Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: PCB 1581 clone - zadyma o nic  (Przeczytany 1101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wegi

• Level 7
PCB 1581 clone - zadyma o nic
« dnia: 05 Czerwca 2018, 19:27 »
PCB do 1581 BYŁO GOTOWE w momencie rafowego banowania. RS przysłał mi je jako ciekawostkę. Projekt został odsunięty na bliżej nieokreślony czas z uwagi, że uznaliśmy że bardziej ciekawym projektem jest miniGANGCART - co już okazano na filmikach i na AUKCJI. Bezinteresowna zawiść Rafa zaowocowała dobrą kooperacją czyli nie ma tego złego...

Raf tymczasem uciszył RS'a żeby machać ludziom przed oczami wirtualnymi obrazkami goldencarta.

I tak jak mówię z tym PCB do 1581 - kolejny cart BĘDZIE z xilinxem  na pokładzie, czyli z czymś 3 razy większym w zasoby, co zaczynał Gideon w wersji 1 Ultimate'a. Można sobie wyobrazić jakie to ma możliwości.

Teraz może mi się należeć ban za opowieści o sprzęcie jaki jeszcze nie powstał - bo jeszcze nie powstał przyznaję to.

« Ostatnia zmiana: 05 Czerwca 2018, 19:29 wysłana przez wegi »

Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: PCB 1581 clone - zadyma o nic
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Czerwca 2018, 20:13 »
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Czerwca 2018, 20:30 »
Raf odpowiem ci tak jak lubowałeś się nękać hobocti77x

https://youtu.be/fh7VfnYyeYI?t=38s

Dam ci link do piosenki "WEŹ NIE PIERDOL"

Nikt nie twierdzi że to projekt RS tylko, że miał już gotowe PCB kiedy go banowałeś na wszelki wypadek bo może ich nie mieć, mało tego - PCB RS poprawiał bo były bugi na nim.

Po prostu uznaliśmy że jesteś tak małym, nienawistnym, nic nie znaczącym człowieczkiem że nie ma o co toczyć z tobą gówno-burzy i lepiej zająć się minigangcartem.

Tobie jak widać stało energii na machanie ludziom wirtualnymi obrazkami goldencarta.
I jeszcze jedno - RS włożył mnóstwo pracy w minigangi poza projektowaniem, na przykład na demontaż i montaż 17 epromów z płytek z gotowych, poskładanych, pozamykanych cartów dla testerów bo się wegiemu pomyliło...

Twoja rola ograniczyła się do jednego obrazka goldencarta i nieregulaminowego banowania.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Czerwca 2018, 23:05 »
Ja dlugo dosc sie zastanawialem skad w czlowieku takim jak Wegi, ktory przeciez robi fajne rzeczy, ktore wymagaja ponadprzecietnego intelektu, jest tak wypaczone postrzeganie pewnych rzeczy, w koncu winy najpierw trzeba najpierw szukac w sobie, troche refleksji, zastanowienia, wczucia sie w pozycje drugiej osoby... ale niestety nie rozumiem :) o ile wydawalo mi sie keidys ze rs2232 to swoj gosc a nie handlujacy cwaniak, ktory trenowal na mnie manipulacje i wywieranie wplywu i troche nie pyklo (np kisiel byl lepszy :D ) - pokazal swoje prawdziwe oblicze w momencie gdy zaprezentowalem zasilacze, totez chyba pozostaje mi tylko deklaracja:

przepraszam, ze rozdraznilem rs2232 pokazujac zasilacze, ja powinienem byl wtedy klekac przed najjasniejszym i nawet nie probowac sie bronic, na przyszlosc bede wiedzial.

Niegodnym jest tez, ze moglem insynuowac, ze te PCB to byla zadyma, kiedy pokazalem prawdziwe oblicze rs2232 :) Nie wiem kiedy zleciliscie te PCB i nie bede w to wnikac, kazdy sobie moze ocenic, cytujac klasyka, kto mial racje - bo wziac te gotowe pcb i je zlecic mogl kazdy, just it. Strategicznie wygraliscie i na pewno wielu ludzi lyknie haczyk ale ja aktualnie mam powzniejsze tematy w zyciu niz kopac sie z koniem. Reasumujac cale szczescie ze zachowalem czujnosc i nie przekazalem rsowi mojej cennej fd2000, bo tam tez bajeczne deklaracje tylko ile to juz on kasy i czasu nie utopil w projekt a ja jestem zly bo nie chcialem sprzetu udostepnic tylko ze zadnych dowodow na to, ze RS w ogole ruszyl temat po prostu nie ma.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Czerwca 2018, 00:18 »
Trochę logiki Raf - minimum logiki dzisiaj ponownie cię proszę...

RS zlecił płytki żeby leżały w kącie, ale żeby na złość Rafowi pokazać że ma płytki i nic z nimi nie robić. NIE !

To ty sam swoim popierdywaniem w wątku o aukcjach wywołałeś wilka z lasu i sprowokowałeś mnie żebym sfotografował płytkę, która leży u mnie od kilku miesięcy. To ty sam zbanowałeś RS'a na wszelki wypadek bo a nuż przypadkiem nie ma płytek.

I teraz dochodzimy do twojej enigmy której nie możesz rozwikłać:

Wolę z tym niedobrym, handlarzyną, lumpem, pewnie i złodziejem, a jak i złodziejem to i pijakiem, bo "każdy pijak to złodziej" zrobić w miesiąc minigangcarta niż z tobą złotym człowiekiem czekać na twoją łaskę czy raczysz wyrysować poprawne PCB do AR na które czekam 5 lat łaskawco.

Wszystko co zrobiłeś to uwaliłeś projekt klona 1581 swoją bezinteresowną zawiścią i mamiłeś bredniami jak to chcesz nakarmić głodny naród goldencartami za 1/4 ceny bo te od RS'a są bebe.

Już ci udowodniłem ile można było zrobić przez ten czas (minigangcart) a ile ty zrobiłeś widać jak na dłoni.

W JLCPCB za 2 dolary zrobią ci 10 płytek poniżej 100x100 mm 48h building time wysyłka DHL Express po 7 dniach od złożenia zamówienia pod drzwiami stoi kurier a twój problem na czym polega ?

Gadasz, obiecujesz, mamisz i nic nie robisz. Żeby to było tylko tyle, ale jeszcze bezinteresowną zawiścią ścinasz projekt bo nie lubisz RS'a. Jak ci za 50 złotych puścił EasyFlasha 3 to wtedy był swój chłop no nie ?

Oto rozwiązanie twojej zagadki.

Co do twojej kłótni z RS'em mogę powiedzieć tyle:
Z twoim charakterem jest właściwe żeby tobą ktoś potrząsnął ot tak profilaktycznie. Nawet jak ten ktoś nie ma racji, to po prostu trzeba tobą potrząsnąć tak tylko leczniczo - wtedy przestajesz szukać spisków, węszyć lewych tożsamości w internecie i szukać gdzie straciłeś bo ktoś inny mógłby zyskać.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Czerwca 2018, 01:09 »
Trochę logiki Raf - minimum logiki dzisiaj ponownie cię proszę...

RS zlecił płytki żeby leżały w kącie, ale żeby na złość Rafowi pokazać że ma płytki i nic z nimi nie robić. NIE !
zlecil bo byly gotowe projekty - nawet jesli byly jakies zmiany to autor na tej stronie pisal, ze po wykonaniu tych plytek okazalo sie ze pewne zmiany moga byc pozadane wiec zgaduje, ze wlasnie te zmiany zostaly poczynione :) research & development kosztuje najwiecej, dlatego rs projektowal, owszem - pasywny expander cartridge, zamieniacz portow joystickow, czy adapter joya pc do c64 - wszystko to projekty na kilka wolnych wieczorow, wiem bo swego czasu duzo na AVR robilem, obfita prace licencjacka tez robilem. Sam, nie kupilem jej :)

To ty sam swoim popierdywaniem w wątku o aukcjach wywołałeś wilka z lasu i sprowokowałeś mnie żebym sfotografował płytkę, która leży u mnie od kilku miesięcy. To ty sam zbanowałeś RS'a na wszelki wypadek bo a nuż przypadkiem nie ma płytek.

I teraz dochodzimy do twojej enigmy której nie możesz rozwikłać:

Wolę z tym niedobrym, handlarzyną, lumpem, pewnie i złodziejem, a jak i złodziejem to i pijakiem, bo "każdy pijak to złodziej" zrobić w miesiąc minigangcarta niż z tobą złotym człowiekiem czekać na twoją łaskę czy raczysz wyrysować poprawne PCB do AR na które czekam 5 lat łaskawco.
Miales gotowego ogryzka a rs2232 "mial" gotowego sd2iec, jaka filozofia aby takie dwa projekty wciepac na jedno pcb? otoz taka, jak sdbox. XC95xx rowniez programowalem w VHDL - jeden projekt od zera robilem, wiec i tutaj wiem czego sie spodziewac. Ale tutaj niestety trzeba bylo troche research & development zwiazanego z PCB, bo tutaj akurat gotowca przeciez nei bylo :), jesli juz za pierwszym razem plytka wyszla idealnie to szacun.

Wszystko co zrobiłeś to uwaliłeś projekt klona 1581 swoją bezinteresowną zawiścią i mamiłeś bredniami jak to chcesz nakarmić głodny naród goldencartami za 1/4 ceny bo te od RS'a są bebe.
O co chodzi z tymi rzekomo unikatowymi cartridgeami pisalem wielokrotnie wiec szkoda czasu sie powtarzac ale to ze spolecznosc nie widzi w krojeniu ludzi na tym ludzi dalo mi bardzo duzo do myslenia, dziekuje bardzo ze otworzono mi oczy :)

Już ci udowodniłem ile można było zrobić przez ten czas (minigangcart) a ile ty zrobiłeś widać jak na dłoni.

W JLCPCB za 2 dolary zrobią ci 10 płytek poniżej 100x100 mm 48h building time wysyłka DHL Express po 7 dniach od złożenia zamówienia pod drzwiami stoi kurier a twój problem na czym polega ?

Gadasz, obiecujesz, mamisz i nic nie robisz. Żeby to było tylko tyle, ale jeszcze bezinteresowną zawiścią ścinasz projekt bo nie lubisz RS'a. Jak ci za 50 złotych puścił EasyFlasha 3 to wtedy był swój chłop no nie ?
Robienie projektow elektronicznych to nie jesdyne moje zajecie, niestety nie zlecilem projektu bo mi wszedl inny temat a nie chcialem tego pcb wrzucac na pale jako sztuka dla sztuki - sa tam elementy SMD w tym rzeczony wyzej xilinx wiec latanie tego pozniej kynarem to niestety niejest hop siup. prawdodpobnie przeedyyuje jeszcze pcb tak aby sobie wyprowadzic nieco goldpinow do potencjalnego odpluskwiania.

za 50zl to nawet EF1 od niego nie kupilem, nie wiem skad ten cennik. Owszem, kupilem od niego kiedys kilka rzeczy w dobrych cenach ale ja nie robilem mu nigdy prania mozgu typu zrobmy klona fd2000 = pozycz mi stacje i idz w pizdu bo juz nie jestem mi potrzebny albo wjazd na zasilacze i straszenie ze co to on nie moze ale pod plaszczykiem jakiejs historyjki :) sa tacy, ktorzy w tym wszystkim dobrze odczytuja o co chodzi :) na SP8 chcial wejsc na krotko - wszedl, nie zostal sciagniety z kasy, dal nagrode. Zycie -> symbioza powinna byc.

a robic... robie, zalozylem dzialalnosc gospodarcza i nie zawaham sie jej uzyc, to chyba lepsze wyjscie niz alter ego "Dariusz Milczewski"?

Oto rozwiązanie twojej zagadki.

Co do twojej kłótni z RS'em mogę powiedzieć tyle:
Z twoim charakterem jest właściwe żeby tobą ktoś potrząsnął ot tak profilaktycznie. Nawet jak ten ktoś nie ma racji, to po prostu trzeba tobą potrząsnąć tak tylko leczniczo - wtedy przestajesz szukać spisków, węszyć lewych tożsamości w internecie i szukać gdzie straciłeś bo ktoś inny mógłby zyskać.

Temat jest prosty - to nie ja go zaatakowalem (zasilacze) a wczesniej po prostu nie dalem sie wykorzystac w jego gierkach ale sa osoby, ktore wiedzac ze tak wlasnie jest i tak beda siedziec cicho bo ze mnie nie ma az takich korzysci :) Niemniej jednak dzieki Tobie rs2232 bardzo ladnie urosl w oczach spolecznosci i ja takze musze zachowac twarz i doprowadzic moje projekty, a jak :)

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Czerwca 2018, 12:28 »
Moar popcorn !
-profil nieaktywny-