Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: jak moderatorzy elektrody bronia 11111olo  (Przeczytany 31495 razy)

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
jak moderatorzy elektrody bronia 11111olo
« Odpowiedź #60 dnia: 27 Stycznia 2012, 08:49 »
Kisiel
A kto ten kart zrobił, jakie pamięci tam siedziały i czy to to przełączało banki bo to brzmi jak jakaś legenda.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Stycznia 2012, 11:02 »
pamięci to były chyba AT29C040, dwa scalaki ttl jeden robił za rejestr 8bit wartości banku.... wszystko ja dobrze pamiętam.
To że jest brak supportu od olo to nie tylko ty mu to zarzucasz.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #62 dnia: 27 Stycznia 2012, 11:23 »
ja gdzies opisywalem chyba w tym watku nawet co jest w tym cartridge, bo go z Cobrą otwieralismy na sielsia party ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
« Odpowiedź #63 dnia: 27 Stycznia 2012, 12:02 »
Racja, pisałeś, że siedzi tam 2 x EPROM 27C040, 7402 oraz 74273. Puszka Pandory została otwarta ;).

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Stycznia 2012, 19:28 »
Dexter:
Jestem przeciwny temu co robi olo - używa nie swoich projektów, wgrywa nie swoje oprogramowanie do nich i sprzedaje.

No tak, ale czy robisz coś w celu, by jego nielegalna twórczość została zablokowana, czy tylko ograniczasz się do pisania na forum, że jesteś przeciw, tak jak to robi zyga? Tu nie chodzi o jakąś adrenalinę, tylko zdrowy rozsądek. Dzisiaj oszuka kogoś innego, jutro oszuka Ciebie, nawet nie będziesz wiedział, że kupujesz trefny towar z fejkowego konta olo, bo on ma ich kilka.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Boobeek

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 15 Lutego 2012, 19:47 »
Uwaga!!!
Uzytkownik 11111olo łamie prawo
kradnie cudze zdjecia
wyludza pieniądze od sprzedawcow
Kupuje towar ktorego nie umie obslugiwac , zwraca pod pretekstem uszkodzen mechanicznych, towar poddawany jest szczegolowej ekspertyzie i dziala!
11111olo allegrowicz mataczy
Przestrzegam sprzedawcow i kupujących przed tym uzytkownikiem
Kontakt z nim grozi wscieklizną.
Powinno sie takich tepic
Zgadzam sie z przedmówcami

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #66 dnia: 15 Lutego 2012, 21:36 »
To jest wątek o przykładach, może coś więcej? Jakie zdjęcia ukradł, z aukcji allegro?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Boobeek

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Lutego 2012, 19:41 »
Otóz uzytkowik 11111olo kupił odemnie sprawną płyte główną, po tym jak nie umial sobie z nią poradzic odeslal mi ją twierdząc ze jest mechanicznie uszkodzona, plyte przyjalem gdyz byla na gwarancji i wyslalem mu nową, nastepnie sprawdzilem ową plyte i plyta nie byla uszkodzona, byla jak najbardziej sprawna i dzialala, uzytkownik 11111olo po jakims czasie odeslal mi kolejną plyte bo nieumiejetnym montowaniu, gdzie twierdzil ze tez nie dziala, plyta doszla, sprawdzam dziala wszystko ok.
I na dowod tego ze plyta dziala wyslalem 11111olo zdjecie, na ktorym widac ze plyta pracuje.
Oddalem kolesiowi pieniądze za płyty ale nie zwrocilem mu wysylki, zgodnie z regulaminem firmy nie zwracamy wysylek jesli towar jest sprawny, dziala, a samo oddanie go to widzimi sie kupującego.
Uzytkownik elektroda.pl czyli 11111olo w zamian za to oczernil mnie na forum elektroda.pl
poslugując sie moim nikiem, moim zdjeciem i publikując je.
1 zdjecie bylo mojego autorstwa
2 przedstawialo moje dobra materialne, dom, sprzety, meble
3 nie wyrazilem zgody na publikacje
moderatorzy nie chcą usunąc, uzytkownik 11111olo rowniez wiec sprawe skierowalem do organow scigania.

Boobeek

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Lutego 2012, 19:52 »
Moderator forum elektroda.pl
odpowiedzial na moje zgloszenie ze on nie widzi tutaj lamania prawa ze strony 11111olo
uzytkwonik 11111olo nie wyrazil checi usuniecia zdjec dlatego zdjecie pozostanie na forum.
Moderatorzy pytają sie 11111olo czy usunie zdjecia..to smieszne!
Skoro zostal naruszony regulamin forum oraz moje prawa autorskie, moja prywatnosc, bo na zdjeciach oprocz sprzetu przedstawione bylo moje mieszkanie moje dobra materialne itp.
Poziom intelektualny moderatorów elektroda.pl pozostawia wiele do zyczenia, dlatego jesli macie jakis problem z tym forum, podejrzewacie kogos o plagiat lub lamanie prawa to zglaszajcie to na droge postepowania bo moderator elektroda.pl nie zrobi nic zeby wam pomóc.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Lutego 2012, 19:59 »
oj tam oj tam :D
olo ma ponad 6k postow na elektrodzie, to musi byc z niego gosc, do tego ma kolesia-moderatora...  BUHAHAHA

ostatnio zablokowal przegladanie c64.com.pl bez logowania, nie mogl juz zniesc wysmiewania sie z jego wypocin ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Lutego 2012, 21:38 »
Boobeek:
moderatorzy nie chcą usunąc, uzytkownik 11111olo rowniez wiec sprawe skierowalem do organow scigania.

Słusznie. Mi Olo też ukradł kiedyś jedno zdjęcie, jednakże po mojej interwencji je usunął ze swojej stronki. Natomiast jeżeli ani olo ani moderatorzy forum nie chcą usunąć zdjęcia, to możesz od razu założyć sprawę z powództwa cywilnego o naruszenie praw autorskich, jednakże przedtem wyślij przedsądowe wezwanie do zapłaty, najlepiej listem poleconym za potwierdzeniem (adres masz). Zabezpiecz wszystkie materiały na elektrodzie, porób screenshooty, zgraj całą stronkę gdzie jest fotka oraz zachowaj korespondencję z moderatorami forum - generalnie sądzić możesz albo elektrodę, albo olo. Piszę to otwarcie, a nie po kryjomu, ponieważ może inne osoby również zostały oszukane przez tego człowieka, a nie wiedzą, co z tym zrobić.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #71 dnia: 18 Lutego 2012, 19:38 »
max_payne1:
też nie popieram złodziejskich praktyk czy to olo czy innych. zuważyłem że na poprzedniej stronie jest jego zdjęcie.

skopiowanie zdjecia ola i podpisanie ze to jego wytwor to kradziez? bardzo interesujace.

max_payne1

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 18 Lutego 2012, 19:53 »
widzisz masz racje \"\"
sprowokowałem to abyś sam to napisał
boobeek jest troszkę mniej doinformowany stąd jego poruszenie przy podobnej sytuacji

ciekawych rzeczy tu o 11111olo wyczytałem
osobiście nic do kolesia nie mam ale widze że forum ciagle za niego patrzy \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #73 dnia: 18 Lutego 2012, 20:00 »
a dziwnym zbiegiem okolicznosci uzytkownik max_payne1 zarejestrowal sie wlasnie dzis, tylko po to, aby bronic biednego aleksieja...

max_payne1

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 18 Lutego 2012, 20:03 »
no popatrz znowu masz racje
dzis się zarejestrowałem