Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Forum - opcje edytuj i usuń  (Przeczytany 3045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 3dh

• Level 3
Forum - opcje edytuj i usuń
« dnia: 16 Kwietnia 2017, 14:07 »
Raf, mam pytanie. Jest szansa na odblokowanie opcji edytuj/usuń na stałe/tymczasowo?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Forum - opcje edytuj i usuń
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwietnia 2017, 18:43 »
1. Temat w zlym dziale
2. Edycja dziala przez okreslony czas po napisaniu (zdaje sie 10 minut) aby uniknac manipulowania przegiem dyskusji
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline 3dh

• Level 3
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwietnia 2017, 19:12 »
1. Przepraszam.
2. To jedyne logiczne wytłumaczenie, ale i tak nie pamiętam żeby inne fora blokowały (te 10 min. to za mało) edycje. Zazwyczaj "manipulacje" nie zmieniają całego komentarza, tylko coś wtrącają, albo naprawiają stare linki.

I co z opcją usuń? Taka opcja też powinna być, przynajmniej do 10 min., albo do momentu kiedy nikt nie odpowiedział w nowym wątku.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Kwietnia 2017, 19:29 »
I co z opcją usuń? Taka opcja też powinna być, przynajmniej do 10 min., albo do momentu kiedy nikt nie odpowiedział w nowym wątku.

Piszesz prośbę do admina. 14 dni na rozpatrzenie sprawy. Brak odpowiedzi nie oznacza pozytywne załatwienie sprawy.
 ;D

Offline 3dh

• Level 3
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Kwietnia 2017, 19:45 »
Piszesz prośbę do admina. 14 dni na rozpatrzenie sprawy. Brak odpowiedzi nie oznacza pozytywne załatwienie sprawy.
Zawracanie głowy.

Podałem tylko przykład z innego forum. To nie jest mój pomysł, raczej standard.

Offline maliniak

• Level 5
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Kwietnia 2017, 19:53 »
Z jakiego forum?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Kwietnia 2017, 20:05 »
1. Przepraszam.
2. To jedyne logiczne wytłumaczenie, ale i tak nie pamiętam żeby inne fora blokowały (te 10 min. to za mało) edycje. Zazwyczaj "manipulacje" nie zmieniają całego komentarza, tylko coś wtrącają, albo naprawiają stare linki.

1. To forum jest unikalne.
2. Było kiedyś infinity ale było to nadużywane przez userów. Mentalności polaka cwaniaka nie zmienisz (takie tam przekręty w dziale bazar), więc edycja postów została na tym poziomie.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Kwietnia 2017, 20:06 »
Podałem tylko przykład z innego forum. To nie jest mój pomysł, raczej standard.
Jakie to forum? Pytam poważnie, z ciekawości, bo nie spotkałem w żadnym możliwość edycji dłużej niż określona ilość minut, np. 20.
Dokładnie tak jak Raf pisze - by nie było modyfikacji/manipulacji wypowiedziami.
PPA, SPECCY, 206Club, Peugeot, FordPolska, Citroen - te fora znam i jakoś tam nie ma możliwości edycji po dłuższym czasie.
Na wielu też nie ma możliwości usunięcia, a jedynie jest możliwość zamknięcie postu, którego jest się autorem.
Nie wiem też jaki maił by być cel modyfikacji postu po np. jednym dniu? Jeżeli się pomyliłeś - piszesz sprostowanie i tyle.
Z tym standardem to nieco przesada ;)
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline 3dh

• Level 3
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Kwietnia 2017, 20:33 »
maliniak, Canga chociażby to: http://www.forumweb.pl/

Było kiedyś infinity ale było to nadużywane przez userów. Mentalności polaka cwaniaka nie zmienisz (takie tam przekręty w dziale bazar), więc edycja postów została na tym poziomie.
Szkoda. Zresztą, jeśli to przeszkadza tylko mnie, to spoko. Dostosuję się do tych nietypowych ustawień.

Btw. można by dodać regulamin zabraniający edycji w takim dziale jak bazar, albo - jeśli forum na to pozwala - zmienić ustawienia dla konkretnego działu.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Kwietnia 2017, 20:44 »
maliniak, Canga chociażby to: http://www.forumweb.pl/
Jedno z tysiąca.
Btw. można by dodać regulamin zabraniający edycji w takim dziale jak bazar
A co się stanie jak ktoś naruszy regulamin? Ban?
Nagle się okaże, ze nie ma komu pisać na forum ;)
3dh uwierz, że takie ustawienia jakie są obecnie to właśnie standard, jest ok.

Offline 3dh

• Level 3
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Kwietnia 2017, 20:51 »
Canga, w moim przypadku to właśnie C64Power jest wyjątkiem. Inna sprawa, że C64Power to jedyne forum o retro sprzęcie na jakim się zarejestrowałem. Może w tym światku to standard, ale poza nim nie jest to typowe :)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Kwietnia 2017, 21:20 »
IMO szkoda na ten temat dywagować. Opcja full się nie sprawdziła, były też przypadki że user zmieniał płeć co parę minut ale o tym to może nasz rodak z zachramanicy Sudi opowie, w końcu ostatnio poprawił o 100% swoją aktywność na forum zakładając swój drugi , DRUGI Temat przez 10 lat działalności na forum.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Kwietnia 2017, 21:29 »
Canga, w moim przypadku to właśnie C64Power jest wyjątkiem. Inna sprawa, że C64Power to jedyne forum o retro sprzęcie na jakim się zarejestrowałem. Może w tym światku to standard, ale poza nim nie jest to typowe :)

Jestem modem na forum pewnej gry, czas na edycje postu - nieograniczony. Za to niemozliew jest pisanie postu pod postem, silnik forum scala wypowiedzi. Z fjuczerów jest blokowanie userom dostępu do tematów/działów w których ewidętnie trolują, spamują, wszczynają awantury. Klik w pozycje i user ma block na daną część forum. Dwóch ostatnich rzeczy brakuje tutaj, scalania postów i blokowania userom mozliwości pisania w temacie. Taki mechanizm ma tylko jedną wadę. To mod musi ocenić kto powinien być zablokowany zanaruszenia/złamanie regulaminu

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Kwietnia 2017, 21:50 »
Podałem Ci 4 inne i nie o retro sprzęcie, ale również o tematyce motoryzacyjnej, tamten "światek" również ma podobne silniki, na której nie ma możliwości edycji po dłuższym czasie.
Nadal nie wiem jaki byłby cel w tym, by dać taką możliwość (edycji bez ograniczeń czasowych).
Popieram wypowiedź Kisiela - szkoda na ten temat dywagować.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Kwietnia 2017, 22:03 »
były też przypadki że user zmieniał płeć co parę minut ale o tym to może nasz rodak z zachramanicy Sudi opowie

P.scena... https://youtu.be/2x91H3eFKVI  .. :(

pewnie znalazł by się niejeden psycholog który by twierdził że np. patrząc na kobitę faceta można stwierdzić czy może być potencjalnie ukrytym gejem...
albo choćby że http://natemat.pl/9727,obrazaja-bo-sami-sa-homoseksualistami-naukowcy-demaskuja-homofobie
no ale kto by tam wierzył lewakom...