Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Co sie dzieje?  (Przeczytany 2059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Kwietnia 2011, 10:11 »
DRAMA!!!! \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Kwietnia 2011, 10:24 »
Gfx PC do target => ZX, Atari, Amstrad, C64,C+4.....
A ile klotni z tego powodu (kto pierwszy mial c64????? co jest kurwa z Wami i waszymi emulatorami \"Smile\") ), wystarczylo by wprowadzic pure PC, pure C64 w kategoriach CSDB i wszystko by bylo jasne.
Bylby Carrion przed urodzeniem Nitro i Carion po urodzeniu Nitro.
Widac by bylo jasno kto jest dobrym grafikiem na c64.
Zero powodow do klotni.. a teraz sami widzicie, gadacie kto robi lepsze grafiki na PC \"Smile\"
IMHO 10 dla Piesia to wartosc adekwatna do jego poziomu.
Lepsze jest wrogiem dobrego.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wackee

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Kwietnia 2011, 10:32 »
Przepraszam, ale kurwa mac.
Wenus z Milo.
Czy to ma jakiekolwiek znaczenie czy byla robiona dlutem, lyzka stolowa czy praciem??
Nie ma.
GET A FUCKING LIFE. Case closed.

elban__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Kwietnia 2011, 10:37 »
jezeli byla robiona praciem - to przepraszam bardzo - dla mnie ma znaczenie i duzy szacun dla rzezbiarza. Przed takim zawodnikiem nawet Chujogrom pochylil by czola.

czym sie rozni lamer od atarowskiego lamera?

ps. zapowiada sie flame miesiaca.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Kwietnia 2011, 10:43 »

wackee napisal:
Wenus z Milo.
Czy to ma jakiekolwiek znaczenie czy byla robiona dlutem, lyzka stolowa czy praciem??
Nie ma.

No jak dla mnie narzedzie jakim jest cos zrobione robi wrazenie. Niepelnosprawny robiacy dluto-ustem Wenus z Milo, to cos innego jak chinczyk zalewajacy foremke z ta pania.
 Efekt podobny ktory nazwiesz Sztuka?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

irwin__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Kwietnia 2011, 10:47 »

carrion napisal:
ile grafik na c64 zrobil archmage?
ile zrobil piesiu? w ilu demach?

porownanie piesia do archmage\'a - litosci.

W kwietniu 2007 roku Archmage wystawil tez poczatkowo obrazek i dwa logosy a ludzie z miejsca na niego glosowali.
Jakos nikt nie wyjechal z tekstem ze to amigowy lamer.

To samo bylo z Louie64 kiedy to po obrazku i logosie z dema One Little Wish od razu zameldowal sie w pierwszej piatce Top Graphicians.
Nie widzialem abys wtedy oponowal ze jakis amigowiec z 2 obrazkami jest wysoko.

Powtorze nie ilosc a jakosc - gdyby tak to JSL powinien byc na pierwszym miejscu.

Nie wiem czemu nadal tkwisz w realiach lat 80tych gdzie komodziarze i atarowcy tak sie zwalczali. Nie wiem czy wiesz ale dzis sie troche zmienilo, ludzie dorosli, pomagaja sobie, wielu ma szereg retrokompow, granice sie zatarly. Ot przyklad Veto ktory pomogl mi przy stronie ADDA a i tez otrzymal pomoc ode mnie i Scalaka przy swojej stronie C64pixels.com (obie sa na tym samym engine z wieloma usprawnieniami recznymi - np kiedys na C64pixels wszystkie obrazki byly w jpg teraz sa w znosniejszym dla pixelartu png - zgadnij jaki atarowski lamer pomogl scenie C64?) Veto takze zalogowal sie tutaj na c64scene po to by dobrym slowem wspomoc tym razem (w odroznieniu od Piesia) CZYSTO ATAROWSKIEGO GRAFIKA Ooz\'a:
http://www.c64scene.pl/viewtopic.php?p=10307&highlight=#10307
Nie zrobil tego dla Carriona czy innych ale wlasnie dla atarowskiego lamera.

Mozna? mozna.

Jesli wiec chcesz aby chartsy na CSDB byly bardziej adekwatne to pisz, lobbuj i zachecaj do zmian w systemie glosowan. Ja nawet Cie w tym wspomoge. Na przyklad aby w TOP\'ach byli tylko Ci ktorzy wystawili np. minimum 5, 10 prac. Ale nie zaczynaj krucjaty, i nie obrazaj innych. Bo pisanie w takim stylu \"pIESIU\" czy \"Atari lamers\" tym wlasnie jest (Zielok poczytaj na necie o tym to sie dowiesz, i tu nie ma znaczenia jak ktos samemu pisze wlasna ksywe - zwazywszy ze Carrion na CSDB pisze swoja z duzej litery a Piesiu WSZEDZIE pisze swoja z duzej - wypadaloby to wiec uszanowac). W koncu czy to wina Piesia ze po 5 glosach system CSDB umieszcza scenowca w chartsach? Czy to wina Piesia ze ludzie ze sceny C64, z CSDB na niego glosowali?

carrion napisal:

nie napisalem ze piesiu jest lamerem tylko o atarowskich lamerach. a to roznica.

Ok to w takim razie wytlumacz kogo miales na mysli piszac:
\"Stop CSDB voting now! Atari lamers are fucking us!\"

@kotrobot

Pisalem ze dla mnie to nie ma znaczenia kiedy Archmage kupil C64 - ale nawet gdyby Archmage kupil C64 w 1986 a Piesiu w 1987 to czy to oznacza ze Piesiu nie jest juz godzien miana komodorowca?

Offline Skull

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Kwietnia 2011, 10:51 »

kisiel napisal:

wackee napisal:
Wenus z Milo.
Nie ma.

No jak dla mnie narzedzie jakim jest cos zrobione robi wrazenie. Niepelnosprawny robiacy dluto-ustem Wenus z Milo, to cos innego jak chinczyk zalewajacy foremke z ta pania.
 Efekt podobny ktory nazwiesz Sztuka?

Ale tak szczerze mowiac.... jak Ty to sprawdzisz, czym co bylo robione????

randall__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Kwietnia 2011, 11:05 »
\'byl swietnym felietonista, ale czasem ponosily go emocje niskiego lotu - na przyklad napisal kiedys histeryczny tekst o tym, ze od szmuglu upada narod\'

booker__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Kwietnia 2011, 11:08 »

carrion napisal:
http://carrionpixels.wordpress.com/2011/04/17/please-stop-vote-on-csdb/

Booker? Zielok?

Z tym Atari ostatnio to juz kurwa jakas przesada!

to ze kolo zrobil 2 ladne ilustracje na C64 to jeszcze nie znaczy zeby mu dawac 10! no bez jaj.

Panowie przyjmijcie sobie jakies kryteria oceny bo niedlugo JSLowi dacie kurwa 10! za to ze wydaje srednio 6 kolekcji graficznych w roku i ze w ogole mu sie chce... albo kurna Sebalozowi dajcie 10 za ostatnie wYCZYNY

ja pier...dole. ale desperackie czasy nastaly.

Miej pretensie do zjebanego systemu naliczania (nie bioracego pod uwagi ilosci glosow vs punkty) a nie do glosujacych \"Smile\"

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Kwietnia 2011, 11:11 »
@Randal
hehe dobre. zapamietuje i wracam do pracy.

djgruby

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Kwietnia 2011, 13:56 »

carrion napisal:
nie napisalem ze piesiu jest lamerem tylko o atarowskich lamerach. a to roznica. ciekaw jestem kto (oprocz zieloka i bookera) dal piesiowi 10 na csdb?

Ja tez dalem 10. :] Piesiu rzadzi. :]

Offline c---n

• Level 5
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Kwietnia 2011, 14:07 »
@Irwin
Louie tez powinien byc zdecydowanie nizej IMO
Wzruszajaca historia z Veto i miloscia C= + /|\\

@all
Macie zapewne racje
Emocjonalnego(glupiego) glosowania sie nie ustrzezemy...
Powodzenia i zdrowka zycze.
[edit]
i CSDB ma w tym swoj udzial.

booker__

• Gość
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Kwietnia 2011, 14:56 »
Na marginesie

Piesiu na AOLu napisal:
Przechodzenie na c64 - czemu tu sie dziwic, na scenie c64 pisza do nas \"Go, Go Agenda!\", a na atarowskiej \"zalozyliscie spoldzielnie: ciagle narzekacie\", nie oczekujemy ciaglego poklepywania po plecach, ale wieczne narzekanie na nasze \"narzekanie\" potrafi doprowadzic do mdlosci i tak w narzekaniu nie mamy szans z mistrzami jeczenia, ktorych jest tutaj kilku, a na AA jeszcze wiecej, tylko, ze my mamroczemy i cos robimy. Aha i ja nie przechodze z Atari na C64, ja raczej przeszedlem z C64 na Atari \"Razz\".

A to ile daje i komu i za co, moja sprawa \"Smile\"

Zreszta, od ostatniego czasu nie daje punktow na CSDb, chyba, ze cos uznam za naprawde wybitne \"Razz\" A ogolnie za cos takiego  uznaje  umiejetnosci min. Piesia. Nie tylko tym co pokazal na C64. Wiec dostal dyche, i hoi.

Nie moja wina, ze chartsy na CSDb sa lamerskie \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Kwietnia 2011, 15:30 »

skull napisal:
profesje kodera \"Smile\" tam takie rzeczy nie moga miec miejsca \"Smile\"))

Mylisz sie. Pantaloona nie ma jeszcze na chartsach, bo ma tylko 4 glosy (ale same 10), wiec jak tylko ktos na niego zglosuje to bedzie mial 5 glosow kwalifikujacych go na chartsy. Jesli dostanie 10 to ze srednia 10 trafi na sam szczyt spychajac z tronu samego Exilona/Horizon.

http://noname.c64.org/csdb/voteview.php?type=scener&id=804

Offline Skull

• Level 6
Co sie dzieje?
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Kwietnia 2011, 15:42 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

skull napisal:
profesje kodera \"Smile\" tam takie rzeczy nie moga miec miejsca \"Smile\"))

Mylisz sie. Pantaloona nie ma jeszcze na chartsach, bo ma tylko 4 glosy (ale same 10), wiec jak tylko ktos na niego zglosuje to bedzie mial 5 glosow kwalifikujacych go na chartsy. Jesli dostanie 10 to ze srednia 10 trafi na sam szczyt spychajac z tronu samego Exilona/Horizon.

http://noname.c64.org/csdb/voteview.php?type=scener&id=804

eee w porownaniu do Piesia, ma calkiem pokazny dorobek sceniczny (w zasadzie do mnie tez \"Smile\" ) , no i ja tez rzadko kiedy glosuje: ale (5*10+1)/6 to srednia nie wyjdzie dziesiec - \"spokojna twoja rozczochrana\" (hehe)

Rowniez nie ocenialem Piesia, ale jak juz wspominalem wczesniej grafika cARRIONA przypadla mi bardziej do gustu. Dla Piesia max 9 - ale glownie dla tego, ze ma glupkowaty dziecinny temat, nie kojarzacy mi sie ze scena (moze sie myle)- a ze ocena jest za caloksztalt, to nawet jakby tam bylo i 32 kolory to i tak dychy nie bedzie - moze nawet dlatego zeby mu nie niszczyc noty nie zaglosowalem.