Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Reaktywacja Secret Service  (Przeczytany 8321 razy)

Offline WojT_GL

• Level 4
Reaktywacja Secret Service
« Odpowiedź #195 dnia: 31 Stycznia 2015, 18:38 »
Ehh.... kupiłem \"\" Przeczytam to się wypowiem.
Wygląda ciekawie.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #196 dnia: 02 Lutego 2015, 01:03 »
Ziarno prawdy jest w tym naiwniactwie. Smiem przypuszczac, ze gdyby nie Secret Service - nawet z cala miniona afera - na eksperyment zakupu nowego pisma skusiloby sie zauwazalnie mniej osob.

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #197 dnia: 02 Lutego 2015, 10:58 »
Hmmm przeczytałem kilka felietonów i artykułów i fajnie się czyta.
Na razie pominąłem wszystko co dotyczy gier a połknąłem:
- art o "salonach" gier - fajny, ale można było mocniej rozwinąć
- artykuł o nowej konsolce/emulatorze ZX Spectrum z 1000 gier na pokładzie - zęby ostrzyłem do czasu podania ceny - ok 500zł może być jednak nie do przeskoczenai
- wywiad z Cleve Sinclair - wg. mnie szkoda tych dwóch stron na ten wywiad - nic nie wnosi poza tym, że wypuszczają emu ZX i informacji o tym jak udało się odzyskać prawa do Spectrum... można było podać w newsach
- artykuł o Bulder Dashu

w kolejce:
- art o muzeum arcade w Rosji (może być ciekawe :P)
- inne \"\"

Ogólnie - gdyby nie akcja z SS - też bym kupił, póki co nie mam w tyle głowy w ogóle tej akcji, i jest fajnym pismem... może mi się dalej podobać :P

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #198 dnia: 02 Lutego 2015, 11:06 »
F7sus4:
Ziarno prawdy jest w tym naiwniactwie. Smiem przypuszczac, ze gdyby nie Secret Service - nawet z cala miniona afera - na eksperyment zakupu nowego pisma skusiloby sie zauwazalnie mniej osob.

Tak, ale znowu smród z tytułem spowodował odpływ czytelników, a jest to społeczność wrażliwa na tego typu sprawy - bo współcześni gracze mają już swoje magazyny.  Czy to na prawdę był opłacalny zabieg ?

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #199 dnia: 02 Lutego 2015, 11:56 »
Akurat artykuł o maszynach arcade i ten o salonach gier to raczej takie słabe są. Podobnie jak wywiad z Sir Cleve. Takie coś nie powinno przechodzić w poważnych publikacjach.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #200 dnia: 02 Lutego 2015, 15:42 »
Skull:
Tak, ale znowu smród z tytułem spowodował odpływ czytelników, a jest to społeczność wrażliwa na tego typu sprawy - bo współcześni gracze mają już swoje magazyny. Czy to na prawdę był opłacalny zabieg ?

Tak, poniewaz Pixel finalnie posiada klientow wyjsciowo nabranych na Secret Service minus tych, ktorzy zrezygnowali. Bez manewru z Secret Service czekalaby ich dluga i trudna droga pozyskania czytelnikow zupelnie od zera. I na pewno nie byloby ich tylu, ilu jest obecnie.

"Niewazne, czy mowi sie dobrze, czy zle - wazne, aby sie mowilo." \"\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #201 dnia: 02 Lutego 2015, 18:29 »
F7sus4:
"Niewazne, czy mowi sie dobrze, czy zle - wazne, aby sie mowilo."

no zgadza się, ale zaraz trzeba dać kolejny numer gratis, porozsyłać, listy z tłumaczeniami, i koszta lecą... Od smrodu się już nie uwolnią, więc ja bym na coś takiego nie pisał.

Teraz też, nie wróżę pixelowi długiej kariery.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #202 dnia: 02 Lutego 2015, 22:14 »
Przede wszystkim muszą podnieść poziom. Zrobiłem praktycznie całą gazetę. Sorry, ale bezkrytyczne recenzje gier nie są czymś, co mnie do nich przyciągnie. Felietony, no też niestety nie są zbyt mocne. Krupk, Borek ok, ale reszta...
Wywiady: sorry, ale słabe są. Teksty o maszynach arcade i salonach gier, niestety pisane bez należytego przygotowania. Ja wiem, że mało źródeł pisanych, ale do cholery pełno wspomnień. Nawet u nas na forum są dobre źródła :p  
Facet pisze o zdziwieniu, że w automacie było Atarii. A ja np. znałem taki salon w Poznaniu, w którym tylko i wyłącznie w automatach były komputery! Każdego ranka facet rozpoczynał dzień od wgrywania gry z magnetofonu!! Wtedy wydawało mi się to oczywiste.
No szkoda, że taki fajny temat zmarnowany.
Tekst o C&C bez fajerwerków, ale da się poczytać.
Czekam na numer #2

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #203 dnia: 03 Lutego 2015, 00:34 »
F7sus4:
poniewaz Pixel finalnie posiada klientow wyjsciowo nabranych na Secret Servic

nie.
bo nie kupiłem reaktywowanego ss. ale pixla tag.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #204 dnia: 03 Lutego 2015, 01:21 »
comankh:
nie.
bo nie kupiłem reaktywowanego ss. ale pixla tag.

No coz, wyjatki myslace to nadal wyjatki. \"\"

Offline kenji

• Level 5
Re: Reaktywacja Secret Service
« Odpowiedź #205 dnia: 15 Marca 2015, 20:02 »
Właśnie jestem po lekturze drugiego Pixel`a. No muszę przyznać, że jest o niebo lepiej niż poprzednio. Mówię oczywiście o tekstach, bo outfit to akurat rzecz gustu. Mi zaczyna się podobać :)

Ten numer w pewnym sensie poświęcony jest Another World i kurde, bardzo przyjemnie się to czyta. Do tego wywiad z autorem gry. Normalny, pełnokrwisty wywiad. Jest też fajny tekst o Lucasfilm Games, są dobre felietony (Krupik, Borek, Destroyer), ciekawy art o serii GTA. Taki sobie tekst o Commodore (ale piszę to jako fan tej firmy, więc moja opinia może być zbyt krytyczna).
Całości jeszcze nie zrobiłem, a to już jest jakieś osiągnięcie :)

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #206 dnia: 15 Marca 2015, 21:09 »
Ja juz jestem 2 tyg po lekturze i praktycznie polknalem calosc
Jest bardzo ok i jesli utrzymaja (a daj Bog podniosa) poziom to bedzie pieknie. Artykuly swietnie sie czyta i tematyka super dobrana. Oby tak dalej - ja tam mam gdzies historie z ss jesli tylko tak beda zapodawac ;)

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #207 dnia: 18 Marca 2015, 11:17 »
Zastanawiam się, czy część wywiadów jest taka słaba dlatego, że rozmówca nie ma właściwie nic ciekawego do powiedzenia, czy dziennikarz nie umial dobrze pociągnąć za język.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #208 dnia: 18 Marca 2015, 11:37 »
Z doświadczenia wiem, że wywiady to nie jest bułka z masłem. Co z tego że się dobrze przygotujesz, jak rozmówca jedynie co potrafi to "tak, nie, nie wiem, nie pamiętam, na to pytanie nie odpowiem,", albo gada od rzeczy. Przykład takiego wywiadu to ten z Sir Clive Sinclairem.
Osobna sprawa, że czegoś takiego nie powinno się dawać do gazety, a już na pewno nie robić z tego wydarzenia.

W tym numerze masz przykład fajnego wywiadu z twórcą Another World.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #209 dnia: 31 Marca 2015, 16:45 »
Ktoś już całość przeczytał? Ja jestem w trakcie lektury. Tym razem nieco mniej do czytania (dla mnie, bo objętość pisma ta sama), ale numer fajny. Brak Destroyer`a. Szkoda, bo zaczynają mi się jego felietony podobać.