Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Hardkorowy koksu  (Przeczytany 7852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
Re: Hardkorowy koksu
« Odpowiedź #30 dnia: 11 Kwietnia 2017, 13:42 »
 dzial zostanie zamkniety jesli sie nie sprawdzi. Ja jestem za wolnoscia i odpowiedzialnoscia. Zarazem jednak czewc osob za bardzo sie przyzwyczaila, ze moga napisac co im sie w glowie urodzi i nie ma potem reakcji, wiec moze na melinie sobie ulza, chocby tymczasowo?

Prawdziwe bydlo Na wczesniejszym silniku sie wysypalo, gdy przez pewien czas byl anonimowy oneliner.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Kwietnia 2017, 13:49 »
ok, może trochę też sam dolałem oliwy do ognia, niepotrzebnie łamiąc własne zdanie żeby nie karmić trolla jakim jest Buddha.

Co do umoralniania - to uważam że jak najbardziej niektórych trzeba uczyć zasad współżycia na tym świecie m.in. tzw. anty-systemowców marzących o anarchii, oskarżających takich jak ja o rzekomy faszyzm, bo się im zabrania palić fajki na przystankach, każe szczepić niemowlęta, zabrania siać hejt bez ograniczeń, zabrania oglądania nielegalnie filmów, zakazuje korzystania z ubera podczas gdy inni kierowcy taxi usług muszą uzyskiwać licencje i inne tego typu 'ograniczania wolności'. Na szczęście w Holandii za wszystko to grożą wysokie mandaty i państwo dobrze sobie z tym daje radę - jestem jak najbardziej za! Wolnoć Tomku ale tylko w swoim domku!

Offline TD-303

• Level 3
« Odpowiedź #32 dnia: 11 Kwietnia 2017, 14:22 »
...bo chce wstąpić do PC-etowskiej grupy na scenie komputerowej, jako koder i muzyk oraz wydać z nimi music disk'a.

Joł Buddha oświeć mnie. Na tej scenie PCtowej to czego używacie do robienia muzy ?

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #33 dnia: 11 Kwietnia 2017, 14:29 »
Joł Buddha oświeć mnie. Na tej scenie PCtowej to czego używacie do robienia muzy ?
Aż się chce napisać: WinUAE + protracker ;)
Oczywiście żart na rozluźnienie tematu
Dobrym słowem zajdziesz dalej...

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Kwietnia 2017, 16:35 »
dzial zostanie zamkniety jesli sie nie sprawdzi. Ja jestem za wolnoscia i odpowiedzialnoscia. Zarazem jednak czewc osob za bardzo sie przyzwyczaila, ze moga napisac co im sie w glowie urodzi i nie ma potem reakcji, wiec moze na melinie sobie ulza, chocby tymczasowo?

Prawdziwe bydlo Na wczesniejszym silniku sie wysypalo, gdy przez pewien czas byl anonimowy oneliner.

Do robienia bydła nie treba działu na forum, tym bardziej że temat albo poszczególne wypowiedzi będą wisiały w indeksowaniu googla, a moim skromnym zdaniem nie jest to dobra reklama dla forum. Na pyskówki i dyskusje o dupie maryni jest irc. Nie ma tam moderacji i cenzury, nie ma logowania rozmów wiec mozna sie bezkarnie wyzywac od chuji. Najważniejsze jednak jest to, że wyszukiwanie czegokolwiek w googlach nie da żadnych negatywnych wyników, nic złego nie bedzie powiązane z forum.

Btw, jeżeli melina ma zostać na forum to weźmy przykład z ppa i niech tematy z meliny nie będą wyświetlane w ostatnich wątkach. Kto bedzie chciał ten sobe zajży, poczyta i popisze, a kto nie  ten nie bedzie tam zaglądac

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Kwietnia 2017, 17:04 »
Może jak używasz wersji webowej to na IRC-u nie masz logowania rozmów, natomiast klasyczny mIRC taką funkcję posiada od niepamiętnych dziejów.

Jeżeli taki dział ma zostać, to faktycznie najlepiej będzie, jak posty z niego nie będą wyświetlane w najnowszych.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Kwietnia 2017, 17:49 »
Chodzilo mi raczej o logowanie po stronie serwera.
Bramka webowa? Mam swoje irssi na kompie i andchat na komorce. Nie trzeba mi bramek

10?"DHG
20GOTO10
RUN

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Kwietnia 2017, 19:39 »

Btw, jeżeli melina ma zostać na forum to weźmy przykład z ppa i niech tematy z meliny nie będą wyświetlane w ostatnich wątkach. Kto bedzie chciał ten sobe zajży, poczyta i popisze, a kto nie  ten nie bedzie tam zaglądac

Alepoco że zacytuje onelinera, przecie jest już śmietnik.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Kwietnia 2017, 20:10 »
Jeżeli taki dział ma zostać, to faktycznie najlepiej będzie, jak posty z niego nie będą wyświetlane w najnowszych.
A co to za różnica?
Nie ma znaczenia, jeżeli ludzie którzy tutaj są zalogowani będą czytać takie teksty.
Że na google nie będzie? To, że prócz zalogowanych inni będą czytać? Wybaczcie, dla mnie to żadna różnica.
Bo w Świat nie idzie i nei trzeba do tego google?
A będzie szło, bo przekaz człowieka przez człowieka nadal jest najlepszą formą reklamy lub antyreklamy.

Btw, jeżeli melina ma zostać na forum to weźmy przykład z ppa i niech tematy z meliny nie będą wyświetlane w ostatnich wątkach.

Na PPA rzeźni nie ma już kawał czasu, a obecnie moderatorzy zajęli się większą restrykcją.
Za offtop i trolling po ostrzeżeniu ban na trzy miesiące - ot takie obecne forum na PPA.
Jakiekolwiek wyjazdy, offtopy w poście o ciekawostkach - post zamknięty z delikatną informacją: "i nie radzę zakładać podobnych"
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2017, 20:14 wysłana przez Canga »

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Kwietnia 2017, 21:54 »
Co do umoralniania - to uważam że jak najbardziej niektórych trzeba uczyć zasad współżycia na tym świecie m.in. tzw. anty-systemowców marzących o anarchii, oskarżających takich jak ja o rzekomy faszyzm, bo się im zabrania palić fajki na przystankach, każe szczepić niemowlęta.

Sudi ty albo za dużo palisz w tej holandii i włącza ci się przesadny peace, albo nie masz kobiety, więc sobie znajdź, zrób jej dzieciaka i ucz swoich przekonań, kultury, zachowania. Nie wiem teraz czy to z tobą jest sens poważnej rozmowy, skoro ty może jesteś non-stop zjarany buchem, bo nie bierzesz chyba pod uwagę, że mamy już prawie po cztery dychy na karku. Oglądaj TV, wierz we wszystko co tam mówią, stosuj się do ich zasad, nie walcz nigdy o wolność, a na pewno, kiedy wszyscy ludzie będą tacy jak ty, to bardzo szybko ujrzymy ten tzw. "koniec świata" . Nie będziesz się nawet spodziewał, kiedy ci wczepią do głowy chip'a i będziesz tańczył na każde zawołanie, robił wszystko co zechcą ! Ty Sudi mało tego, że będziesz żył w biedzie i ubóstwie, to jeszcze w stresie, że mogą ciebie zabić za byle co, uruchamiając detonacje chipa w twojej głowie, który będzie oznaczał śmierć. Ja na pewno się nie dam i będę wolał polegnąć w walce z takimi, jak stać się ich "zaprogramowanym robotem" i wiem, że to do tego dąży i nie fantazjuje tutaj jak rodem z filmu S-F .  Napisałem ci przedtem Sudi, że jest kilka osób na tym forum ze sceny, a niektórych dobrze znam, to sobie rozmawiamy w żartach i nikt ci nie każe tego czytać ! Chcę też, aby mnie każdy obierał jako człowieka na luzie, a nie sztywniaka w garniaku, który wszystkich ignoruje na lewo i prawo, bo mu się wydaje, że jest "kimś", ale dla mnie tacy to ....... Sudi przytoczę ci jeszcze inną sytuację, którą według twojej mądrości powinieneś zrozumieć. Ja jakiś już czas temu przychodzę do mojego dobrego kumpla z litrem wódki w sobotni wieczór i mówię do niego - "siadaj na fotel, co stoisz jak taka kurwa ! ", a jego kobieta z kuchni krzyczy "wołaliście mnie ? bo nie słyszę tutaj nic przy tym huku" ... :D

Miałem ci napisać, że używam do tworzenia widelca, łyżki i garnka :D ale jak byś sobie chciał porozmawiać niekiedy na temat softu do tworzenia muzyki na platforme C64, Amia, PC to ok :) A może coś się dowiem od ciebie ciekawego, kto wie ? :)

Ja widziałem różne fora, chaty, gdzie rzeczywiście ludzie tak jechali na siebie po chamsku, że sam byłem za tym, aby tego nie było, a siedziało tam tych ludzi nawet i 2-3 tysiące, a z tego prawie połowa to ludzie, którzy nie mają nic w głowie. Nie chce już mi się szukać kto to napisał, że są tutaj prostacy ? Ja z tego co widzę, to są tutaj w większości kumaci ludzie, związani z komputerami itd. Z drugiej strony jest nas tutaj garstka, wszyscy się jakoś tam znamy, większość ma i tak chyba obawę przed Kisielem, bo on mógłby być moderatorem, administratorem nawet bez opcji i innych, lub nawet już jest :D

Widziałem też wiele razy skąd się brały poważne już później kłótnie i zadymy na chatach, forach. Wybrali jakiegoś typa moderatorem, który nie miał nic w głowie i tylko jak robot patrzył " o przekleństwo" i dawał bana, ale nie poczytał dokładnie o co chodzi, dlaczego było to przekleństwo. Lepiej jest chyba próbować na początku rozwiązywać spory, a nie od razu banować, bo to się można na prawdę wkurzyć. Później taki moderator się jeszcze dziwił jak ci na CSDB.dk, że dlaczego tak go nie lubię i dlaczego ma tylu wrogów
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2017, 22:08 wysłana przez Buddha »

Offline Canga

• Level 5
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Kwietnia 2017, 22:13 »
Kisiel jest jaki jest i ja go akceptuję takim jakim jest, a jego zachowanie w ogóle mi nie przeszkadza. Mógłby być moderatorem, nic bym nie miał przeciwko.
Niejednokrotnie pomógł niejednemu, tworzy coś, dodaje - coś się dzieje, a przede wszystkim w wielu wypowiedziach widać, że ma łeb na karku, że zna się na rzeczy (hardware).
O Tobie szanowny Buddha na razie od jakiegoś czasu tylko czytam, co to nie robiłeś, czym to się nie zajmowałeś, czym to się będziesz zajmował...
a przede wszystkim czytałem jaki to roz....ol zrobisz na tu czy ówdzie.
Pokaż coś, daj z siebie coś, przedstaw, pokaż się z drugiej strony (demoscena) byśmy i my mogli te Twoje wyskoki (co niektóre) zaakceptować.
Stwórz coś nowego, pokaż nam coś nowego, a uwierz - docenimy, poklepiemy po plecach i powiemy: great job!

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Kwietnia 2017, 22:44 »
Mógłby być moderatorem, nic bym nie miał przeciwko.

jednoosobowe forum 3..2..1

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Kwietnia 2017, 23:16 »
Mógłby być moderatorem, nic bym nie miał przeciwko.

Offline SUDi

• 1liner
  • Level 4
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 12 Kwietnia 2017, 00:00 »
Ja na pewno się nie dam i będę wolał polegnąć w walce z takimi, jak stać się ich "zaprogramowanym robotem"

Kolejny z tych co na ilość kamer na ulicach myśli orwell'84, a jak dostanie po ryjku to pierwszy leci po materiał z cctv.

Ja jakiś już czas temu przychodzę do mojego dobrego kumpla z litrem wódki w sobotni wieczór i mówię do niego - "siadaj na fotel, co stoisz jak taka kurwa ! ", a jego kobieta z kuchni krzyczy "wołaliście mnie ? bo nie słyszę tutaj nic przy tym huku" ... :D

kobieta w kuchni reagująca na słowo k...a. kulturka. o emigracji do UAE nie myślałeś? i nazwa znajoma...tylko nie te głowy do alko podobno.

Offline Buddha

• Level 4
« Odpowiedź #44 dnia: 12 Kwietnia 2017, 00:41 »
a przede wszystkim czytałem jaki to roz....ol zrobisz na tu czy ówdzie.
Pokaż coś, daj z siebie coś, przedstaw, pokaż się z drugiej strony (demoscena) byśmy i my mogli te Twoje wyskoki (co niektóre) zaakceptować.
Stwórz coś nowego, pokaż nam coś nowego, a uwierz - docenimy, poklepiemy po plecach i powiemy: great job!

Z tym ropie...dolem tu i ówdzie to byłem nie trzeźwy, kiedy to pisałem, więc nie na poważnie ! Dokładnie Canga, bo w takim celu tutaj jestem, a gdybym chciał trolować to poszedłbym na pudelka, czy inne i tam z 13-to latkami się wyzywał od najgorszych ! Nie wiem teraz, czy to będzie miało sens, bo już ostatnio utworzyłem sobie topic "Polskie CSDB", gdzie chciałem porozmawiać o sprawach związanych z nowym serwisem mojego autorstwa. Wystarczy popatrzeć, w jakim dziale się ten mój wątek teraz znalazł. Nie będę już dochodził do tego, kto zaczął zadymę, ale lepiej po prostu nie wkurzać Kisiela, kiedy wraca zły i zmęczony po pracy z niebiałymi np. Ash, czy jakoś tak, ale może źle zrozumiałem to sorry !!! Myślałem później, że kiedy serwis już wystartuję, to zaproszę trochę innych ludzi, nie tylko ze sceny C64, ale też Amiga i PC, aby się zarejestrowali na C64Power i również pomogli testować nowe CSDB. A teraz tak sobie myślę, ze jak to będzie wyglądać, kiedy zobaczą, ze wątek jest w dziale Melina - bez cenzury, to zapewne jak sam dział, to zaczną też tak traktować i moją stronę. Dawno już się zorientowałem, że Kisiel ma łeb jak nie wielu z nas, że tak powiem. Przykładem może być mój kolega, który nie ma nic wspólnego ze sceną, ale trochę z komputerami, który był w szoku, nie mógł uwierzyć, kiedy czytałem mu w trzecim numerze C&A fan, w dziale "A jednak się kręci ... Polska scena". Napisane tam jest pod zdjęciem Kisiela co zrobił z C64, w sensie rozbudowy, w " Projekt C64+ ", więc powinniśmy mieć do niego jakiś szacunek, przynajmniej ja mam ! . Dobrze zrobił Raf, tworząc ten dział - Melina - bez cenzury, a ja wątek "Hardkorowy koksu - tylko dla kulturystów", to możemy sobie porozmawiać, o czym tylko chcemy, nie niszcząc przy tym ciężkiej pracy innych user'ów, w innych wątkach, działach itd. itp. Nie będę już pisał na temat innych rozwiązań z przekleństwami w internecie, chociaż Raf pewnie już wie o co chodzi, ale nie o to chodzi, bo chyba nic nie jest tutaj aż takie przesadne. Ja rzeczywiście przesadziłem jakiś czas temu, to dostałem za to słusznego bana i nie mam do nikogo pretensji, a nawet zdobyłem się na przeprosiny itd. itp. Mam w planach zacząć coś pisać o demoscenie, coś nadal robić, kodować, tworzyć muzykę na C64, tylko teraz mam taki zapier...ol z innymi rzeczami, że łeb aż mi pęka to jedyny relaks i odpoczynek od tego to chyba moja kobieta i to forum :)

Kolejny z tych co na ilość kamer na ulicach myśli orwell'84, a jak dostanie po ryjku to pierwszy leci po materiał z cctv.

Ja właśnie miałem na myśli przeważnie tych cwaniaczków w garniakach, którzy się tak wywyższają, a przychodzi co do czego to robią tak jak napisałeś, lub nawet potrafią się rozpłakać itd. Ja mam akurat podobny styl do Raf'a, że chodzę w kurtkach skórzanych, jak jakaś gangsterka. hehe :D

kobieta w kuchni reagująca na słowo k...a. kulturka. o emigracji do UAE nie myślałeś? i nazwa znajoma...tylko nie te głowy do alko podobno.

Nie wiem Sudi czy miałeś kiedyś dobrych kolegów i w jakim środowisku ludzi żyjesz, ale ci powiem, że mało tego, że wyzywaliśmy się od różnych, z tym moim dobrym kolegą, bo kiedyś daliśmy sobie nawet po ryju na mocnej jeździe alkoholowej, a za 2-3 dni dalej byliśmy dobrymi kolegami ! ... Nie potrzebuję żadnych ofert emigracji, bo jak na razie to jestem w miarę ogarnięty i świetnie sobie z tym radzę, ale dzięki, o ile to miałeś na myśli :)