowia istotnego nosnika informacji, jak w czasach bez internetu, niewielu pomysli - liczy sie, ze maja kolejny SS na polce. Dior, Zegna, Zara, Adidas jada na tym samym. "Marka". Podobno jestesmy swiadomymi konsumentami.

\"\"

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #41 dnia: 01 Października 2014, 15:16 »
WojT_GL:
Już jest u mnie

U mnie też \"\". Z kiosków bardzo szybko znika. Musiałem się trochę połazić, żeby go kupić. Wieczorem poczytam \"\".

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #42 dnia: 01 Października 2014, 16:55 »
Ja wziąłem PDF, bo nie mam miejsca na tomiszcza w domu. Póki co tylko przeleciałem na szybko relacje, bo czasu nie było.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #43 dnia: 01 Października 2014, 19:16 »
PDF, to nie ma czucia.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #44 dnia: 01 Października 2014, 21:03 »
Nie brandzluję się zapachem papieru i szelestem kartek :P