Ja uważam, że w pewnym sensie powinno być trochę luzu i humoru na forach, a mówię tutaj o swoich reakcjach
Czyli mamy akceptować tego typu wypowiedzi:
Ja od razu walił bym go w ryj, mało tego, bo wziął bym go jeszcze za bety i rzucił nim po schodach.
Podałem to tylko jako przykład i dziwię się, że jednak jest tutaj tylu wykształconych ludzi, którzy nie potrafią tego zrozumieć. Z drugiej strony, to cieszę się, że są tutaj wykształceni ludzie, od których być może to mogę się coś nowego nauczyć (czytając ich posty). Ja mam trochę inny problem, bo mam ukończoną tylko szkołę średnią (bez matury), odnośnie zaawansowanych urządzeń pomiarowych według rysunków technicznych i tym podobnych rzeczy. Zajmuję się też informatyką, muzyką, ale jestem w tym wszystkim samoukiem. Żyję od jakiegoś już czasu z kobietą, która ma wyższe wykształcenie i tytuł doktora. Kobieta ta zawsze potrafiła w bardzo inteligentny sposób mi dokuczyć, a nawet wprawić mnie w wielką złość, że zamykałem się w swoim pokoju na długie godziny, aby ochłonąć i uniknąć poważnej awantury ! Uważam, że ostatnio osiągnąłem swój pierwszy sukces, bo tak jej coś powiedziałem, również w inteligentny sposób, że wreszcie zobaczyłem złość na jej twarzy, gdzie bez słowa to tym razem ona zamknęła się w swoim pokoju (trzaskając jeszcze przy tym drzwiami) na długie godziny

. Nie będę tutaj ukrywał, że
Kisiel stał się moim idolem, śledzę jego posty, sposób wypowiedzi itp.
Kisiel stał się też inspiracją dla mnie, że dwa dni temu ściągnąłem sobie kilka książek związanych z filologią i nie tylko, więc mam w planach zacząć się tego uczyć . Pisząc "nie kumaci", nie miałem na myśli was, tylko ludzi z poza forum, którzy raczej wchodzą tutaj jako "goście", którzy zapewne w ogóle was nie znają, nigdy z wami nie rozmawiali itp. Zgodzę się z co niektórymi ludźmi, że niekiedy jest pewne zamieszanie w wątkach, gdzie ktoś chce porozmawiać na konkretny temat, a ktoś np. zaczyna pisać zupełnie o czym innym, lub robić z tego przepychankę. Z drugiej strony to zauważyłem, że jednak dzieje się coś w tym kierunku, bo posty, które nie są na temat, lub zaczyna się z tego robić kłótnia, to po prostu są przenoszone do innych działów, lub do śmietnika.