Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Raf vs C64Power  (Przeczytany 15596 razy)

Offline wegi

• Level 7
Re: Raf vs C64Power
« Odpowiedź #105 dnia: 13 Marca 2019, 20:17 »

To wszystko wygląda jak spowiedź i omamy chorego psychicznie człowieka...

Tak na pożegnanie i gwoli przypomnienia:

To forum stało się gnojowiskiem ponieważ najpierw jak było samopas latały dwa psychole kisiel i raf (w szczególności ten pierwszy) i obszczekiwały każdego nowego usera, zwłaszcza gdy próbował pytać czy rozmawiać o hardware. Jak rozbestwione bachory w markecia skakały tu te dwa psychusie i obwarkiwały userów. Potem skwapliwie zaopiekował się forum raf dokładając niedźwiedzią przysługę do zmarcia tego wysypiska i przez długi czas wspierał poszczekiwania, obelgi, prowokacje kisiela. Wspierał choćby tym, że będąc adminem nie moderował czy nie permbanował kisiela - to takie "przestępstwo przez zaniechanie".  Gdy plany biznesowe rafa nie wypaliły a kisiela jakoś tak ich drogi się rozeszły... Dalej chyba każdy zna i wie dlaczego 400 osób potrafi czytać i żadna z nich nie chce pisać na tym wysypisku.  TO mówi samo za siebie i żadna rafologika tu nie pomoże.

Mówiąc wysypisko, to jest złagodzenie, bo to jest gnojowisko, a ostatnio sen wariata i bełkot jego kilku ... wyznawców (?)

Bezkrytyczny wobec siebie raf znajdzie winę gdziekolwiek byle nie u siebie, nie ma sensu tego ciągnąć, spierać się i tłumaczyć...

Dawno mówiłem że możesz gasić światło, ty jeszcze zamknąłeś forum na kilka tygodni i czekałeś na lament i błagania "WRACAJ !"
Pomimo że nie było tych lamentów i tak wróciłeś jak zły szeląg - jak widać NIEPOTRZEBNIE.
Zostało wysypisko, gdzie 90% postów serwuje raf,  pozostałe 10% to kilku jego przybocznych i przypadkowych userów. RAFOWISKO

Więcej rafowi nie chcę "dosypywać węgla" do tej rozwalonej power-lokomotywy.

Co do genialności imć kisiela:

[...]
"Stopień innowacyjności gangsterów, zasilaczy itd vs T8500,UK1541,TDC itd. Oceniam jako różnica w klasie o kilka długości, tysiące godzin poświęconych na analizę, koncepcję i algorytmy vs poskładanie do kupy istniejących rozwiązań."
[...]

Właśnie przykład:

Dlaczego GEOAR - W KTÓRYM ZŁOŻYŁEŚ KILKA ISTNIEJĄCYCH ROZWIĄZAŃ DO KUPY - w tydzień rozładowywał baterię CR2032 i guzik po niej userom, co chcieli zachować na ramcarcie swoje dane... ??

Można by pomyśleć, że to jakiś hmmm... błąd ? niedopatrzenie ? bug ? ze strony kisiela ???

Nie nie nie - nic z tych rzeczy - OTÓŻ WŁAŚNIE TUTAJ MAMY PRZEJAW GENIUSZU KISIELA i taka konstrukcja została głeboko przemyślana i zaprojektowana podczas
" tysięcy godzin poświęconych na analizę, koncepcję i algorytmy..."

Geniusz kisiel DOSKONALE WIE, że każdy user ma w domu worek - CO TAM WOREK - CAŁĄ PALETĘ !!! - CR2032 i nie ma co z nimi robić, leżą sobie, szkoda je wyrzucić bo naładowane i geniusz kisiela "pomaga" im - tym userom - odzyskać miejsce w domu, garażu czy piwnicy... :-)

Jedyny hint dla kisiela - misiu tysiące godzin twoich analiz nie wykazały upływności elektrolitów jakie zastosowałeś - już żałuję że to napisałem, bo wzorem kisiela trzeba nic nie powiedzieć tylko dać rebus - jak on mawia - "dam ci wędkę a nie rybę"

Więc teraz kisiel dla ciebie wędka, chociaż skoro nie wpadłeś na to przez tyle lat to już twoje  "tysiące godzin poświęconych na analizę, koncepcję i algorytmy..." już nic nie pomogą i nie wpadniesz na to...

Otóż kisiel geniuszu - w tym twoim UK1541 nie działa fastformat bo nie potrafisz ogarnąć odczytu i zapisu karty w realtime W SZCZEGÓLNOŚCI ZAPISU - TWOIM WZOREM:

dam ci WĘDKĘ kisiel - nie RYBKĘ

SIĘ DA !

Ty nie wyrabiasz się z CM32bit bodajże 48MHZ a tu masz gościa który się wyrabia na przetaktowanym AVR8bit 24MHZ

https://www.youtube.com/watch?v=gKM73VpHdTw&t=256s

Tyle w temacie geniuszu kisiela, któy nigdy nie potrafił odpowiedzieć na pytanie - nie potrafił ? POTRAFIŁ - tylko nie chciał udzielić informacji - taki charkter jak w starożytmym Egipcie, kto miał wiedzę  - ten miał władzę.

Kończ raf - wstydu nie oszczędziłeś sobie ale może skończyć i odejść ze sceny już pokonany.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #106 dnia: 13 Marca 2019, 20:46 »
Wegi, fajnie ze wpadles, dawno cie tu ostatni raz widzieli ;D

Co tam u ola?
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline pomidorow

• Level 2
  • **
« Odpowiedź #107 dnia: 13 Marca 2019, 21:13 »
Wegi.
Dzieki za wyjaśnienie problemu GA.
Sprzedałem go, po tym jak wiele razy zgubił zawartość. Nie mam ochoty kopać się z koniem

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #108 dnia: 13 Marca 2019, 23:24 »
http://c64power.com/forumng/index.php?topic=8173.msg107895#msg107895

Kto się nie przyczynił do umarcia tego forum (pomińmy "meteoryty" z mniej niż setką postów), niech pierwszy rzuci kamieniem.
-profil nieaktywny-

Offline heniek29cr

• Level 5
« Odpowiedź #109 dnia: 13 Marca 2019, 23:38 »
Boszz ja też już wymiękam a tak cholernie mi szkoda tego miejsca.....
Raf proszę Cię odpuść już Sobie !!! dość się już wszyscy naczytali jak zostałeś potraktowany.....co Ty myślisz, żeś jedyny którego świat skrzywdził...to Twój pierwszy raz czy co?
Głowę się podnosi i walczy dalej a "Pón Bóczek nie rychliwy ale sprawiedliwy"...."karma wraca" czy co tam jeszcze innego..
Weź... może dla mnie i innych, którzy nie są związani ze sceną spróbuj jeszcze ratować to miejsce!!! takie "Mission Impossible" ale walcz jak prawdziwy spartiata i przestań patrzeć wstecz a odwróć się na pięcie i rób w końcu Swoje.
Pozdrawiam

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #110 dnia: 14 Marca 2019, 00:07 »
Rafowi pożyczyłem kasowarkę do Epromów, Kisielowi sypnąłem VICów, z Wegim też co nieco było (w sumie najwięcej). A teraz wszyscy trzej się żrą między sobą.  Fatum (no pun intended) jakieś czy co. Wychodzi, że wszystko moja wina ;)
-profil nieaktywny-

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #111 dnia: 14 Marca 2019, 00:11 »
Ide walczyc na innych frontach, mam juz wyjebane i tylko na odchodne "koledzy" caly czas mi udowodnic probuja, ze dobrze robie, takie zycie.

Bledne interpretacje i czesto absurdalne zarzuty - ale po co cokolwiek tlumaczyc :d dobrze wyszedlem tlumaczac uczciwie, ze rs2232 zagrywa vaporware, mnie szkalujac, skoro ludzie za nim latali jak za 500+? :)

Chcialem sie w gruncie rzeczy pozegnac a na koniec znow fekalia na klate ale juz mnie to nie rusza :) z perpektywy czasu pewnie bede zalowal wysilku.

Po prostu scena kojarzyla mi sie z dobra zabawa, ale z socjopatycznym kisielem nie da sie dobrze bawic :) i organizowac tez nic nie polecam, chcialem zeby ludzie znali prawde, jak wygladaly kulisy wspolpracy z kisielem :) ale prawda w tym wypadku jest tak samo interesujaca, jak w przypadku moich produktow :) ci, ktorzy zarzucaja mi wycinanie konkurencji, jesli nie troluja, to musza byc naprawde niezle pojebani i polecam sobie zrobic "projekcje" taka, ze wprowadzacie na rynek jakis rozsadny produkt a jakis polaczek zaczyna was szkalowac... Co robicie :) ikci wam podpowie jak sobie cos takiego robi, w konch niezle zna sie na psycho.

W kazdym razie tu moze i jest co ratowac, ale chyba nie ma z kim, problemem dla ludzi, ktorzy postawią nanwyzej wodke na stol jest nawet to, ze sponsoruje nagrody, co jeszcze jest potem zamieniane w rzekomo zajebisty zart, do ktorego zapewne nie mam dystansu :)

Generalnie gdy chcialem ulepszyć moonshine dragons, to zgłosiłem sie sam z nagrodami, tutaj zglaszaja sie do mnie ludzie z wiadrami gowna ale spoko, do końca miecha kaku na klatu przyjme. Obnazajcie sie dalej kim jestescie, po to jest ten watek.

"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #112 dnia: 14 Marca 2019, 00:41 »
Po prostu scena kojarzyla mi sie z

power to nigdy nie było scenowe forum.
chyba że masz na myśli niedawanie bana buddzie bo friendship rulez, no przecież :D

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #113 dnia: 14 Marca 2019, 00:44 »
a jak już przypomniano wątek z szambem, to pozostaje mieć nadzieję że w innych communities będziesz równie skuteczny jak admin tutej:

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #114 dnia: 14 Marca 2019, 00:57 »
Teatr jak u Huberta Urbańskiego - "jeszcze przez 2 tygodnie wytrzymam"

Za każdą stówę postawioną na RAFEXIT u buckmahenrów dają po 2000 !

Jeżeli mowa o miłośnikach 500+ to nie Polacy ale nagle okazuje się że USanie i reszta Zachodu - 90% wpłacających na MGC ma do wyboru euro, dolar usa i PLN - złotówka spada i nawet amerykanie płacąc za przewalutowanie na ppalu płacą w złotówkach (ja osobiście nigdy bym na to nie wpadł !) - teraz można psioczyć polaczków i miłośnikach taniego szajsu bo inni idą do lepszego świata, gdzie nikt nie lubi taniego g... Nie - przecież oni tam pieniędzy nie liczą - mają zasiane na trawniku i im rosną. Oni nawet liczyć nie umieją bo słaba edukacja u niejch...

Przekaż darowiznę polaczku... na RAFEXIT
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #115 dnia: 14 Marca 2019, 01:06 »
No i widzisz, Fajna masz pamiatke po c64power. dobranoc, jutro nowy shit harvesting day <3

https://www.youtube.com/watch?v=3shpp5n4z3M

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #116 dnia: 14 Marca 2019, 08:15 »
"karma wraca"

Karma wróciła do Rafa. Tyle lat pozwalał na bluzganie i oblewanie gównem innych, sam bluzgał i oblewał gównem innych w końcu sam został oblany gównem, co najlepsze - swoim własnym, które sam zrobił na tym forum.
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
« Odpowiedź #117 dnia: 14 Marca 2019, 09:03 »
 A wystarczyłoby sobie wprost powiedzieć kto jest na czyjej liście płac (kiedyś vs teraz) i intencje byłyby jasne.
Kurna, rynek jest duży, moglibyście się wszyscy zmieścić, ale nie, zniszczyć innych,  monopol mieć na zabawki. Bańka retro pęknie kiedyś i wtedy kupować będą tylko świadomi (mam pierwsze 1541U w PL, S/N 20), pamiętajcie o tym. chcąc się utrzymywać z dodatków do C=.

Kto nigdy nie dokarmił Kisiela niech podniesie rękę. Niech sobie przypomną zwłaszcza ci, którzy w kolejce po GA i inne takie się karnie ustawiali. Maly hint: gdy była nagonka na Olo (tego 1.0, nue nie to żebym był fanem), że sdbox jest psujoboxem, kto miał na tyle odwagi, żeby nie płynąć z prądem ? Poza Komanczem ?
-profil nieaktywny-

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #118 dnia: 14 Marca 2019, 09:14 »
Zupełnie przeinaczasz fakty Canga i to trzeba podkreślić bo ludzie jak heniek będą mieli złe pojęcie o sytuacji.

Nikt tutaj rafa od k##w i ch###w nie wyzywał jak on chociażby komancza, co widać na obrazku powyżej "1linijkowa k###a" .  Widział ktoś takie knajackie chamstwo ?
Przy jednoczesnym wypłakiwaniu w rękaw carrionowi że forum osiągnęło dno ? (sic)

Ludzie przestali być zainteresowani uczestniczeniem w tym gnojowisku żeby zostać oblanym gównem przez rafa czy jego współzawodników.
 Większość ludzi zwyczajnie olała to wysypisko - widzę zalogowanych starych wartościowych userów jak np. Zito, którzy od lat tutaj już się nie odzywają a mieliby na pewno wiele ciekawych rzeczy do powiedzenia. Część ludzi zwyczajnie powiedziała rafowi prosto w twarz co wyprawia i że to on doprowadził forum poniżej mułu.

Cała drama rafa rozgrywa się wokół jego frustracji, że ktoś nie zgadza się na warunki w stylu:

1. Przekaż darowiznę a ja cię obleję gównem.
2. Przekaż darowiznę a ja pozwolę żeby inni oblewali cię gównem.
3. Przekaż darowiznę a ja cię zbanuję.

Jedynym wylewającym pomyje tutaj jest raf ze swojmi retrospekcjami i zakrzywionym widzeniem świata. W tym wątku pomyje często wylewa na siebie.
Następnie kreuje się na męczennika.

Właśnie KB777 przypomniały mi się twoje teksty w stylu "ja nigdy nie wesprę Jensa bo coś tam" - nie ma czegoś takiego jak wsparcie Jensa czy Gideona - to brednie a prawda jest taka:

KUPUJESZ TO CO CHCESZ NIE DLATEGO ŻE MASZ OCHOTĘ GO WESPRZEĆ TYLKO DLATEGO ŻE ŚWIECĄ CI SIĘ OCZY DO JEGO PRODUKTU.

Wspierać możesz power przekazując darowiznę.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #119 dnia: 14 Marca 2019, 09:30 »
Olo to jest akurat specjalna przypadlosc, moge przyznac, bo nie jestem trolujacym madrala czy innym wojujacym o rzekoma sprawiedliwosc, ze byly rzeczy, ktore piszac o olo, byly nieprawda, np nie rozmawial sam ze soba a z bratem, na dwa rozne internety mobilne a sam trolling mogl byl wymierzony na autozaoranie osob, ktore sie beda o to rzucac (choc to ze kisiel robil z siebie idiote piszac o kazdym nowym userze ze to klon olo to akurat inna para kaloszy, rzekomo taki uber inteligentny cwany bydlak powinien byc w stanie rozpoznac who is who), to w koncu nic nadmiernie przeszkadzajajcego, ze ktos z dwoch kont robi sie na madrzejszego niz w rzeczywistoci, wegi klika LUBIE TO, bo olo robi cartridge, na elekrodzie tez to akceptuja ale banuja jesli ojciec z synem pisza z dwoch roznych konta ale z jednego IP.

Myslalem takze, ze olo zajumal firmware do sdbox z czegos i (do)pisal to sam a ponoc pisal to jego brat, sp ramos jak jeszcze zyl cos tam mi chlapnal. Milosc do ola swoja droga jest zajebistym dowodem wypaczonej osi postrzegania osob takich jak wegi (ostatnie posty to tez taki nieco oblakanczy belkot, nad czym ubolewam, bo takie piekne scenowe CV ma na csdb) - biorac ile zrobilem altruistycznie i za darmoszkoe dla ludzi vs olo ktory trzepal klony napredce, wszystko dla kasy, niczym pozytecznym sie nie podzielil, lewe konta, podszywki... dla wegiego i tak olo > raf xD jak to mowia, kazdy sobie moze ocenic a mnie interesuje w tym momencie czy moja opowiesc ma jakiekolwiek wady na tle FAKTOW i logicznego WNIOSKOWANIA, bo to ze jednolinijkowy czy wielolinijkowy troll wyrwie cos z kontekstu (czy to canga, czy komancz) mnie nie rusza.

ale kb777 wskazuje tutaj ciekawy mechanizm - jesli ktos jest nie lubiany, to jego produkty/osiagniecia latwiej szkalowac, sek w tym ze olo na to zapracowal, a ja... robilem imprezy, pomagalem ludziom, zastawialem na poczet imprez hajs, dzielilem sie moimi zrodlowkami m wspieralem imprezy.... interesujacy jest powod nienawisici do mnie, moze po prostu za duzo publicznie oceniam ;) w koncu ekipa rw mnie znienawidzila po tym, gdy napisalem kilka slow o rw2015, ktore w gruncie rzeczy nieprawda nie byly ;)

w zamian slysze rozne brednie, zazwyczaj bez poparcia argumentami i niestety niektore postonne osoby to lykaja nie probujac szukac "srodka" no ale coz - niektorym przeciez o to chodzi, takie "zarty" :D

zamiast pierdolic glupoty, pojdzcie w konkret: zrobcie liste osob, ktore:
- szkalowalem
- okradlem
- oszukalem
- wykorzystalem
- zepsulem im sprzet
- moje produkty zniszczyly im sprzet
- ile osobom nie pomoglem (sic, w nocy wegi mial o cos na tym polu problem xd)

mozecie jeszcze cos ekstra zaproponowac