Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: W podzięce dla rafa że nie ma klonów 1581  (Przeczytany 5736 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: W podzięce dla rafa że nie ma klonów 1581
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2019, 12:52 »
Jest i ack, ze ktos przeczytal, to sie ceni.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marca 2019, 12:58 »
Nie no, słabo. Potęga Rafa jest taka, że jak krzywo spojrzy to RS płytki, ba, nawet elementy które kupił pod projekt - nie, nie wystawia na Allegro po 1 zł kup teraz, tylko bierze młotek i tłucze w drobny mak. I zjada.

Przypomnieć mam najeżdżanie na domniemanego klona Kisiela, który odważył się był podzielić swoimi smutami na Ola (za jego podejście do obsługi klienta; choć sam "meteoryt z flipperów" też był "ciekawy") ?

Jeszcze tylko brakuje wzmianki o "oślej łączące", którą Raf kisi (a może już odesłał ?). Naście lat jeden z drugim o cebulę będą się żreć, a to ośla łączka, a to C-One którym się nie podzielili (?).

Co do "trollowania" Sebaloza. Nie może się tu wypowiedzieć, a szkoda, bo może by rozwinął swoją myśl o przyjaźni z Kisielem, która się zamieniła w nienawiść (OK, napisał tylko pierwszą część, drugą dopowiedziałem). Kurczę, przecież z boku to widać i są ludzie, którzy pamiętają jak było dawniej. Ani Raf ani Kisiel nie przeszkadzali. Bo...
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Marca 2019, 14:48 »
Oto bełkot rafa który już nie wie jak się bronić - płytki pokazałem bodaj w maju zeszłego roku nie chce mi się szukać, więc NAGLE TERAZ się nie pokazały.

Dlaczego nie było zdjęć jak chciał raf - to chyba proste że dlatego bo zdjęcia nie były żadnym wymogiem formalnym do wystartowania projektu tylko fanaberią zawistnego, czeladzkiego producenta zasilaczy, co to sobie wymyślił jak osłodzić ludziom życie - więc dlatego zapewne NIE MOGŁY, bo jakby się pokazały to włatca raf stwierdziłby że są fotografowane ze złego kąta, albo wymyśliłby coś innego...

Twoja teoria to połączenie sprzedaży golden cartów, chociaż  nie ma to nic do rzeczy. No tak bo przecież przyłapałeś RSa że sprzedał goldencarta za 1888 złotych co miałoby być czynem zabronionym (?)
To jest właśnie raf - teria spiskowa z niczego i trzyma się jej do końca.

Nie musisz domniemywać czemu płytka jest pusta - w maju pisałem ci że zajęliśmy się MGC,  projekt był nieocenzurowany przez rafa, a klon został wstawiony (dzięki rafowi oczywiście) na boczny tor ... wyszukiwarka działa...

Pisałem ci to w maju, że od kwietnia jest skończony MGC gdzie twój smętny goldencart jeszcze wisiał może z wirtualnym obrazkiem, nie jestem pewien i nie chce mi się sprawdzać - czyli jak się chciało to do kwietnia dało się zrobić MGC - większy stopień skomplikowania i widać, że te twoje goldencarty to tylko zasłona dymna dla twojej rafowej zawiści - POTWIERDZIŁO SIĘ.

KB do czego zmierzasz - skoro RS odłożył płytki i zgasił temat, to ma to puszczać na allegro

1. Jako dowód dobrej woli ?
2. Jako dowód że zrobił płytki ?
3. To jakiś może kolejny warunek od rafa czy od ciebie - czy o co ci chodzi ?

Pytasz o trolling sebaloza - dałem mu wtedy odpowiedź, niedawno to prostowałem w raf vs c64power powtórzę po raz trzeci:

Ta para psychopatów kisiel-raf bazująca na braku moderacji na forum, eksponująca swoje chamskie zagrywki zawsze mnie irytowała i nie miałem wielkiej ochoty tu zaglądać. Jedną z niewielu rzeczy jaki mnie tu zaciekawiły i przyciągnęły był projekt klona 1581. Przejęcie administracji przez rafa dalej nic nie zmieniło, mało tego kisiel był pod jego specjalną kuratelą, gdy pluł tutaj na ludzi, niebywale to ubawiało rafa i nie reagował jako admin forum.  Po skasowaniu klona 1581 miarka się przebrała - proste ?

Zobacz sobie wątek chociaż sdbox ciekawy cart - prosiłem jak ludzi "chłopaki skończcie pierdolić już o olo" - jak bym do bydląt nie do ludzi mówił - nie docierało... Zobacz ile to lat temu było.

Ja mówię o tym jasno, większość ludzi pozwoliła umrzeć rafowi z tym forum śmiercią naturalną olewając je po prostu i się nie odzywając.

Wiosłuj sobie samotnie raf przez gnojowisko jakie stworzyłeś. Zakładaj 90% postów i udawaj że jest tu fajnie.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Marca 2019, 15:16 »
 jesli ktos zastanawial sie, czy sie zglosic do prowadzenia power dalej, to juz wie, z czym musialby sie zmierzyc, dzieki :)

Juz nawet nie czytam tego co piszesz, tak tylko podsumuje:

Chronologie zdarzen przedstawilem juz kilka razy i co by sobie wegi nie uroil, wyszukiwarka jak i watek wlasciwy istnieje i o ile to, że zalozony zostal aby odwrocic uwage od tego co pisalem na temat golden cartridge moze nie jest oczywiste ale faktow, ze rs2232 napisal ze ma plytki, ktore zaprojektowal sam, i nie pokaze fotek a ty pokazales kilka tygodni pozniej pokazales fotki plytek, ktore sa projektem z przytoczonego linku, nie zmodyfikowane jak widac po dokladnych fotkach... Tzn przepraszam, wyciety jest autor i widac wyraznie za autor mial pelne gerbery a wegi tylko post script ze strony, bo dziur jest mniej wywierconych na pcb itd...

Pragne tylko zapytac o fakty:
-1. Czy raf klamal?
2. Czy wegi klamal?
3 czy rs2232 klamal?
4 czy klon jest wegiego, rs2232 czy tego fina z linku?

Mysle, ze trzeba krotko i scisle trzymac sie faktow zamiast pozwalac oblakanym produkowac kupe bez ograniczenia bo potem jest "logika rozmyta".
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Marca 2019, 15:42 »
RAF rzecz pierwsza - płytki pokazałem za pierwszym i za drugim razem po tym jak mnie sprowokowałeś swoim pierdoleniem o teorii spiskowej że płytek NIE MA - leżały u mnie już długo, możesz sprawdzić że zanim pokazałem płytki w maju bodajże - w ogóle się tutaj nie odzywałem, bo nie miałem ochoty uczestniczyć w gnojowisku włatcy rafa.

Mało tego - nawet gdyby płytek NIE BYŁO - nie ma to nic do rzeczy bo by zostały zrobione jak wiele innych projektów tutaj, czy sd2iec, czy moje ogryzki gdzie najpierw się pytało czy ktoś chce i ile zamówić - i się robiło...

Po raz kolejny gadasz o czymś co nie ma nic do rzeczy - czy RS robił płytki z postscriptu, czy z gerberów, czy ze schematu, z czyjego projektu - TO NADAL NIE MA NIC DO RZECZY - LUDZIE CHCIELI KLONA 1581

Nikogo nie interesowało z "czego" robiony jest ogryzek, sd2iec, multi action itd.

Z tego co mi RS mówił i o czym wcześniej wspominałem - bywa że grzebie w PCB jako w PCB nie linkując tego ze schematem i pewnie tak robił tego klona Z POSTSCRIPTU. Coś tam poprawiał, bo mówił mi że były jakieś błędy... NIE WIEM NIE WNIKAŁEM

Twoja paralogika sprowadza się teraz do pseudoargumentu RS mówił że robił sam, a skorzystał z projektu z (tutaj link) i NIBY TO WG TWOJEJ ROZMYTEJ LOGIKI JEST ZASADNE DO SKASOWANIA KLONA PROJEKTU.

Wiesz to jak byś zapytał RSa czy jak projektowałeś tego dnia PCB, to kobieta na przystanku autobusowym miała kapelusz CZERWONY czy NIEBIESKI ? - RS BY POWIEDZIAŁ "CZERWONY"

A NA TO RAF DUMNĄ MINĄ ZWYCIĘZCY WYCIĄGA KAMERĘ Z NAGRANIEM I MÓWI "WIDZISZ RS KŁAMIESZ TA KOBIETA MIAŁA KAPELUSZ NIEBIESKI - SORRY MUSZĘ SKASOWAĆ TWÓJ PROJEKT BO KŁAMAŁEŚ"

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Marca 2019, 16:18 »
"czeladzki producent zasilaczy" uziemił projekt

A jak się ma to do tego:
PCB do 1581 BYŁO GOTOWE [...] RS przysłał mi je jako ciekawostkę. Projekt został odsunięty na bliżej nieokreślony czas z uwagi, że uznaliśmy że bardziej ciekawym projektem jest miniGANGCART

Rozumiem to tak, że Raf zadzwonił do RS-a i powiedział "słuchaj, ale ten klon-klona to się nie będzie sprzedawał, natomiast mam przeczucie, że MGC to będzie strzał w dziesiątkę". No i RS grzecznie podziękował, płytki DCN-clone schował do szuflady i powiedział "wszystkie ręce na pokład, będzie MGC".

Kurczę, muszę spytać Rafa, czy mi pozwoli dokończyć odgrywajkę SMFów na YMU759 (siedzę po nocach z Radare2 rozgryzając firmware ze starych Samsungów) działającą na Disco F4 (w tej chwili działa na YMU762 - na Jutubie zapodałem przykład; ale chciałbym na łatwiej dostępnych układach ją zapuścić). I czy w ogóle mam się zabierać za SFX 2.0 (kilkadziesiąt YMF262 + YAC512 mam ściagnięte pod to) ?
Klona DD-001 uznałem, że nie będę w tej chwili ciągnął - nie widziałem wyraźniej aprobaty ze strony Rafa, więc wolałem się nie narażać :P  /BTW, do tego klona wcale nie trzeba tych układów Goldstara/Hynixa jak to utrzymywał RS/

LOL. Ten wątek jest lepszy niż klon Kisiela z "flipperów".  Raf, nie zamykaj forum, na c64scene jest nudno (desant wyklętych siedzi cicho jak trusie), c64powah pomimo zapowiedzi jeszcze nie hula (a tam pewnie będzie w kółko "tępienie prawaków na scenie C64", nuda) - a tu są jaja jak berety.
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Marca 2019, 17:02 »
Bardziej to wyglądało że RS wolał robić przez forum i wiedzieć ilu spodziewać się zamówień, a ja zaproponowałem że skoro się nie da przez forum i raf zawsze będzie to hejtował, blokował, utrudniał to lepiej zapuścić MGC, do którego jak widać dzisiaj się raf nie przywali że klon^2. Tak bajdełej na MGC jest też XU1541 w nieużyciu ale działało :)

Dzięki temu  że MGC był spoza forum fajnie było czyć wkurw rafa jak schodził na allegro za 4 stówy, albo jak leciał pi1541 shield i wylewającą się żółć rafa - bezcenne xD

Nie kojarzyłem tego tematu z rozdawaniem PCB shielda na party, ale gratki dla  RS za to !!!
Kojarzyłem jakieś party gdzie raf chciał wystawić stoisko z zasilaczami a orgi mu powiedziały że HANDLELE NIET :)

Tak na logikę to dla userów było pewnie lepsze czytanie tutaj kisielo-rafowych wymiocin - bo przecież od tego jest to wysypisko niż zapuścić projekt dla userów co ? Znacznie ciekawiej i zabawniej gdy kisiel i raf mieszają w gównie usera "hahaha" to było takie "świetne".

Co mi się tu BARDZO spodobało to jak raf samotnie napierdziela po 25 offtopów, podbija je i stwarza sztuczny szum :) No żeby mu nie było smutno  dopomoże KB777 i dopisze coś oczywistego, albo wpadnie jakiś meteoryt - fantastycznie.

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 17 Marca 2019, 18:32 »
KB777.
Jak masz jakieś wątpliwości to odśwież sobie temat Sajmosia z kartami.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Marca 2019, 19:04 »
Znaczy sie raf zabronil sajmosi carty robic? :(

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Marca 2019, 19:27 »
Czyniąc długą historię krótką - RS chciał uruchomić projekt klona 1581, na co RAF "NIE BO NIE MA ZDJĘĆ PCB !!!"

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Marca 2019, 20:15 »
KB777.
Jak masz jakieś wątpliwości to odśwież sobie temat Sajmosia z kartami.

Tutaj akurat trochę stanę po stronie Rafa, nie miał problemów że ktoś chce zrobić carta taniego, wręcz sam był chętny i zaproponował kontakt.
O ile pamiętam to Sajmosia sam wycofał się przenosząc temat na speccy a tam temat umarł, bo się okazało że tych cartów nie zamierza robić czy coś takiego (mogę się nieco mylić)
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Marca 2019, 20:31 »
"to Sajmosia sam wycofał się przenosząc temat na speccy"
A co było powodem?
Przypomnę że Raf też ustawiła się w kolejce do produktów od rs.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2019, 20:34 wysłana przez pomidorow »

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Marca 2019, 20:35 »
@Canga BZDURA !!! - wątek założył RAF jako hejt na RS'a że sprzedaje po 180 złotych carty. Temat się kręcił dopóki był gotowy jelonek wykonać za free robotę za RAF'a - pomysłodawcę i hejtera. Jak Sajmosia zmienił forum - notabene kolejny gość zaszczekany na tym forum przez kisiela za przyzwoleniem RAF'a - wszystko co promotor wątku zrobił to wykonał preview PCB na bitmapie.

Ach - jakby co poczytajcie sobie na chyba stronie 8 - są tam solenne zapewnienia ileż to jeszcze gratów RAF nam zrobi i że te carty (część z nich) co ich nie zrobił przeznacza na nagrody ble ble ble

Co istotne - TU ZDJĘCIA PCB NIE BYŁY WYMAGANE.

TO TYLKO WYMÓG SPECJALNY DLA RS'a - walka z konkurencją, prywatna wojna - jak zwał, tak zwał.

Cel osiągnięty - hejt na RS'a - lista chętnych jak z klonami 1581 może się pocałować w d...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Marca 2019, 20:38 »
Czyniąc długą historię krótką - RS chciał uruchomić projekt klona 1581, na co RAF "NIE BO NIE MA ZDJĘĆ PCB !!!"
Rs2232 chcial uruchomic projekt klona cmd fd2000 a raf nie chcial mu dac unikatowej stacji dyskow w ramach rzekomo wspolnego robienie klona, gdzie raf nigdy nic nie zobaczyl z tego o czym rs2232 pisal i mowil, kolejna drama w chuj ;(

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Marca 2019, 20:46 »
O czym mówisz adminie ?

Tu jest temat jak uwaliłeś klona 1581 i RS od NIKOGO Z NAS NIE CHCIAŁ ŻADNYCH EGZEMPLARZY 1581 !!!

Chciał listę chętnych, żeby poznać rozmiar projektu i ilość części do zamówienia bo PCB JUŻ MIAU

Załóż sobie wątek "JAK NIE ZROBIŁEM KLONA FDxxxx" będzie cały czas aktualny, bo się chwalisz jak goldencartem że przyjaciele z RFN chcą ciebie jako niezastąpionego HW GURU do tego projektu.