Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Silesia Party 3  (Przeczytany 19467 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Silesia Party 3
« Odpowiedź #165 dnia: 20 Września 2009, 00:00 »
Demo kompo wygralo BSOD wydane przez Lepsi+Miracles, kod Zielok, grafika Carrion i Sebaloz, muzyka Psycho8580.

Drugie miejsce zajelo demo gosci z Niemiec, chyba wydane przez grupe K2.

BSOD wrzucam tutaj zanim bedzie do sciagniecia z csdb.

Wyniki gfx kompo: 1. Joe, 2. Carrion, 3. Bimber.

Music kompo: 1. Jan Harries, 2. Jammer, 3. Booker.   

bsod_lepsi miracles.zip
 :Opis:                                                

\"\"
Pobierz
 :Nazwa zalacznika: :bsod_lepsi miracles.zip
 :Rozmiar: :72.46 KB
 :Pobran: :Plik sciagnieto 73 raz(y)

Offline wackee

• Level 6
Silesia Party 3
« Odpowiedź #166 dnia: 20 Września 2009, 13:40 »
generalnie mi sie podobalo - tak 4/5. w szczegolach ponizej, prosze sie nie sugerowac optyczna przewaga minusow \"Smile\".

PLUSY:

+ atmosfera, ludzie. to wiadomo. notabene, to chyba pierwsze party z taka iloscia zon i dzieci, dla mnie jest to fajny aspekt \"Wink\"
+ miejscowka. chociaz na wejsciu zapach mnie troche odstreczyl, ale albo wywietrzalo z czasem albo sie przyzwyczailem. zewnetrze bez zarzutow. dobry dostep do biedronki i lumpeksu \"Smile\"
+ catering. smaczne rzeczy z baru plus pizze wliczone w cene biletu - brawo!
+ jakosc gfx compo. jak to ktos powiedzial (i ja sie z tym zgadzam w 100%) takiej ilosci zajbistych prac na gfx compo to nie widzielismy od czasow north party 4 bodajze. rewelacja!
+ pokazy dem z 8-bitowcow. bardzo fajna sprawa na pewno nie tylko dla mnie, szacuneczek dla nitro \"Smile\"
+ obecnosc zagraniczniakow. zawsze duzy plus ze wzgledow prestizowych, aczkolwiek patrz minus ponizej.
+ udane sid beatbox compo. pozdro booker \"Wink\"
+ nagrody. przede wszystkim - fajnie ze byly \"Wink\" a mysle ze skladkowy charakter tez jest niezlym pomyslem.
+ meczyk. nawet pomimo wpuszczonych przeze mnie bramek \"Wink\"
+ forumopochodne medialne inicjatywy oddolne. \"Smile\"

MINUSY:

- jakosc music compo. generalnie chyba zapomnielismy ze na party ludzie chca sie bawic (nawet jezeli nie wszyscy, to przynajmniej lotus i pasthor \"Very), compo zaki czy to niu- czy oldskoolowe raczej powinny byc dynamiczne, funkowe - a na tym kompo po prostu byl przesyt flakow z olejem (no offence do autorow, bo nie mam nic ogolnie do ladnych spokojnych zaczkow). druga sprawa bylo niestety brzmienie naglosnienia podczas tego kompo, pewnie moznaby podyskutowac czy to byla calkowicie wina warlocka czy nie, ale chyba nikt nie ma watpliwosci ze nie brzmialo to tak jakbysmy sobie zyczyli (i pytanie za 100 punktow, na ile to wplynelo na taka percepcje jakosci compo, jak powyzej).
- pokazy crazy dem z amigi miedzy kompami. przepraszam ale dla mnie to byla pomylka, ogladanie pokazujacych rowa i rzygajacych amigowcow ktorych nawet NIE ZNAM (rzygajacy elban moglby byc jakies 3% zabawniejszy, jezeli juz) zmontowanych do muzyki tatu bylo dla mnie strata czasu, bylo to kompletnie niezabawne (a mnie naprawde latwo rozbawic, heheh) i bylo niefajne ze wzgledu chociazby na przewijajace sie dzieciaki (hmmm?).
- my kontra zagraniczniacy. fajnie ze sa ale chyba tym razem nie stanelismy na wysokosci zadania jezeli chodzi z jednej strony aspekt towarzyski (chlubny wyjatek: nitro) oraz aspekt organizacyjny (chlubny wyjatek: booker). dla mnie tutaj wzorcem metra jest znowu ktorys north - bodajze zimowy, wtedy chyba wlasnie krill/plush byl po raz pierwszy? wtedy mysle czuli sie naprawde ugoszczeni, teraz - chyba bardziej obok.
- jakosc big screena etc. chlopaki, jak juz sie ustawia projektor to w takim miejscu zeby nie bylo problemu z widocznoscia ramek, to raz. dwa - bylo poprosic na maila albo na forum zebym wzial kabel svideo, naprawde uwierzcie mi ze do podlaczenia komponentowego ktore funkcjonowalo to jest dzien do nocy. trzy - projektor pod taka impreze to sie kalibruje, a nie zostawia na nastawach fabrycznych (uklony dla carriona za obrazek testowy ktory pomogl mi doprowadzic kwestie obrazu do jako takiego stanu).
- turniej bombmanii. wszystko spoko, tylko po pierwsze jak turniej to chyba powinna byc jakas punktacja, zasady, zwyciezcy etc. a tak to dla mnie po prostu przez godzine kilka osob gralo sobie na bigscreenie i tyle, a poniewaz zainteresowanie ze strony niegrajacych bylo minimalne, wiec ludzie sie rozlazili i byly cisnienia w obie strony (zaslanianie projektora z jednej, fukanie z drugiej).
- parking. jak sie okazalo, ciut za maly jak na te ilosc zafurowanych gosci \"Wink\"

WACKA PRYWATNE PLUSY I MINUSY:
- przegapione przeze mnie 4k compo (zachcialo mi sie frytek akurat w najmniej odpowiednim momencie) \"Sad\"
- dwa golasy wpuszczone w meczu \"Sad\"
+ psychiczne morderstwo grafa bimbra \"Wink\"
+ spodnie gorzalka

PROPOZYCJE NA NASTEPNY RAZ:
* karimaty badz materace do \"sleeping roomu\" (spanie na podlodze badz lawkach dalo rade, aczkolwiek bylby to mily improvement)
* drodzy organizatorzy, badzcie bardziej elastyczni. dla mnie w tym tkwilo sedno sukcesu 10 edycji north party, ze blajt z jednej strony oczywiscie trzymal impreze w ryzach, ale z drugiej strony w bardzo otwarty sposob dostosowywal sie do tego, w ktora strone party ciagneli ludzie. mielismy ochote sobie pobrzdekac na instrumentach z bzykiem i longhairem - problemu nie bylo, chociaz agenda nie przewidywala. ludzie woleli posiedziec przed klubem na trawce - prosze bardzo, przyszedl czas ze sami wszyscy wrocili do srodka na kompoty. i tak dalej, i tak dalej.

ALE generalnie kciuki do gory, widzimy sie w przyszlym roku! \"Smile\"

PS. pytaj, o co chodzi \"Wink\"

randall__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #167 dnia: 20 Września 2009, 15:01 »
party moim zdaniem bardzo dobre, chociaz Wacek byl zbyt trzezwy, sound na music compo ustawiony jak na love parade, a moje kosci nie sa juz tak wytrzymale jak kiedys.
graficzne compo - absolutny highlight imprezy.
organizatorom dzieki, wszystkim przybylym do zobaczenia, mam nadzieje, za rok.

Offline Sebaloz

• Level 6
Silesia Party 3
« Odpowiedź #168 dnia: 20 Września 2009, 15:06 »

Sebaloz\'s 2girls1cream

Przyznaje sie do autorstwa tego hiresa i wrzucam zanim pokaze sie na csdb \"Smile\"

Offline wackee

• Level 6
Silesia Party 3
« Odpowiedź #169 dnia: 20 Września 2009, 15:19 »
Dawac releasy, foty, filmiki etc. \"Smile\"

Offline Sebaloz

• Level 6
Silesia Party 3
« Odpowiedź #170 dnia: 20 Września 2009, 15:37 »
Na koncie Pardona sa filmiki z party
http://www.youtube.com/user/pardonmetal

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=82688

Offline c---n

• Level 5
Silesia Party 3
« Odpowiedź #171 dnia: 20 Września 2009, 16:59 »
party SUPER!
jeszcze do teraz mnie leb boli.
A bylo tak fajnie bo organizatorzy zrobili kawal dobrej roboty no i calkiem calkiem frekwencja dopisala. Byl nawet komancz - szkoda ze druida nie bylo \"Razz\"
ciesze sie ze tak sporo \"starych ekip\" przyjechalo. mozna bylo powspominac tarnowy i inne takie.

pozdrowienia dla wszystkich partowiczow!

Raf:
Za rok przyjezdzamy znowu. Jak nie zorganizujesz party to Ci sie do domu zwalimy - wybieraj.

KILLER__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #172 dnia: 20 Września 2009, 17:03 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Na koncie Pardona sa filmiki z party
http://www.youtube.com/user/pardonmetal

Smiech Kisiela - bezcenne ...\"Smile\"

http://www.youtube.com/user/pardonmetal#play/uploads/3/EDYRHxd53cE

Nitro__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #173 dnia: 20 Września 2009, 18:14 »
Jestem zmeczony, wiec napisze tylko ze party bylo chujowe, organizatorzy takze aby tradycji stalo sie zadosc \"Smile\" Nie no, oczywiscie powyzszy tekst mowi o sytuacji od konca, bylo naprawde swietnie..
Podoba mi sie post wacka, sprobuje jutro cos podobnego sporzadzic a na razie skomentuje tresc o mnie..

Cytat:

+ pokazy dem z 8-bitowcow. bardzo fajna sprawa na pewno nie tylko dla mnie, szacuneczek dla nitro Smile

Szkoda, ze dostalem na to o wiele mniej czasu niz zaplanowane, ale fajnie, ze idea sie podoba i na pewno w zeszlym roku pokaz bedzie juz konkretny.

Cytat:
- pokazy crazy dem z amigi miedzy kompami. przepraszam ale dla mnie to byla pomylka, ogladanie pokazujacych rowa i rzygajacych amigowcow ktorych nawet NIE ZNAM (rzygajacy elban moglby byc jakies 3% zabawniejszy, jezeli juz) zmontowanych do muzyki tatu bylo dla mnie strata czasu, bylo to kompletnie niezabawne (a mnie naprawde latwo rozbawic, heheh) i bylo niefajne ze wzgledu chociazby na przewijajace sie dzieciaki (hmmm?).

No tak, crazy demosy to na pewno kontrowersyjny produkt, puscilem jednego na zachete, a ze sie spodobalo publice poprzez aplauz poszly i nastepne - niestety wszystkich nie da rady zadowolic, na pocieszenie dodam, ze sa mocniejsze produkcje.
A Wataha Zua sie chociaz podobala?

P.S. To byl moj 10\'ty odwiedzony jakis scenowy event, w zwiazku z tym chyba napisze party report, tylko kto go bedzie czytal jak wszyscy na party byli \"Smile\"
P.S. 2 Dzieki wszystkim za wspolna zabawe

zielok__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #174 dnia: 20 Września 2009, 18:41 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Demo kompo wygralo BSOD wydane przez Lepsi+Miracles, kod Zielok, grafika Carrion i Sebaloz, muzyka Psycho8580.

Sprostowanie do creditsow na csdb - nie jestem czlonkiem Lepsi De (probowalem to zmienic ale chyba sie nie da)

ps. a party fajne. Wielu ciekawych ludzi poznalem osobiscie!

Izaak Berenbaum__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #175 dnia: 20 Września 2009, 18:46 »

zielok napisal:
Sprostowanie do creditsow na csdb - nie jestem czlonkiem Lepsi De (probowalem to zmienic ale chyba sie nie da)

wejdz na swoja strone: http://noname.c64.org/csdb/scener/?id=3647 i ustaw lata w ktorych wstapiles do lepsi i miracles. jezeli nie pomoze to raczej bug w csdb.

djgruby

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #176 dnia: 20 Września 2009, 19:22 »
Wyczytuje z komentarzy, ze tegoroczna edycja party na Slasku byla niezwykle udana. Zaluje, ze nie moglem uczestniczyc w tym waznym scenowym wydarzeniu. Niestety, rozlozyla mnie choroba: 40 stopni goraczki i antybiotyki. Nie bylem w stanie wygramolic sie z lozka, a co dopiero przyjechac na party... :( Pozdrowienia!

kordiaukis__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #177 dnia: 20 Września 2009, 19:30 »
kurde czytam i coraz bardziej zaluje ze nie dalo rady, okolicznosci lagodzace: dwa tygodnie temu urodzil mi sie syn \"Wink\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Silesia Party 3
« Odpowiedź #178 dnia: 20 Września 2009, 19:37 »
Gruby brakowalo Nam Ciebie !!!
http://projekt64.filety.net/index.php?dir=SilesiaParty3/
pierwsze zdjecia i filmy... wyszlo jak wyszlo \"Wink\"
Podsumowanie moje:
zajebioza grafy wyszly na takim poziomie ze dawno czegos podobnego nie widzialem. Seba jak zwykle klamal bo powiedzial ze nie wystawil grafiki.
Dostalem plyke za konkurs beatbox i jest w sumie fajna poszla cala w aucie w drodze powrotnej, grabie juz tak nie poszlo sax byl smutny jak whoj.
Zielona noc chlopakow z wa-wy: ZAJEBISTY POMYSL, mysle ze nastepnym razem bedzie trzeba zaczac smarowac wasze torby i ciuchy kalem. Problem z tym ze ktos zasypia wczesniej od innych jest taki ze budzi sie jako pierwszy \"Smile\"

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zielok__

• Gość
Silesia Party 3
« Odpowiedź #179 dnia: 20 Września 2009, 19:48 »

Izaak Berenbaum napisal:

zielok napisal:

wejdz na swoja strone: http://noname.c64.org/csdb/scener/?id=3647 i ustaw lata w ktorych wstapiles do lepsi i miracles. jezeli nie pomoze to raczej bug w csdb.

No pomoglo \"Smile\" Dzieki...