Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Stary Piernik 5.0 raport na zywo  (Przeczytany 3433 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elban__

• Gość
Stary Piernik 5.0 raport na zywo
« Odpowiedź #30 dnia: 26 Kwietnia 2010, 20:10 »
dobra - mozemy zrobic tak ze wypuscimy efekty, kto zlozy je w sposob najblizszy orginalowi bedzie mogl spalic kolejna czesc na nastepnym pierniku.

trzeba bylo przyjechac. \"Wink\"

irwin__

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 26 Kwietnia 2010, 20:18 »

V-12 napisal:
Dla mnie jest to zal.pl i polewam z ludzi, ktorzy probuja rzadzic scena na CSDB. Najwieksza beke mam z tych, co chca usunac Pro Memorie III z bazy tylko dlatego, ze nie ma dodanego tam pliku do sciagniecia \"Smile\".

Moze dlatego ze takie tam przyjeli zasady. Np nie zamieszcza sie tam najnowszych zdjec Dody, nie zamieszcza sie tam poradnikow jak naprawic wartburga itd. Sa pewne zasady, ktore ten portal przyjal jak:
cytuje z dokumentacji strony:
\"the first thing when adding a Release is uploading the file, or providing a download link. nothing is worse than an old lost release entry with all info but no file.\"

Tak wiec jak ktos wie jak przerobic mlynek do miesa na motolotnie to nie pisze tego na Csdb bo to narusza zasady portalu, sa ku temu inne miejsca. Podobnie jak z dodawaniem dem ktorych nie ma bo to rowniez jest sprzeczne z zasadami ktore jak powyzej widac sa jasno okreslone.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #32 dnia: 26 Kwietnia 2010, 20:25 »
Te jasno okreslone zasady wcale nie sa tak jasno okreslone. Na csdb jest od groma wpisow bez plikow, i jeszcze z 10x wiecej wpisow ze zwalonymi plikami, ktore sa dla mnie tozsame. I co? I nic. W momencie kiedy pisana byla ta dokumentacja ktora cytujesz baza miala na celu cos innego, a teraz ma cos innego. Wtedy byla tylko baza plikow, a teraz jest platforma dla spolecznosci. Tylko dokumentacja jest out of date \"Smile\"

irwin__

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 26 Kwietnia 2010, 21:08 »
Aa chyba ze tak. Wtedy racja. Tylko musicie w takim razie wziasc pod uwage ze sa rozni ludzie, rozne zdania i niektorzy widza pod pojeciem sceny, csdb cos zgola innego niz kolejna odslone facebooka czy naszej-klasy. I stad takie a nie inne komentarze na csdb.

blight__

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Kwietnia 2010, 21:53 »
pierwsza czesc jest juz na allegro! moze pojawi sie 3cia?

http://www.allegro.pl/item1007584460_pro_memoria_nr_1_2004.html

snerg__

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Kwietnia 2010, 21:53 »
CSDB ma byc niby archiwizatorem dzialalnosci sceny lecz przeistoczyl sie troche w spolecznosciowy portal. Pozwolono ludziom glosowac, jest forum itp. chce sie miec wszystko w jednym to tez czego bylo sie spodziewac?! Nie ma co sie strzelac o tego typu wpisy jak PM3, to tez juz jest historia sceny w tym momencie.
Kurde dla mnie jest to zajebisty smaczek to demko i jestem za nim calym sercem skoro juz szlag je trafil \"Smile\" szmaciarstwem bylo by wypuszczenie tego teraz. Na poczatku myslalem ze was rowno pogielo z ta dziecinada ale jesli faktycznie nikt juz nigdy tego nie zobaczy.. (V-12 gamoniu pokaz te zdjecia \"Wink\")
Dodam tylko ze ja sam cipa jestem ze po tylu latach skoro juz mnie na to stac nie bylem na party jeszcze i takie rzeczy mnie omijaja.. pije do Ciebie Nitro bos mi na ambicje mailem wjechal lol.

Cytat:
Na csdb jest od groma wpisow bez plikow, i jeszcze z 10x wiecej wpisow ze zwalonymi plikami, ktore sa dla mnie tozsame. I co?

To akurat chybiony argument bo te wpisy z zasady maja zostac kiedys wypelnione (i tak sie dzieje powoli). Poza tym te produkcje byly wypuszczane oficjalnie i publicznie dla ogolu braci scenowej zazwyczaj a te ktore nie byly kiedys teraz sa pokazywane. Wasza natomiast nie bedzie nigdy right? i oby!wam jaj nie zabraklo.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Kwietnia 2010, 22:30 »
Te zasady na csdb wymyslil sobie ktos pokroju CBA, ktory chce miec WSZYSTKO, co zostalo wydane na scenie. A jak sie mu czegos nie udostepni, to potrafi wybluzgac od najgorszych. Wczesniej takich zasad nie bylo. Podazajac takim tropem powinnismy kasowac entry ludzi, ktorzy np. nie maja zadnych kredytow...

Baza danych powinna spelniac przede wszystkim funkcje informacyjna, historyczna, dokumentalna, a nie byc miejscem dla lansu dla niespelnionych emocjonalnie ludzi, ktorzy aktywnosc na scenie mierza iloscia komentarzy pod produkcjami.

Najwiekszymi bucami okazuja sie teraz nie tylko Ci, ktorzy sa za usunieciem entry z bazy, lecz takze i Ci, co votuja, a nie widzieli tej produkcji na oczy. To jest wlasnie korzystanie z bazy wbrew jej zalozeniom. Nawet nie umiem znalezc terminu psychologicznego na te zjawisko. A na koniec powtorze slowa eLBAN\'a - trzeba bylo przyjechac \"Razz\". Po commentach mozna stwierdzic teraz ze slusznie, ze dema juz nie ma.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

irwin__

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 27 Kwietnia 2010, 01:28 »

V-12 napisal:
Najwiekszymi bucami okazuja sie teraz nie tylko Ci, ktorzy sa za usunieciem entry z bazy, lecz takze i Ci, co votuja, a nie widzieli tej produkcji na oczy.

heheh  \"Very

Ci co smia miec inne zdanie niz V-12 i wyrazaja je na csdb przy tym \"demku\" (sic!) - to buce
Ci co dla kawalu wystawiaja demo ktorego nie ma - to sa ok.
Ci co dla kawalu glosuja na owe demo - to buce

A moze wszyscy poza rzecz jasna V-12 i paroma ktorych V-12 akceptuje to sa buce?

Masz chlopie niezle podejscie do innych, do ich zdania, nie ma co. Pogratulowac klapek na oczach.

randall__

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Kwietnia 2010, 01:30 »
\'ludziom pokroju cba\' to raczej powinienes byc wdzieczny za to, ze chce im sie archiwizowac absolutnie wszystko.
a tak nawiasem, dobre bylo demo? ale tak juz bez emocji i w oderwaniu od LEGENDY?

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Kwietnia 2010, 05:41 »
hej, dajemy wszyscy po 10 i zobaczymy co bedzie sie dzialo w top demos \"Smile\"

http://noname.c64.org/csdb/voteview.php?type=release&id=91033

bimber__

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Kwietnia 2010, 06:15 »
specjalne pomeetingowe krecenia ruletka dla Palcerka i Daty za taczki drewna do ogrzania dupska oraz dla chlopakow z Tropyx i Draco za wsparcie produkcjami w compo.

elban__

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Kwietnia 2010, 06:43 »
Randall - obejrzyj pro memoria 2 aka TRASHCAN. To bylo Pro Memoria 3 - tez trashcan.

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 27 Kwietnia 2010, 06:58 »
V-12 nie podoba Ci sie CSDB? To nie korzystaj... Ot co.
A najbardziej zalosne jest ukrywanie swoich glosow na csdb i tak robia najwieksze buce \"Smile\".
V-12 a jak ty masz \"Smile\" ?

Co do pomyslu Wacka i Bimbra to IMO genialny. Sam pomysl oceniam na 10/10.

prezes__

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 27 Kwietnia 2010, 08:04 »

booker__

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Kwietnia 2010, 08:10 »
Juz nieaktualne: 9.7

No mowilem, ze lepsze od EODa \"Cool\"