Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Co sie dzieje?  (Przeczytany 2061 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #30 dnia: 18 Kwietnia 2011, 16:13 »

kisiel napisal:
No jak dla mnie narzedzie jakim jest cos zrobione robi wrazenie. Niepelnosprawny robiacy dluto-ustem Wenus z Milo, to cos innego jak chinczyk zalewajacy foremke z ta pania.
 Efekt podobny ktory nazwiesz Sztuka?

Kazdy z tych przypadkow nie ma nic wspolnego ze sztuka. Nie obchodzi mnie jakim narzedziem, kto i jak kopiuje Wenus, bo to tylko rzemieslnicy robiacy rzemioslo godne najwyzej 10 na csdb. Mozna cos skopiowac i stac sie tzw. grafikiem na c64, ale ktos taki nigdy nie bedzie artysta skoro wszystkie jego grafiki mozna bylo znalezc w galeriach Borisa a teraz w google image pod ksywkami innych autorow. To sa super wypikselowane grafiki, ale to nie jest sztuka. Najwazniejsze zeby cieszyc sie z tego co sie robi. Ja poszedlem inna droga. Nie przeszkadza mi to ze ktos sie nabija ze sztuki, ktora tworze.

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #31 dnia: 18 Kwietnia 2011, 16:16 »
@booker
i chwala mu za to ze przechodzi/przeszedl. niech wiecej grafiki robi i juz. ja z nim i z jego grafa nie mam problemu. (ooz chyba nawet lepszy jest IMO, ale na c64 ma dopiero 1 grafe \"Wink\" )
cytat z piesia, ktory zapodales bardzo mi sie podoba - pokazuje to co mi sie wydawalo kiedy atarowcy zaczeli sie przygladac naszej scenie. ich scena umiera albo juz umarla - (oj bedzie flame i drama \"Twisted  )
amigowska chyba tak samo co?

@sebaloz
 srednia na csdb jest w jakis dziwny sposob wazona - nie wiem od czego waga zalezy - ktos wie?

@skull - klimaty piesia faktycznie takie troche ... \"inne\" ale niekoniecznie gorsze... zreszta powiem szczerze ze mam ostatnio klopot z tematyka prac i rozwazam wycieczke w klimaty cartoon\'owe.

@irwin
na twoje prace tez czekam/y

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #32 dnia: 18 Kwietnia 2011, 16:19 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Ja poszedlem inna droga. Nie przeszkadza mi to ze ktos sie nabija ze sztuki, ktora tworze.

widzisz seba - czasem mowisz z sensem
szacunek za to zdanie.

Offline wackee

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Kwietnia 2011, 17:13 »

elban napisal:
jezeli byla robiona praciem - to przepraszam bardzo - dla mnie ma znaczenie

Tonacy pracia sie chwyta \"Smile\"

kisiel napisal:
Niepelnosprawny robiacy dluto-ustem Wenus z Milo, to cos innego jak chinczyk zalewajacy foremke z ta pania.

Nawet przy tak przegietym porownaniu... Jezeli nie jest to masowa produkcja w wykonaniu Chinczyka, tylko jedna jedyna sztuka... To Sztuka. Nawet masowka moze byc sztuka. Vide pomysly biznesowe Dalego \"Smile\"

A jezeli masowka to roznica jest nie ze wzgledu na narzedzie, ale na wynik procesu. Kumasz? \"Smile\"

Fajna abstrakcyjna dyskusja. Czasem mi sie teskni za takimi z czasow listy Elysium \"Smile\"

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Kwietnia 2011, 17:18 »

wackee napisal:

Tonacy pracia sie chwyta \"Smile\"

Fajna abstrakcyjna dyskusja. Czasem mi sie teskni za takimi z czasow listy Elysium \"Smile\"

tonacy brzydko sie chwyta - jesli juz chcesz miec offtop dyskusje  \"Laughing\"

Offline Sebaloz

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Kwietnia 2011, 19:22 »

skull napisal:
ale (5*10+1)/6 to srednia nie wyjdzie dziesiec

Nikt mu nie da jedynki, dostal 10 i jest nr.1

Offline Skull

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Kwietnia 2011, 19:28 »
wiedzialem ze sie pokusisz.. sie chlopak ucieszy

digger

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Kwietnia 2011, 22:15 »
Hehe taki topic i od razu 3 strony! Czartsy byly dla mnie zawsze zabawne... kiedys znalazlem sie w top 10 grafikow... haha troche jak wybory do partii. Kilka \"najlepszych\" dem nawet nie jest w top 10.

Ja tez lubie dawac 10 jak mnie tak tknie od wewnatrz, wiecie... Piesiu ma przeblyski geniuszu i zasluguje na emocjonalne glosowanie \"Wink\"

Wujek ma dyche za gosci na murku. Kazdy czasem jebnie dobry pic taki za na kolana rzuci –: pomyslcie tak –: byc POZA czartsami to dopiero ZEN \"Wink\"

Piesiu__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Kwietnia 2011, 22:37 »
Witam wszystkich przeserdecznie.

Nie spodziwalem sie, ze po zrobieniu zaledwie dwoch nedznych rysuneczkow na Komcia stane sie na Waszej (no bo przeciez nie mojej :/) demoscenie, az tak \"slawny\", no coz jest chociaz okazja, zeby sie przywitac \"Smile\".
Co do metody glosowania to absolutnie popieram Carriona, ta obecna wypacza rzeczywistosc i powinien sie za nia zabrac jakis tegoglowy matematyk/statystyk, zeby na przyszlosc nie obrazala (ta metoda) wielkich tej sceny \"Wink\". Zreszta ja sam \"bolesnie\" odczuwam te statystyczne niesprawiedliwosci, na scenie ZX Spectrum, gdzie czterech \"amatorow\", ktorzy zrobili \"marna\" jedna, czy dwie grafiki zepchneli mnie na skandaliczne piate miejsce :P, tylko co ma powiedziec najlepszy grafik na ZX\'a Pheel, ktory jest obecnie na 38 miejscu?!

http://zx.maros.pri.ee/eng/authors/

Przyznaje nie zasluzylem sobie na pierwsze miejsce na csdb, takim grafika jak Archmage, czy Veto nie godzien jestem butow wiazac, 28.marca po tym jak dostalem newsa, ze wskoczylem na pierwsze miejsce, napisalem na naszej wewnatrz Agendowej grupie dyskusyjnej, cytuje:

\"Glupio to wyglada pierwsze miejsce za dwa miskowate rysunki, ale spoko zaraz ktos mnie tam naprostuje, np. Carrion \"Wink\".\"

koniec cytatu, no i wyprorokowalem \"Smile\", a dlaczego akurat wymienilem Carriona, bo mialem niewatpliwy zaszczyt pokonac go w bezposredniej walce (Forever C), a nauczony doswiadczeniem, wiem ze takie nieoczekiwane porazki w compotach niektore osoby bardzo bola (sam tez tego doswiadczylem), wracajac do sceny Spectrumowej, dorobilem sie na niej kilku zagozalych \"milosnikow\" moich pixeli, ktorzy notorycznie depcza mnie w glosowaniach i przyczepiaja do kazdego pixela,
jednak zaden z nich nie napisal o mnie \"pIESIU\", ba nawet nie obrazil moich Kolegow Atarowcow nazywajac ich wszytskich hurtem \"lamerami\", na takie uprzejmosci musialem poczekac do tej chwili, a stalo sie to na tak zacnej i najwiekszej scenie jaka jest scena C64 i to od kogo naplynely te uprzejmosci, od razu od najlepszego polskiego grafika, jestem po prostu zaszczycony \"Wink\". Zywie nadzieje ze przy najblizszej okazji nakladzie mi on po gebie i napluje w twarz, juz sie normalnie nie moge doczekac \"Razz\".

pozdrawia zazenowany pIESIU aTAROWSKI LLLamer \"Sad\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #39 dnia: 19 Kwietnia 2011, 04:47 »
Glowa do gory jeszcze nie dostales porzadnych zjebow \"Smile\"

Przyjmij moje kondolencje \"Wink\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

randall__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #40 dnia: 19 Kwietnia 2011, 10:08 »
jak ktos powiedzial (kto?) \"scenowanie to nie rurki z kremem\".
nie przejmuj sie - Tomkiem zwlaszcza, on lubi wylacznie muzykow \"Wink\" - tylko rysuj.

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #41 dnia: 19 Kwietnia 2011, 15:42 »
Randall - mistrz cietej riposty \"Wink\" lubie cie coraz bardziej za takie teksty

fajnie sie zrobilo - dramat zaczyna sie rozwijac, nowi aktorzy wchodza na scene... wszedlem wlasnie z roboty i widze fajne komentarze - zaraz wracam i pobawimy sie dalej.  \"Twisted

Roody__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #42 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:07 »
cala Polska przeprasza za carriona.....
www.zal.pl

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #43 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:18 »
http://www.zal.pl/

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/xn--al-vva.pl/htdocs/wp-content/plugins/wp-facebook-like-this/wp-fblikethis.php:317) in /var/www/virtual/xn--al-vva.pl/htdocs/wp-includes/pluggable.php on line 865

faktycznie zal!
ze nie potraficie php skonfigurowac.
[edit]
aaa to wordpress - jak milo. nie czytalo sie README.txt ?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #44 dnia: 19 Kwietnia 2011, 17:20 »
no ja tez przepraszam, koledze sie ulalo :P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....