Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: jak moderatorzy elektrody bronia 11111olo  (Przeczytany 31487 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
jak moderatorzy elektrody bronia 11111olo
« dnia: 26 Lipca 2011, 16:44 »
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=9760999#9760999

;)

moj post z elektrody:

Zanim kupisz u 11111olo przeczytaj:
http://c64scene.pl/viewtopic.php?t=485&highlight=11111olo
http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=7&topic=2197

Na obu forach, tematycznie związanych z c64 - za swoja działaność (w tym używanie wielu kont) został zbanowany.

Ciekawe tez ile olo ma kont na elektrodzie i czy moderatorzy się tym w ogóle interesują, bo np allegro takie działania wręcz dopinguje  

Poniżej próbka lutowania ola - udanych zakupów!
\"olo\"

moja odpowiedz do moderatora - pisalem ze nie mam sie z czego tlumaczyc bo jest to prawda...  :

wskazalem, ze plytka przedstawia projekt 11111olo, fotografia tegoz byla tez dostepna tu:
 http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=7&topic=2197&page=13#msg  22340

ale po tym jak to upubliczniono i skomentowano ze jakosc jest podla wielmozny 11111olo zdjac zdjecie z serwera i podstawil tam logosa "mmc2iec" ;)

szkoda, ze moderacja broni partaczy.

http://xarchiwum.pl/mmc2iec-na-atmega1284p-i1568849221.html - tutaj aukcja 11111olo i zupelnie przypadkiem przeciez tez nie ma tam juz tych fotek bo sie tego wstydzil ;)

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lipca 2011, 17:11 »
Moderator odpisal, ze kazdy ma prawo sprzedwac co chce, nawet cegly i ze czyms takim zajmuje sie prokurator i sad a nie forum elektrody ;)

no i moderator wytyka ze zdjecie przedstwia sprzet sprzedawcy innego nzi olo wiec skad pewnosc, ze to ola...

moje reply....

okay  w kazdym badz konczac watek dajac cos juz namacalnego ze to to samo:

w tresci aukji jest taki zapis:
"Interfejs ten kupiłem jakiś czas temu na aukcji internetowej lecz zabrakło zapału i wiedzy by go wogóle podłączyć do commodore, cały ten czas leżał w szufladzie, kupowałem go jako nowy więc jest praktycznie nie używany i przez to też Nieprzetestowany"

co sie wiaze np z tym:
1)wpisujemy do google: mmc2iec 11111olo
2) zmieniamy na obrazki.... pojawiaja sie dwa obrazki z tym samym co przedstawilem ja we wpisie na forum - jest to link do nieaktywnej (starej, niewidocznej) juz aukcji nr 1467202503
czyli:
http://archiwumallegro.pl/mmc2iec-1467202503.html - wudac tutaj spod tej plytki ktora kolega przytoczyl ze swiezo zakonczonej aukcji na allegro - przypadek?  

ja sie bronie tylko ze szkalowania - to co napisalem to prawda niezaleznie od wydzwieku. przepraszam za zabieranie czasu

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipca 2011, 19:07 »
Raf lepiej jakbyś uważał na warunkową dysleksje i budowanie kolejnych awatarów przez tego debila. Pamiętasz ile czasu zajęło usunięcie tego debila ze scene? To że wyleciał to była tylko jego zasługa. Myśli  aleksander bernaczek, że jest ponad prawem. Proponuje poczytać czego się boi\"\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline INWI

• Level 3
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipca 2011, 22:06 »
Ja sprzedawałem to MMC, fakt to mmc robił OLO fajny gościu z resztą, nieraczył nawet na spokojnie wytłumaczyć jak podłączyć owe MMC dlatego sobie odpuściłem i sprzedałem... Super tłuk, nic dodać nic ująć... gościu się uważa za mistrza wszechświata omijać gościa z daleka!!!

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipca 2011, 22:19 »
no ja wiem ze to Ty to sprzedawales i nawet licytowalem do w miare rozsadnej kwoty, bo chcialem zobaczyc to dzielo ... naocznie ;)

ale pan moderator i tak mi odpisal ze nie mam dowodow ze to on stworzyl plytke albo to zmontowal itd bo projekt jest opensource i sa gotowe plytki itd ale juz mi sie nei chcialo polemizowac.

co do klonow to niestety: poki nie bedzie powazniejszych jazd to nie bede ingerowac, bo musialbym odciac od forum wszystkich uzytkownikow ze zmiennym ip, szczegolnie z neostrada ;) trzeba do tego podejsc troche tak jak do schizofrenii.. nauczyc sie zyc z drugim czy trzecim ja.

zyga

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Lipca 2011, 07:30 »
Nie wiem, może jestem jakiś inny, ale ja specjalnie nie widzę problemu Ola.

Jak jest on w stanie komukolwiek zaszkodzić, że trzeba tępić jego obecność ?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Lipca 2011, 07:50 »
Zyga, to podaj mu pomocna dlon ;)

moze jeszcze nie doswiadczyles z nim przygod typu "co mi dacie za odejscie" albo ze sie podszywa z roznych gg i rozmawia z Toba albo z lewych kont na allegro wysyla pytania albo na elektrodzie bronia go jakies dziwne konta...

to ze on tutaj ma wiecej kont tez jest oczywiste, tylko wylapywanie ich stalo sie nudne.

ponadto: jego "produkty" sa bardzo zlej jakosci, on sam jest ograniczony intelektualnie (3 lata zajelu mu klonowanie cartridge'a i tak sie chlopak napracowal ze az musial zamazac oznaczenia dwoch scalakow w jego universrał cartridge, sa to zapewne 7400 oraz 74273... a sam cart IMO jest kopia ram-carta ale z romem zamiast ramu)

ponadto zniszczyl on "rynek kabelkowy" na allegro stosujac destrukcyjny dumping, czym sobie tez strzelil w kolano albo nawet w obie stopy - nikt nie jest taki frajerem zeby sprzedawac te kabelki ktore on sprzedaje po 15-20zl w podobnej cenie albo taniej, chyba ze czesci mialby za darmo. am nasycil rynek i on juz nie jest w stanie wiecej sprzedac, a co dopiero inni ;)

Zostanmy wszyscy jego przyjaciolmi, potrzeba tu wiecej takich ludzi, czyz nie?

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Lipca 2011, 08:14 »
Z reguły nie preferuję tego typu wywodów, no ale skoro już temat został poruszony, to warto dorzucić swoje 3 grosze.

Lista grzechów tego człowieka jest nader długa, pomijając stare akcje z przekrętami na Allegro (chociażby modowany C64 wystawiany 2x i zawsze podbijany z drugiego konta Olo), jednakże najgorszy jest fakt, że Olo skupuje na Allegro wszystkie kartridże z zamiarem ich kopiowania i sprzedawania (w tym także zestawy, które potem zdekompletowane oferuje na forach). Pomyśleć, że czasy piracenia Black Boxów mamy już za sobą, a tu jednak na Allegro wypłynęło już kilka sztuk lamerskich kopii kartridży z grami z żółtymi naklejkami - nie dajcie się nabierać.

Podobnie ze słynną serią kaset Czajkowskiego, Olo je sobie najzwyczajniej w świecie produkuje. A już nie wspominając o fakcie, że najpierw sprzedawał na allegro szajsowate kasety Czajkowskiego pochodzące z reklamacji, powciągane, zawilgocone, pokasowane, leżące w piwnicy kilkanaście lat. Jak się mu zapas skończył, to zaczął je produkować.

No i do tego armia niewidzialnych przyjaciół, sto tysięcy fałszywych kont na forach, lewe konta emailowe, kradzież mojego zdjęcia i tak dalej. O reszcie nie wspomnę, bo niedowiarkom to i tak nie wystarczy.

Czekamy na kolejne numery \"\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

zyga

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Lipca 2011, 09:26 »
Nie chcę mu pomagać. Jego obecność mnie ani ziębi ani grzeje. Co najwyżej głupoty na forum można sprostować.

Ok. Ma dziwne zagrywki. Dla mnie niezrozumiałe. Powrót mody retro ? Nie na tyle, żeby można było na nostalgikach zarobić. Nie warto kruszyć kopii.

Dla potencjalnego "wracającego" sensowny byłby pewnie sklepik internetowy. Jakiś fizyczny punkt zaczepienia. Na c64power. Tam Raf mógłby sprzedawać kabelki, Kisiel swoje wynalazki \"\"
Tylko nie wiem jak to wygląda od strony prawnej. Prawdopodobnie się nie opłaca.

Olo, przyjedź na party - może da się z kolegami parę spraw wyjaśnić. Lepiej spojrzeć sobie w w oczy niż stosować jakieś dziwne podchody. Raf cię pewnie z Silesii nie wyrzuci ?

@Kisiel: nadzieja umiera ostatnia \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Lipca 2011, 14:39 »
co do sklepu ja już taki postulat składałem, poco mam płacic allegro jak można power, na utrzymanie domeny i takie tam.
Zyga Ty nie musisz dostrzegać problemu olo bo jesteś oblatany w te klocki. zielony z ulicy lub mniej obeznany (@inwi) się natnie, ja naprawdę mam ciekawsze zajęcia niż prostowanie debilnych postów olo dotyczących elektroniki. jak tolerować chcesz debilizm i cwaniactwo to zawsze możesz pomóc mu na jego forum;)
ps. aby zło wygrało, dobry człowiek nie musi robić nic.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Lipca 2011, 17:46 »
Najsmutniejsze jest to, że zamiast dyskutować o C64, znowu musimy tu czytać wywody o olo. Ta sprawa powinna skończyć się dawno temu (ban dla olo, krótka informacja o powodach decyzji) i ustąpić miejsca rozmowom o Komodorku. Niestety pewien pan postarał się o to, aby wszyscy, którzy chcieli po prostu normalnie na luzie podyskutować o C64 dali sobie spokój, więc forum jest skazane na kolejne pisane z poczuciem etycznej wyższości żenujące teksty jak to olo narozrabiał na portalu Lutownica i jak skandalicznym jest, że po mailu tego czy owego jednak go nie wyrzucili z serwisu Tranzystorek. Super.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Lipca 2011, 20:47 »
Tomaaz, witaj znow, jednak moje podejrzenia co do tego, ze znacznie wiecej osob tu zaglada niz sie odzywa sa sluszne ;P

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 28 Lipca 2011, 06:55 »
Tomaszku przestań pisać o olo zacznij o c64.  ps. pisanie do admina per pewna osoba, respekt;)

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 28 Lipca 2011, 12:47 »
Raf, podejrzenia? A nie powinieneś tego po prostu wiedzieć ze statystyk? \"\" Ja mam podejrzenia, że to forum można spokojnie zamknąć, bo Ty, kisiel, V-12 i ktoś tam może jeszcze i tak spotykacie się na c64scene.pl a i namiarami innymi też się wymieniliście. \"\"    J

Kisiel, to że w moim wpisie pojawia sie słowo "olo" nie oznacza, że jest on o olo, choć nie dziwi mnie, że nie jesteś w stanie tego zrozumieć. \"\" I jeszcze jedno - od kiedy jesteś tu adminem? \"\" Czy po prostu tego też nie pojąłeś? \"\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #14 dnia: 28 Lipca 2011, 13:39 »
Gwoli sprostowania, nie spotykam się z nikim na c64scene.pl. Forum C64power to jedyne forum o C64 w języku polskim, na którym sporadycznie się pojawiam.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!