Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Stan i aktywnosc naszej sceny  (Przeczytany 2164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline c---n

• Level 5
Stan i aktywnosc naszej sceny
« dnia: 27 Marca 2011, 16:33 »
o kurwa bo sie rozplacze... planowalem jechac.

bez jaj panowie - to do tych co lubia jezdzic na atarowskie party albo nie daj boze robic produkcje na atari...
jak by tak zebrac dupe w troki i troche przysiasc to dalo by sie zrobic produkcje na normalne party np silesie/lcp i zebrac troche kasy na wyjazd do szwecji. a jak wy wolicie jezdzic z atarowskiego party na party (kurna forever, krakow...co jeszcze) to wiadomo ze nie macie kasy ani czasu na robienie produkcji c64. to chyba jednak przypadlosc sceny od dawien dawna... pojezdzic na party, pokrzyczec a potem opowiadac jakim to jestem super scenowcem.

booker to akurat nie do ciebie \"Wink\"
nieproduktywna reszta niech sobie to przemysli.

zrobcie cos bo niedlugo wiecej polskich produkcji  beda robili byli/obecni atarowcy niz wy!

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Marca 2011, 17:03 »

DJ Gruby/Oxyron napisal:
party w Krakowie...

Tylko to jest raczej party 16-bitowe, bo wpisuja sie goscie z Atari ST.

Po co chcesz tam jechac i jakie atrakcje proponujesz w Krakowie poza najlepszymi polskimi klubami gay-friendly?

Piszac o delegacji komodorowskiej miales na mysli mnie i inne osoby, ktore od lat jezdza na Forever albo na inne party z atarowcami. Zachowujemy sie wzorowo i odnioslem wrazenie ze jestesmy przez nich lubiani.

Kisiel nie jest nawet na demoscenie, nie jest moim kolega, w ogole go nie znam..

Jak bede chcial tam pojechac to pojade i nie sadze zebym byl niemile widziany, na 100% przyjma mnie z otwartymi rekami i z otwarta butelka \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Marca 2011, 17:44 »
@Satan napisz, ze przyjade z mlotkiem \"Wink\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Marca 2011, 18:00 »
@Carrion

Ja nie znam sie na atari ale nie zdziwilbym sie gdyby oni juz teraz robili wiecej niz my (dotyczy polskich produkcji).

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Marca 2011, 18:59 »
zielok: pod wzgledem scenowym na Atari w ostatnich latach byla wg.mnie susza, iskre do aktywnosci dal organizator party Silly Venture, ale ogolnie w moich oczach scena Atari leci ostro w dol. A u nas wrecz przeciwnie, comebacki - Ty, carrion, digger i jeszcze kilka osob, aktywnosc jest calkiem wysoka.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Marca 2011, 19:29 »
@nitro
tym bardziej nie kumam co Nasi tam widza...
zaraz ktos napisze ze fajni ludzie, klimat, imprezy itp... ale to mamy u nas na silesi, albo (sory raf no offence) jeszcze wieceej na X albo LCP.
wiec naprawde nie kumam bratania sie (pomimo 6502) z bracia atarowska...

wiem jak to brzmi ... carrion ultras!
kurna zrobie sobie szalik C= i bede commodorowskim ultrasem, ale wole aby koledzy kierunkowali swa milosc do C= niz do /|\\
jest jeszcze sporo do zrobienia i chyba nitro ma racje - sila nas a mozliwosci jeszcze sporo.

np?

ile bylo polskich NUFLI/FLI/Hiresow?
ile polskich grafik / muzyk powstalo np w porownaniu z niemieckimi? holenderskmi? szwedzkimi?
ze o demach juz nie wspomne.

a pytam serio ktos to jest w stanie podliczyc?
bo moze nie wypadamy tak zle?

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Marca 2011, 19:32 »
Na 8-bitowej demoscenie Atari zostal wlasciwie tylko jeden koder Pr0be, jak on nic nie robi przez 2,5 roku to polska demoscena nie istnieje. Bez dobrych koderow nie ma o czym mowic, graficy i muzycy sami nie zrobia dema z prawdziwego zdarzenia. Pisanie gier, uzytkow czy robienie dopalek trudno nazwac dzialanoscia scenowa, a jesli tak to scenowaniem jest tez picie na party \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Marca 2011, 19:40 »
Sebaloz, SABO nie idzcie ta droga... jako grafik ktory grzeje tyly na kazdym GFX compo przez ostatnie pol roku, powinienes bardziej krytycznie podchodzic do tej swojej oceny sceny... oddalasz sie od rzeczywistosci z szybkoscia kolejnych tripow. Jak to mowia wszyscy:
\"Sebaloz kiedys taki nie byl\" .. pojebany?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Marca 2011, 20:02 »
niewygodnie jest podejmowac te tematy przy naszym mimo wszystko duzym entuzjazmie, ale kisiel ma racje i nie koniecznie  w temacie sebaloza, do ktorego nic nie mam. kazdy robi to co lubi...
ale
w naszym kraju grup mamy 1 - no 2 miracles i tropyx (lepsi?) - no 3 (arise is a group that is no there?)
2 -3 koderow, moze 3-4 grafikow wiec tez nie jest tak cacy... muzykow kurna przynajmniej mamy top class!!

i moze jestem staromodnym geekiem ale jak nie ma produkcji na silesii tzn ze naszej sceny nie ma. wiec mnie nie wkurwiajcie z tym gadaniem o atari...

doceniam prace ramosa (hvsc), blighta (ca) rafa/volcano (silesie) itp
ale nasza sila to zawsze byly produkcje na ktore czekam...

fenek! bimber! wacek! kurna zrobcie cos na milosc!
licze na konkurencje miracles vs arise na silesii

ps. ja i kresz pracujemy nad bruszem...

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Marca 2011, 20:19 »
Nie rysuje po to zeby wygrywac konkursy, biore w nich udzial bo lubie.

Na ostatnim Forever wzialem udzial we wszystkich konkursach, nie obchodzi mnie zdanie innych na temat moich prac.

50 osob chcialo wygrac ostatnie gfx kompo na X a ja sobie zrobilem jaja i wszystkim szczeki opadly \"Smile\"

Kiedys bylem inny, chcialem wygrywac po trupach, referencje z najnowszego Borisa i nawet Valsary nie mial szans na Gravity \"Smile\"

Scena byla inna, ale demoscena to nadal przede wszystkim koderzy. Gdyby Zielok, Nitro i Stilgar nic ostatnio nie wypuszczali to nie byloby teraz zadnej demosceny w Polsce.

Czas pokaze czy wroca starzy koderzy, czy Fenek zakoduje jakies nowe efekty, czy pojawia sie nowe demo talenty (Skull, Digger, Wegi).

Moge wygrac nastepne kompo, ale czy stane sie przez to lepszy?

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Marca 2011, 20:27 »
seba masz racje - robimy to co lubimy. ja tez! zreszta po X ma to wieksze znaczenie dla mnie niz wczesniej. wiez mi tez nie napinam sie na wygrywanie.

bije sie w piers natomiast w temacie nitro!
zapomnialem wspomniec o naszej nadziei! i nie robie sobie jaj.
bez takich ludzi nie bedzie nowej sceny.
dlatego zalezy mi zeby wspierac polska scene produkcjami przynajmniej zblizonymi np do tego co nitro pokazal na BP\'10 - wiecej prosze!

seba
chodzi mi o to niech nasi ludzie cos robie (najlepiej to co lubia) ale niech robia... zwlaszcza dema!
jak przy okazji to bedzie konkurencyjne dla niemcow, holendrow, szwedow, itp.... to tylko dobrze!

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Marca 2011, 20:41 »

carrion napisal:
ps. ja i kresz pracujemy nad bruszem...

Wymienilem pare wiadomosci z Brushem i widze szanse w waszych dzialaniach. Pracujcie nad nim, pracujcie..

SUDi__

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Marca 2011, 21:19 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Na ostatnim Forever wzialem udzial we wszystkich konkursach, nie obchodzi mnie zdanie innych na temat moich prac.

Jasne Seba, kazdy lubi co chce, ale wiesz do czego to zmierza? \'Made in China\' czyli idziesz w ilosc a nie jakosc. Na rezaninie daleko nie zajedziesz. No ale jesli Cie bawi produkcja fejkow, prosze bardzo, nastepnym razem zapraszam na miske ryzu.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Marca 2011, 21:34 »
sudi
eee jak dla mnie troche pojechales...
moze grafiki sebaloza to niest mermaid, mirage czy nawet leon, ale to jest to co on robi z wlasnego wyboru....
nie jest nigdzie powiedziane ze grafiki musza byc szczegolowymi ilustracjami naszego zycia czy czegos tam....

dobrze wiemy ze seba potrafi pixlowac a teraz wybral sobie po prostu inna dorge (nawet nie wiem czy to nie jest odwazniejsze niz moje wypociny, ktore robie od paru lat) pixluje co chce. ja do konca nie rozumiem tej drogi ale daleki jestem od powiedzenia ze to latwizna...

to sa wlasnie te kwestie o robieniu grafiki/muzyki/dema ktore lubie dyskutowac.
czy to co robi sebaloz (wczesniej joe probowal, pozniej troche deev itd itp) to nie jest to co powinnismy robic...?
oczywiscie slabo kiedy seba robi to na odczep (tak jak na X, kiedy grafike robil w ostanich minutach przed deadlinem) ale widac konsekwencje i jakis kierunek.

ja jak siadam do nowej grafiki to mam takie dylematy ze wiem ze grafika wyglada dobrze, ale czy to jest to co wnosi cos nowego? i  patrzac na ostatnie 2 lata - mowie nie! to nie jest nic nowego choc wyglada zajebiscie...

w chwili obecnej malo ktora grafika mnie kreci... jesli chodzi o wlasny, nowy styl to nie wiem czy sebaloza bym nie wymienil w pierwszej 3...

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #14 dnia: 27 Marca 2011, 21:36 »

SUDi napisal:
idziesz w ilosc a nie jakosc. Na rezaninie daleko nie zajedziesz

Nie chce ci sie, nic juz nie robisz, wypaliles sie..
Ja po 15 latach wrocilem do komponowania muzyki na c64, to byl wlasciwie moj drugi kawalek po powrocie. Nie podoba Ci sie to rzecz gustu. Nie wszyscy musza robic zaki w tym samym stylu. Przypomnij sobie co mowili na pierwsze kawalki techno czy hiphop a teraz to jest pop. Spodobalo sie jak stalo sie popularne \"Smile\"

carrion napisal:
czy to co robi sebaloz
to nie jest to co powinnismy robic...?

Nie. Gdyby wszyscy tak rysowaliby to moje grafiki nie bylyby takie niepowtarzalne \"Smile\"