Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Reaktywacja Secret Service  (Przeczytany 8317 razy)

Offline F7sus4

• Level 6
Reaktywacja Secret Service
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Lipca 2014, 09:05 »
MCbx:
Co do dostępności, pominę sprawę bo dzisiaj te setki portali są nieaktualizowane od 2-3 lat.

No zwlaszcza IGN, czy polskie Gry-Online, gdzie solucje/recenzje wyprzedzaja pojawienie sie gier w sprzedazy. To dziala od dupa strony. Jezeli portale chca sie utrzymac, musza miec aktualna i jakosciowa tresc, poniewaz zapewnia to odpowiednia ilosc wejsc. Z kolei, odpowiednia ilosc wejsc utrzymuje portal dzieki reklamom i kolo sie zamyka. Rywalizacja jest ogromna.

Gazeta drukowana, taki Secret Service, nie musi nic, bo i tak kupi go tona napalencow, ktorzy niegdys onanizowali sie do rysunkow Sledzia, a z podobizna Gulasha najchetniej nosiliby czapke, sweter i kapcie. "Wystarczy bys byl, nic wiecej", a kas(z)a manna sama splynie z nieba.

\"\"

SPC

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Lipca 2014, 09:38 »
comankh:
ostro - te sluchawki mam na biurku http://unitra.pl/produkty/#sluchawki/sn30
tylko logo inne :D

A nie te -> http://mod-planet.com/natec-vulture,1266.html ?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Lipca 2014, 10:54 »
dokladnie, unitra jak byk, nie?;]

SPC

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Lipca 2014, 11:30 »
Nooo. A szkoda, że tak dali ciała. Myślałem że coś z tego będzie. Na szczęście wstrzymałem się z zakupem :] Ten "ich" wzmacniacz lampowy to też jakiś brand.

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Lipca 2014, 13:27 »
F7sus4:
Jezeli portale chca sie utrzymac, musza miec aktualna i jakosciowa tresc, poniewaz zapewnia to odpowiednia ilosc wejsc. Z kolei, odpowiednia ilosc wejsc utrzymuje portal dzieki reklamom i kolo sie zamyka. Rywalizacja jest ogromna.

PRasa papierowa też od wielu lat utrzymuje się głównie dzięki reklamom, cena okładkowa pokrywa nieduży procent kosztów. czytelnicy przyzwyczaili się do niskich cen, a gdy reklamodawcy zaczęli uciekać z papieru do innych mediów , głównie internetu, prasa zaczęła umierać (i tak dogorywa do dziś). Cen już nie można podnieść bo i reszta czytelników odejdzie. Z tą jakością w internecie to tez nie można przesadzać. Reklama internetowa jest tania i za duża inwestycja w portal po prostu się nie zwróci w dochodach z reklam. Porównaj sobie koszt przygotowania solidnej recenzji gry z kosztem wrzucenia głupiego zdjęcia z kotkiem na kwejka - a to drugie i tak wygeneruje dużo więcej odsłon. I tą taniość widać na portalach - masa literówek, brak korekty, teksty pisane (a w zasadzie podkradane skądinąd) hurtowo przez praktykantów z wyżyłowanymi normami dziennymi. Przygotowanie tekstu nie może być dużo droższe od wrzucenia kotka na demotywatory.

Druga sprawa to wspomniana masa miejsc w internecie.  Osobiście nie poświęcam na gry tyle czasu co kiedyś (a i za najlepszych czasów nie byłem hardkorowym gejmerem) nie chce mi się tego wszystkiego przeglądac w pogoni nowości, dlatego wole nawet jak mi ktoś przedstawi jakis wybór czy podsumowanie, nawet przeterminowane (i tak nie ganiam za nowościami).

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Lipca 2014, 13:33 »
SPC:
Nooo. A szkoda, że tak dali ciała. Myślałem że coś z tego będzie. Na szczęście wstrzymałem się z zakupem :] Ten "ich" wzmacniacz lampowy to też jakiś brand.

Unitra to zawsze był brand pod którym sprzedawano produkty różnych zakładów. W Polsce robione są z tego co wiem wzmacniacze i uchwyty do telewizorów. Słuchawki ponoć próbowali, ale byłyby za drogie i w świecie zalanym tanią chińszczyzną nikt by ich nie kupił choćby nie wiem jak silny miał sentyment.

SPC

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Lipca 2014, 15:04 »
doman:
Unitra to zawsze był brand

Raczej zjednoczenie.

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Lipca 2014, 15:19 »
Zjednoczenie ze wspólną marką.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Lipca 2014, 13:11 »
doman:
Cen już nie można podnieść bo i reszta czytelników odejdzie.

Wszystko zalezy od odbiorcy. Emeryt raczej pozostanie przy gazecie, co najwyzej bedzie pil gorzka herbate. Srodowiska retro w pewnym sensie sa takimi "intelektualnymi" emerytami - znam gros ludzi, ktorych bardziej kreci obracajaca sie dyskietka w 30-letniej stacji, niz sam fakt grania, tak samo jak bardziej kreca ich wydania papierowe gazet (im bardziej pachna piwnica i im starsza date maja na sobie, tym lepiej), niz "bezduszne" portale w sieci. I tacy nie kupia "kultowego" SS pisanego przez dogorywajacego Martineza, skoro dobrowolnie wygenerowali 100 tysi na rzecz odpalenia SS w 24h? (Pytanie retoryczne)

doman:
Porównaj sobie koszt przygotowania solidnej recenzji gry z kosztem wrzucenia głupiego zdjęcia z kotkiem na kwejka - a to drugie i tak wygeneruje dużo więcej odsłon.

Nie rozmawiamy tutaj o portalach z obrazkami, tylko portalach z recenzjami gier/sprzetu. Zreszta, w obydwu wypadkach wygrywa jakosc contentu. Szukajac recenzji jakiegos urzadzenia wybierzesz renomowany portal, a nie np. blog schizofrenicznego pasjonata informatyki, ktory rucha kozy i nie myje sie przez 2 tygodnie. Z portalami rozrywkowymi jest podobnie - slabej jakosci content, ktory nie bawi, nie zatrzymuje odbiorcow.

doman:
I tą taniość widać na portalach - masa literówek, brak korekty, teksty pisane (a w zasadzie podkradane skądinąd) hurtowo przez praktykantów z wyżyłowanymi normami dziennymi. Przygotowanie tekstu nie może być dużo droższe od wrzucenia kotka na demotywatory.

Te portale maja trzy, absolutnie wylaczne cechy: 1) sa polskie, 2) pelnia charakter newspapera, 3) jada na marce. Przy portalach zamieszczajacych wiedze profesjonalna lub polprofesjonalna (dajmy na to Tom's Hardware, czy recenzje z NewEgg'a) wpadka oznacza wypadke... z rynku. Media przekazujace informacje subiektywna maja mniejszy prog wrazliwosci na blad w informacji wynikowej, stad i nierzadki proceder jak w oslawionej Wyborczej, gdzie utworzono niezalezna komorke redaktorska z samych praktykantow (darmowych, bo jakze inaczej).

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Lipca 2014, 15:38 »
Tłum woli Fakt, Super Express i inne podobne kobiety z trzema cyckami.

Koneserzy wolą dobre wino ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Lipca 2014, 19:14 »
No tutaj mowimy o "koneserach" SS (starych skarpet). \"\"

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Lipca 2014, 19:51 »
Nie wiem czym tu się podniecać. Pomysł powstał na fali entuzjazmu związanego z Pixel Heaven. Nie jestem zwolennikiem reanimacji trupów. Szczególnie legend.
Regularnie kupowałem tą gazetę do tego "czarnego numeru", potem już tylko sporadycznie. Teraz pewnie też kupię, choćby przez sentyment. Na to zapewne liczą Lapusz, Pegazz, Micz i s--ka.
Czy ma szanse na przetrwanie? Kilka miesięcy na pewno. Wystarczająco, żeby autorzy zarobili jakąś kasę.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Lipca 2014, 19:57 »
kenji:
Wystarczająco, żeby autorzy zarobili jakąś kasę.

Zawsze możesz zrobić zrzutę na Kebab'a jak żal dupę ściska :P
Sebcio się ucieszy.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Lipca 2014, 19:59 »
Ale mi żal dupy nie ściska. Jak ktoś ma pomysł, może mieć z tego frajdę i jeszcze zarobić to o co kaman? Nic tylko przyklasnąć.
Przecież napisałem, że sam to kupię. \"\"
Pewnie w moim przypadku skończy się na 1-2 numerach, bo mnie to już nie bawi, za stary jestem, poza tym i tak nikt nie zrobi recenzji do Civilization I czy UFO: Enemy unknown, a w inne gry to tak raczej nie grywam.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #29 dnia: 24 Lipca 2014, 23:31 »
Generalnie, jestem przeciwnikiem wyciskania monetarnych łez. Per analogiam, na sentymentach za sprzedaż C64X zewnętrzna firma zarobiła wystarczająco dużo, mimo że z prawdziwym C64 miało to wspólnego tylko bezczelnie wykupione prawa do nazwy; w środku był zwykły linuxowy PC. Nie przeszkadzało to jednak napalonym nostalgicznie jednostkom wypierdolić $1500 za szczytowy model. A chuje najadły się i teraz $150/rocznie na hosting nie chce im się wyłożyć (brzuchy syte, strona zdjęta). Z Chrisem Abbottem i wyciskaniem kasy na chujowych coverach zaków w serii "Back in Time" też była historia. Długo by szukać większego gówna. Przy tym nawet Lukhash ze swoim "Spy vs Spy" prezentuje się obiecująco. Wymieniać można długo. Tak samo, choć na mniejszą skalę, nie dajmy się bajdurzyć z Secret Service. Ta gazeta nie będzie miała w temacie gier do zaoferowania niczego, czego nie można z wyprzedzeniem przeczytać za darmo w sieci. Sam podpis Micza, czy innego podwiędłego Pegaza, którego "zajebistość" zamyka się w fakcie bytności na rynku prasowym w (magicznie rozumianych) latach 90-tych, to dla mnie za mało, by przy końcu artykułu ronić złotówki z portfela. Fajni byliście, nie ujmuję Wam tego, nawet kupowałem Was od 6 numeru, ale trzeba, kurwa, wiedzieć, kiedy zejść ze sceny. (Stan Borys, albo Maryla Rodowicz też, na przykład, nie wiedzą - i jest, jak jest.)