Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Hardkorowy koksu  (Przeczytany 3816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canga

• Level 5
Re: Hardkorowy koksu
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Kwietnia 2017, 10:41 »
Mam pytanie do moderacji: czy naprawdę chcemy takich postów, wypowiedzi, tego typu odzywek, takiego c64power?
Czy naprawdę jest potrzebny dział "bez cenzury", by ludzie mogli nabluzgać, napisać co chcą, o czym chcą i to bez jakiejkolwiek cenzury?
Wiele forów pozamykało tego typu działy, bo "bez cenzury" wylewało się na pozostałe działy.
Stąd pytanie: jaki jest cel takiego działu jak "bez cenzury"?

Ja od razu walił bym go w ryj, mało tego, bo wziął bym go jeszcze za bety i rzucił nim po schodach.

Takiego C64power chcemy?
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2017, 10:45 wysłana przez Canga »
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Kwietnia 2017, 11:33 »
Canga cel jest taki, że ty jesteś widzę bardzo poważny i grzecznościowy, to zapewne na lutowaniu płytek i bazarze nikt ci złego słowa nie powie. My jesteśmy ze sceny komputerowej to lubimy się niekiedy napić, pożartować i powygłupiać, więc takie działy są raczej potrzebne, aby nie przeszkadzać np. tobie w kolekcjonowaniu wszystkiego co związane z C64 :) Ja mam już prawie 9 gigabajtów w katalogu "C64" i to chyba jakaś mania, uzależnienie, że przeszukałem 90% całego internetu na świecie, aby to zdobyć. Kiedyś było ciężko np. w latach 90-tych, kiedy internetem była tradycyjna poczta, więc chociaż w tych czasach człowiek się cieszy, że ma tyle stuff'u :)

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Kwietnia 2017, 11:33 »
Daj spokój Sudi i po co to robisz, czy jesteś też "kurwą", jak napisał Kisiel

dzięki za świetną stopkę, zamieszczam w profilu...

a ty takimi twoimi dochodzeniami jak teraz, aby zgnoić kogoś, ośmieszyć to uważasz jak napisałeś przedtem za ciężką pracę na scenie ? Ty się lepiej lecz, bo chyba chory jesteś !

Szanowny chory człowieczku o psycho-maniakalnych skłonnościach prześladowczo-spiskowych! Najdroższy przyjacielu Kisiela!
"Dochodzenie" moje miało na celu zwrócenie uwagi że w bazie CSDB tych ludzi brak i może warto by było ją uzupełnić. Zrozumiałeś czy prościej jeszcze trzeba napisać?

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Kwietnia 2017, 11:45 »
My jesteśmy ze sceny komputerowej to lubimy się niekiedy napić, pożartować i powygłupiać, więc takie działy są raczej potrzebne

Każdy lubi pożartować, pośmiać się i powygłupiać. Czy takie zachowania jakie czytam w ostatnim czasie to dobra zabawa, a może wygłupianie? A może wiele ludzi nie potrafi zrozumieć tego typu wygłupów. Forum jest ogólnodostępne i wchodzą tutaj różni ludzie, którzy chcą poczytać, czegoś się dowiedzieć lub nauczyć. Z pewnością nie chcą się dowiedzieć kto ile butelek wypił na danej imprezie, lub jak długo leżał pod stołem.
Czy "walenie kogoś w ryj" to dobra zabawa? A może lepszą jest "wzięcie go za bety i zrzucenie po schodach"?
Dla jednych zabawa zaczyna się tam, gdzie inni potraktują to jako brak zdrowego rozsądku lub dobrego zachowania.
Forum c64power to nie forum dla ludzi, którzy mają pasję do C64 a nie do imprez alkoholowych.
Chcesz coś pokazać? Chcesz się przedstawić jako człowiek ze sceny, zrób demo, przedstaw je, ocenimy, pośmiejemy - jak to ludzie ze sceny.
Chcesz robić burdy idź na "ustawkę" a nie na forum C64power.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Kwietnia 2017, 11:52 »
Dzięki Canga ale obawiam się że to jak grochem o ścianę.
Synka wykopują od lat zewsząd gdzie tylko się chwilę udziela. Swoją pamięć resetuje hard codziennie.
Ile zrozumienia dla chorego psychicznie będą mieli admini tego forum to już inna sprawa.
Ja w każdym razie go zaczynam brać z przymrużeniem oka, dla beki.
Buddha robi krecią robotę i przysługę dla konkurencyjnego forum które darzę większą sympatią :) Jak Macierewicz w PiSie.
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2017, 11:54 wysłana przez SUDi »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:02 »
@SUDI by było jasne, nie robię tego dla Ciebie a dla siebie i innych, którzy nie mają ochoty na tego typu posty, na takie c64power.
Wycieczki osobiste, brak zdrowego rozsądku oraz zachowania kriminogenne powinno się piętnować bez względu kto i w jaki sposób je wypowiada.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:06 »
Dzięki za wsparcie w dążeniu do ucywilizowania tego gostka na dobre.
Chociaż jakieś jego wspomnienia z polskiej sceny C64 mają mimo wszystko pewną wartość 'historyczną'.
Może pomysł utworzenia dla niego specjalnego kącika ma sens + cenzura właśnie tego typu jego wynurzeń. Może nawet z okrojeniem jego uprawnień na tym forum że tylko tam będzie mógł się wypowiadać a na reszcie forum tylko jako bierny czytelnik. Nie wiem czy jest to możliwe technicznie. Tam by se siedział, ktoś by mu czasem rzucił pytanie o scenę i tyle. Jak w życiu - takich osobników się izoluje od zdrowej tkanki ;)

Offline Vato74

• Level 3
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:17 »
Stopka jest widoczna także w normalnych działach forum. Lepiej zmienić.

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:29 »
Całkowicie rozumiem stworzyć specjalny dział dla osób tworzących cokolwiek na demoscenie, czy też oprogramowanie, hardware.
Nie rozumiem tworzenia specjalnego działu dla bluzgania, jakim jest Melina - bez cenzury. To dział dla ludzi nie potrafiących się pohamować? Dla ludzi w których testosteron jest na tyle wysoki, że daje upust na forum bo rzeczywistość na to nie pozwala?
Super sprawą było by danie komuś kto tworzy osobnego działu na c64power - scena i tam było by miejsce dla kogoś takiego jak Buddha.
Mógłby pisać swojego bloga, oczywiście wszystko w ramach zdrowego rozsądku, porządku i na temat jakim by była produkcja demoscenowa, wyłącznie na temat tworzenia jakiegoś projektu, pochwalenia się czymkolwiek.
Człowiek miałby swoje miejsce a przy okazji z pożytkiem dla forum, gdyż rozwój człowieka na forum to zarazem rozwój całego forum.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:30 »
To ja zaczne zmieniac stopke...
od siebie ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:32 »
Całkowicie rozumiem stworzyć specjalny dział dla osób tworzących cokolwiek na demoscenie, czy też oprogramowanie, hardware.
Nie rozumiem tworzenia specjalnego działu dla bluzgania, jakim jest Melina - bez cenzury. To dział dla ludzi nie potrafiących się pohamować? Dla ludzi w których testosteron jest na tyle wysoki, że daje upust na forum bo rzeczywistość na to nie pozwala?
Super sprawą było by danie komuś kto tworzy osobnego działu na c64power - scena i tam było by miejsce dla kogoś takiego jak Buddha.
Mógłby pisać swojego bloga, oczywiście wszystko w ramach zdrowego rozsądku, porządku i na temat jakim by była produkcja demoscenowa, wyłącznie na temat tworzenia jakiegoś projektu, pochwalenia się czymkolwiek.
Człowiek miałby swoje miejsce a przy okazji z pożytkiem dla forum, gdyż rozwój człowieka na forum to zarazem rozwój całego forum.

ale takie dzialy wlasciwie tutaj juz sa, dzial dla ludzi ktorzy chcieli sobie pobluzgac chyba zwyczajnie tez jest potrzebny, bo tematy przenoszone do smietnika nie pojawiaja sie w ostatanio poruszanych i byl (za) szybki koniec dyskusji ;(
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:34 »
Dochodzenie" moje miało na celu zwrócenie uwagi że w bazie CSDB tych ludzi brak i może warto by było ją uzupełnić. Zrozumiałeś czy prościej jeszcze trzeba napisać?

A to sorry Sudi, bo myślałem, ze chcesz tutaj zrobić ze mnie nieszczerego kłamcę o psycho-maniakalnych skłonnościach prześladowczo-spiskowych :D No więc ci wyjaśniam, że tamci ludzie również zaczynali na C64, ale szybko zmienili sprzęt na Amigę i PC, to jedynie na tych platformach byli już później związani ze sceną komputerową :) Nic konkretnego nie wydali na C64, lub robili tylko coś bardziej dla siebie, dla nauki, początków, podobnie jak ja kiedyś, a później sprzedali C64 razem z zawartością tego na dyskietkach co zrobili, co od razu poszło do sformatowania przez innych właścicieli, aby umieścić tam gry. Podejrzewam, ze nikt by nie usłyszał nawet o tym, jak to Buddha się rozsławił na pół świata, wracając ciągle pijany na scene C64 w tych czasach oraz jaką zyskał na tym opinię. Niby żart, ale ... jednak się porobiło, więc szczerze próbuję to wszystko naprawić :) Dobrze, że jest taki dział (melina - bez cenzury), bo przynajmniej każdy wie, że sobie tutaj tylko żartujemy. Nie kumaci użytkownicy forum to mogli by to zaraz brać na poważnie ! Szkoda tylko mojego wątku (Polskie CSDB), bo ciągle myślę nad tym serio i liczyłem chociaż trochę na waszą pomoc, aby ten serwis w końcu kiedyś ruszył, abyśmy się nadal dobrze bawili, bez jakichś twardych zasad, przesadnych regulaminów, jak na CSDB.dk, bo tam nie ma, lub nie powinno być komercji, jak np. te reklamy, a jedynie niekomercyjna scena C64. Jeden cwaniak z drugim na tym CSDB.dk powiedział mi kiedyś, ze przecież serwis musi na czymś zarabiać, aby istniał, więc chce przełamać te ich przekonania i bariery, że może być całkowicie za free :) Dzięki Sudi, więc od teraz traktuj mnie z przymrużeniem oka, lub w ogóle się do mnie nie odzywaj, bo mi się na prawdę nie chce z tobą rozmawiać i wyjaśniać ci tak banalnych rzeczy. A tymczasem to tam innych umoralniaj, napomykaj ! Nie chce być jakiś inny, wartościowy, jak napisałeś, w osobnych wątkach, tylko chce być sobą tzn. scenowcem :) A jak dostanę bana to dostanę i trudno się mówi. Nie piję już, więc nie przesadzam, więc za co miałbym dostać bana ? Na "pudelku" też dostałem bana, więc trafiłeś w 10-tkę, czy może wiedziałeś o tym, co ? :)

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:47 »
Raf z całym szacunkiem dla Ciebie, ale na wielu forach polikwidowali właśnie tego typu miejsca, uważając że forum to nie miejsce na tego typu rzeczy i ja również jestem za tym. Jak ktoś sobie nie radzi ze swoimi emocjami to lepiej niech idzie pobiegać, na siłownie, sparing i tak upuści nieco emocji z siebie.
Nie wiem czy źle myślę ale czy c64power to nie miejsce dla c64? Bo chyba nie dla bluzgania, przepychanek, wycieczek osobistych.
Na PPA już sporo czasu nie ma a obecna moderacja stałą się bardziej restrykcyjna, bo żółć wylewała się na boki.
Nie powinno być śmietnika, meliny, bez cenzury, a większe restrykcje.
Jeden czy dwa bany po tygodniu zazwyczaj prostują sprawę i uspokoić sytuację też potrafią. Na kilku forach wiele razy bany półroczne też widziałem i źle było? Nie.
Nawet dobry kolega dostał teraz półrocznego bana na speccy, uśmiałbyś się za co - ale to już inna historia...
Jeżeli Raf liczysz, ze zacznie się coś dziać otwierając tego typu działy (Melina) to się mylisz. Postów będzie może i więcej, ale tylko i wyłącznie właśnie w tym dziale, a jak zacznie się wylewać poza ten dział będzie za późno, bo ludzie się wyniosą.
Ot taka moja opinia, ale patrząc na to co się dzieje to nie będę jedyny z takim przekonaniem.

Offline aniol

• Level 3
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Kwietnia 2017, 12:59 »
Zrobi się wyłom przez który wleje się wszelki polityczny, religijny, spiskowy, maniakalny, cebulodresiarki, trollowy itp szlam niczym na ppa.

Chyba, że chodzi o jakieś akademickie badanie na zawartość budyniów w retrobigosie via dział do "comingoutów" , potem napalm i serfujemy dalej ;)

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Kwietnia 2017, 13:00 »
Zgadzam się z Canga - miejsce trzody jest co najwyżej na budowie albo w parku w otoczeniu żulerii i prostaków. Obecność działu bez cenzury obok innych, bardziej ambitnych działów, ogólnie wpływa  negatywnie na całościowe postrzeganie zawartości forum.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!