Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: C64Power - Wasze pomysły!  (Przeczytany 7612 razy)

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
C64Power - Wasze pomysły!
« Odpowiedź #45 dnia: 05 Maja 2011, 16:07 »
sek w tym ze ja kisiela nie bronie za wszelka cene ;) Wiem o czym mowisz, jego zachowanie i teksty bywaja odrzucajace. sam w przeszlosci mialem tez z jego powodu przykrosci, w ktore wchodzic tutaj nie zamierzam ;)

jednakowoz olo nikomu tu nie jest potrzebny \"\" nie tylko ja potwierdze, ze gosc leci z lewych kont (na power trudno mi je wskazac, ale na elektrodzie i c64scene sa klarowne dowody), na allegro sprzedaje shit, gra speca a malo wie itd. Jednym to nie przeszkadza, innym tak.

Z jednej strony mozemy przyjac, ze Kisiel reagowal zbyt ostro a z drugiej strony dziwi mnie biernosc wiekszosci osob tudziez wrecz ucieczka, zamiast po prostu pomoc cos z tym zrobic (chocby wlaczyc sie w moderacje....), najwyrazniej wola walki po '89  w kraju kwitnacej demokracji gdzies zamarla ;)

ale i teraz przeciez nikt czynnie nie pomaga.. naprawde jest chocby troche tekstu do przetlumaczenia z ang i chetnych do pomocy jak nie bylo tak nie ma.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #46 dnia: 05 Maja 2011, 19:50 »
Walka z pomówieniami, brrr
Tomaszek jak zwykle swoim jedynie słusznym stwierdzeniem wrzucił do wora mnie i szkodnika olo. Prawda jest taka że jedynie na forum C64scene chciałem aby moderator usunął tak znamienitą osobę jakim jest Aleksander. Ponieważ jest demokracja moderator pozwalał mnie i olowi na pisanie różnych mądrych słów ale znamienne jest to, że dzięki jego nie przymuszonej działalności dokonano ekstrakcji chorego umysłu uwięzionego w tak pięknym ciele. Tak jak pisałem na c64scene, "olo wypierdalaj na power bo nie masz nic wspólnego ze sceną", tak też pisałem że tutaj (power) jest jego miejsce.
Nie dążyłem do usunięcia olo na power bo tutaj można było robić kiedyś wszystko, i jest tu taka mieszanina głupoty i mądrości, że każdy znajdzie swój kawałek gówna i piękna.
Co do robienia burdelu, prawo nigdy nie działa wstecz, więc nie możesz moderatorowi wciskać kitu że to mnie należy się los lolo. OLO został usunięty za działalność po tym jak Raf zdobył tajemne hasła i to bezpośrednio jemu się naraził.
Dla mnie dyskusja z takim indywiduum jak Ty mija się z celem, nie kojarzysz podstawowych faktów, brak logiki itp. Z jednej strony mówisz, że jeżdżę na pedalskie party, a z drugiej udajesz świętoszka... Kurcze to ja jestem prawdziwy, a Ty jesteś.... modeliną, plasteliną?
Kiedyś za komuny nazywali takich ZEREM \"\" Człowiek bez tego co się nazywa kręgosłup.

Ubolewam nad decyzją Rafała o usunięciu olo, szkoda, że wybrał drogę tak drastyczną, pozbawiając nas wiedzy i mądrości olo, nabytej w internecie ;)
Ja bym mu dał jeszcze szansę na poprawę, tylko należy się liczyć że znowu będzie przepisywał "uzwojenia symetryczne" z elektrody wciskając ludziom kit.
Szkoda, można było się wykazać ;)
PS. wypisywanie bzdur imiennie ma na celu ciągnięcie tego tematu w nieskończoność, prosiłbym jednak o moderację.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 05 Maja 2011, 21:16 »
Kisiel:
Dla mnie dyskusja z takim indywiduum jak Ty mija się z celem

I właśnie dlatego ją rozpoczynasz. Uważaj, bo ci ktoś uwierzy. Jakbyś nie zauważył, to dyskutuję z rafem a nie z tobą ćwoku.

raf, ale oczywiście, że bronisz kisiela, choćby akcentując udział olo w całej sprawie (cały czas mam na myśli to co się działo na tym forum, a nie poza nim) i zawalając na niego całą winę, choć tak naprawdę to kisiel rozpętał cały ten burdel. Ja do tej nie bardzo wiem co olo zrobił, kto był pokrzywdzony, nie znam reakcji i wypowiedzi pokrzywdzonych, bo na tym forum ich nie było. Było za to ujadanie kisiela i to na zasadzie kto ma najmniejsze wątpliwości do tego co ja mówię, to chuj popierający złodziejstwo. Z dwojga złego (chcący zarobić cwaniaczek i pojeb-megaloman o zacięciu inkwizycyjno-totalitarnym) to już wolę cwaniaczka. Inne "zasługi" kisiela też są powszechnie znane, a jakoś nie przypominam sobie żebyś sam z siebie w tej kwestii zareagował.. Ban dla ola to oczywiście dobra decyzja, ale to jedynie połowa drogi.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #48 dnia: 05 Maja 2011, 22:03 »
I masz płonną nadzieję że drugi ban cokolwiek zmieni???? Osobiście traktujesz tą krucjatę, jesteś jedynym pokrzywdzonym i do tego wmawiasz, że ludzie którzy tutaj przyszli zapytać o grę z minionej epoki nie wrócą tutaj przez Kisiela. Smutne. Kto dał Tobie prawo do zarządzania ludzkimi umysłami? Jednych zraża chamstwo Kisiela drugich Tomaszka niczym się nie różnisz a piewcą wynalazków jesteś.
Ciekawostka: OLO jest to że ja zacząłem z nim walkę nie przez to że zaszedł mi za skórę, bo osobnika nawet nie znałem tylko dlatego że: wegi raf v12 mówili to samo. A oni są mi bardziej znani niż jakiś wuj (czytaj ch) tomek i olo razem wzięci.
Podstawowe zarzuty co do logiki nie zostały obalone więc dalszy dyskurs mija się z celem.
Jesteś tępym prostakiem udającym erudytę.

PS. Raf weź tego olo przywróć, chociaż ktoś pisał od czasu do czasu pod różnymi nikami

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #49 dnia: 05 Maja 2011, 22:10 »
Tomaaz:
Ja do tej nie bardzo wiem co olo zrobił, kto był pokrzywdzony, nie znam reakcji i wypowiedzi pokrzywdzonych, bo na tym forum ich nie było

otoz jest na forum dosc potezny watek w ktorym miedzy innymi V-12 opisywal co robil olo ;) tylko nikogo to nie interesowalo "bo liczy sie spokoj", porownanie do polityki w naszym kraju i zonglowaniem tematami zastepczymi nasuwa sie samo. Ja z reszta tez opsiywalem co siedzialo, wlasnie sobie przypomnialem ze olo pisal do mnie z fakeowych numerow gg i wysylal jakies durne teksty o wysylce towaru do szwecji czy cos w ten desen... a potem probowal mi anus zwilzac - tak naprawde dobrze bawilem sie ;)

A Kisiel po prostu lubi prowokowac, staram sie na to nie zwracac uwagi.

PS. Chwialmi niestety po akcjach olo juz nie bylo wiadomo kto tu jest real a kto tu jest fake... sam kilku "nowym" nie umialem w jakikolwiek sposob zaufac, bo to kolejny klon mogl byc przeciez... i nie jest to obrona kogolwiek - takie sa fuckty.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #50 dnia: 05 Maja 2011, 22:29 »
@Raf akurat jeżeli chodzi o sprawę kabelków to ja jestem zawsze na straży własności intelektualnej twórców sprzętu i softu do c64 i dobrze wiesz dlaczego było pytanie o znak power, odpowiedź jest dla mnie dobrym znakiem, coś się zmieniło. Nie jestem skandalistą w moim  przekonaniu,tylko mówię to co czasami wymyśle, jak czytam posty z ubiegłego dziesięciolecia to siebie czasami nie rozumiem, mam przeskoki skojarzeniowe dlatego wiem że można zrobić wszystko, trzeba chcieć próbować chcieć i myśleć.... i staram się zachęcać do myślenia szukania próbowania. Jak to jest skandalowanie ....hmm używanie rynsztokowych epitetów chyba nie jest skandalizowaniem ;)

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 06 Maja 2011, 00:32 »
rafvte:
otoz jest na forum dosc potezny watek w ktorym miedzy innymi V-12 opisywal co robil olo ;) tylko nikogo to nie interesowalo "bo liczy sie spokoj"

Otóż na tym forum było wiele wątków, w których wielu użytkowników zwracało uwagę na to co robi kisiel tylko nikogo to nie interesowała "bo liczy się spokój". Doskonale pamiętam co ludzie potrafili napisać na kisiela na privach. Ale na forum tego nie powtarzali, bo wiadomo było że ten zjeb w przypadku nawet najdelikatniejszej krytyki jego zachowań każdego zmiesza z gównem. Choćby jeszcze dzień wcześniej podawał tę osobę jako przykład wartościowego usera, to w okamgnieniu przerobi ją na kawał stolca, bezmózga i debila, pisząc bez sensu co mu tam ślina na język przyniesie. Zobacz tutaj - najpierw pisze, że gadanie ze mną nie ma celu, potem je uporczywie kontynuuje perorując przy tym o ... logice. \"\" A jakie logiczne przyczynowo-skutkowe następstwo zdań mamy np. w tej kwestii: "Osobiście traktujesz tą krucjatę, jesteś jedynym pokrzywdzonym i do tego wmawiasz, że ludzie którzy tutaj przyszli zapytać o grę z minionej epoki nie wrócą tutaj przez Kisiela. Smutne. Kto dał Tobie prawo do zarządzania ludzkimi umysłami?". \"\" Albo tutaj: "Jednych zraża chamstwo Kisiela drugich Tomaszka niczym się nie różnisz a piewcą wynalazków jesteś." \"\" To już dawno przestało być odlotowe, prowokacyjne czy śmieszne (jeśli kiedykolwiek było). Przecież każdy normalny człowiek jak zacznie czytać te "poetyckie" debilizmy przy pierwszym kontakcie z forum, to się stąd zabierze zanim skończy. I nie ma się co dziwić. A ten głupi megaloman jeszcze myśli, że jest stymulatorem umysłów i dzięki niemu ludzie zaczną myśleć. \"\" Naprawdę nie szkoda Ci potencjalnych nowych użytkowników? No i tych starych. Przecież doskonale wiadomo, że nie chodzi wyłącznie o tych co wpadli tu zapytać o jedną gierkę.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #52 dnia: 06 Maja 2011, 07:06 »
Walka z pomówieniami, brrr
Tomaszek jak zwykle swoim jedynie słusznym stwierdzeniem wrzucił do wora mnie i szkodnika olo. Prawda jest taka że jedynie na forum C64scene chciałem aby moderator usunął tak znamienitą osobę jakim jest Aleksander. Ponieważ jest demokracja moderator pozwalał mnie i olowi na pisanie różnych mądrych słów ale znamienne jest to, że dzięki jego nie przymuszonej działalności dokonano ekstrakcji chorego umysłu uwięzionego w tak pięknym ciele. Tak jak pisałem na c64scene, "olo wypierdalaj na power bo nie masz nic wspólnego ze sceną", tak też pisałem że tutaj (power) jest jego miejsce.
Nie dążyłem do usunięcia olo na power bo tutaj można było robić kiedyś wszystko, i jest tu taka mieszanina głupoty i mądrości, że każdy znajdzie swój kawałek gówna i piękna.
Co do robienia burdelu, prawo nigdy nie działa wstecz, więc nie możesz moderatorowi wciskać kitu że to mnie należy się los lolo. OLO został usunięty za działalność po tym jak Raf zdobył tajemne hasła i to bezpośrednio jemu się naraził.
Dla mnie dyskusja z takim indywiduum jak Ty mija się z celem, nie kojarzysz podstawowych faktów, brak logiki itp. Z jednej strony mówisz, że jeżdżę na pedalskie party, a z drugiej udajesz świętoszka... Kurcze to ja jestem prawdziwy, a Ty jesteś.... modeliną, plasteliną?
Kiedyś za komuny nazywali takich ZEREM Człowiek bez tego co się nazywa kręgosłup.

Ubolewam nad decyzją Rafała o usunięciu olo, szkoda, że wybrał drogę tak drastyczną, pozbawiając nas wiedzy i mądrości olo, nabytej w internecie ;)
Ja bym mu dał jeszcze szansę na poprawę, tylko należy się liczyć że znowu będzie przepisywał "uzwojenia symetryczne" z elektrody wciskając ludziom kit.
Szkoda, można było się wykazać ;)
PS. wypisywanie bzdur imiennie ma na celu ciągnięcie tego tematu w nieskończoność, prosiłbym jednak o moderację.
PPS. Zamiast zadawania pytania na forum, ludzie wykształcili coś co się nazywa wyszukiwarka. Np. interesuje mnie gra giana i już mam wszystkie posty o tym. Wiedza power jest wielka wystarczy pomyśleć jak ją użyć, jak ktoś nie potrafi to jest w mniejszości.
Świat poszedł do przodu, możemy zrobić cofkę i wyłączyć wyszukiwarkę, będzie więcej pytań o to samo i więcej userów. Zamiast pitolić o wyższości sera górskiego nad wiejskim róbmy FAQ, bedzie jeszcze mniej userów.

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 06 Maja 2011, 09:14 »
kisiel, twoja prośba została jak widać odrzucona, ale w przyszłości możesz złożyć kolejne podanie. \"\"

raf, no właśnie - po co Ci więcej userów? kisiel zrobi FAQ i będziesz mógł forum zlikwidować. Przecież to jedno i to samo. \"\"

Próbowałeś już jakiegoś kontaktu? Ciekawe czy (i co) wegi odpowie na taką propozycję.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #54 dnia: 06 Maja 2011, 09:25 »
Widać na tym forum, że ostatnio nie możecie bez siebie żyć (kto się czubi ten się lubi?).
Wegi zawiesił działalność na c64 już od roku, ale ja też mam nadzieję że znów na jakiś czas wróci.
Co do forum - no nadal nie rozróżniam tematów przeczytanych od nie przeczytanych, to zależy od przeglądarki?, szczerze mówiąc - mocno mnie to zniechęca.

ed. tzn inaczej, są tematy przyklejone - ok, chociaż można by je zwęzić bo zajmują CAŁĄ pierwszą stronę.
Później posty zaczynają się od najnowszego Ok, tyle że nie ma rozgraniczenia które już przeczytałem od ostatniej wizyty (przedtem: nowe boldem, starsze nie), czyli wchodze dalej i się zastanawiam czy czytałem czy nie - nie może być jak przedtem z tym wytłuszczeniem ?

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #55 dnia: 06 Maja 2011, 09:32 »
ups, zapomnialem podmienic ikone. pod mozilla i opera JEST to rozroznienie widoczne , tyle ze ikona wyglada tak: http://www.c64power.com/forum/img/unread.gif i zlewa sie z tlem, zaraz mja podmienie.

EDIT: powinien byc teraz pomaranczowy prostokat (jest napisane na nim "new" ale jest przeskalowywany i tego nie widac :D)

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #56 dnia: 06 Maja 2011, 09:38 »
kropeczki, kropeczkami - w zasadzie są ok, mnie chodzi o wygląd ZANIM wejdzie się w temat.
Teraz też patrze że logo Forum jest nieproporcjonalnie za duże - warto by je zmniejszyć po wysokości ("Forum dyskusyne" w jednej linii) w ten sposób więcej postów znalazłoby się przy "pierwszym rzucie oka"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #57 dnia: 06 Maja 2011, 09:39 »
No i czujność admina na medal \"\"))

Tomaaz

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 06 Maja 2011, 11:41 »
Skull, odkąd nie ma ola zostałem kisielowi tylko ja. Ale przyznasz, że pomysł ze zredukowaniem już w tym momencie "ogromnej" ilości użytkowników tego forum przedni. \"\" Jeśli kisiel szuka czwórki do brydża (chociaż w sumie poker bardziej do  niego pasuje), to mam jeszcze lepszą propozycję - pasjans. W ogóle nie trzeba się męczyć z innymi i można rozpływać nad własną doskonałością.

Wegi sobie odpuścił, bo też mu się nie podobało żeby każde forum o C64 było portalem społecznościowym gdzie banda nudziarzy pisuje głównie pięćset postów o tym czy (i czym) pojadą na planowane za pół roku party i jak nastolatkowie podnieca się co tam wypiją.

Co do logo forum, to też już zwracałem na to uwagę. Jak dla mnie powinno być mniejsze i po prawej. Niedogodności z niesygnalizowaniem nowych postów nie zauważyłem pewnie ze względu na ich "ogromną" ostatnimi czasy ilość. Poza tym nadmoderator wszystkich stron o C64 powiedział, że ma być ich jeszcze mniej, więc chyba nie ma problemu? \"\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #59 dnia: 06 Maja 2011, 12:12 »
Kisiel to Kisiel, znany jest ze swego charakteru już na każdym forum, może nie wszyscy go lubią, ale jest aktywny, oddany sprawie i coś robi dla światka c64 i na pewno nie jest głównym problem. (coś jak w polityce Kaczyński \"\")

Wegi, wcale sobie tak łatwo nie odpuścił - a wiem bo mieliśmy nawet całkiem dobry kontakt - inne sprawy życiowe go trochę oderwały, miały niby na krótko, ale jak widać zajmują trochę dłużej. Zresztą, Ty też przez dłuższy okres byłeś mało aktywny.

Olo - niezły kombinator, szukający łatwego zarobku, ale... w sumie nic do niego nie mam, każdy orze jak może, czasem "trochę przesadzi".

Wracając do wyglądu forum, to trzeba zauważyć, że już króluje format panoramiczny, a więc mało w pionie, a dużo w poziomie, czyli z tymi wierszami trzeba jak najoszczędniej, najlepiej żeby każdy post/tytuł/temat - tylko w jednej linii (razem z datami i innym, wystarczy nawias, przecinek i inny kolor), kategorie główne z DUŻYCH, logo spłaszczyć i wszystko ładnie się zmieści.

Ogólnie widać że i tak jest sporo pracy włożone - fajnie