hsimpson:
Nie ma IMO w tym żadnego interesu (społecznego, WASZEGO, itp.), zwykła wymiana zdań!
Jakiś tam jest, czasami przestrzegamy innych przed zakupem u nieuczciwego sprzedawcy.
Psychik:
i sie wydalo... cos mi sie zdaje, ze jeden sid w akcji zakupowej MEFa sie zwolnil

Zaczynam nie ogarniać tematu

hsimpson:
Jaka jest ogólnie historia Black Box'ów? Czy te carty były stworzone w Polsce, czy na tzw. "zachodzie" i później swobodnie kopiowane przez innych?
Oryginał w tym przypadku to chyba chodzi sprzedawcy o to, że był kupiony w sklepie. Chyba oryginalny, czyli pierwotny BB8 był zrobiony przez ROM-Bit, a następnie wykupiony do sprzedaży przez Atrax'a.
StaryMarabut:
A z tymi sidami to faktycznie taka różnica, czy ściema?
Z doświadczenia wiem, że różnica w brzmieniu starych SIDów jest dostrzegalna. Ktoś tam kiedyś sobie stwierdził, że R4 to najlepsza rewizja i dużo osób potem miało na to ciśnienie. Subiektywnie przyzwyczajenie do 8580 robi swoje - mnóstwo zaków zrobionych na nowym SIDzie brzmi beznadziejnie na starym.

F7sus4:
No byly takie C64C, mam nawet dwa takie na stanie u siebie. W srodku jest plyta z 84 roku.
Nie zapominaj, że to, że np. jest nadruk na laminacie płyty głównej, że jest z 84, wcale nie oznacza, że jest fucktycznie z 84. Patrz po dacie złożenia na blaszce nad expansion portem.
Nie wiem, w co grasz, ale jest to lekko niepoważne - przecież druga aukcja jest Twoja. Nie będę owijał w bawełnę, bo to przecież jest wątek o ciekawostkach aukcyjnych. Psychik pewnie tam pęka ze śmiechu przy klawiaturze.

Z obu przedstawionych przez Ciebie egzemplarzy pierwszy jest faktycznie cenny i nawet go licytuje nasz kolega z forum, co się zastrzegał, że już więcej sprzętu nie będzie kupował.