Wątek dotyczy beta testingu, a nie aspektów technicznych, niemniej postaram się odpowiedzieć na jakiekolwiek pytania w tym zakresie.
UK 1541 jest wsadzalne do User Port'a, no więc nie w każdą maszynkę to podepniemy - logiczne. Przy okazji nie dałoby rady stworzyć jakiegoś wejścia na zasilanie zewnętrzne, by faktycznie UK mógł pracować w formie standalone? Przynajmniej wtedy można by było UK podłączyć np. do VIC20.
W wolnej chwili przetestuję urządzenie na C128D, natomiast płaskiego C128 mam póki co schowanego, może znajdę czas by go rozpakować i podłączyć. Chwilowo też mam zastawiony dostęp do starych C64, bo z chęcią bym przetestował, jak UK sprawuje się na 30-letniej maszynce.
Trochę spore wymagania macie. Jakoś nie przypominam sobie, by Gideon wyskakiwał z sajtem gdy dłubał wersję beta pierwszego Ultimate. Po prostu, zrobił, skończył i wyskoczył z gotowym projektem do sprzedaży. Sam fakt, że Kisiel dzieli się różnymi spostrzeżeniami związanymi z procesem tworzenia urządzenia pokazuje, że ma po prostu podejście scenowe do tego.
Trollowanie w stylu że coś nie działa i trzeba poprawiać jest raczej nie na miejscu moim zdaniem.
Ja osobiście mam prośbę do Was, byście rzucili tytułami demek, które na Ultimejcie, albo nawet na prawdziwej stacji sprawiały Wam kłopoty. Z chęcią przetestuję.