Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Reaktywacja Secret Service  (Przeczytany 8324 razy)

Offline Psychik

• Level 5
Re: Reaktywacja Secret Service
« Odpowiedź #210 dnia: 31 Marca 2015, 20:21 »
ja ledwo ruszylem pierwszy numer. drugiego i pixela jeszcze nie. leza i sie kurza...

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #211 dnia: 29 Czerwca 2015, 15:31 »
Czas leci a w ręku mamy już 6 numer gazety. Ktoś to poza mną jeszcze, tutaj czyta?

Mając już za sobą te kilka numerów, można się pokusić o jakieś tam podsumowanie. Generalnie, gazeta mi się podoba. Jeśli chodzi o część wizualną, przyzwyczaiłem się, czyli nie jest źle. Pod względem merytorycznym, cały czas jest (nad czym ubolewam) bywa różnie. Co ciekawe, imo najsłabiej wypadają arty retro. Myślałem, że ten o Commodore oceniłem nisko, bo jestem powiedzmy maniakiem. Ale niestety. Teksty o Amstradzie i teraz o Amidze to jakieś nieporozumienie. Nie wiem z czego to wynika? Czy autorom brakuje wiedzy/czasu/chęci/miejsca ? Czy może współczesny czytelnik jest już tak głupi, że nie można go zmuszać do wysiłku umysłowego (coś jak z tym zadaniem z matury "pokoloruj drwala")? W ten sam sposób marnują też wiele ciekawych tematów.

Opisy gier to niestety bardziej recenzje, w dodatku część powinna być opatrzona tekstem "artykuł sponsorowany". Ja się "wychowałem" na czymś innym. Tym mnie nie kupią. 

Co mi się podoba, to wszystkie teksty okołogrowe, typu wycieczka na farmę Lucasa, maszyny arcade, czy inne takie (osobna sprawa, że część z nich prezentuje niski poziom merytoryczny). Fajne są te tematyczne artykuły, typu Another World, GTA, C&C itd itp. Przeważnie dobry tekst o grze + jakieś ciekawostki + wywiad. To mi się podoba. Ciekawie też się zapowiada cykl z wizytami w polskich studiach developerskich. Nie wiedziałem że tego jest aż tyle.

Jeśli chodzi o autorów, to najlepiej się czyta Voyager`a, dalej Micza, qrpiecha. Co d Krupik`a to tak jak lubię jej felietony, tak ktoś tą babkę powinien "przetkać", bo ewidentnie wieje od niej doliną. Z felietonów fajnie się czyta Borka i Destroyer`a (widać że stara szkoła, jeszcze przetrwała).

Ciekawi mnie jak to będzie dalej. Na razie postanowiłem wykupić prenumeratę na pół roku ;) Wiem wiem naiwny itd itp.

Gdybym miał ocenić, to w skali szkolnej, daję im 4-. 
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2015, 15:33 wysłana przez kenji »

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #212 dnia: 29 Czerwca 2015, 20:17 »
Hmmm ja kupuję i czytam, ale bardziej z przyzwyczajenia.
Artykuły ciekawe - może i wszystko można znaleźć w necie - ale mnie się nie chce szukać i lubię dotykać papier w kiblu lub w łóżku przed zaśnięciem.
Co do jakości artykułów - to w sumie mogłoby być lepiej - ale niektóre są wcelowane (wszystkie okołobranżowe mi siadają, bo recek gier nie łykam, chyba, że coś mnie totalnie zaciekawi - nie jestem graczem - tzn gram, ale tylko na C64 i Ami).
Lubię niektóre felietony (niestety IMO za krótkie - pół strony to zdjęcie i nagłówek a drugie pół rozstrzelony tekst - ale czasem zdarzy się nawet jedno zdanie, które jest fajne i warto)
Co do Krupik-a ... hmmm czy mi się zdaje czy jej od dwóch numerów nie ma :P ?
Ogólnie fajnie - i pewnie będę kupował dalej - aczkolwiek.... super by było jakby zjechali z ceną do 9,90 :) niby to 4,60 różnicy, ale na 12 numerach to jest już 55 zł, a za to jakiś C64 wpadłby albo jakiś nowy joy :P Nie żebym się szarpał o te 4,60 - ale większość czasopism które kupuję (albo moja żona kupuje a ja jej na to pozwalam) jest poniżej 10 zyla (zwierciadło, coaching i inne tego typu bzdety, nawet voyage nie dobija do tej ceny).... zatem ja nie prenumeruję tylko kupuję - jak pominę numer to nie zapłaczę, a jak dają po 9,90 to może prenumeratę zrobię :)

Ogólnie jakbym miał oceniać jak Ty - to pewnie 3+ by dostał :) (w skali 6 stopniowej)

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #213 dnia: 30 Czerwca 2015, 09:38 »
aczkolwiek.... super by było jakby zjechali z ceną do 9,90 :)

właśnie po to są prenumeraty - wtedy wychodzi 11 zł za numer.

(albo moja żona kupuje a ja jej na to pozwalam)

zabrzmiało despotycznie :)

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #214 dnia: 30 Czerwca 2015, 10:37 »
Ktoś to poza mną jeszcze, tutaj czyta?

mam wszystkie numery, ale brak czasu na czytanie. Pixela nie ruszylem jeszcze ani sztuki.
jak przeczytam, to napisze. ;)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #216 dnia: 30 Czerwca 2015, 23:59 »
jest poniżej 10 zyla

Kup Retro Gamera lub Edge, zapłać normalną cenę.
Przeczytaj, doceń. :D

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #217 dnia: 01 Lipca 2015, 07:33 »
Retro Gamera kupuję czasem - i tam akurat cena jest warta zawartości.
Pixel to 1/10 RG :P
A poza tym RG wydawane jest w UK a w UK 5 funtów to nie jest 15 zł u nas (jakiekolwiek przeliczniki byś nie stosował - bo o normalnym przeliczniku nie mówię :p)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #218 dnia: 01 Lipca 2015, 10:46 »
pomijam to jaki mają staż (bo do tego pijesz, zgaduję), px ma podobną objętość?

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #219 dnia: 01 Lipca 2015, 12:22 »
Porównywanie Pixela z RG jest w sumie nie na miejscu.
RG jest bardziej dopakowany - ma więcej stron, lepsze (obszerniejsze artykuły), nie ma recenzji nowych gier, jest tylko retro.
Pixel trochę się na nim wzoruje - ale to też dużo powiedziane. W Pixelu duże artykuły mają tyle treści co w RG małe jednostronicowe felietony :) A Pixelowe felietony można porównać do RG aktualności.

Ogólnie Pixel na tle RG wypada na prawdę blado. Ale kupuję z patriotycznych powodów bo prasy retro (mimo, że Pixel nie jest cały o retro) jak na lekarstwo :P

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #220 dnia: 01 Lipca 2015, 13:41 »
Potwierdzam byłem w kosku ruchu nie ma nowego numeru C&A :(
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #221 dnia: 01 Lipca 2015, 13:46 »
ma więcej stron

chyba nie ogarniam tej informacji. tzn o dwie więcej?

blado

staż.
no i za drogi xd.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #222 dnia: 01 Lipca 2015, 13:47 »
C&A :(

do ogłoszeń masz jeszcze telegazetę.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #223 dnia: 01 Lipca 2015, 14:10 »
A właśnie. Jak tam się mają połączone siły Games Fun i Komody?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #224 dnia: 26 Listopada 2015, 10:12 »
no, tyle sapania było że piniondz ukradziony, kikstarter scam a tu już #10 w kioskach. szybko ten czas leci :>