Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: PCB CARTRIDGE SZUKAM  (Przeczytany 1841 razy)

gornipio

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #45 dnia: 29 Sierpnia 2009, 20:20 »
 nawet  tam  nie  wszedlem  i  juz  wiem  od  czego  to  skrot  printed  circuit  board,  tak?

gornipio

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #46 dnia: 29 Sierpnia 2009, 20:23 »
 o  dobrze  sie  domyslilem  dzieki  zyga  jednakze  nadal  nie  wiem  jaka  jest  tego  funkcja  czy  to  jest  tak,  ze  to  jest  projekt  kartridza  z  plytka  programowalna  z  softem?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Sierpnia 2009, 20:55 »
 tak  dokładnie  to  jest  projekt  carta  który  udaje  karty  jakie  są  dostępne  FC2,  FC3  i  blackboxy.  Zależy  co  mu  się  włoży  do  serducha.  Nie  powstała  wersja  komercyjna  bo  nikt  nie  udzielił  mi  licencji  na  swoją  prace.  Tak  naprawdę  to  projekt  nazywa  się  memdriver  ale  fajniej  brzmi  jak  jest  action  clone.  Tak  czy  siak  projekt  poległ  a  teraz  się  zajmuje  czymś  bardziej  zajmującym  :)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

gornipio

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Sierpnia 2009, 12:38 »
 Wiesz  Kisiel...  Jakby  tam  nawsadzał  ActionReplaya7,  BB8,  Finala3,  TurboROM  i  SuperGames,  to  wiesz,  jaki  to  byłby  super  hit?  Ale  i  tak  udaje  chyba  tylko  AR7...  To  i  tak  dobrze,  ponieważ  one  są  dość  rzadkie  na  Allegro.  Czemu  projekt  upadł?  Kto  ma  tą  licencję?  I  czym  się  obecnie  zajmujesz,  Kisiel?  Eheheh  chciałbym  się  znać  na  tym  wszystkim  i  sobie  to  zrobić,  ale  niestety  nie  umiem  ;P  Nie  było  o  co  kłócić  się  z  Wegim,  proponuję  się  pogodzić.  Ja  też  mógłbym  zacząć  to  robić  z  zerową  wiedzą  na  temat  obsługi  lutownicy,  pewno  by  mi  nie  wyszło  nawet  w  stadium  projektowania  w  Protelu,  ale  przynajmniej  bym  próbował  ;P

gornipio

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Sierpnia 2009, 12:39 »
 I  czemu  tak  rewolucyjny  projekt  poległ?

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Sierpnia 2009, 12:49 »
 bo  nikt  się  nim  nie  zainteresował  a  ja  wszystkiego  sam  nie  zamierzam  robić.  Na  gotowe  i  darmo  to  jest  pełno  ludzi.  Jak  coś  trzeba  pomyśleć  i  zrobić  to  nie  ma  nikogo,  co  najwyżej  słychać  pierdolenie  mr.  wegi.    
  Na  ten  przykład  xu1541,  autor  zrobił  wymyślił  opublikował  prace.  Teraz  jakiś  kolo  na  tym  zarabia,  czy  rozwinął  coś?  usprawnił  coś?  Nie.  Nawet  pcb  nie  zmienił.  
  Dlatego  projekt  upadł.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Sierpnia 2009, 13:25 »
 ciekawe  na  jakim  etapie  zycia  upadles  na  glowe.  

poniewaz  istnieja  tylko  (aż?)  3  sztuki,  z  pewnoscia  support  oraz  oprogramwoanie  sa  wspaniale  i  dla  wszystkich,  zupelnie  jak  twoje  \'tutoriale\'.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

zyga

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #53 dnia: 30 Sierpnia 2009, 15:00 »
 Raf,  trzeba  było  xuU1541  darmo  rozdawać,  albo  najlepiej  skończyć  na  opublikowaniu  zdjęć  interfejsu  w  internecie.  

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Sierpnia 2009, 15:42 »
 przecież  to  nie  jego  projekt.  Zarabiać  na  cudzej  pracy  potrafią  tylko  RAF  oraz.....  
  Proszę  się  wpisywać  barany  :P  
  Rafcio  niestety  nic  nie  potrafi  poza  kopiowaniem.

zyga

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #55 dnia: 30 Sierpnia 2009, 16:41 »
 No,  napewno  kokosy  zbije  na  tych  5  płytkach...  

Poza  tym,  po  co  ten  projekt  został  umieszczony  na  sourceforge  ?  Żeby  ludzie  korzystali  chyba  ?  Na  moje  trzeba  by  jeszcze  skontaktować  się  z  maintainerem  tego  projektu  (chyba  najlepiej  Spiro).  Kable  X1541,  XE1541  itp.  też  są  sprzedawane  w  necie  z  oficjalnym  \'błogosławieństwem\'  Joe  Forstera.  

Inicjatywa  na  scene.pl  pojawiła  się  dopiero  po  umieszczeniu  aukcji  Rafa.  
  Brawa  dla  niego,  że  rozruszał  rynek  ;)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #56 dnia: 30 Sierpnia 2009, 16:43 »
 czyli  jak  sciagne  linuxa  z  netu  (GPL)  to  tez  go  krade,  bo  przeciez  kopiuje,  prawda?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

zyga

• Gość
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Sierpnia 2009, 16:43 »
 O  choroba,  dyskusja  toczy  się  w  2  wątkach  :)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Sierpnia 2009, 16:53 »
 Zyga,  ja  wiecej  juz  nie  bede  oferowac  zadnych  interface  do  c64  komercyjnie  (niezaleznie  czy  swoich,  czy  GPL),  chyba  ze  poza  PL,  bo  tutaj  to  po  prostu  nie  ma  sensu  -  co  pokazuje  moja  pierwsza  jak  dotad  proba.    

xu  ktore  mam  musze  wypredzac  bo  zainwestowalem  w  produkcje,  ale  jednak  dla  ludzi,  nie  dla  siebie,  gdyz  juz  jakis  czas  temu  widzialem  ze  sporo  osob  wyrazilo  chec  tansferu  danych  w  inny  sposob  niz  po  LPT.  

rynek  roznych  interface  w  Polsce  jest  dosc  \'luzny\'    -  nie  ma  problemu  zeby  zaczac  pro  czy  pol-pro  mmc2iec,  sd2iec  itd  etc  -  ale  przeciez  latwiej  probowac  zniszczyc  cudza  inicjatywe,  niz  samemu  cos  zaoferowac  -  bo  jak  do  tej  pory  kisiel  tylko  klamie  ze  cos  juz  ma,  a  tak  naprawde  pokazal  obrazek  pcb  w  PDF    ktorego  sie  nie  da  wykorzystac,  a  na  moj  konstruktywny  komentarz  odnosnie  bledow  na  tej  plytce  zareagowal  agresywnie.  

Swoja  droga  gdybym  patrzal  na  xu1541  tylko  pod  katem  \'zakazanego  owocu\'  bo  nieladnie  kopiowac,  to  hmm....  nikt  by  pewnie  nie  ruszyl  tego  tematu,  prawda?  

Offline Kisiel

• Level 7
PCB CARTRIDGE SZUKAM
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Sierpnia 2009, 17:06 »
 Raf  przecież  dlatego  linux  kosztuje  tyle  co  nośnik.