Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Być trendy  (Przeczytany 2642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tomaaz

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Października 2009, 22:37 »
 He,  he.  Jakbyś  na  podstawie  jednej  nowo  powstałej  strony  miał  oceniać  czy  na  coś  jest  moda,  to  by  się  okazało,  że  jest  moda  na  wszystko.    \'\'  

Offline wegi

• Level 7
Być trendy
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Października 2009, 22:40 »
 retro  mania,  c64.phorum,  poprawka  gornipia  ,CBA,  CAFAN...  w  obecnym  marazmie  to  wręcz  szał  \'\'  
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Tomaaz

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Października 2009, 22:54 »
 retro  mania  -  jest  potencjał,  zobaczymy  
  c64.phorum  -  dead  
  poprawka  gornipia  -  dead  
  CBA  -  tli  się  
  CAFAN  -  dead  

Bilans  naprawdę  \'świetny\'.  Wegi  ja  nie  wiem,  co  Ty  byś  uznał  za  kiepską  sytuację.  Jakby  na  żadnym  z  wymienionych  serwisów  nie  pojawił  się  ani  jeden  wpis  przez  rok?  A  jak  są  trzy  miesięcznie  to  według  Ciebie  jest  to  \'moda  na  ośmiobitowce\'?    \'\'  

gornipio

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Października 2009, 07:32 »
 Ja  nie  odnotowalem  zadnej  mody  na  8bit  do  tej  pory...  Po  co  ludzie  zupelnie  niezwiazani  z  c64  maja  sie  na  nich  kisic,  jesli  moga  miec  komputer  intel  i5,  nvidia  gtx280  itd.  i  zawalac  w  powiedzmy  crysisa  na  full  hd?  osoba,  ktora  nie  uzywala  c64  w  dawnych  czasach  nie  bedzie  chciala  go  miec,  bedzie  to  dla  niej  smiec  i  jezeli  trafi  jej  sie  w  lapska  jakims  cudem,  to  sprawdzi  czy  odpala,  jak  zobaczy  basica  to  mu  sie  nie  spodoba  i  albo  wykopie  do  kosza,  albo  sprzeda  na  allegro  za  grosze...

gornipio

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Października 2009, 07:37 »
 wy  tez  po  latach  wrociliscie  do  commodore  64,  ale  wy  wykorzystujecie  100  proc.  jego  mozliwosci...  jest  sporo  osob,  ktorym  to  kultowe  c64  obilo  sie  o  uszy,  moze  pogrywaja  na  emulatorach,  ale  do  c64  raczej  sie  nie  kwapia...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Być trendy
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Października 2009, 09:20 »
 ja  puszczałem  sidy  na  sylwestra  bo  kolega  nic  nie  przygotował  oprócz  krzysztofa  krafczyka  papa  dance  i  techno-błysło.  I  powiem  tak  puściłem  kilka  sidów  a  potem  znowu  utworki  kolegi.  Przyszedł  wtedy  znajomy  i  mówi  weź  to  daj  spowrotem..  czyli  sidy  wygrały  z  kupą.  
  To  że  powstaje  coraz  więcej  stron  o  c64  mnie  cieszy.  Ktoś  ma  frajdę  z  tego  że  coś  robi,  zamiast  np.  pisać  posty  na  forum  które  nic  nie  wnoszą.  
    Więc  czasem  Tomaszku  sądzenie  o  tym  że  coś  jest  passe  czy  trendy  ,  akurat  w  Twoim  wykonaniu,  mało  co  Ci  wychodzi.  
  Cenimy  Twoje  opinie  ale  spójrz  czasem  na  to  z  tej  strony:  robimy  coś  bo  chcemy  to  robić  bez  względu  na  to  czy  coś  jest  sensowne  czy  nie.  Ludziom  podoba  się  jedzenie  gówna  w  wafelku  (google:  2  girls  one  cup)  więc  naprawdę  znajdzie  się  parędziesiąt  tysięcy  ludzi  lubiących  piskanie  SID-a.  Szczególnie  posłuchaj  sobie  Nelly  i  Do  it.    
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline kenji

• Level 5
Być trendy
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Października 2009, 15:04 »
 a  niejaki  50Cent  to  może  lepszy?

gornipio

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #22 dnia: 23 Października 2009, 15:23 »
 50cent  raczej  ssie

Offline kenji

• Level 5
Być trendy
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Października 2009, 16:59 »
 ??????

Offline kenji

• Level 5
Być trendy
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Października 2009, 17:03 »
 Generalnie  specem  nie  jestem,  ale  ten  motyw  muzyczny  brzmi  znajomo  

http://www.youtube.com/watch?v=Na4x2Uwflmg\' target=_blank>http://www.youtube.com/watch?v=Na4x2Uwflmg

Offline Kisiel

• Level 7
Być trendy
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Października 2009, 18:54 »
 50cet  feat  timberlame.  czy  jakoś  tak.  
  Tak  samo  brzmienie  łapie  chylińska.  
  Qrwa  nie  długo  otworzysz  lodówke  i  wypadnie  serek  c64;)

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

andrus64

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Października 2009, 19:20 »
 Rzuciłem  ten  temat  na  tapetę  wśród  znajomych.  Doszliśmy  do  porozumienia(By  pasowało  do  poprzednich  wypowiedzi  powinienem  napisać:\'Konsensusu\'    \'\'    ),  że  pewna  moda  na  Retro  byłą  zawsze.  Mocniej,  lub  słabiej(\'z  nasileniem  o  przebiegu  sinusoidalnym\'  j.w.),  ale  była.  To  ten  zbierał  stare  zdjęcia,  inny  płyty,  czy  ktoś  interesował  się  wzornictwem  itp.  To  nie  jest  nic  nowego.  Tyle,  że  lata  osiemdziesiąte  JUŻ  SĄ  RETRO.  Nie  oszukujmy  się  Commodore  64  pojawiło  się  dwie  i  pół  dekady  temu.  To  forum,  CiAfan,  lemon64.com  i  inne  powstały  z  poczucia  nostalgii.  Powstają  teraz  projekty  o  tzw.  \'Retrogamingu\',  bo  to  \'fajne\'.(W  Polsce  to  się  powoli  rozwija,  ale  na  zachodzie  to  już  potężniejszy  ruch.)  

Co  do  \'Kontestacji\'.  Czy  tylko  mnie  denerwuje  wszechobecna  \'cyfrowa  jakość\'?  Nie  wkurwiają  was  zdjęcia  kobiet  z  Photoshopem  na  ryju,  komputerowo  poprawiani  wokaliści,  pejzaże  lepsze  niż  w  rzeczywistości?  Mnie  się  taki  ruch  \'anty\'  marzy.    

Offline Kisiel

• Level 7
Być trendy
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Października 2009, 19:28 »
 przyjdzie  z  czasem  borem  lasem

Tomaaz

• Gość
Być trendy
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Października 2009, 20:58 »
 @kisiel.  Mówiliśmy  tutaj  o  czymś  takim  jak  \'moda\'.  Wiesz,  to  że  jest  grupka  miłośników  czegoś,  nie  oznacza  mody  na  to  coś.  Tak  rozumując  to  mielibyśmy  modę  absolutnie  na  wszystko.  Czy  to  w  ogóle  trzeba  wyjaśniać?  

A  te  przykłady  -  Timbaland,  Nelly...  

-  stare  i  przebrzmiałe  
  -  ile  razy  można  
  -  jak  mówią  jedna  jakółka  wiosny  nie  czyni  

Nawet  jeśli  istnieje  jakiś  mały  trend  na  wykorzystywania  ośmiobitowopodobnych  brzmień  to  nie  jest  to  moda  na  ośmiobitowce.  Tak  jak  wykorzystywanie  przez  niektórych  wykonawców  smyczków,    nie  jest  modą  na  muzykę  klasyczną  i  koncerty  smyczkowe  jej  przedstawicieli.    

@andrus.  Nostalgia  to  nie  to  samo  co  moda.  Te  przedsięwzięcia,  o  których  piszej  swoje  lata  świetności  mają  już  za  sobą.  Zainteresowanie  ośmiobitowcami  słabnie  z  dnia  na  dzień,  strony  są  likwidowane,  przestają  być  aktualizowane,  pustoszeją.    

Retrogaming  to  zupełnie  inna  historia,  bo,  tak  jak  już  wcześniej  pisałem,  gry  retro  to  swojego  rodzaju  megagatunek  niezależny  od  platformy  sprzętowej.  A  patrząc  z  innej  perspektywy  retrogaming  to  pojęcie  zawierające  w  sobie  o  wiele  więcej  niż  ośmiobitowce.  Teraz  jako  \'retro\'  określane  są  gry  z  początku  tego  stulecia.  Fakt,  w  takim  ujęciu  zawsze  będzie  moda  na  retro,  bo  zawsze  będzie  jakieś  kolejne  \'retro\'.  Ale  to  nie  ma  nic  wspóolnego  z  modą  na  8bit.  Nie  ma  żadnej  mody  na  komputery  ośmiobitowe.

Offline Kisiel

• Level 7
Być trendy
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Października 2009, 21:05 »
 Chylińska  mandaryna..  kurcze  jakie  te  panie  maja  najnowsze  utworki  wyrypane  z  sid  station.