Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Co sie dzieje?  (Przeczytany 2115 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Roody__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #45 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:25 »
hehehhehehe....ano zal.......wkret przyjety

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #46 dnia: 19 Kwietnia 2011, 19:08 »
-oooh say can you see.....
-play ball!
let the flame war, drama, trolling, you-name-it begin...

Piesiu napisal:
no coz jest chociaz okazja, zeby sie przywitac \"Smile\".

witamy! prawie poltorej roku od zarejestrowania. fajnie, ze sie odwazyles zapostowac.
ot taka uszczypliwosc na poczatek
do ciebie tez roody \"Smile\"

Piesiu napisal:
, a dlaczego akurat wymienilem Carriona, bo mialem niewatpliwy zaszczyt pokonac go w bezposredniej walce (Forever C), a nauczony doswiadczeniem, wiem ze takie nieoczekiwane porazki w compotach niektore osoby bardzo bola (sam tez tego doswiadczylem),

bardziej mnie zabolala porazka na LCP 2 lata temu.

Piesiu napisal:
, wracajac do sceny Spectrumowej, dorobilem sie na niej kilku zagozalych \"milosnikow\" moich pixeli, ktorzy notorycznie depcza mnie w glosowaniach i przyczepiaja do kazdego pixela,

ale ja naprawde lubie twoje pixele. i ogolnie nie chodzi mi o jakosc twojej grafy tylko o to ze jako nowy i jako ze csdb jest slabe byles na pierwszym miejscu. szczerze powiem ze bardzo lubie twoje prace - np te na atari z takim niby smokiem i 2 panami - ala japonski styl - jesli to nie jest przerys to Wielki szacun! serio
scena to wiecej niz tylko jeden/dwa obrazki a scena c64 to duuuzo wiecej. np wg wacka to tez ksywa wypracowywana przez lata...
i jako atarowski lamer nie masz prawa wyprzedzic Heina (DUTCH BREEZE), VETO (wszystkie gry kiedy na gowno mowilismy papu a na muchy ptafty(internal elysium joke) ) w czartsach
co do lamerow - to taka retoryka z tymi lamerami - ja np za lamera uwazam kazdego kto nie jest commodore \"Smile\" a zwlaszcza jesli jest z atari demosceny --- nawet jak to pisze to taki jakis oksymoron dla mnie
atari demoscena ?
czarna bielizna? - niby jest ale jakos tak bez sensu brzmi...
rozumiesz?
dzisiaj u mnie w robocie byl (przez przypadek) voyager (hi bartek mam nadzieje ze cie namowilem na kolejnego flamewara na c64scene.pl)
ktory  powiedzial ze atarowcy to najpierw robia sobie wypas sprzet (ram, rozszerzenia, itp) a potem wymyslaja jakie demo na to napisac - nie wiem czy tak jest ale jakos tak fajnie/smiesznie zabrzmialo i pasuje mi do obrazka calosci - atari to nie jest demo scena - to jest demoscena wannabe! pokusilem siei przeczytalem ostatnie chartari #1 i troche waszych komentow na waszych portalach - tez by mi bylo przykro jak by sie prawdziwa demoscena ze mnie smiala a jeszcze na dodatek moi najlepsi ludzie przenosili do przeciwnych obozow...

Piesiu napisal:

jednak zaden z nich nie napisal o mnie \"pIESIU\", ba nawet nie obrazil moich Kolegow Atarowcow nazywajac ich wszytskich hurtem \"lamerami\", na takie uprzejmosci musialem poczekac do tej chwili, a stalo sie to na tak zacnej i najwiekszej scenie jaka jest scena C64 i to od kogo naplynely te uprzejmosci, od razu od najlepszego polskiego grafika, jestem po prostu zaszczycony \"Wink\"

aj tam zaraz najlepszy. najlepszy to jest np Valsary a dalej... Hein, Mirage i Mermaid
ja po prostu nauszylem sie paru trikow przez te 20 lat (kurwa kocierobocie to faktycnie 20 lat!)
i wiem jak lapac fale... ale skoro uprzejmosc za uprzejmosc to :
piesia uwazam za najlepszego grafika na atari (waham sie z oozem ale jego grafy sa powtarzalne - zastanawiam sie na ile to jest styl a na ile g2f.) i na c+4 i na specu... co do c64 to musisz poczekac! ale dobra fale zlapales.

c64 scena jest konserwatywna (a przynajmniej ja jestem ale ostatnio X chyba pokazal to samo)
Wszyscy tutaj wiemy ze c64 demoscene (czyli tam gdzie demoscena powstala) jest najlepsza.
 reszta 8-bit (amigi tez bo ilu c64 grafikow teraz zaczyna na amidze? a ilu amigowcow na c64?) chciala by byc taka jak my (a nie chce!? wide chartari #1).
i nie probuj sie usprawiedliwiac - zalosne jest pisanie ze przesiadles sie z c64 na atari.
zrob jeszcze troche grafik i dem a powiem ze jestes najlepszym grafikiem na c64.

Piesiu napisal:

Zywie nadzieje ze przy najblizszej okazji nakladzie mi on po gebie i napluje w twarz, juz sie normalnie nie moge doczekac \"Razz\".

\"Razz\"

sorry - nie mam szalika C= aby umawiac sie na ustawki!!!
wole sile argumentow niz argument sily.

to co moge ci zaproponowac to pojedynek na pixele....
na kazdym party gdzie wystawisz grafe (i kurna nie mowcie patafiany (Raf!?!) )ze sie fajnie watek nie konczy!) daj znac nawet na priv (na prv jestem bardziej przystepny)
ja caly czas zmagam sie z pic\'iem ale nie wiem czy nadaje sie na easter party czy po prostu nie zostawic go do kolekcji.... ktora, nie wiem czy wspominalem - soon

uff to narazie tyle, ale licze ze bedzie CDN...
i ci bardziej wytrwali zostana na dalsze odcinki dramatu, Randall? jakies riposty?

offtopic:
Raf aha jesli przelewy to obowiazkowa aktywnosc (napisz!) to przeleje zaraz po 1 maja tak jak przelalem w zeszlym roku 150 czy 180 bo nie pamietam dokladnie - Rafal?

caluje!
wujek el\'Carjon!

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #47 dnia: 19 Kwietnia 2011, 20:16 »
Znaczy sie, wujku polskiej Sceny, carrion chcesz aby Raf napisal do Ciebie po kase???
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #48 dnia: 19 Kwietnia 2011, 20:24 »
Kisiel no chyba tak.
Skoro juz publicznie poinformowal ze jeszcze nie zaplacilem...

Offline Kisiel

• Level 7
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #49 dnia: 19 Kwietnia 2011, 20:28 »
No a ja zrozumialem ze on ma jakis z Toba konwers na prv dlaczego nie ma Twojego imienia jako sponsora Sp5... Kurde no, dogadajcie sie jakos o co kaman \"Wink\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

booker__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Kwietnia 2011, 07:07 »
Karion bedziesz znany jako burak polskiej demosceny, zobaczysz  \"Laughing\"

Piesiu__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Kwietnia 2011, 09:58 »

Carrion napisal:

ale ja naprawde lubie twoje pixele. i ogolnie nie chodzi mi o jakosc twojej grafy tylko o to ze jako nowy i jako ze csdb jest slabe byles na pierwszym miejscu. szczerze powiem ze bardzo lubie twoje prace - np te na atari z takim niby smokiem i 2 panami - ala japonski styl - jesli to nie jest przerys to Wielki szacun! serio

Ciesze sie, ze lubisz moje pixele \"Smile\", tym bardziej dziwia mnie Twoje niskie oceny moich rysunkow na C64, co do \"smoka z panami\" (a tak naprawde przedstawiciela wymierajacego rodu syrenow, wleczonego na uboj \"Wink\") to nie jest to przerys, zreszta jak wszystkie moje rysunki dla sceny, nie bawia mnie przerysy/podporki/referencje/skany, czy jak tam kto jeszcze nazywa te forme demoscenowej \"sztuki\".

Carrion napisal:

co do lamerow - to taka retoryka z tymi lamerami - ja np za lamera uwazam kazdego kto nie jest commodore \"Smile\" a zwlaszcza jesli jest z atari demosceny --- nawet jak to pisze to taki jakis oksymoron dla mnie
atari demoscena ?

Roznie pojmujemy okreslenie -lamer-, dla mnie to okreslenie negatywne, wrecz obrazliwe, na ktore sobie trzeba \"zasluzyc\" jakimis haniebnymi czynami \"Smile\", Ty przyznajesz je z automatu, nawet ludziom, z ktorymi nigdy nie miales kontaktu i pewnie w ogole niewiele o nich wiesz. Uzywajac go na okraglo w stosunku do mnie, czy ogolu sceny atarowskiej, najzwyczajniej mnie obrazasz.

Carrion napisal:

piesia uwazam za najlepszego grafika na atari (waham sie z oozem ale jego grafy sa powtarzalne - zastanawiam sie na ile to jest styl a na ile g2f.) i na c+4 i na specu... co do c64 to musisz poczekac! ale dobra fale zlapales.

Dziekuje, chociaz oczywiscie Twoja opinia jest wielka przesada zwlaszcza (idac Twoim tokiem rozumowania), ze na scenie Atari jestem obecny zaledwie od 14 miesiecy, na ZX od 10 miesiecy, a na +4 od miesiaca \"Razz\" i wg Ciebie, tam juz jestem najlepszy, zas na C64 (gdzie \"jestem\" oficjalnie od 6 m.) mam siedziec w kacie poki nie narysuje sterty grafik, i Ty nie zdecydujesz, ze juz nie jestem lamerem, nawet pomimo tego, ze to wlasnie na C64 zaczynalem rysowac jakies 20 lat temu (chociaz wszystko co w tych zamierzchlych czasach zrobilem dawno szlak trafil i dobrze).

Carrion napisal:

i nie probuj sie usprawiedliwiac - zalosne jest pisanie ze przesiadles sie z c64 na atari.

W kwestii tego co jest tutaj zalosne tez mamy rozne wizje, co do przesiadania sie to oczywiscie byl zart, mam taki wielki tylek, ze siedze jednoczesnie na kilku retro kompach \"Wink\" (C64/C+4/Amiga/ST/XE/F030/CPC/ZX...) i nigdzie nie musze sie przesiadac.

Carrion napisal:

to co moge ci zaproponowac to pojedynek na pixele....
na kazdym party gdzie wystawisz grafe (i kurna nie mowcie patafiany (Raf!?!) )ze sie fajnie watek nie konczy!) daj znac nawet na priv (na prv jestem bardziej przystepny)

Bardzo chetnie tylko prosze niech to beda prawdziwe recznie stawiane -pixele-, a nie jakies podpicowane fotki, czy rendery (to z kolei taka moja drobna uszczypliwosc \"Wink\"). Na Revision nie wystawiam, bo zdaje sie, ze trzeba tam byc osobiscie, a ja niestety nie zamierzam, zreszta i tak wstepnie zaczalem, z mysla o tym party, pixelowac grafe nie na C64, a na A500.

Carrion napisal:

uff to narazie tyle, ale licze ze bedzie CDN...
i ci bardziej wytrwali zostana na dalsze odcinki dramatu, Randall? jakies riposty?

Ja mam nadzieje, ze darujemy sobie ciag dalszy, bo to w tej formie, gdzie Twoim glownym argumentem jest to, ze ja jestem \"lamerem z Atari\" nie ma dla mnie sensu.

Offline Kisiel

• Level 7
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Kwietnia 2011, 10:38 »

Piesiu napisal:

...mam taki wielki tylek, ze siedze jednoczesnie na kilku retro kompach \"Wink\" (C64/C+4/Amiga/ST/XE/F030/CPC/ZX...) i nigdzie nie musze sie przesiadac.

Mam pytanie, masz ten caly sprzet w domu??? Co zona na to \"Smile\"

Piesiu__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Kwietnia 2011, 00:00 »

kisiel napisal:

Piesiu napisal:

...mam taki wielki tylek, ze siedze jednoczesnie na kilku retro kompach \"Wink\" (C64/C+4/Amiga/ST/XE/F030/CPC/ZX...) i nigdzie nie musze sie przesiadac.

Mam pytanie, masz ten caly sprzet w domu??? Co zona na to \"Smile\"

Nazbieralo sie tego sprzetu troche \"Smile\", no coz zona jak nietrudno sie domyslic nie jest zachwycona moimi \"zbiorami\" \"Very, ale jakims cudem udaje nam sie osiagac konsensus, w tej chwili wyglada to tak, ze na biurku, na ktorym mam peceta, mam rowniez na stale monitor 1084s i rotacyjnie po jednym retro kompie z osprzetem, reszta w tym czasie grzecznie czeka na swoja kolei poupychana w bezpiecznym miejscu \"Smile\".

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Kwietnia 2011, 14:52 »
kilka moich slow na zamkniecie tematu:
- kwestia lamera to chyba kwestia definicji. dla mnie slowo lamer nie jest tak mocne jak zapewne piesiu/all odbieracie. no ale trudno ten problem mnie jakos specjalnie nie boli
- ja tez nie startuje w easter party
- w csdb ocena 7(tyle dawalem zdaje sie grafika piesia) jest wg mnie bardzo pozytywana, efekt bierze siestad ze malo kto daje ponizej 5 a to tez blad systemu oceniania w csdb. skala jest 1-10 a 7 to ponad przecietna (5)

-zaczynam sobie pixlowac na C+4  ale tutaj jestem jeszcze dosc lamerski
i tyle
koniec.