Czas leci a w ręku mamy już 6 numer gazety. Ktoś to poza mną jeszcze, tutaj czyta?
Mając już za sobą te kilka numerów, można się pokusić o jakieś tam podsumowanie. Generalnie, gazeta mi się podoba. Jeśli chodzi o część wizualną, przyzwyczaiłem się, czyli nie jest źle. Pod względem merytorycznym, cały czas jest (nad czym ubolewam) bywa różnie. Co ciekawe, imo najsłabiej wypadają arty retro. Myślałem, że ten o Commodore oceniłem nisko, bo jestem powiedzmy maniakiem. Ale niestety. Teksty o Amstradzie i teraz o Amidze to jakieś nieporozumienie. Nie wiem z czego to wynika? Czy autorom brakuje wiedzy/czasu/chęci/miejsca ? Czy może współczesny czytelnik jest już tak głupi, że nie można go zmuszać do wysiłku umysłowego (coś jak z tym zadaniem z matury "pokoloruj drwala")? W ten sam sposób marnują też wiele ciekawych tematów.
Opisy gier to niestety bardziej recenzje, w dodatku część powinna być opatrzona tekstem "artykuł sponsorowany". Ja się "wychowałem" na czymś innym. Tym mnie nie kupią.
Co mi się podoba, to wszystkie teksty okołogrowe, typu wycieczka na farmę Lucasa, maszyny arcade, czy inne takie (osobna sprawa, że część z nich prezentuje niski poziom merytoryczny). Fajne są te tematyczne artykuły, typu Another World, GTA, C&C itd itp. Przeważnie dobry tekst o grze + jakieś ciekawostki + wywiad. To mi się podoba. Ciekawie też się zapowiada cykl z wizytami w polskich studiach developerskich. Nie wiedziałem że tego jest aż tyle.
Jeśli chodzi o autorów, to najlepiej się czyta Voyager`a, dalej Micza, qrpiecha. Co d Krupik`a to tak jak lubię jej felietony, tak ktoś tą babkę powinien "przetkać", bo ewidentnie wieje od niej doliną. Z felietonów fajnie się czyta Borka i Destroyer`a (widać że stara szkoła, jeszcze przetrwała).
Ciekawi mnie jak to będzie dalej. Na razie postanowiłem wykupić prenumeratę na pół roku
Wiem wiem naiwny itd itp.
Gdybym miał ocenić, to w skali szkolnej, daję im 4-.