Wybaczcie, że tak późno się odzywam, ciężkie choróbsko mnie zmogło.
wegi:
@V-12 To że tester wolniej chodzi nie wpływa na ocenę, d64 testować to raczej średnia przyjemność. DEMA CHODZĄ i to jest ważne. Że jakieś niedobitki się zdarzą to tak samo jak w ultimate. Kwestia ewentualnej drobnej poprawki firmwaru.
Owszem zgadzam się - testowanie .d64 nie jest super przyjemną sprawą.
Kwestia jest tylko taka, czy dopieszczamy urządzenie, czy zostawiamy, bo działa, nie ważne że nie działa w 99%, ale działa.
A wiem, że Kisiel nie lubi babrać się w czymś w nieskończoność. Potem może wyjść, że więcej dem ma dileja bądź krzaczy bo nie jesteśmy w stanie fizycznie wszystkiego teraz przetestować. A może jest jakaś lista dem, która krzaczy na ultimejcie? Wtedy można by było ją skonfrontować z UK.
scalak:
W tym przypadku takie 400zł nie jest przesadzoną kwotą. Za parę lat stacje będą nadawać się tylko na śmietnik
Z tym się nie zgodzę. Aby stacja poszła na śmietnik, trzeba by było ją użytkować 24 godziny na dobę non stop.
Każde urządzenie się zużywa, ale wierz mi, stacja 1541 II jest trwała, sam zajeżdżam dwie od kilkunastu lat, nic się z nimi złego nie dzieje.
RedBullet:
V-12 raportuj co tam na placu boju. Jakiś filmik może z akcji?
Tak, jak tylko wydobrzeję nagram poglądowy filmik pokazujący jak duże delaye powstają w jedym z moich demek.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że Kisiel wyjątkowo pechowo trafił na najgorszy mechanizm w stacjach 1541 II, który stosunkowo rzadko się w nich pojawiał, czyli D500, jest niekompatybilny jako jedyny z kilkoma loaderami, przez to więcej rzeźby było, by UK w ogóle zaczął na tych loaderach trybić.
A co do obudowy - nie jest ona do końca wymagana pod warunkiem, że ostateczny produkt będzie bardziej stabilny. Beta testowe urządzenie ma luźny wyświetlacz, pod którym umiejscowiona jest karta pamięci. Jak ktoś jest gruboskórny to prędzej, czy później w takim rozwiązaniu by coś uszkodził. Poza tym urządzenie bardzo wygodnie się montuje w gniazdo User w przeciwieństwie do gołego Ultimejta, ale to wynika głównie z wielkości gniazda.
No tak, chyba nie wspomniałem o tym, że nie ma rozpoznawania karty, czyli coś, co jest w Ultimejcie. Zapewne da się to ogarnąć, jakąś autodetekcję zapodać. Nie jest to jakiś mega potrzebny feature.