Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Aktualizacja SD-BOX z 1.17 na 1.20 MISSION FAILED  (Przeczytany 6619 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
Re: Aktualizacja SD-BOX z 1.17 na 1.20 MISSION FAILED
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Stycznia 2018, 12:44 »
Akurat Starego Marabuta nie wkładałbym do jednego pudła z jegomościem imć  Kisielem.

1. Wątek jest o SDBoxie i podejściu Ola.
2. SM podał linka do wątku o UK - gdzie Kisiel pokazał swoje podejście.
3. Wniosek - wkładam SM do pudła z Kisielem. O RLY ? :P

Kto chce jeszcze do pudła z kisielem ? ;)  "Ballada o lekkim zabarwieniu..." mi się właśnie przypomina, pudło z kisielem, pudło z makaronem :P
-profil nieaktywny-

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Stycznia 2018, 13:39 »
jak mnie natchni to pokażę upgrade SD-BOXa na youtube polanego benzyną i zmierzę czas jak długo płonie

Sprzedaj mi go. Może docelowo wyląduje na jutubie w ramach "Czy to się da zmielić ?", albo nie wiem, sprawdzę ile wytrzyma gotowania w kisielu, bo prawdę mówiąc na kij mi on.

Ale najpierw go obejrzę (TDS210 + C1-116A), bo Nieustraszony Tropiciel Ola notorycznie posądzał SDBoxa o uwalanie PLA (w tych C64, które je mają) i nie potrafił sensownie odpowiedzieć gdy go pytałem czemu tak twierdzi. Poza tym, hmm...skoro już wiemy jak SDBox działa może zechce mi się w nim jednak coś "porzeźbić".

-profil nieaktywny-

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Stycznia 2018, 13:45 »
Napisałeś:

Mistrzowie relacji z klientami.

Myślałem, że pisząc w liczbie mnogiej, naśmiewasz się także z SM.
Wybacz bo powstaje kolejne nieporozumienie.

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #18 dnia: 29 Stycznia 2018, 14:04 »
jak mnie natchni to pokażę upgrade SD-BOXa na youtube polanego benzyną i zmierzę czas jak długo płonie

Sprzedaj mi go. Może docelowo wyląduje na jutubie w ramach "Czy to się da zmielić ?", albo nie wiem, sprawdzę ile wytrzyma gotowania w kisielu, bo prawdę mówiąc na kij mi on.

Ale najpierw go obejrzę (TDS210 + C1-116A), bo Nieustraszony Tropiciel Ola notorycznie posądzał SDBoxa o uwalanie PLA (w tych C64, które je mają) i nie potrafił sensownie odpowiedzieć gdy go pytałem czemu tak twierdzi. Poza tym, hmm...skoro już wiemy jak SDBox działa może zechce mi się w nim jednak coś "porzeźbić".
Też jestem ciekawy.
Albo wysłać do de kompozytora.
Mówił że robi cykl z commodore.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #19 dnia: 29 Stycznia 2018, 16:13 »

Nie nie sprzeda ci go !!!!!

To historia rodem z Lotu nad kukułczym gniazdem. Dzisiaj ja pobawię się w tropiciela klonów. KB777 słusznie Kaczora odnalazł jako OLO DETECTED.

Historia brzmi tak - gość kupił przez kolegę SD Boxa. Olo zapisuje komu sprzedawał. Podany kolega nie ma na koncie 2ch SD Boxów a numer jego jest inny niż podaje niejaki dioda 1 postowiec. Dioda jest na tyle nierozgarnięty że nie potrafi odnaleźć adresu ola NA KARCIE GWARANCYJNEJ...  Bo jej po prostu nie ma. Jak nie ma SD Boxa. Śmieszne podjazdy nudzącego się zbanowanego kisiela.
Dla przypomnienia "olopińćjedynek",  "olojustfive", "trolololo" tutaj "OLO5jedynek" - maniera kisiela z przekręcaniem nicków jak (przepraszam hobocti77) "homocity".
Dziś pogadały sobie 2 klony ola i kisiela ze sobą.

Do administracji:
Wiem Raf że pasuje ci fake na ola, ale wątek jest lewy i POWINIEN ZOSTAĆ USUNIĘTY
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #20 dnia: 29 Stycznia 2018, 16:42 »
No i masz! 
Zbanowany na ileś tam dni, dalej tu wpełza żeby się pobawić naiwnością co poniektórych :)
Wegi ma totalną rację. Kompletny fake. Gość pewnie już dawno schrupał chipsy które sobie kupił
przed oglądaniem naszych zapasów w tym wątku ;) 

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #21 dnia: 29 Stycznia 2018, 17:12 »

Sprzedaj mi go. [....]

[...]
Śmieszne podjazdy nudzącego się zbanowanego kisiela.
[...]
Do administracji:
Wiem Raf że pasuje ci fake na ola, ale wątek jest lewy i POWINIEN ZOSTAĆ USUNIĘTY

Kaczor może być klonem - ale nie musi. Dioda może być klonem - ale nie musi - no weź, napisać tyle tekstu z niestandardową dla siebie (-> Kisiela) starannością, z zupełnie inną składnią zdań ? ;)

Na siłę to i RS-a do Olo da się zmatchować - i to po wielu kryteriach, a nie po jednym. Co wcale nie będzie oznaczać, że nim jest.
-profil nieaktywny-

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Stycznia 2018, 17:34 »

To historia rodem z Lotu nad kukułczym gniazdem. Dzisiaj ja pobawię się w tropiciela klonów. KB777 słusznie Kaczora odnalazł jako OLO DETECTED.

Historia brzmi tak - gość kupił przez kolegę SD Boxa. Olo zapisuje komu sprzedawał. Podany kolega nie ma na koncie 2ch SD Boxów a numer jego jest inny niż podaje niejaki dioda 1 postowiec. Dioda jest na tyle nierozgarnięty że nie potrafi odnaleźć adresu ola NA KARCIE GWARANCYJNEJ...  Bo jej po prostu nie ma. Jak nie ma SD Boxa. Śmieszne podjazdy nudzącego się zbanowanego kisiela.
Dla przypomnienia "olopińćjedynek",  "olojustfive", "trolololo" tutaj "OLO5jedynek" - maniera kisiela z przekręcaniem nicków jak (przepraszam hobocti77) "homocity".
Dziś pogadały sobie 2 klony ola i kisiela ze sobą.

Do administracji:

Posłuchaj kolego kartę gwarancyjną mam nawet przesłałem olowi zdjęcie, pisząc z nim nie patrzałem na kartę i nie pamiętałem że adres jest na pieczątce pana A.B., ale to już bez znaczenia i tak mnie to już nie interesuje dla mnie te dwieście parę zł to pikuś, założyłem ten temat tylko dlatego żeby inni wiedzieli jak olo traktuje klientów, jak chcecie to możecie ten temat usunąć, wiem że będą zwolennicy i przeciwnicy tak to już jest, no i dlaczego olo jak mówicie podszywa się pod innymi nickami, coś w tym musi być.
Pozdrawiam

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 29 Stycznia 2018, 17:54 »
 A i przepraszam bo zapomniałem zapytać, czy każdy nowy użytkownik tego forum jak ja od razu jest kojarzony z klonem któregoś z forumowiczów ? widzę że atmosfera jest napięta, ale cóż mam powiedzieć, może trzeba wprowadzić jakieś zmiany na forum i zrobić identyfikację na linie papilarne lub siatkówkę oka bo nie wiem jak będą się nowi użytkownicy uwiarygadniać  :)
Pozdrawiam

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Stycznia 2018, 17:56 »
Nie bierz tego tak do siebie.
To forum zmaga się z atakiem klonów, stąd ta podejrzliwosc.
Jak się logowalem tu pierwszy raz też byłem o to posadzany. Można to tu nazwać tradycją😃
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2018, 18:01 wysłana przez StaryMarabut »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #25 dnia: 29 Stycznia 2018, 18:06 »
Jak się logowalem tu pierwszy raz też byłem o to posadzany. Można to tu nazwać tradycją😃
To już trwa 8 lat? O matko...
Ja pamiętam jak największym podejrzanym był Mateusz (Maliniak).
Może jakąś listę klonów by zrobić? Ot tak dla ciekawości ilu ich jest.

@Ikci dziękuję za dobre słowa w poście ;)
A czy Ty nie byłeś również klonem?
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2018, 18:10 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Stycznia 2018, 18:35 »
A i przepraszam bo zapomniałem zapytać, czy każdy nowy użytkownik tego forum jak ja od razu jest kojarzony z klonem któregoś z forumowiczów ? widzę że atmosfera jest napięta, ale cóż mam powiedzieć, może trzeba wprowadzić jakieś zmiany na forum i zrobić identyfikację na linie papilarne lub siatkówkę oka bo nie wiem jak będą się nowi użytkownicy uwiarygadniać  :)

To proste, wpuszczać tylko w krawatach :P  Klient w krawacie mniej awanturującym się jest.

Ej, to jak ? Nie zalałeś tego SDBoxa benzyną ? Sprzedasz mi go, odzyskasz grosz - będziesz mógł zastanowić się nad kupieniem 1541U2+ a ja zrobię użytek z oscyloskopów (jeden gdybym nie przykrył go ładnie, to 20 lat już mu zbierania kurzu by groziło, a taka sprytna ta bestia radziecka, że nawet ma własny procesor; drugi całe szczęście mniejszy i nowszy, imperialistyczny, cyfrowy z "analogowym rejestrem przesuwnym" zamiast przetwornika A/C - czeka w gotowości bojowej na półce nad zasilaczem laboratoryjnym "Zasłabem" pieszczotliwie nazwanym przez ekipę która je budowała, całe 10 sztuk na świecie, miało być więcej ale jednemu pies zjadł elementy; oj ile się nad nim nasiedziałem, tfu).
-profil nieaktywny-

Offline dioda2000

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Stycznia 2018, 18:52 »

To proste, wpuszczać tylko w krawatach :P  Klient w krawacie mniej awanturującym się jest.

Ej, to jak ? Nie zalałeś tego SDBoxa benzyną ? Sprzedasz mi go, odzyskasz grosz - będziesz mógł zastanowić się nad kupieniem 1541U2+ a ja zrobię użytek z oscyloskopów (jeden gdybym nie przykrył go ładnie, to 20 lat już mu zbierania kurzu by groziło, a taka sprytna ta bestia radziecka, że nawet ma własny procesor; drugi całe szczęście mniejszy i nowszy, imperialistyczny, cyfrowy z "analogowym rejestrem przesuwnym" zamiast przetwornika A/C - czeka w gotowości bojowej na półce nad zasilaczem laboratoryjnym "Zasłabem" pieszczotliwie nazwanym przez ekipę która je budowała, całe 10 sztuk na świecie, miało być więcej ale jednemu pies zjadł elementy; oj ile się nad nim nasiedziałem, tfu).

1541U2+ będę i tak zamawiał a z tym sdboxem zastanawiam się co będzie przyjemniejsze może przerobię go jeszcze na coś innego użytecznego albo BURN  :D.

Offline ikci

• Global Moderator
  • Level 4
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Stycznia 2018, 19:57 »

@Ikci dziękuję za dobre słowa w poście ;)
A czy Ty nie byłeś również klonem?

Nie ma sprawy ale ja nie byłem klonem.

Ja  J E S T E M  klonem,  tylko jeszcze sobie nie uzmysłowiłem kto w tym maczał palce ;)

Zaraz pewnie ktoś napisze, że owszem, ktoś maczał, ale nie palce...
i to był mój ojciec...   :)

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Stycznia 2018, 20:19 »
No widzisz KB mówiłem że nie sprzeda, łatwiej "przerabiać" u siebie jak się tego nie ma niż go wysyłać i odzyskać kasę. Taki dioda milioner co to wtopił 2 stówy i nie chce ich odzyskać, zdolny gość go sobie może i nawet poprzerabia na maszynkę do bitcoinów , I NIE POTRAFI ODCZYTAĆ ADRESU OLA Z KARTY GWARANCYJNEJ, za to potrafi polecieć i poskarżyć się na forum żeby założyć ściek na ola.

Z tym samym prawdopodobieństwem możesz zakładać że Kaczor to miłośnik ola, który się tu latami nie udzielał nie udzielał, ale jak zobaczył wątek życia wpadł zaświadczyć że upgradeował SDboxa u ola 2 razy.

@Vato skasuj ten ściek.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???