@kisiel gdzie ja napisałem, że używam piratów? (coś czytanie ze zrozumieniem siada a jakieś dziwne domysły się włączają) Co do przestrzegania legalności softu jestem ostry - jak ktoś chce aby mu naprawić komputer i chce tam świeży system typu Windows to musi go posiadać legalnego inaczej lipa.
Mam legalnego Vista Ultimate box, legalnego 7 oem pro i xp pro - wszystkie na swoich maszynach. Z oprogramowania korzystam legalnego - bo nie potrzebuje np winrara bo mam 7zip i na moim komputerze nie zobaczysz lewego programu. Nawet takie pozycje jak Abby Fine Reader czy Acronis True Image Home posiadam legalne - bywa że czasami coś w konkursach wygram. Prawie nie gram a jak gram to np na x360, na dodatek nieprzerobiony bo używane gry można kupić za grosze.
Co do korzystania z wersji darmowych, shareware, trial itp to popieram ale łatwo popełnić błąd.
Korzystasz z trial protel 99se, 30dni, super, spokojnie zaprojektujesz płytkę, ale czy jesteś pewien, że z tej wersji możesz korzystać komercyjnie? Bo jeżeli robisz coś komercyjnie to łamiesz licencje. Nie napisałeś jakiego typu płytkę robisz w 30 dni czy do projektu komercyjnego czy innego więc nie będę tu robił domysłów tak jak Ty to robisz.
Już się pytałem, co Ty mnie do olo porównujesz? Chyba troszeczkę coś Ci się przestawia bo jedynie stwierdziłem tak jak jedna osoba, że kapowanie można by sobie już darować ale jak chcecie to wasz wybór - mnie się nie chce, mam lepsze zajęcia niż pisanie pism by kogoś zakapować - jak ktoś ma za dużo czasu to nawet kapowanie wydaje mu się ciekawe.
Jestem przeciwny temu co robi olo - używa nie swoich projektów, wgrywa nie swoje oprogramowanie do nich i sprzedaje. Z twórcami pewnie się nie dzieli.