Co do umoralniania - to uważam że jak najbardziej niektórych trzeba uczyć zasad współżycia na tym świecie m.in. tzw. anty-systemowców marzących o anarchii, oskarżających takich jak ja o rzekomy faszyzm, bo się im zabrania palić fajki na przystankach, każe szczepić niemowlęta.
Sudi ty albo za dużo palisz w tej holandii i włącza ci się przesadny peace, albo nie masz kobiety, więc sobie znajdź, zrób jej dzieciaka i ucz swoich przekonań, kultury, zachowania. Nie wiem teraz czy to z tobą jest sens poważnej rozmowy, skoro ty może jesteś non-stop zjarany buchem, bo nie bierzesz chyba pod uwagę, że mamy już prawie po cztery dychy na karku. Oglądaj TV, wierz we wszystko co tam mówią, stosuj się do ich zasad, nie walcz nigdy o wolność, a na pewno, kiedy wszyscy ludzie będą tacy jak ty, to bardzo szybko ujrzymy ten tzw. "koniec świata" . Nie będziesz się nawet spodziewał, kiedy ci wczepią do głowy chip'a i będziesz tańczył na każde zawołanie, robił wszystko co zechcą ! Ty Sudi mało tego, że będziesz żył w biedzie i ubóstwie, to jeszcze w stresie, że mogą ciebie zabić za byle co, uruchamiając detonacje chipa w twojej głowie, który będzie oznaczał śmierć. Ja na pewno się nie dam i będę wolał polegnąć w walce z takimi, jak stać się ich "zaprogramowanym robotem" i wiem, że to do tego dąży i nie fantazjuje tutaj jak rodem z filmu S-F . Napisałem ci przedtem Sudi, że jest kilka osób na tym forum ze sceny, a niektórych dobrze znam, to sobie rozmawiamy w żartach i nikt ci nie każe tego czytać ! Chcę też, aby mnie każdy obierał jako człowieka na luzie, a nie sztywniaka w garniaku, który wszystkich ignoruje na lewo i prawo, bo mu się wydaje, że jest "kimś", ale dla mnie tacy to ....... Sudi przytoczę ci jeszcze inną sytuację, którą według twojej mądrości powinieneś zrozumieć. Ja jakiś już czas temu przychodzę do mojego dobrego kumpla z litrem wódki w sobotni wieczór i mówię do niego - "siadaj na fotel, co stoisz jak taka kurwa ! ", a jego kobieta z kuchni krzyczy "wołaliście mnie ? bo nie słyszę tutaj nic przy tym huku" ...

Joł Buddha oświeć mnie. Na tej scenie PCtowej to czego używacie do robienia muzy ?
Miałem ci napisać, że używam do tworzenia widelca, łyżki i garnka

ale jak byś sobie chciał porozmawiać niekiedy na temat softu do tworzenia muzyki na platforme C64, Amia, PC to ok

A może coś się dowiem od ciebie ciekawego, kto wie ?

Ja widziałem różne fora, chaty, gdzie rzeczywiście ludzie tak jechali na siebie po chamsku, że sam byłem za tym, aby tego nie było, a siedziało tam tych ludzi nawet i 2-3 tysiące, a z tego prawie połowa to ludzie, którzy nie mają nic w głowie. Nie chce już mi się szukać kto to napisał, że są tutaj prostacy ? Ja z tego co widzę, to są tutaj w większości kumaci ludzie, związani z komputerami itd. Z drugiej strony jest nas tutaj garstka, wszyscy się jakoś tam znamy, większość ma i tak chyba obawę przed Kisielem, bo on mógłby być moderatorem, administratorem nawet bez opcji i innych, lub nawet już jest

Widziałem też wiele razy skąd się brały poważne już później kłótnie i zadymy na chatach, forach. Wybrali jakiegoś typa moderatorem, który nie miał nic w głowie i tylko jak robot patrzył " o przekleństwo" i dawał bana, ale nie poczytał dokładnie o co chodzi, dlaczego było to przekleństwo. Lepiej jest chyba próbować na początku rozwiązywać spory, a nie od razu banować, bo to się można na prawdę wkurzyć. Później taki moderator się jeszcze dziwił jak ci na CSDB.dk, że dlaczego tak go nie lubię i dlaczego ma tylu wrogów