Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Hardkorowy koksu  (Przeczytany 3689 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Buddha

• Level 4
Hardkorowy koksu
« dnia: 10 Kwietnia 2017, 17:36 »
Wstęp tylko dla kulturystów z bronią w ręku, jak na zdjęciu :D

Offline Buddha

• Level 4
Re: Hardkorowy koksu
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwietnia 2017, 17:43 »
Sudi tylko nie ubliżaj, nie wyzywaj, bo to porządna knajpa i wezwę ochroniarzy, jak na zdjęciu ! Opowiedz nam lepiej gdzieś ty się tak ciężko napracował, co tym osiągnąłeś i dlaczego miałbym ci to wykraść (skopiować), ok ? :)

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Kwietnia 2017, 17:50 »
Z kim ja mam prowadzić ten nowy dział, skoro ponoć Kisiela zbanowaliście na dwa dni :( Oj żeby ten dział nie okazał się tylko początkiem upadku Polskiej sceny komputerowej :D
« Ostatnia zmiana: 10 Kwietnia 2017, 17:56 wysłana przez Buddha »

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Kwietnia 2017, 19:43 »
O Wielki Buddho! Dzięki tobie po latach marazmu scena zażywa niebywały renesans! Uratuj nas panie bo zbłądziliśmym!

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Kwietnia 2017, 19:51 »
Uratuj nas panie bo zbłądziliśmym!

Uważaj lepiej co piszesz, bo jesteśmy na "podglądzie", więc może się okazać, że jesteśmy zamieszani w jakąś sektę religijną  ::)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Kwietnia 2017, 20:06 »
btw, skąd nick Buddha?
Na csdb nie wyczytałem jego historii.
Zaskocz nas...

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Kwietnia 2017, 20:25 »
Kim jest autor tego wątku ?

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Kwietnia 2017, 20:36 »
Kim jest autor tego wątku ?

5w1, z tym że moda 'na trzeźwo' włącza bardzo rzadko.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Kwietnia 2017, 20:46 »
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Kwietnia 2017, 21:08 »
Dzięki za info.

Offline krolikbest

• Level 3
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Kwietnia 2017, 21:44 »
 "Buddha Like Amiga Style" jest ok.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Kwietnia 2017, 23:49 »
btw, skąd nick Buddha?
Na csdb nie wyczytałem jego historii.
Zaskocz nas...

Powiem wam szczerze . Pochodzę z małego miasteczka Ząbkowice Śląskie. Zaczynałem jako koder w 1993 roku na C64. Później poznałem Remigiusz 'Traymuss' Trzcionka, który też jest z tej samej małej miejscowości co ja i zaczęliśmy tworzyć muzykę, podrzucałem mu mnóstwo softu do tworzenia muzyki, który szybko rozpracowywałem, bo może dlatego, że byłem koderem, więc i on się uczył. Później się okazało, że jest nas trzech na całe to małe miasteczko, bo był jeszcze Radek Lozia (Mercury/Obession). Ja później odszedłem ze sceny komputerowej, bo zacząłem współpracować w studio nagraniowym z wokalistami i wokalistkami. W szoku byłem niekiedy, gdy słyszałem, że Traymuss nadal działa na scenie, mało tego, że zajmuje pierwsze miejsca na Polskich party i zagranicznych. W roku 2006 postanowiłem wrócić na scene komputerową C64, ale w między czasie robiłem sporo innych rzeczy związanych ze sceną komercyjną, o których nie mogę mówić. Od jakiegoś czasu interesuje się też znowu sceną komputerową Amiga i PC. Ogólnie zagrałem też trzy koncerty muzyki elektronicznej z Traymuss'em . Tyle o mojej historii..

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Kwietnia 2017, 08:09 »
Nie pamiętam skąd wzięła się moja ksywa "Buddha" :/ ja wam chyba trochę za dużo już powiedziałem o sobie, bo nie jestem tutaj po to, aby się chwalić, wybić itd. itp. ! Chcę być zwyczajnie scenowcem tutaj z wami i nic więcej :) Ja jestem poustawiany i nie potrzeba mi paziowania np. jak ci z Onslaught sobie myśleli, że to dla mnie wielka szansa i początek kariery w ich grupie :/ A może jest jakaś magia w tym małym miasteczku, bo jako ciekawostkę to powiem wam jeszcze, że jednym z najlepiej zarabiających piłkarzy w Polsce jest teraz Piotr 'Zielu' Zieliński, który też pochodzi z Ząbkowic Śląskich, koło Wrocławia :) Ja i tak 15 lat prawie mieszkałem we Wrocławiu, ale mniejsza z tym :)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Kwietnia 2017, 08:26 »
Mała uwaga - brak scenerów z Ząbkowic o których pisze Buddha w bazie CSDB. W danych polskiej grupy Obsession brak scenera o ksywie Mercury.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Kwietnia 2017, 09:59 »
Daj spokój Sudi i po co to robisz, czy jesteś też "kurwą", jak napisał Kisiel, bo ja tylko powtarzam jego szczere słowa, czy może po prostu jesteś totalnym lamerem, skoro nie znasz takich imion, nazwisk, które tam podałem. No ale może się totalnie już zawiesiłeś na C64 i nawet nie wiesz co to jest Amiga, PC, więc sorry ! Zastanawiam się nad innymi rzeczami, bo chce wstąpić do PC-etowskiej grupy na scenie komputerowej, jako koder i muzyk oraz wydać z nimi music disk'a. Mam inny problem, bo narozrabiałem wszędzie i podaje się tam anonimowo, więc mam inny dylemat jak twoje śledztwo. Nie wiem teraz czy kiedy ukaże się jako Buddha na scenie PC to czy mnie zignorują przez to, czy lepiej, abym zmienił ksywę ? Nic się nie dzieje już długo na scenie PC, więc widzę, że ludzie chcą ją ożywić to się dołączam, a ty takimi twoimi dochodzeniami jak teraz, aby zgnoić kogoś, ośmieszyć to uważasz jak napisałeś przedtem za ciężką pracę na scenie ? Ty się lepiej lecz, bo chyba chory jesteś !