Jeśli nie chcesz się wypowiadać czy jest moda czy jej nie ma, to najlepiej w ogóle się nie wypowiadaj w tym temacie, bo temu zagadnieniu jest on poświęcony.
Jakiś czas temu sam pisałem, że na świecie sporo się wciąż dzieje wokół C64 (nawet jeśli z czasem coraz mniej). Zdanie podtrzymuję. Tylko, że to nie ma nic wspólnego z modą na 8bit. Żeby mówić o modzie to musielibyśmy mieć do czynienia z sytuacją, w której ludzie, którzy wcześniej nie mieli do czynienia z takim sprzętem, nagle w miarę masowo zaczęli się nim interesować, kupować go i używać. Widzisz gdzieś coś takiego? Podkreślam - nostalgia i sentymenty to coś zupełnie innego.
rafvte napisał:
\'c64power to w koncu protal glwonei dla osob ktore sie bawia glownie joystickiem, nie tylko tym podlaczanym do c64\'
Mam pytanie. Gdzie te osoby są??? Bo chyba nie masz na myśli Kisiela, Skulla, Wegiego, siebie, Chaetau, Zygi, gornipio i tych kilku innych, którzy się tu udzielają, a którzy zupełnie czym innym niż gry się zajmują. Przecież tu nie ma nikogo więcej! Gdzie są Ci wszyscy miłosnicy bawienia się joystickiem? Nie ma ich, tak samo jak nie ma żadnej mody na ośmiobitowce.
Skończmy tę dyskusje, bo mam wrażenie, że gdybym to ja zaczął pisać \'że jest moda i mnóstwo rzeczy się dzieje\' to parę osób tutaj zaraz by zaczęło \'eee tam, teraz to jest kicha, kiedyś to się działo.\'