Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Co sie dzieje?  (Przeczytany 2058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« dnia: 17 Kwietnia 2011, 22:36 »
http://carrionpixels.wordpress.com/2011/04/17/please-stop-vote-on-csdb/

Booker? Zielok?

Z tym Atari ostatnio to juz kurwa jakas przesada!

to ze kolo zrobil 2 ladne ilustracje na C64 to jeszcze nie znaczy zeby mu dawac 10! no bez jaj.

Panowie przyjmijcie sobie jakies kryteria oceny bo niedlugo JSLowi dacie kurwa 10! za to ze wydaje srednio 6 kolekcji graficznych w roku i ze w ogole mu sie chce... albo kurna Sebalozowi dajcie 10 za ostatnie wYCZYNY

ja pier...dole. ale desperackie czasy nastaly.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Kwietnia 2011, 22:41 »
ooo widze ze dostrzegles MODE... a jak ostatnio wymienialismy poglady na temat oldskool\'u to jakies zgrzyty byly. Taka droga \"Razz\" Same nowosci:P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Kwietnia 2011, 23:19 »
mnie w to nie mieszajcie, ale dla zabawy dalem Carrionowi i Piesiowi po 10 i troche sie zmienilo tzn spuscilem Piesia z pierwszego na piate i wprowadzilem Carriona do pierwszej dziesiatki \"Smile\"

ps. myslalem ze tylko ja biore chartsy na powaznie.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Kwietnia 2011, 23:42 »
Sebaloz rulez !!!!
PS. IMHO ktos kto robi rysunki na PC ... jak np. Piesio zasluguje na 10 tak jak kazdy inny Carrion,VETO .... taka MODA \"Smile\" I naprawde nie ma co rozdzierac szat, wszystko sie jakos tera globalizuje.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2011, 06:29 »
sebaloz
nie o to chodzi aby manipulowac chartsami tylko o to co to znaczy 10 punktow... dla mnie ktos kto zapixlowal 2 obrazki nie zasluguje na 10 niewazne jak by byly super te orazki ( te akuraty byly bardoz dobre)

kisiel
daj spokoj z tym PC. to tez nie o to chodzi.

ale macie racje - co mnie to obchodza jakies chartsy - odpuszczam.

Offline Skull

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2011, 06:46 »
takie sa nieublagane prawa statystyki, ale spokojnie - z czasem sie to samo wyklaruje.
Ew. moznaby zrobic punktacje od 1 do 9, - 10tka dochodzilaby automatycznie za kazde nastepne 10 votow (oczywiscie jesli srednia tej dziesiatki votow bylaby wysoka, w  sumie np wg wzoru: srednia ostatniej dziesiatki votow + 1 punkt - nazwijmy to \"stazowe\")- wtedy kilka glosow nie mialoby az takiej wagi.

JSL, hehe szkoda ze ostatnio tylko on wydaje kolekcje:))))

zielok__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Kwietnia 2011, 07:01 »
Carrion ale Piesiu dla mnie osobiscie tak zarzadzil, ze pod wplywem chwili tak go ocenilem jako grafika. Moze byla to zbyt pochopna decyzja ze wzgledu na mala ilosc prac ale coz tak wyszlo\"Smile\" Drugim takim przypadkiem byl VETO ktory dostal za http://noname.c64.org/csdb/release/?id=76259 ode mnie 10 jako grafik

Nitro__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Kwietnia 2011, 07:21 »

Cytat:
Atari lamers are fucking us!

Piesiu procz Atari i C64 dziala jeszcze na Plus/4 i ZX Spectrum...

Nie miej pretensji do czlowieka i votujacych ludzi, tylko do statystyki - uczniowie w calej szkole rowniez ja przeklinaja.

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Kwietnia 2011, 07:57 »
nitro
dokladnie to jest problem statystyki/wazonych srednich/itp. sam uwazam piesia za mistrza (na atari rzadzi na +4 jego grafika tez jest super)
to jest tez problem tego za co dac 10 a za co nie? jak dla mnie 2 grafiki to jednak za malo na 10 w CSDB.

co do drugiego argumentu (atari, spec, +4) to jest slaby bo na CSdb mamy wybierac i glosowac na  Commodore Scene \"Smile\"

irwin__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Kwietnia 2011, 08:31 »
@Carrion

Po pierwsze: napisanie \"pIESIU\" - pokazuje jak nisko upadles, no coz sloma z butow zaczyna Ci wychodzic.

Po drugie: \"An Atari guy with only 2 pics on C64 is better that Mirage, Hein, Mermaid, Veto, DeeKay, SIT, Arch, Sander, Dragon, Sensei, even STE’:86? (no offence Steve! \"Wink\" ) Fuck NO!
Stop CSDB voting now! Atari lamers are fucking us!\"

\"please stop stupid voting on CSDB!
An Atari guy who did only 2 pics on C64 is not better than Arch, Mermaid, Mirage, Hein, Veto, DK, STE\'86 (yes Steve \"Wink\" )
Keep it in mind!\"

Taaa... Archmage to dla Ciebie komodziarz bo rysuje obrazki dla C64 od 2007 roku a Piesiu to Atari lamer. Hmm... zaraz do tej pokretnej Twojej logiki dojdziemy.

Archmage rysuje tez na Amige, ZX81 i inne ale to dla Ciebie komodziarz.
Piesiu rysuje na Atari, AtariST, Amige, C64, Cplus4, ZxSpectrum i to oznacza ze jest atarowskim lamerem i uzytkownicy CSDB ktorym podobaja sie jego obrazki z C64 powinni przestac oddawac \"stupid votes\" czyli wysokie oceny. Rece i nogi opadaja.

Nie wiem czy Archmage ma C64, a jesli ma to nie wiem od kiedy - nie interesuje mnie to, NIE MA TO DLA MNIE ZADNEGO ZNACZENIA i gdyby narysowal cos na Atari (a byc moze to zrobi bo mam z nim kontakt i wstepnie sie zgodzil) to nigdy bym nie nazwal go amigowym czy komodziarskim lameram - kwestia kultury.
A co wazniejsze dla normalnie myslacych nie przynaleznosc do danego retrokomputera decyduje o jakosci rysowanej grafiki a po prostu jakosc samej grafiki.

Piesiu posiada od dawien dawna wiele retromaszyn jak Amige, Atari ST, Commodore plus4, Commodore 64, Atari 65XE, ZX Spectrum i inne.

PIERWSZYM KOMPUTEREM JAK PIESIU POSIADAL TO: Commodore 64
i to cale wieki temu wczesniej niz Archmage.

Dlaczego wiec swojej glupoty nie okazujesz w stosunku do Archmage? Dlaczego takie bzdurne wpisy na CSDB nie robisz z okazji Archmage a czepiasz sie komodorowca z dziada pradziada?

Dlatego powtorze raz jeszcze sloma z butow panie Carrion wychodzi.

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Kwietnia 2011, 08:49 »
ile grafik na c64 zrobil archmage?
ile zrobil piesiu? w ilu demach?

porownanie piesia do archmage\'a - litosci.

nie napisalem ze piesiu jest lamerem tylko o atarowskich lamerach. a to roznica. ciekaw jestem kto (oprocz zieloka i bookera) dal piesiowi 10 na csdb?

co do jakosci grafiki piesia to przeczytaj moje posty powyzej.
obrazkom piesia dawajcie 10 bo na to pewnie zasluguja.
piesio jako grafik na 10 - jeszcze dlugo nie. jest to niesprawiedliwe wobec wlasnie mirage\'a, veto czy wspomnianego archa.
dla zainteresowanych - moje oceny grafik piesia
http://csdb.dk/votestatistics.php?type=release&id=94235
http://csdb.dk/votestatistics.php?type=release&id=98729

zielok__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Kwietnia 2011, 08:56 »

irwin napisal:

Po pierwsze: napisanie \"pIESIU\" - pokazuje jak nisko upadles, no coz sloma z butow zaczyna Ci wychodzic.

Powiem wiecej, Carrion swoj nick tez pisze z malej litery on nawet szacunku do siebie nie ma:) - patrz jak sie zarejestrowal na c64scene.pl
Irwin nie przesadzasz czasem i czepiasz sie na sile?

kotrobot__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Kwietnia 2011, 09:03 »

irwin napisal:

PIERWSZYM KOMPUTEREM JAK PIESIU POSIADAL TO: Commodore 64
i to cale wieki temu wczesniej niz Archmage.

Bylbym ostrozny z takimi definitywnymi sadami, bo to latwo zweryfikowac. \"Wink\"

Nitro__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Kwietnia 2011, 09:13 »
Spokojnie panowie - reakcja i carrion\'a i irwin\'a wydaje mi sie niewspolmierna do sytuacji, na CSDB sa doskonale odpowiedzi:
http://noname.c64.org/csdb/forums/?roomid=13&topicid=83857

Chillout, czas pokaze co i jak, Revision juz w tym tyg.

Offline Skull

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Kwietnia 2011, 09:47 »
carrion trzeba bylo se wybrac profesje kodera \"Smile\" tam takie rzeczy nie moga miec miejsca \"Smile\")) (inna sprawa ze rzadko sie to w ogole ocenia)