Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Raf vs C64Power  (Przeczytany 15544 razy)

Offline Reufan2

• Level 1
  • *
Re: Raf vs C64Power
« Odpowiedź #210 dnia: 24 Marca 2019, 22:41 »
Jadac autem nagralem conieco bo warto dobrze wykorzystywac czas strategicznie a tutaj... coraz bardziej szkoda mi czasu juz tutaj pisac ;)

https://www.youtube.com/watch?v=axpyIO7PIJc endźoj.

Raf, szkoda że tracisz energię na coś takiego - gdybyś te 25+ minut nagrał na temat c64 byłoby super. Szkoda :( Tak na marginesie sam wskazałeś swoje błędy tylko ich nie dostrzegasz. Jak mówisz o wypowiedziach innych: zacznij od podstaw takich jak: zobacz ile postów napisałeś bez polskich znaków. Rozumiem, osoby inteligentne nie muszą zwracać uwagi na ortografię, bo przecież domyślą się sami.

Nie powołuj się na cywilizowanych ludzi, bo sam tych niecywilizowanych tutaj wpuszczałeś i tolerowałeś a nawet swoimi odpowiedziami innym użytkownikom nakręcałeś. Nie dziwi Cię to, że jak się do czegoś dotykasz to jakoś nikt nie chce potem stanąć za Tobą a i sukcesów nie ma za wiele? Zwracaj uwagę na to jak Ty się zachowujesz a nie jak inni. Tak przy okazji: nie pytając się zabrałeś coś co nie było Twoje, żeby stworzyć wspólny świat dla fanów c64. Czyli od razu zacząłeś proces tworzenia od konfliktu. Może najpierw trzeba było się zapytać czy wolno. Po drugie Ty sam dzielisz ludzi na różne kategorie, to widać po Twoich wypowiedziach:

po co mi disassembler dla którego targetem jest assembler ma małe Atari - pytam oczywiście w kontekście c64/c128.
dziwny komentarz, w tym kontekscie, tym stwierdzeniem przekresliles sens dalszej dyskusji z Toba.

Tak, sam konsekwentnie przekreślałeś chęć komunikacji z Tobą. I to nie tylko inni jechali po userach jak to ładnie mówisz po polsku, tylko Ty sam ich atakowałeś.

Pokaż to nagranie jakiemuś lekarzowi oraz kilka swoich postów w celu diagnozy. BTW: selektywne zaniki pamięci lub wyparcia tylko mnie umacniają w opinii na Twój temat.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #211 dnia: 24 Marca 2019, 22:51 »
Jadac autem nagralem conieco bo warto dobrze wykorzystywac czas strategicznie a tutaj... coraz bardziej szkoda mi czasu juz tutaj pisac ;)

https://www.youtube.com/watch?v=axpyIO7PIJc endźoj.
w odpowiedzi na pytanie, robię bo mogę, tak jak ludzie którzy klecą nutki /pixelki/kod.
Co do interpretacji "jestem najlepszy" , no a znasz kogoś lepszego na tym forum z hardware który realnie zrobił tyle wynalazków a nie o nich mówił. To że reszta to chuj to Twoja interpretacja.
Powodzenia na nowej drodze życia bejbi

PS. to że nic nie wnoszę to jakiś zarzut poważny czy Ty olewasz bo wnosisz ? Forum jak to po mojej aktywności wynika opuściłem już wieki temu. Teraz mam nad aktywność
« Ostatnia zmiana: 24 Marca 2019, 22:56 wysłana przez Kisiel »
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #212 dnia: 24 Marca 2019, 23:15 »
Tak na marginesie sam wskazałeś swoje błędy tylko ich nie dostrzegasz
Film nie byl moja pokuta, tylko wskazaniem co tu sie dzieje :) bo niektorzy nie rozumieja, to moze jak posuchaja to skumaja :)
natoamist bledow popelnilem wiele i wielokrotnie sie do nich przyznawalem, tylko kisiel nie popelnia bledow ;D bo mysli ze jakby sie przyznal to nie bedzie samiec "kurwa homocity" alfa xD

zacznij od podstaw takich jak: zobacz ile postów napisałeś bez polskich znaków. Rozumiem, osoby inteligentne nie muszą zwracać uwagi na ortografię, bo przecież domyślą się sami.
Jeszcze mozesz tez policzyc, jak czesto nie stawailem przecinkow przed ŻE oraz ile razy nie bylo litery wielkiej po kropce xD uwazaj bo poszczuje Cie kisielem xD
a tak serio... jezeli dyskusja schodzi na ogonki, kropki i itp pomimo tego, ze posluguje sie jezykiem polskim moze nie jak profesor mjudek ale tak w miare nawet, mam nadzieje, ze ludzie rozumieja, bledow ortagraficznych sie wystrzegam... noz biurwa mac, coz ja sie tlumacze znow xd sedno jest takie, ze najwyrazniej argumentow braklo, skoro musisz sie czepiac pisowni :D duzo tez pisze z telefonu a jezyk polski jest lipny, po angielsku sie fajnie pisze na telefonie.

Nie chce mi sie odnosic do reszty, choc rece swedza, bo nie ma tam nic konkretnego, do czego mozna sie odniesc :D

w odpowiedzi na pytanie, robię bo mogę, tak jak ludzie którzy klecą nutki /pixelki/kod.
Co do interpretacji "jestem najlepszy" , no a znasz kogoś lepszego na tym forum z hardware który realnie zrobił tyle wynalazków a nie o nich mówił. To że reszta to chuj to Twoja interpretacja.
Powodzenia na nowej drodze życia bejbi

PS. to że nic nie wnoszę to jakiś zarzut poważny czy Ty olewasz bo wnosisz ? Forum jak to po mojej aktywności wynika opuściłem już wieki temu. Teraz mam nad aktywność
aktywnosc kisiela sprowadza sie do:
- robienia innych w chuja
- jechania po nowych userach (nawet w tym tygodniu xd)
- udawania, ze pomaga innym
- trollowania
- wycieczek osobistych jezykiem alkozula z laweczki w parku
- spamowanie w kazdym watku
- obrazanie ludzi, ktorzy maja inne zdanie (subtelnie rzecz ujmujac)
- chwalenie sie swoimi projektami, w wiekszosci do szuflady lu zrobionymi na zasadzie rower z silnikiem V8

ilosc postow kisiela nie przeklada sie na jakosc, dziekuje za uwage.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Reufan2

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: 24 Marca 2019, 23:22 »
- robienia innych w chuja

Typowy język prawdziwego cywilizowanego i kulturalnego człowieka, który nie chce dzielić świata, ale go jednoczyć. I dlatego czas zamknąć to forum Raf, bo wszyscy tutaj wiedzą jak Kisiel działa. I wszyscy wiedzą jak Raf działa.

Traktuj innych tak jakbyś Ty chciał być traktowany. A czas zamknąć dlatego, że z czegoś co dla wielu ludzi jest radością i pasją, uczyniłeś szambo odstraszające innych ze szkodą dla wszystkich. Dlatego nie przestawiaj forum na RO tylko je skasuj.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #214 dnia: 24 Marca 2019, 23:56 »
Myslalem, ze doczepisz sie slowa ilosc zamiast liczba, celowo Ci pulapke zastawilem ale niestety ... trigger nie tam gdzie trzeba :)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #215 dnia: 25 Marca 2019, 00:03 »
te z szuflady to nawet połowy nie pokazałem.
C64+ , pierwszy c64 który miał pełne 16Bit IDE podpięte pod 6510 bezpośrednio (prototyp bodaj 1993r), c64+ sprzedałem w ilości paru sztuk,
AC jest na filety kto chce może sobie zrobić, atmele są do kupienia od paru lat ponownie.
Kiedy mi się chciało wspierać forum c64scene, sprokurowałem za koszt 99PLN geoaction dla ludków forumowych, do tegoż wynalazku wegi dorobił soft używający sram.
TDC-F jest przewidziany tylko do C64+, mieści się pomiędzy modyfikacjami.
TDC-L poszło parę sztuk,
MA - poszło parę sztuk, Wacki zrobił logo do tego karta.
UK1541- sprzedałem parę sztuk,
Szuflada to powyżej dziesięciu projektów w które wrzuciłem wiele szmalu, pewnie dałoby się za to kupić hulajnogę z silnikiem v8. Na Asteriod wegiego wydałem 800 i poszły płytki do śmietnika bo nie chciało mi się rzeźbić w gównie tyle baboli porobiłem, analizator stanów logicznych 8-bit z buforem na pamięci z cache mobo, C64L , T8500, ReAction, VIC snifer do LCD (coś ala toto co było parę dni temu), 6510 na Spartanie 2 z patentami które potem pomogły w UK1541, emu 6502 na MSP430, w chuj  innego gówna jak robienie nowych kolorów analogowo, drobnych śmieci.
Co do konkurencji w PL to jej nie za bardzo widzę ,  robienie kopi cudzego projektu, klecenie obudowy do tego , składanie do kupy elementy certyfikowane... to bije jeden olobox takie to słabe. Jedynie wegi z tego co widzę próbuje coś robić dla ludu w oparciu o stary FC i jakoś to wygląda ale czy życia mu starczy aby zrobić swoją wersję Ultimate ?
No cóż na zachodzie jestem osobą rozpoznawalną nie po bluzgach tylko po tym co powyżej, sorry taki mamy klimat.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #216 dnia: 25 Marca 2019, 00:26 »
Coz, taki mamy klimat :) r&d kosztuje :) ambitne rzeczy sie niekoniecznie sprzedaja :) tanie pcb z chin, zalew projektow gpl... Kazdy moze byc rs2232 czy 11111olo.

Ale tak jak mowie - to forum mi juz tylko niepotrzebnie czas zabiera a bylo wystarczajaco go duzo, aby ktos to przejal. Sek chyba w tym, ze forum to nie gotowy projekt gpl na ktorym sie myk myk trzepie kase :)

Na pewno warto dodac, ze to smutne, ze forum, ktore dzialo tyle czasu, upada no ale forum w koncu glownie tworza uzytkownicy a kisiel przeciez na tych cywiluzowanych forach nie pisze innym aby "lizali kutasa", no chyba ze przeoczylem gdzies dick licking?

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #217 dnia: 25 Marca 2019, 00:42 »
nieumim po angielsku co to jest dick?....google...fuck !
co do pomagania to chyba jedynie JD, w końcu po latach skopiował uk1541 jak mu radziłem ale w konkurencji do pi1541 to już raczej pójdzie do roboty na etat.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #218 dnia: 25 Marca 2019, 00:46 »
JD to jiffydos?

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #219 dnia: 25 Marca 2019, 00:56 »
ten od WiFi modemu i jakiś innych zabawek. tak się nie robi projektów, jaki jest sens wrzucać info czegoś co niedziała...chyba dla pucowania fujary.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #220 dnia: 25 Marca 2019, 10:07 »
[...]
  jakoś to wygląda ale czy życia mu starczy aby zrobić swoją wersję Ultimate ?
...

Dzięki za miłe słowa, mam nadzieję że nie wywołają one jakiegokolwiek reklamowego skutku bo mi naprawdę już się nie chce. Ale dziękuję.

Ultimate ? jak wyżej - najpierw musiałyby być chęci (jeżeli starczyłoby umiejętności  ;p )
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???