Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Stary Piernik 5.0 raport na zywo  (Przeczytany 3465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

booker__

• Gość
Stary Piernik 5.0 raport na zywo
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Kwietnia 2010, 08:47 »

pwnd.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Kwietnia 2010, 09:14 »
O kurwa \"Shocked\"

Edit. O ja pierdole \"Laughing\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Kwietnia 2010, 10:10 »
hehe, w kategorii najbardziej niezwykle, jeszcze dlugo bedzie na topie.

bimber__

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Kwietnia 2010, 11:21 »
Stary Piernik 5
23-25 kwietnia 2010
Torun, Camping Tramp

Pierwszy wieczor uplynal pod znakiem hazardu. Najpierw odbylo sie losowanie identyfikatorow-krawatow (pelna gama producentow i wzorow) polaczone z profesjonalnymi pokazami ich wiazania. Pozniej zaczal sie lekki dreszczyk emocji przy losowaniu ruletka trunkow (osobiscie mialem najwieksze obawy przed tym czyms na serce dla emerytow, ktore ostatecznie okazalo sie zupelnie smaczne). Zasada byla taka, ze kazdy zawodnik musial uzupelnic oprozniony kieliszek dowolnie wybranym przez siebie alkoholem. Wiekszosc w akcie zemsty dolewala \'absyncik\'. Podczas gdy kazdy zastanawial sie kiedy Palcerek popsuje kulke, piolunowa rozgrywke dosladzal dzwiekami ze swojego \'akumulatora\' Willy. Najpierw gralismy w barze Tramp, gdzie do hazardu ochoczo wlaczyl sie jego wlasciciel Grzegorz. Byl o 2 rzuty kulka od wpadniecia pod krupierski stolik, jednak dobre serce i interwencja Luke\'a spowodowaly, ze bar zamknieto a Grzesiu wyszedl z pracy o wlasnych silach (choc na czterech i trzeba mu bylo pomoc trafic kluczem w zamek). Najwiekszym zaskoczeniem wieczoru bylo dla mnie pojawienie sie Lemminga. Dla innych chyba tez bo mylili go z TSLem. przenieslismy sie do ogniska kontynuowac rozgrywki. Nasiadowka przebiegla bez incydentow, jak na zlot starych piernikow przystalo. Poszedlem spac ok 4 nad ranem, zostawiajac na placu boju niedopitki w osobach Fenka, BLighta i Proveego. Podobno nad ranem mielismy w domku wizyte zbulwersowanego Provocatora, ktory zazadal dla siebie wolnego lozka, a z powodu braku reakcji w akcie zemsty zapalil swiatlo, pierdyknal drzwiami i poszedl do auta.
Obudzilem sie zmarzniety na kosc - nie wyobrazam sobie jak mieli koledzy w domkach bez luksusu farelki (o Palcerku w samochodzie nie wspominajac). Ognisko jeszcze dogorywalo, wiec poszedlem sie ogrzac. Tam spotkalem lekko skacowane sprzataczki, odpalilem im browarka, wylosowalem ruletka cos na rozruch i wybralismy sie z Wackiem po sniadanie, po drodze spotykajac przyjaznie machajacego do nas Grzegorza. Poranek i przedpoludnie byly koszmarnie zimne. Podlaczony na werandzie c64 stal samotny grajac w kolko jednego zaka, bo nikomu nie chcialo sie wyjsc z domku zmienic dysketki. Gdy cartridge z zimna zaczal odmawiac posluszenstwa wnieslismy sprzet do srodka, tam kontynuujac przeglad demek (posluchac komentarzy Luke\'a do BluReu - bezcenne). Rozwieszenie big screena na zewnatrz stanelo pod znakiem zapytania, rozwazalismy opcje przeniesienia majdanu do baru lub siedzenia w domku ( = lipa i nici z zaplanowanej akcji). Na szczescie pogoda po poludniu zarzadzila, szybko zmontowalismy na domku big screen, podlaczylismy sprzet i przedmuchalismy jarmarczne glosniki Luke\'a. Voyager, V-12 i Willy urzadzili sobie jam session na roznych wynalazkach. Pozniej Black Light i Kisiel zorganizowali wyscigi aut sterowanych kablem. Ubaw po pachy \"Smile\" trase stanowil fragment campingowej polatanej drogi uslanej bramkami z butelek i smietnikiem jako zawrotka. Co lepsi fachowcy probowali stuningowac swoje pojazdy. Pewniakiem do zwyciestwa wydawal sie lekki \'motorek\' Elbana, dlugo prowadzacy w finale, jednak w decydujacym momencie oderwal mu sie kabel sterujacy \"Very Ostatecznie wygralem zawody po pasjonujacej walce na finiszu z Voyagerem. Pozniej na big screenie zaczely leciec demka z c64 oraz z innych platform, wykonczylismy w miedzyczasie cale piwo w barze, trzeba bylo skoczyc do sklepu itd. Gdy sie dobrze sciemnilo wystartowalismy z compami. Widzowie wygodnie siedzieli na lawkach przed big screenem podziwiajac produkcje przygotowane specjalnie na ten wieczor. Ustalilismy wczesniej, ze wszyscy uczestnicy zajma pierwsze miejsce. Byla swietna atmosfera i sporo celnych komentarzy. V-12 z reporterska precyzja rejestrowal wydarzenia na compo. Na sam koniec zostawilismy z Wackiem prezentacje dema-niespodzianki przygotowanej specjalnie i tylko dla uczestnikow meetingu. Tuz po projekcji dyskietka z demem, ktorego nie bylo, splonela w piernikowym ognisku - wszyscy byli tak zaskoczeni, ze nikt nie probowal mnie powstrzymac.
Po skonczonych compach, oprocz demowego koncertu zyczen, chetni mogli przegrac z Elbanem w International Soccer. Grano tez w inne gry, jednak ich tytulow nie pamietam.
Tym razem padlem wczesniej niz dnia poprzedniego, a komfortowy transport do domku w taczce na drewno zapewnili mi Elban i Provee (dzieki!\"Smile\").

Pozdrowienia dla wszystkich piernikow. Znow dalismy codziennosci mocnego kopa w zadek \"Smile\"

ps. Scenowicz w krawacie jest mniej awanturujacy sie.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Kwietnia 2010, 17:48 »

irwin napisal:

V-12 napisal:
Najwiekszymi bucami okazuja sie teraz nie tylko Ci, ktorzy sa za usunieciem entry z bazy, lecz takze i Ci, co votuja, a nie widzieli tej produkcji na oczy.

heheh  \"Very

Ci co smia miec inne zdanie niz V-12 i wyrazaja je na csdb przy tym \"demku\" (sic!) - to buce
Ci co dla kawalu wystawiaja demo ktorego nie ma - to sa ok.
Ci co dla kawalu glosuja na owe demo - to buce

A moze wszyscy poza rzecz jasna V-12 i paroma ktorych V-12 akceptuje to sa buce?

Masz chlopie niezle podejscie do innych, do ich zdania, nie ma co. Pogratulowac klapek na oczach.

Niezle sie spinasz \"Smile\" dobra beke mam z tego \"Very

zielok napisal:
V-12 nie podoba Ci sie CSDB? To nie korzystaj... Ot co.
A najbardziej zalosne jest ukrywanie swoich glosow na csdb i tak robia najwieksze buce \"Smile\".
V-12 a jak ty masz \"Smile\" ?

A jezeli nie glosuje wcale... To tez jestem bucem? \"Smile\"

Swoja droga nikt nie przewidywal, ze szum sie zrobi przez takie niecodzienne wydarzenie \"Smile\"

Bimber - spoko raporcik \"Smile\" Moj jest w trakcie przetwarzania, powinien jeszcze dzis ujrzec swiatlo dzienne \"Smile\" Fotki z dema przygotowane!
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #50 dnia: 27 Kwietnia 2010, 17:51 »

V-12 napisal:
Fotki z dema przygotowane!

Photoshop rulez \"Smile\"

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 27 Kwietnia 2010, 18:15 »

V-12 napisal:

To ty wyzywasz wszystkich od bucow wiec sam sobie odpowiedz \"Smile\"

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
« Odpowiedź #52 dnia: 27 Kwietnia 2010, 18:51 »

zielok napisal:

V-12 napisal:

To ty wyzywasz wszystkich od bucow wiec sam sobie odpowiedz \"Smile\"

Pokaz mi miejsce, w ktorym kogokolwiek imiennie nazwalem bucem. Jak ktos sie poczul urazony ogolnym stwierdzeniem, ktore nie bylo wycelowane w zadna konkretna osobe, to przepraszam.

---

Dla wszystkich chcacych miec stuff ze starego piernika 5 w jednym miejscu przygotowalem paczuszke, ktora zawiera plikowki na jednym .d64 oraz kolekcje Draco. Podziekowania dla Reitera za podlinkowanie:

http://www.elysium.filety.pl/party/Stary_Piernik_5/stary_piernik_5_stuff.zip

(login/password - elysium)

Enjoy \"Smile\"
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Zawsze aktualne!

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Kwietnia 2010, 19:14 »

V-12 napisal:

Pokaz mi miejsce, w ktorym kogokolwiek imiennie nazwalem bucem. Jak ktos sie poczul urazony ogolnym stwierdzeniem, ktore nie bylo wycelowane w zadna konkretna osobe, to przepraszam.

Pokaz mi miejsce gdzie ja napisalem, ze nazwales imiennie kogokolwiek bucem \"Smile\"

Ja tak dla jaj sobie tylko pisze... Nie bierz tego osobiscie \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Kwietnia 2010, 19:25 »

V-12 napisal:
Commenty potwierdzaja

bucowatosc

niektorych osob oraz ich ogolne podejscie do sceny, ktora dla nich ma byc tylko zrodlem stuffu. Nie wazna jest dla nich historia, ludzie, tylko PLIKI. Dla mnie jest to zal.pl i polewam z ludzi, ktorzy probuja rzadzic scena na CSDB. Najwieksza beke mam z tych, co chca usunac Pro Memorie III z bazy tylko dlatego, ze nie ma dodanego tam pliku do sciagniecia \"Smile\".

V-12 napisal:
Najwiekszymi

bucami

okazuja sie teraz nie tylko Ci, ktorzy sa za usunieciem entry z bazy, lecz takze i Ci, co votuja, a nie widzieli tej produkcji na oczy.

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
« Odpowiedź #55 dnia: 27 Kwietnia 2010, 19:57 »

zielok napisal:

V-12 napisal:

Pokaz mi miejsce gdzie ja napisalem, ze nazwales imiennie kogokolwiek bucem \"Smile\"

Ja tak dla jaj sobie tylko pisze... Nie bierz tego osobiscie \"Smile\"

Ha ha looz \"Smile\" peace \"Very przybij pione.

http://www.riversedge.pl/stary_piernik_5 - zapraszam \"Smile\" okolo 250 fotek, killka filmikow. Teraz zabieram sie za tlumaczenie na angielski, dlatego jakby co to nie linkujcie pl wersji na csdb, bo sie jeszcze ludziki beda wpieniac, ze po polsku \"Razz\"

Zawsze aktualne!

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 28 Kwietnia 2010, 06:15 »
Wyroznienie za najbardziej mlodziezowy krawat otrzymuje Fenek.
 \"Wink\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 28 Kwietnia 2010, 06:26 »

V-12 napisal:
http://www.riversedge.pl/stary_piernik_5  - zapraszam

Kolekcja graficzna z Twoim kodem jest na video a dema nie nagrales?

Eh panie \"reporter\" \"Smile\"

bimber__

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 28 Kwietnia 2010, 07:11 »
imho bardzo dobry i rzetelny raport z trzezwym spojrzeniem na meetingowa rzeczywistosc  \"Cool\"

booker__

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 28 Kwietnia 2010, 07:27 »
Raport jest spoko, nie czepiam sie raportu \"Smile\"