Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Reaktywacja Secret Service  (Przeczytany 8331 razy)

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
Reaktywacja Secret Service
« Odpowiedź #180 dnia: 16 Grudnia 2014, 22:09 »
f7sus - kislowi miały klaskać, żeby nie było.

btw. tak działa baton, ręczne poprawienie i zasejwowanie takze zostawia spację. admin?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #181 dnia: 16 Grudnia 2014, 22:54 »
branżowa impreza to np. targi Memento, brak motłochu w stylu Sebaloza... to co na Pixelozie jest to nie branża tylko ludowy spęd.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #182 dnia: 17 Grudnia 2014, 00:04 »
nic nie wiesz.

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #183 dnia: 25 Stycznia 2015, 08:50 »
po calej aferze ze zmiana nazwy dostalem wlasnie maila o tresci:

"Dzień dobry,

informujemy, że w poniedziałek i wtorek będziemy wysyłać pierwszy numeru miesięcznika Pixel.

Wysyłka będzie realizowana na adres:

[adres sie wycial ]

Koszt miesięcznika oraz jego wysyłki pokrywa wydawca.

Zapraszamy również na naszą strone na portalu Facebook: https://www.facebook.com/pixelthemagazine
Znajduje się tam już sporo informacji o tym, czego można spodziewać się w pierwszym numerze miesięcznika.

Zapraszamy też na forum dyskusyjne: http://pixel-magazine.com/forum/

Pozdrawiamy
Redakcja Miesięcznika Pixel"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #184 dnia: 25 Stycznia 2015, 13:03 »
przypadkiem wpadla mi niedawno w lapki publikacja o konsolach, nie pameitam nazwy, ale swiezy stuff (2014), czytalem tam chocby o serii GTA, niestety kladlo to reaktywowanego secreta na lopatki zarowno faktyczna objetoscia (rozmiar czcionki) jak i poziomem tekstow - ze smutkiem musze to stwierdzic...

mam nadzieje ze pixel bedzie lepszy, choc kota w worku tym razem nie kupie na pewno ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #185 dnia: 27 Stycznia 2015, 00:59 »
Akurat śledziłem to z grubsza na FB i z wypowiedzi Łapusza wyłania się taka wersja: (pisane subiektywnie, zwłaszcza to co w nawiasach):
Umowa z Pegazem była bezterminowa, ale gwarantowała mu spory wpływ na pismo. W praktyce podczas prac nad pierwszym numerem okazało się, że Pegaz grymasi, wybrzydza, czepia się, przez co torpeduje (celowo lub nie) terminowe wydawanie. Łapusz widząc to negocjuje z Pegazem nową umowę, w międzyczasie przygotowując plan awaryjny. W efekcie ustalają, że Pegaz odchodzi z redakcji. Łapusz wypowiada starą umowę, myśląc, że zaraz podpiszą nową, ale Pegazowi zmienia się zdanie (przypuszczalnie pod wpływem mamuśki) i Łapusz zostaje na lodzie, więc uruchamia plan B z Pixelem.

Cała sytuacja odbywała się zapewne na gębę, więc twardych dowodów na jakakolwiek wersję już raczej nie będzie, każdy uwierzy w to co mu bardziej pasuje.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Stycznia 2015, 08:45 »
Mleko się rozlało i mówi się trudno. Swoją drogą nie wiem co kierowało Pegazz`em. Sam pisma nie utworzy. Czyżby zadziałało staropolskie "nie bo nie"....
Tak sobie o tym myślałem i z ciekawości pójdę w piątek-sobotę do mPiku i kupię to nowe cudo.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #187 dnia: 30 Stycznia 2015, 08:30 »
a przysłali mi pierwszy numer "gratis", chociaż wpłatę miałem za dwa pierwsze - z listem "wyjaśniającym" sprawę. Konwencja ta sama co przy SS, jest nawet artykuł o Commodore 64.

Offline doman

• Level 3
« Odpowiedź #188 dnia: 30 Stycznia 2015, 11:21 »
Do mnie tez doszło, ale zdążyłem tylko przekartkować.

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: 30 Stycznia 2015, 14:24 »
Chyba się skuszę i kupię.

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #190 dnia: 30 Stycznia 2015, 19:14 »
Kupiłem. Ładnie wydane. Styl został ten sam. Zmieniono tylko tytuł. Mniej też jest chaosu. Ciekawe artykuły o producentach gier. Wywiady takie se (tez z Sinclairem to jakieś nieporozumienie). Podobają mi się felietony Krupika i Borka (na razie te przerobiłem).
Nie licząc felietonu Borka, nie znalazłem póki co nic na temat ostatnich wydarzeń. Może to i lepiej.

Czy będę kupował dalej? Nie wiem. Cena 15 zł jest do przełknięcia. Tylko ja już chyba wyrosłem z tej tematyki. Z drugiej strony, stary SS też w pewnym momencie kupowałem "z przyzwyczajenia", ale wtedy były tam jeszcze rubryki, które mnie interesowały (generalnie KGB).

Aha! Jestem lepszy od Borka, bo ja o nowym piśmie słyszałem już w Grudniu 2k13 :p

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #191 dnia: 30 Stycznia 2015, 21:25 »
15zł to chyba za kolejne 2 numery z góry ;) Sorry, ale Srixel to porażka na całego i dla naiwniaków

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #192 dnia: 30 Stycznia 2015, 22:23 »
A czemu porażka i dla naiwniaków?

Offline cacodemon

• Level 5
« Odpowiedź #193 dnia: 31 Stycznia 2015, 08:01 »
Jeszcze się pytasz ?

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #194 dnia: 31 Stycznia 2015, 08:12 »
ja też jestem ciekawy jakie masz argumenty, na stwierdzenia "porażka" i "naiwniacy"