KisielKompatybilność z Drive Composer to bym odpuścił, bo kto tego tak naprawdę używa? Na YT jest multum filmików jak ludzie wygrywają melodyjki na stacjach pecetycznych (i to nie na jednej jedocześnie). Stacja pc = kilka złociszy, ale vox populi.
Ja w tym urządzeniu widzę po prostu emulator stacji dysków i bezpośrednią konkurencję dla Ultimate. Może bez mega wodotrysków i fontanny z laserem, ale godnie zastępującym fizyczny napęd w C64. SD2IEC to zupełnie inna (niższa) liga. Pytałem o te demka, bo po prostu chciałem wiedzieć jaka jest hardwareowa kompatybilność UK z 1541. I nie, nie czepiam się. Wiem że odpowiadanie po raz szambernasty na podobne pytania wkurza, ale sam chciałeś
Nie bardzo kumam jak tu urządzenie wewnętrznie działa, ale jeśli dodanie nowych funkcjonalności (lub naprawa istniejących bugów) = zmiana wsadu i da się to zrobić z poziomu karty SD, to przychylam się do postulatu kolegi
dhg, aby wypuścić wersją do testów na userach. Jak coś wyjdzie poprawka to każdy mógłby we własnym zakresie wrzucić nową "flaszkę" w bebechy UK. Chyba że się mylę.