Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne (ebay, allegro itp)  (Przeczytany 104253 razy)

Offline F7sus4

• Level 6
Ciekawostki aukcyjne (ebay, allegro itp)
« Odpowiedź #1965 dnia: 30 Listopada 2012, 18:38 »
V-12, zadna to tajemnica. Skoro wackee moze zalozyc osobny topic z kasetami, to chyba kazdy zarejestrowany user moze wrzucic wlasna aukcje. Chyba, ze potrzeba na to konta premium, albo punktow mana za jednoczesne uczestnictwo na c64scene.pl. \"\"

Jezeli szukamy rzeczywistych kanciarzy (a jest to jednym z celow topicu), to mysle, ze warto by zwrocic uwage na tego pana:

Sprzedaje sprawne, "osobiscie uzywane" i dodatkowo testowane C64, rozne Amigi, magnetofony, ale tej konkretnej stacji (cyt.): "nigdy nie podłączałem z racji braku okablowania oraz zasilacza, stan techniczny jest nie znany. (...) Nie chciałbym negatywa z powodu wady elektroniki, albo uszkodzonej głowicy":
http://allegro.pl/show_item.php?item=2802124781 \"\"

Jego pytaj, "w co pogrywa?" \"\"

Phobos

• Gość
« Odpowiedź #1966 dnia: 30 Listopada 2012, 19:00 »
ExciterELB:
30 pln za kabel?? bez jaj :-]

Za drogo? Nie kupuj. Kup chiński badziew za połowę \"\"

ExciterELB:
"Dzięki kablowi można podłączyć komputer do monitora bądź TV a także do karty TV."
zaraz mu napiszę, że kupiłem ze względu na opis, ale nie mogę znaleźć takiego gniazdka w monitorze :-]

\"tył
Widziałeś kiedyś taki monitor? Ty jesteś taki niepełnobystry, czy po prostu trollujesz? :D

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1967 dnia: 30 Listopada 2012, 19:08 »
Phobos: Nawet nie tylko rzechy maja to wejscie. Taki Samsung SyncMaster PX2370A np. bierze C64 z antenowego bez problemu.

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #1968 dnia: 30 Listopada 2012, 19:23 »
Phobos:
Widziałeś kiedyś taki monitor? Ty jesteś taki niepełnobystry, czy po prostu trollujesz? :D

99% kupujących w życiu nie pomyśli o starym CRT, a raczej o LCD z ostatniego X-lecia. Poza tym, nawet jeśli taki LCD posiada wejście Compositiv to i tak C64 daje zbyt słaby sygnał i nie jest wykrywany. Sprawdź na "lepszych" DELL'ach.

Phobos:
Kup chiński badziew za połowę

a wtyczki na tym kablu z aukcji to niby gdzie są zrobione?

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #1969 dnia: 30 Listopada 2012, 19:25 »
F7sus4:
Nie wiem, czy bardziej masz na mysli, ze Hong Kong, czy klawiatura vs obudowa?

bardziej klawiatura vs Hong Kong. to że w takich obudowach z takimi klawiaturami były to wiem, ale myślałem, że raczej w DE robione

Phobos

• Gość
« Odpowiedź #1970 dnia: 30 Listopada 2012, 19:50 »
ExciterELB:
99% kupujących w życiu nie pomyśli o starym CRT, a raczej o LCD z ostatniego X-lecia. Poza tym, nawet jeśli taki LCD posiada wejście Compositiv to i tak C64 daje zbyt słaby sygnał i nie jest wykrywany. Sprawdź na "lepszych" DELL'ach.

Dałoby się nawet do zwykłego monitora z PC podłączyć, przez scandubbler tak jak miałem w Amidze, chociaż w sumie nie jestem pewien bo tam było RGB 15KHz... hmmm...
ExciterELB:
a wtyczki na tym kablu z aukcji to niby gdzie są zrobione?

Wszystko jest z Chin, ale jest chiński badziew i w miarę porządne rzeczy. Zalewane wtyczki to już towar exclusive w tym segmencie kabli.

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #1971 dnia: 30 Listopada 2012, 19:55 »
Phobos:
Dałoby się nawet do zwykłego monitora z PC podłączyć, przez scandubbler

Nie wspomniałeś o tym w opisie i przestańmy się czarować 99% Kowalskich kupiłoby z myślą, że podłączy C64 do zwykłego monitora LCD nie patrząc czy w ogóle ma gniazdo chinch, albo czy będzie potrzebował scandubbler'a.

Phobos

• Gość
« Odpowiedź #1972 dnia: 30 Listopada 2012, 19:57 »
ExciterELB:
Nie wspomniałeś o tym w opisie i przestańmy się czarować 99% Kowalskich kupiłoby z myślą, że podłączy C64 do zwykłego monitora LCD nie patrząc czy w ogóle ma gniazdo chinch, albo czy będzie potrzebował scandubbler'a.

Nie wiedziałem, że uważasz, iż 99% ludzi ma inteligencję stołka :D Ciekawe podejście \"\"

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #1973 dnia: 30 Listopada 2012, 20:16 »
Phobos - andrzejki sa, nie ma sie co spinac. \"\"

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #1974 dnia: 30 Listopada 2012, 20:50 »
Phobos:
Nie wiedziałem, że uważasz, iż 99% ludzi ma inteligencję stołka

Jak byś pracował w dziale IT i miał na codzień kontakt z "użytkownikami" zmieniłbyś podejście na "moje".

1. wymiana tel na nowy: "mogę sobie zatrzymać starą obudowę do karty SIM?" - po 5 min dochodzenia odkryłem że chodzi o stary telefon

2. telefon spadł na glebę, posypał się na części, użytkownik przynosi i mówi że nie działa - no dobrze, a gdzie jest bateria? no tu.. a to trzeba ją włożyć?

3. na wyświetlaczu jest napisane "Wprowadź blackberry aby kontynuować" to co ja mam zrobić?

4. wprowadziłem 6 razy hasło, telefon zrobił się na biało i nie mam kontaktów - a jakie ma pan hasło? - 1234 - a wciskał pan alt przy wprowadzaniu hasła? - nie, a po co? - no to hasło MIAŁ pan "wers" (po 6 blednych hasłach blackberry robi format do ustawień fabrycznych na czysto)

5. BlackBerry mi się zapsuło i przez cały weekend nie mogłem odbierać maili!!! przez was!!! - otwierasz telefon, wszystkie lakmusy czerwone i jeszcze woda z niego leci

i mógłbym tak bez końca ale ten temat nie do tego służy

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #1975 dnia: 30 Listopada 2012, 21:02 »
Taki mały offtop - znam kilka osób, które miało problem z tym "blackberry"\"\"

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #1976 dnia: 30 Listopada 2012, 21:10 »
ExciterELB podałeś tematy średnio IT, to raczej bym pod działy telecoś podsunął.
Ale tak aktualnie telefon to IT, biurko to też IT bo stoi na nim monitor, stołek też IT bo przejechał po np kablu, kubek też IT bo dotknął monitora, przykłady można by mnożyć. Jedynie wypadałoby się odciąć od bzdur i zajmować tym czym ma się dana osoba zajmować.

Co do tego D-MARK, ciekawe czy naprawdę nie ma kabli czy doskonale wie że uszkodzona i ma np inną stację którą wypuści za jakiś czas w pełni sprawną.

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #1977 dnia: 30 Listopada 2012, 21:20 »
Dexter:
ExciterELB podałeś tematy średnio IT, to raczej bym pod działy telecoś podsunął.

Telekomunikacja jest u nas w dziale IT, a odkąd mamy IP Phone'y i poczciwego PBX'a zastąpił CallServer to juz czysto IT \"\" - no ale to są akurat stacjonarne... no mniejsza o to...

Dexter:
Jedynie wypadałoby się odciąć od bzdur i zajmować tym czym ma się dana osoba zajmować.

Ja się właśnie mam zajmować pomaganiem tym ludziom.. ale często ręce po prostu opadają.

Spróbuj wytłumaczyć facetowi, że jak laptopa ma w szafie i nie wpinał go do sieci i pojedzie z nim w delegację to nie będzie miał tych maili, które spadają aktualnie na stacjonakę... - on nie wierzy i jeszcze próbuje Ci udowodnić, że sie nie znasz i jestes glupi \"\"

Offline hsimpson

• Level 6
« Odpowiedź #1978 dnia: 30 Listopada 2012, 21:33 »
ExciterELB:
Ja się właśnie mam zajmować pomaganiem tym ludziom.. ale często ręce po prostu opadają.

Współczuję i rozumiem. Też pracuję w sekcji IT. Od jakiegoś czasu udało mi się odciąć od HelpDesk'u, ale i tak jestem na bieżąco, bo koledzy sekcji na tzw. "fajku" opowiadają o wydarzeniach dnia. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale moja sekcja jest częścią firmy budżetowej i poza niezwykłymi zdolnościami pojmowania userów dochodzi jeszcze polityka \"\".

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #1979 dnia: 30 Listopada 2012, 21:37 »
U mnie korporacja międzynarodowa. Debilne pomysły przychodzą z "góry". Ostatnio jakiś mózg ustawił IT Policy na BlackBerry, że możliwość przesyłania książki telefonicznej po BT do zestawu samochodowego mają tylko osoby z rozszerzonymi uprawnieniami.