Na początek chciałbym wszystkich przywitać
Stałem się posiadaczem SD-BOX i na początku się cieszyłem że fajnie działa itp. ale zmieniłem zdanie po tym jak pan OLO5jedynek mnie potraktował i tu zamieszczam korespondencję z nim, sami oceńcie.
Pozdrawiam.
Witam skąd można pobrać najnowszą wersję oprogramowania do SD-BOX 1 mam aktualnie wersję 1.17 a widzę już 1.20
Pozdrawiam
Odpowiedź od pana OLO:
Znikąd. Czytanie i szukanie nie boli. Wszystko jest napisane na stronie.
Ja:
Rozumiem co jest napisane "Skontaktuj się poprzez formularz kontaktowy lub prywatną wiadomość na forum, i napisz że potrzebujesz nowszą wersję oprogramowania (formularz kontaktowy nie wymaga posiadania konta na forum)."
Więc skorzystałem z formularza i napisałem więc jeżeli można poprosić o plik z najnowszą wersją to proszę podesłać, posiadam programator i zaprogramuję pamięć mam zrobioną kopię aktualnego firmware.
Pozdrawiam
Odpowiedź od pana OLO:
To nic nie da
Ja:
Hmm ale co nic nie da, nie chcesz mi podesłać czy jak ? bo nie rozumiem, skoro piszesz że jest najnowsza wersja i są dwie opcje na aktualizację czyli samemu zaprogramować lub wysłać do ciebie więc mogę to zrobić sam, proszę wytłumacz mi w czym problem ?
Pozdrawiam
Odpowiedź pana OLO:
W zmianach w CPLD
Ja:
Rozumiem czyli zostaję na wersji 1.17 szkoda
Pozdrawiam
Odpowiedź pana OLO:
Trzeba wgrać nowy wsad do CPLD. Masz programator? Jak nie to odeślij to ci to wgram.
Ja:
Mam coś takiego jak w linku jeżeli tym wgram to ok. (podesłałem w linku że mam programator do CPLD).
Odpowiedź pana OLO:
Dla świętego spokoju jutro zmienię to co napisałem w FAQ.
Ja:
Więc czy mogę liczyć na wsady do CPLD i FLASH ? czy muszę ci wysłać SD-BOXa ?
Odpowiedź pana OLO:
Skąd mam wiedzieć że masz sdboxa?
Do tego trzeba wykonac przeróbkę na płytce. Jeśli CPLD na płytce ma 36 mcel to też trzeba go wymienić.
Ja:
A numer na nim mam 1xx
Odpowiedź pana OLO:
To jak wszystko wiesz to go wyślij do mnie (tu zaczynają się schody dziwne pytanie)
Ja:
Ok to podaj adres. Pozdrawiam
Odpowiedź pana OLO:
Od kogo masz sdboxa?
Ja:
W poprzednim mailu napisalem ze od Mirka A.... mojego kolegi.
Odpowiedź pana OLO:
To że się możecie znać nie wykluczam ale jego sdbox miał zupełnie inny nr.
Ja:
Mirek go dla mnie zamówił od ciebie, nie wiem w czym problem, mam ci zrobić zdjęcie i wysłać ? przecież chyba nikt więcej nie robi sdboxów prócz ciebie, mam tylko pytanie czy chcesz pomóc czy nie bo odnoszę wrażenie że cała rozmowa prowadzi do nikąd.
Pozdrawiam
Odpowiedź pana OLO:
Czemu sam go nie kupiłeś? I potem mam go Mirkowi odesłać?
Ja:
Dlatego zamówiłem przez Mirka bo powiedział mi że cię zna i szybciej mi załatwi bo podobno się długo czeka, w takim razie wg ciebie kto powinien mieć nr 1xx ? (czyli mój)
Pozdrawiam
Odpowiedź pana OLO:
Ktoś inny. Każdy może napisać że go zna i że ma sdboxa o jakims tam nr. Mirek kupował około rok temu sdbox więc powinien mieć adres
Jak go znasz to podaj jego adres.
Ja:
Jeżeli mi nie wierzysz to zadzwoń lub napisz do Mirka i zapytaj się kto to jest dioda2000 i czy dla mnie zamawiał SD-BOXa
Pozdrawiam
Odpowiedź pana OLO:
Nie pisz więcej.
I tak wygląda pomoc i upgrade SD-BOXa z wersji 1.17 do 1.20 od pana OLO5jedynek w ten sposób traktuje właścicieli SD-BOXów nie spodziewałem się że tak totalnie mnie zleje, i zastanawiam się teraz nad sprzedażą SD-BOXa (tylko jak nie ma wsparcia to kto go kupi) bo mimo iż mam na niego gwarancję to nie mogę na nią liczyć oraz gdy projekt się rozwija ja zostaję w tyle z oprogramowaniem i brakiem wsparcia technicznego, jakie ma znaczenie od kogo się ma SD-BOX jak ma się na niego papiery i gwarancję jak dla mnie to ten człowiek jest dziwny najpierw chce pomóc a później pisze "NIE PISZ WIĘCEJ" więc jestem bardzo niezadowolony z podejścia do sprawy pana OLO.
Pozdrawiam posiadaczy SD-BOXów może innym pomaga mnie nie pomógł.
Dziękuję