Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: UK1541 Beta testing  (Przeczytany 8654 razy)

Offline heniek29cr

• Level 5
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #90 dnia: 26 Maja 2014, 22:32 »
Kisiel
proszę o więcej szczegółów bo nawet google w temacie x party nie jest wielce pomocne...
a u Ciebie nie da się zamówić?
chodzi mi o to aby mógł na przykład odpalać te nowości... jak te nowe commando arcade.

U mnie ciągle jest goły zestaw C64 + 1541 lub 1541II więc  jak pisałem wcześniej chciałbym kupić jakąś dopałkę a Twój projekt wydawał się rewelacyjny i wart odczekania do ukończenia\"\"

Pozdrawiam

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #91 dnia: 26 Maja 2014, 22:37 »
nie widzę potrzeby abyś to kupował \"\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline heniek29cr

• Level 5
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #92 dnia: 26 Maja 2014, 22:44 »
Kisiel
Dlaczego.....
Przecież Twój projekt (z tego co zrozumiałem) min:  ma emulować stację 1541 aby przenosić dane pomiędzy PC a C64 a tego właśnie potrzebuję, więc dlaczego to nie dla mnie?

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #93 dnia: 27 Maja 2014, 00:40 »
bo bedzie 10szt i butthurt przy supporcie dla laików.

Offline Kisiel

• Level 7
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #94 dnia: 27 Maja 2014, 07:24 »
hmm cmk jak zwykle nie czyta a kłapie.
Do jednej gierki kupowanie sprzętu za dwie stówy jest bezsensowne taniszy jest tutaj kabelek.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Werex

• Gość
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #95 dnia: 27 Maja 2014, 07:50 »
Ja też czekam na ten projekt \"\" Na X''ie niestety nie będę \"\" Czy tam ma być premiera karta ? Może załapię się na drugi rzut \"\"

Offline heniek29cr

• Level 5
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #96 dnia: 27 Maja 2014, 09:16 »
Kisiel

Ale kabelek kosztuje 99zł a do tego ciągle jestem skazany na stację a przecież kiedyś stacja padnie.... Albo dyskietki odmówią posłuszeństwa.....
A i nie tylko dla jednej gry  chcialbym to  kupić\"\" to był tylko przykład. Już parę innych programów odpalałem na vicie ale to nie to samo co na prawdziwym sprzęcie.
Ja naprawdę czekałem  (parę miesięcy)z zakupem do ukończenia Twojego projektu więc jeszcze mogę trochę poczekać\"\" ale jeżeli można już kupić  to chętnie zakupię.
 Pozdr.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #97 dnia: 27 Maja 2014, 11:14 »
Kisiel:
kupowanie sprzętu za dwie stówy jest bezsensowne

kisiel, a napisałem coś źle? \"\" przeciez jawnie zniechecasz potencjalnych odbiorcow z obawy przed zalewem pretensjami/requestami/you name it.
nie daj borze ticketami od kogos z istqb.

ja ofc kibicuje - ciekawy hardware/limited run. i chyba tyle, poki sam odkrajasz z torcika.

Offline Kisiel

• Level 7
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #98 dnia: 27 Maja 2014, 11:38 »
szczerze nie kumam co piszesz, tzn jeszcze jak budujesz zdania w pseudopolskim to ok ale srsl nie kumam sensu.
To jest wątek o Beta testingu nowego sprzętu nie on sensie życia, potrzebach zakupowych itp. Nic nie dowiesz się tutaj ponad to. Będzie potrzeba założy się nowy wątek, w tej chwili nie ma to najmniejszego sensu i szkoda mi szczerze czasu na tłumaczenia z polskiego na srsly.

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #99 dnia: 27 Maja 2014, 12:28 »
szczerze udajesz.

Offline Kisiel

• Level 7
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #100 dnia: 27 Maja 2014, 12:51 »
weź łopatkę i wiaderko i idź do Nitra na forum, szczerze.

Offline lotharek

• Level 1
  • *
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #101 dnia: 30 Maja 2014, 11:05 »
Witam

moje uwagi:

- Kisiel - pomysl / realizacja / target - OK.
- Cena z dupy - albo cos robisz i chcesz zarobic, albo sie bawisz.
- obsluga -  pojechales z OLO, Zaxxonem... ale sdbox OLA ma bardzo ciekawa fukcje, ktora moglbys zaimplementowac. Wiecej sie sprzeda w lepszej cenia. IHMO lcd to zly pomysl - ciezko sie to obsługuje jak wpiete z tylu komody.
- pomysl nad : core (zabezpieczone)
- USB - masz recht, bez sensu
- micro sd - hmmm... pomysl na zlaczami hirose

Moja porada : 90% klientow to kupi, jak bedzie obudowa i prosta oblsuga ( LCD to pomysl z dupy). i nie licz za bardzo na klientow z POLSKI. skup sie naprawde na zachodzie. Mozesz zrobic niezla konkurencje 1541U. Warto !

aha - i jescze jedno - jak pojdziesz w strone czlowieka-okriestry to projekt zdechnie bo ci braknie czasu.

ps. uwazam sie za "komecyjna dziwke" - malo mam wiedzy elektronicznej, ale jej nie potrzebuje na levelu hard. wiem co sie sprzedaje i jak jest najliczniejsza grupa odbiorcow - ale to tylko moje marudzienie po 7 latach :lotharek`s Lair

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #102 dnia: 30 Maja 2014, 12:59 »
Uwagi ciekawe. Imho jednak opcja z wyświetlaczem jest genialna. Wiesz Lotharek po co to jest? By móc wybrać kolejny obraz dyskietki, bez potrzeby wchodzenia w jakieś menu. Bardzo brzydko to wygląda, gdy ogląda się dwustronicowe demo. \"\" A tak to masz wyświetlacz, na nim listę plików i wybierasz kolejny plik, mountujesz, a demo leci dalej bez przerwy.

Nie zgodzę się też ze stwierdzeniem, że ciężko się to obsługuje, jak jest wpięte z tyłu komody. Różnica żadna, porównywalna z obsługą Ultimejta. \"\" Poza tym wyświetlacz ma być pod kątem, a obsługa przez joya. ;)
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline lotharek

• Level 1
  • *
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #103 dnia: 30 Maja 2014, 13:19 »
Witam

dziękuję za odpowiedz na moje sugestie.

lcd - nie znam komody na tyle, zeby sie " wypowiedzieć a nie pierd... farmazonów", co moglibyscie uznać za wtracanie sie, ale sugerowałbym przemyślenie ww decyzji. W SIDE2 (wiem, atari) oraz HXC slim mapujemy obrazy dyskietek do slotow 1-XX, a zmiany dokonujemy jednym przyciskiem :

dla demka 2dyskowego :
boot -->1 flop -- przycisk --> drugi flop --> przycisk --> 1szy flop

pytam wiec -- ilu dyskowe sa dema i czy jest o co drzeć koty ?

wyświetlacz pod katem - zacna idea. ale wymusza to z mechanicznego punktu widzenia krojenie wiekszej obudowy albo postawienie lcd na obudowie, nie wspominajac  o sposobie montowania na kolkach. Po co kopem otwierac  otwarte drzwi - MASZCZYK ma "piekna" obudowe do CARTA, zrobi sliczny nadruk polakieruje. Mozna naorawde zrobic "doje...ny" retro projekt, który zdeklasuje konkurencje cenowo/ podazowo w cenie ok 60-70 E brutto ze wszytskimi wymaganiami EU dot wprowadzania sprzetu do obrotu ( i tu sie polecam \"\" )

Offline Kisiel

• Level 7
UK1541 Beta testing
« Odpowiedź #104 dnia: 30 Maja 2014, 23:51 »
no a tutaj masz opcję joy albo pilot na IR, co jest wygodne i tanie rozwiązanie. Zaprogramowanie klawisza na pilocie "mount next disk" nie jest problemem, fire move down fire.
lotharek:
- Cena z dupy - albo cos robisz i chcesz zarobic, albo sie bawisz.

Bawię się w elektronika i nigdy nie mówiłem że hobby to praca. W pracy zarabiam na bułkę i masło, starczy. Ja mogę sprzedawać to nawet za mniej niż 200PLN tylko że monter będzie robił za darmo a flux i cyna też kosztuje.
A propos , dostałem zwrot podatku więc w zeszłym roku niestety RP na mnie nie zarobiło.
lotharek:
- obsluga - pojechales z OLO, Zaxxonem... ale sdbox OLA ma bardzo ciekawa fukcje, ktora moglbys zaimplementowac. Wiecej sie sprzeda w lepszej cenia.

nie kumam sensu zdania, obsługa joy'em plus IR to ani Zaxon ani Olo. Przy projekcie GA pytałem się co chcecie abym wrzucił na pcb bo było miejsce. Jakoś nikt nie wpadł na genialny pomysł łączenia Action Replay z Sd2IEC. Ja przynajmniej nie rozpierdalam cudzych komputerów przypadkowym designem z kompilatora.
lotharek:
- pomysl nad : core (zabezpieczone)

Po co zabezpieczać jak kopiowanie i uzyskiwanie dochodu z kradzieży się nie opłaca.
Olo tego nie zrobi bo wie czym się to skończy.